Nedap « Terug naar discussie overzicht

Nedap boekt 6% hogere nettowinst

6 Posts
voda
0
Nedap boekt 6% hogere nettowinst
door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandsche Apparatenfabriek (NEDAP.AE) heeft in de eerste helft van 2014 een 6% hogere nettowinst geboekt, als gevolg van een hogere omzet, maakt het technologiebedrijf donderdag nabeurs bij de publicatie van zijn resultaten over het eerste halfjaar bekend.

Voor volledig 2014 voorziet Nedap een verdere stijging van de omzet, terwijl het bedrijf nog geen outlook afgeeft voor de winst.

Nedap rapporteert over het eerste halfjaar een nettowinst van EUR5,4 miljoen, in vergelijking tot EUR5,1 miljoen in diezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel bedraagt EUR0,80.

De omzet steeg eveneens 6% naar EUR87,2 miljoen, van EUR82,0 miljoen in diezelfde periode een jaar eerder.

De omzetgroei werd gerealiseerd door de divisies Healtcare, Light Controls, Livestock Management en Retail. Security management boekte een stabiele omzet, terwijl de divisies Energy Systems en Identification Systems en Library Solutions achterbleven met hun resultaten op jaarbasis.

Vooruitkijkend wijst Nedap erop dat de marktomstandigheden uitdagend blijven en er fundamentele verschuivingen plaatsvinden op de markten waar het concern actief is. Daarmee doelt Nedap op toenemende transparantie, convergentie van lokale markten naar een mondiale markt en de opkomst van nieuwe technologieen.

Het aandeel Nedap is donderdag gesloten op EUR29,40.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


Nel
0
Nedap en Connect Group sluiten raamcontract


Kampenhout - Connect Group is verheugd aan te kondigen dat onlangs een raamovereenkomst werd gesloten met Nedap in Groenlo. Hiermee zetten beide partijen hun samenwerking voort die in 2011 van start ging. Tijdens deze periode breidde de opdrachtenportefeuille van Connect Group zich geleidelijk uit, zowel in volume als in producttypes. Naast elektronica levert Connect Group ook kabelbomen en diensten aan Nedap.

Naast deze raamovereenkomst werken beide ondernemingen momenteel aan een algemene samenwerking voor wat aankopen betreft waardoor beide partijen hun koopkracht kunnen optimaliseren.

Nedap is een fabrikant van intelligente technologische oplossingen voor relevante thema’s. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld, slimme netwerken voor duurzame energie zijn slechts een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt.

connect group
www.connectgroup.com/nieuws/lees/neda...
Nel
0
www.nedapsecurity.com/ru
Heeft geen last van de boycot als je daar op doelt??
Samenwerking met Conect group zal de inkoop en dus de marge voor beide partijen goed doen
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 61,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 62,600
Laag 61,600
Volume 5.311
Volume gemiddeld 4.680
Volume gisteren 5.311

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront