Forum: Koffiekamer » Zorgen om je pensioen? » Pagina: 3 | Belegger.nl

Zorgen om je pensioen?

796 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Ook internationaal gezien hebben 'we' het maar slecht:

Armoede onder ouderen (65+)

Nederland 2.2%

Eurozone 6.1%
Duitsland 8.0%
Belgie 5.8%
Frankrijk 3.0%
Italie 6.7%
Spanje 6.3%
Oostenrijk 9.8%

Bron: Eurostat
josti5
3
Dus ng ruimte genoeg voor Rutte/Samsom om naar het Europees gemiddelde 'toe te werken', als je de cijfers mag geloven...
En dat doen jij, Rutte, Samsom en Pechtold vást, BEN - want dat levert centjes op voor Vadertje Financiële Staat.
Goed, dat je dit soort cijfertjes hier plaatst BEN. Zij maken het vigerende anti-ouderenbeleid op basis van 'Europa' duidelijk: Nederlands AOW-stelsel én (privaat!!!) pensioen worden stilletjes aan 'Europa' aangepast.
Iedere oudere die nu nog pro-Europees stemt, is een dief van z'n eigen portemonnee.
Dank je wel, BEN.
En wat zullen jij, Rutte, Samsom en Pechtold blij zijn, als de armoede onder 65plussers in Nederland over een aantal jaren is gestegen naar 6,1%: missie geslaagd...
Alles wat de ouderen in hun arbeidzame leven opgebouwd dachten te hebben (o p g e b o u w d ), wordt hen stap voor stap afgenomen.
De aloude solidariteit tussen generaties: met één pennestreek afgeschaft.
Het sprookje, dat mensen langer leven, en dús langer door kunnen werken, is een halve waarheid, dus een hele leugen, want men 'vergeet' één woordje toe te voegen: mensen leven langer ZIEK, dank zij de pillenindustrie.
Maar ja: laat het woordje 'ziek' weg - dat levert miljarden op: AOW van 65 naar 67...
En dat allemaal op basis van het weglaten van één woordje, mede gevoed door de valse pensionado-beelden van de Zwitserlevens van deze wereld, die alleen voor de Ruttes, de Samsoms, de Pechtolds en de BEN's van deze wereld zijn weggelegd, en zéker niet voor de massa.[verwijderd]
0
en anderzijds wel klagen over de nog geen drie kwartjes per persoon per jaar die uitgegeven gaat worden aan noodopvang van door oorlog en terreur gevluchte medemensen.
whammy
0
AB Josti goed geformuleerd met name de laatste alinea. Ook maar eens gaan zien wat er met de GGZ gaat gebeuren als deze in 2017 volledig geprivatiseerd gaan worden.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 15 aug 2015 om 11:37:


De aloude solidariteit tussen generaties: met één pennestreek afgeschaft.


Jaja, aloude solidariteit van babyboomers. Je ouders in armoede laten leven (nog rond de eeuwwisseling was de armoede onder ouderen namelijk geen 3% maar 12% en verder terug nog veel en veel hoger). En daarnaast je kinderen in armoede laten leven.

Als je het zelf maar goed hebt.
gerrit 69
0
quote:

whammy schreef op 15 aug 2015 om 11:48:


AB Josti goed geformuleerd met name de laatste alinea. Ook maar eens gaan zien wat er met de GGZ gaat gebeuren als deze in 2017 volledig geprivatiseerd gaan worden.


Zeer zeker de laatste alinea.
Ook van mij een dikke AB.
bik
0
B.Hofnar.Vindt U het gek met zoon alias,een grotere oppertunist mot er nog geboren worre,mien jong.Grnpfft.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 15 aug 2015 om 11:37:Het sprookje, dat mensen langer leven, en dús langer door kunnen werken, is een halve waarheid, dus een hele leugen, want men 'vergeet' één woordje toe te voegen: mensen leven langer ZIEK, dank zij de pillenindustrie.Ja, en zieke oude mensen kosten de maatschappij geen geld?

Vroeger gingen zieke mensen sneller dood, tegenwoordig blijven ze langer (ziek weliswaar) leven.

Wat heb je liever?
josti5
0
Ach ach: wat hebben je ouders je toch tekort gedaan - vandaar je frustraties naar ene hele generatie...
Nog maar een paar harde feiten:
*Ouderen meer werkloos (Haarlems Dagblad, 13 augustus). Werkloosheid 2010 60 - 65: 4%. Eerste kwartaal dit jaar: 10%. Bron: economisch bureau ING.
*De ANBO heeft door de universiteiten van Nijmegen en Amsterdam de koopkrachtontwikkeling van gepensioneerden over meerdere jaren laten onderzoeken. Daaruit bleek, dat gepensioneerden er tussen 2008 en 2013 al zes keer harder op achteruit zijn gegaan, dan werkenden.

En nóg is het niet genoeg voor Rutte, Samsom, Pechtold en BEN: de 6,1% moet en zál gehaald worden, want dat staat zo goed op de Europa-CV van Rutte, Samsom, Pechtold en BEN...josti5
2
quote:

BEN hofnar schreef op 15 aug 2015 om 12:00:


[...]

Ja, en zieke oude mensen kosten de maatschappij geen geld?

Vroeger gingen zieke mensen sneller dood, tegenwoordig blijven ze langer (ziek weliswaar) leven.

Wat heb je liever?


Geld, geld, geld...
Rutte/Samsom/Pechtold/BEN kennen maar één God in drie personen: geld, geld en nog eens geld.
Goed, dat je toegeeft, dat mensen langer ZIEK leven. Houd dát je drie vrienden nu eens voor ogen - dat zou je sieren.
Voor mij en menig generatie-genoot geldt: de pil van Drion, of op een koude winteravond gaan wandelen, en 'struikelen', bijna net zoals de oude Indianen deden. Want zij konden nog gewoon tegen een boom gaan zitten om rustig te kunnen sterven, maar dat lukt hier niet meer.
Feit: eenderde van alle ziektekosten die een mens gedurende een heel leven maakt, worden in de laatste levensfase gestopt: nog een paar maanden verlenging, onder vaak erbarmelijke omstandigheden.
Menig verpleegkundige is uit het vak gestapt, omdat men het niet langer kon aanzien, hoe mensen in hun allerlaatste levensfase nog 'behandeld' werden: goed voor de omzet van de specialist.
Cynisch? Nee hoor: realiteit. Alles draait immers om geld, nietwaar, zoals je hierboven zélf al aangaf...
Ik heb te doen met mijn bijna 95-jarige vader, die geen 5 stappen meer kan lopen, en thuis wordt verzorgd door z'n 90-jarige vrouw, met wie ik nog méér te doen heb.
Gelukkig hebben zij 4 kinderen, die redelijk in de buurt wonen, en hun steentje bijdragen. De kwaliteit van de thuishulp (1x per week - helpende kinderen genoeg immers...) is dermate teruggehold, dat deze geen enkele meerwaarde meer heeft.
En zó modderen zij (én hun kinderen) maar door, totdat de verpleegster van 90 écht niet meer kan...
BEN, ik maak mij geen enkele illusie, dat jij je macro-beeld van de babyboomer op basis van deze persoonlijke ontboezeming ook maar één haar zult bijstellen - wees gerust, hoor -:)
Maar anders dan jij denkt, is de waarheid een juweel met 49 facetten. Hoe meer je er ziet opblinken, hoe dichter je bij de waarheid komt.

Droom maar rustig door, in je ivoren cijfertoren, en sta pal vóór Rutte, Samsom, Pechtold en je notoire ouderenhaat!
bik
3
Goede oratie,mien jong,chapeau.Laat die Hofnar maar eens zien,waar hij zelf ook onvermijdelijk naar toe gaat.Het is slechts een kestie van tijd.Tegen de tijd dat onze Nar die fase inrold,is hij volkomen op zichzelf aangewezen.Kijken of meneer dan nog zo van de hoog van de ivoren toren raaskalt.Hij kan zich nu beter richten op zijn basistaak n.l.De Koning vermaken.Grmpfft.
bik
1
Deze "Hofnar"is actief op talloze andere draadjes waarbij hij zijn mening bruut ventileerd,zonder aanzien des persoons.Deze meneer heeft nog vele lessen te leren,dat moge nu wel duidelijk zijn.Grrr.
[verwijderd]
1
Bedankt voor het inkijkje in jullie psyche. Pfff. Het moet wel vermoeiend zijn om zoveel te hebben en zo ontevreden te zijn.

Ik weet niet waar het aan ligt, opvoeding, opgroeien in een wereld zonder oorlog en met almaar groeiende welvaart, of dat de groep op IEX aanwezige ouderen een apart slag mensen is.

Sterkte gewenst.
josti5
0
quote:

BEN hofnar schreef op 15 aug 2015 om 14:37:


Bedankt voor het inkijkje in jullie psyche. Pfff. Het moet wel vermoeiend zijn om zoveel te hebben en zo ontevreden te zijn.

Ik weet niet waar het aan ligt, opvoeding, opgroeien in een wereld zonder oorlog en met almaar groeiende welvaart, of dat de groep op IEX aanwezige ouderen een apart slag mensen is.

Sterkte gewenst.

Dank - ga nu voortaan je heilzame boodschap elders brengen?
Geen BEN-parels meer werpen voor die oudere IEX-zwijnen ?
le sobriquet
0
heb ik heden ochtend het onomstotelijk bewijs geleverd dan deze hofnar geen echte hofnar kan zijn maar begrijp na verder lezen dat dit alter ego staat voor nar van het haagse binnenhof.
[verwijderd]
0
als ik dat zo lees hier...
er komen steeds meer ouderen.
een ouderenpartij zou bij een volgende verkiezing wel ns fiks kunnen scoren.
maar wat nu zo treurig is:
men zit hier met een 50plus, henkie krollen en andere oliebollen. daar wil je toch eigenlijk niet op stemmen)
de vraag die ik zou willen opwerpen hier:
hoe komt het toch dat het maar niet wil lukken een goede ouderenpartij op te richten.
eentje met ballen en haren op de tanden. (niet op de ballen...)

@Ben, enig idee?

[verwijderd]
0
Hoe komt het toch dat ouderen een partij voor zichzelf opgericht hebben, maar anderen niet?

Ik zie geen partij voor de alleenstaande moeders, de partij voor het mkb, de partij voor de boeren (maar die hebben we wel gehad natuurlijk), de partij voor jonge stedelingen, de partij voor werklozen, geen gezinspartij.

Hoe zou dat toch komen?
le sobriquet
0
"haar niet op de ballen.."
jan pal mag ik hier uit concluderen dat gij uwe ballen scheert ?
le sobriquet
0
omdat mensen van mijn leeftijd, als peuter de oorlog hebben meegemaakt,
de 50-er jaren je schoolvriendjes hebt zien vertrekken naar het buitenland,
de wederopbouw, een kranten wijkje, je eerste fiets met blokken, de eerste t.v. uitzendingen zwart-wit zag je op straat in een etalage van een radiozaak, werkte s'avonds naast je studie overdag en nu na een werkzaam leven waarin je nimmer je hand hebt opgehouden zelfs niet voor die zogenaamde contra prestatie en dat alles wat opgebouwd is en wat je ontzegd was voor later door het zooitje gannef van neo-liberalen te laten jatten , daarom!
poster stemt niet en zal nimmer stemmen op een ouderpartij want eendracht maakt macht en dat soort partijen ,door het verdelen van de macht laat nog steeds jouw asocialen heersen.
796 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 553,60 +0,46 +0,08% 12:54
AMS25-24h 553,60 +0,46 +0,08% 12:55
AMX 763,95 +3,44 +0,45% 12:54
ASCX 993,00 +4,00 +0,40% 12:39
BEL 20 3.501,24 +6,30 +0,18% 12:54
BRX20-24h 3.501,56 +6,62 +0,19% 12:54
Germany30^ 12.180,40 +36,93 +0,30% 12:55
Dutch15-index 15.545,41 +25,45 +0,16% 12:39
Euro30-index 17.455,88 +39,81 +0,23% 12:39
US30# 25.863,97 -2,23 -0,01% 12:55
US500# 2.861,24 -4,10 -0,14% 12:55
Nasd100# 7.433,51 -17,51 -0,24% 12:55
Japan225# 21.309,65 +37,20 +0,17% 12:55
New York WTI spot 62,98 -0,12 -0,19% 21 mei
Gold World Spo... 1.273,81 -1,17 -0,09% 12:54
EUR/USD 1,1168 +0,0006 +0,05% 12:54

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Galapagos 106,400 +1,800 +1,72% 12:36
RELX 20,860 +0,290 +1,41% 12:36
RANDSTAD NV 48,850 +0,450 +0,93% 12:37
Dalers Laatst +/- % tijd
Aegon 4,212 -0,055 -1,29% 12:36
ASML 171,780 -1,960 -1,13% 12:36
ABN AMRO 19,035 -0,180 -0,94% 12:33

Nieuws Forum

Uitstel van betaling voor British Steel
hap op 22-mei-19 12:34
1
'Koersdreun voor Tesla bij worstcases...
plof® op 22-mei-19 12:32
31
Labour: breng brexitdeal niet meer in...
per121 op 22-mei-19 12:24
8
ING voert koersdoel Takeaway fors op
SubSub op 22-mei-19 11:54
8
'Sancties VS op beveiligingsbedrijven...
Mavi57 op 22-mei-19 11:30
2