DPA Flex Group « Terug naar discussie overzicht

Q3

75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0

DPA rapporteert verdere omzet- en winstgroei in derde kwartaal
Hoofdpunten derde kwartaal 2014:

Omzetstijging met 23,5% tot 20,7 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 16,7 miljoen)
Brutomarge 25,8 procent (derde kwartaal 2013: 24,6 procent)
EBITDA 1,4 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 1,2 miljoen)
Stijging nettowinst tot 0,3 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 0,2 miljoen)
Acquisitie Fagro: adviesbureau voor hoogwaardige finance & control specialisten

1. Op deze cijfers is geen accountantscontrole uitgevoerd
2. Bij de optellingen en berekeningen van percentages kunnen kleine afrondingsverschillen ontstaan
Quote:
“DPA heeft in het derde kwartaal opnieuw goede strategische voortgang geboekt. Met de recente acquisitie van Fagro plaatsen we ons definitief bij de marktleiders op finance-gebied. Ook de indiensttreding van de duizendste vaste medewerker in september was een mooie mijlpaal. Verder is zowel organische groei als groei van de productiviteit en brutomarge gerealiseerd. Omdat we ons steeds nadrukkelijker onderscheiden in kwaliteit en marktfocus, zijn we bezig om de positionering hierop aan te scherpen. In dit kwartaal hebben we bovendien onze investeringen in kennis- en kunde-ontwikkeling kracht bijgezet.”
Eric Winter, CEO van DPA
Resultaten in het derde kwartaal
In het derde kwartaal van 2014 heeft DPA verdere omzet- en winstgroei gerealiseerd. De omzet groeide met 23,5 procent tot 20,7 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 16,7 miljoen) en de brutowinst met 29,1 procent tot 5,3 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 4,1 miljoen). In procenten van de omzet kwam de brutomarge uit op 25,8 procent (derde kwartaal 2013: 24,6 procent).

De indirecte kosten namen toe van 2,9 miljoen tot 4,0 miljoen euro, waarvan 0,8 miljoen euro als gevolg van consolidatie van overnames. Voor het overige zijn de operationele kosten gestegen, omdat DPA heeft ingezet op verdere organische groei en hiertoe heeft geïnvesteerd in accountmanagement. Deze investeringen worden gedaan om effectief te kunnen inspelen op het lichte herstel in de markten waarin DPA actief is.

De EBITDA bedraagt 1,4 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 1,2 miljoen). De nettowinst was 0,3 miljoen euro (derde kwartaal 2013: 0,2 miljoen euro). Onder ‘bijzondere lasten’ is 0,4 miljoen euro in het resultaat verantwoord, waarvan 0,3 miljoen euro betrekking heeft op advieskosten voor de overname van Fagro.
Autonome groei
In het derde kwartaal is de omzet gerealiseerd door de inzet van professionals in loondienst met 4,0 procent gestegen. De omzet die wordt gerealiseerd door inzet van zelfstandige professionals (met een lagere brutomarge) is jaar-op-jaar met 4,0 procent teruggebracht. Per saldo heeft DPA een organische omzetgroei gerealiseerd van 1,4 procent in het derde kwartaal.

Vanuit de business unit DPA Supply Chain is de nieuwe business unit DPA Procurement opgezet. Zo is naast logistieke ketenoptimalisatie meer focus aangebracht op de op inkoop gerichte activiteiten. DPA Technipower is per 1 oktober samengegaan met DPA Engineering. Hier zorgt het bundelen van krachten en netwerken voor een krachtigere positionering en meer toegevoegde waarde voor professionals en opdrachtgevers.
Acquisities
De bedrijven die DPA gedurende 2013 en 2014 heeft overgenomen, droegen in het derde kwartaal 3,7 miljoen bij aan de omzet en 1,1 miljoen euro aan de brutowinst. Dit zijn DPA CreditForce, DPA Technipower, DPA Cauberg-Huygen en Fagro. Fagro, geconsolideerd per 1 september, droeg 1,7 miljoen euro bij aan de omzet gerealiseerd in het derde kwartaal van 2014 en 0,5 miljoen euro aan de brutowinst.

Fagro is een adviesbureau voor finance & control specialisten op hbo- en wo-niveau, dat vooral actief is in Zuid- en Oost-Nederland. De koopprijs bedroeg 9,0 miljoen euro in contanten; daarnaast is er een aan de doelstellingen over 2014, 2015 en 2016 gekoppelde earn-out overeengekomen. Operationeel zijn de activiteiten van Fagro samengevoegd met de geografisch complementaire activiteiten van DPA Finance. Kort na de overname zijn de eerste synergie-effecten al zichtbaar. DPA verwacht dat de activiteiten elkaar in de komende periode verder zullen versterken.
Aandelen
Het eerste deel van de overnamesom van Fagro is grotendeels gefinancierd door een emissie van 4,5 miljoen nieuwe aandelen tegen een uitgiftekoers van 1,65 euro. De netto-opbrengst van de emissie bedroeg 7,5 miljoen euro. Als gevolg van de emissie is het totale aantal uitstaande DPA-aandelen toegenomen tot 50.020.693 (ultimo 2013: 45.477.492).
Jaarverslag 2014 en aandeelhoudersvergadering
DPA zal op 10 maart 2015 haar jaarcijfers publiceren. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders vindt plaats op 23 april 2015 om 13.00.
[verwijderd]
0
Flinke omzetstijging voor DPA

Gepubliceerd op 11 nov 2014 om 07:48 | Reacties: 0

DPA 10 nov

EUR 1,66 0,00 (0,00%)
• Flinke omzetstijging voor DPA
• Cijfers DPA en Vopak later wegens herdenking

AMSTERDAM (AFN) - DPA Group heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien toenemen. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de detacheerder.

DPA rapporteerde voor 20,7 miljoen euro aan opbrengsten, ruim 23 procent meer dan een jaar geleden. De brutomarge kwam uit op 25,8 procent, van 24,6 procent in het derde kwartaal van 2013. De winst steeg van 0,2 miljoen euro naar 0,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging omhoog naar 1,4 miljoen euro.

Topman Eric Winter benadrukte in een toelichting dat DPA in het derde kwartaal ,,opnieuw goede strategische vooruitgang'' heeft geboekt. Verder is zowel autonome groei als groei van de productiviteit en brutomarge gerealiseerd, zo wist hij.

TOP TOP TOP
[verwijderd]
0
Cijfers komen op mij over als niet baanbrekend, maar eerder "gaat de goede kant op, langzaam maar zeker". Ik had nog wel iets meer omzet en winst verwacht. Op zich wel prettig dat overnamekosten niet meer aan de orde zijn in Q4, dus dat zal een sterker beeld geven qua winst.

Wat ICT heeft gedaan, heb ik nog niet gelezen. Wat de koers gaat doen vandaag en op welk volume? Niet alla USG en Brunel mag ik aannemen. Wellicht een Randstad-achtige ontwikkeling: toch nog even inhoudend op een bescheiden koersniveau?
Nel
0
Door nu de kosten te nemen kan er vanaf 4Q cijfers neer gezet worden die het huidige beeld geven van de uitzenders.
ICT waarde is het zelfde gebleven en kan vandaag bij de update stijgen/dalen.
Die 100 mln omzet gaat er komen voor dit jaar en hoe de koers gaat reageren tja met DPA weet je het nooit
Opbrengsten zullen in 2015 pas echt gaan toenemen dus LT verhaal

Redelijk tevreden :-)
Nel
0
Overname Fagro stuwt resultaten DPA Group

Redactie ABM Financial News - 11 november 2014, 07:58 Winstgroei voor detacheerder in derde kwartaal. DPA Group heeft de resultaten in het derde kwartaal van 2014 dankzij overnames zien oplopen, waarbij met name Fagro een flinke bijdrage leverde. Dit meldde de detacheerder dinsdag voorbeurs.

"DPA heeft in het derde kwartaal opnieuw goede strategische voortgang geboekt", aldus CEO Eric Winter.

De omzet van DPA steeg in het derde kwartaal van dit jaar met 23,5 procent van 16,7 miljoen tot 20,7 miljoen euro. De autonome omzetgroei bedroeg 1,4 procent, terwijl overnames voor 3,7 miljoen euro bijdroegen aan de hogere omzet. Fagro, dat in september geconsolideerd werd, leverde een omzetbijdrage van 1,7 miljoen euro.

De activiteiten van Fagro leverden kort na de overname en integratie al de eerste synergievoordelen op. De detacheerder rekent op een aanhoudend positief effect in de komende periode.

De gestegen omzet leverde een genormaliseerd bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 1,4 miljoen euro, 0,2 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De nettowinst liep op van 0,2 miljoen naar 0,3 miljoen euro.

DPA deed geen concrete uitlatingen over de verwachtingen voor de komende periode.

detacheerder nog weten in de tweede jaarhelft de marktposities verder te kunnen versterken, mede gesteund door de voorzichtige tekenen van economisch herstel. Ook meldde DPA toen ruimte te zien om een deel van de winst uit te keren aan aandeelhouders, nadat in 2012 en 2013 het dividend werd gepasseerd.

DPA stelde evenwel ook te werken aan het versterken van de balans om zo toekomstige overnames te kunnen financieren. Dit betekent dat DPA vanaf begin volgend jaar 40 procent van de nettowinst uit het voorgaande boekjaar wil uitkeren aan aandeelhouders.

DPA Group sloot maandag 1,8 procent hoger op 1,66 euro.
[verwijderd]
0
Nou je maakt het wel gekker mee bij grotere bedrijven, zoals Air France en Arcelor. Sterker nog die maken regelmatig zelfs verlies met een miljarden omzet.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd wat de koers vandaag doet en de slotkoers wordt. Begin ziet er op dit moment (08.55 uur) niet spectaculair uit, maar kan nog komen.
[verwijderd]
0
Ik moet nog maar eens zien dat de netto winst per aandeel over 2014 hoger wordt dan 2013
Nel
0
DPA cijfers derde kwartaal 2014 tonen positieve trend, SNS - Market Talk



AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group (DPA.AE) laat over het derde kwartaal een forse omzetgroei zien, vooral door overnames, terwijl de brutomarge stijgt door een verlaging van het aandeel zzp-ers, aldus SNS Securities, die hierin een positieve ontwikkeling van de trend ziet. De stijging van de brutomarge hangt samen met verbeterde marktomstandigheden: zzp-ers, die flexibeler zijn dan eigen DPA-mensen, zijn aantrekkelijk als de markt tegen zit, maar brengen wel minder brutomarge met zich mee. SNS wijst verder op de gestegen indirecte kosten als gevolg van overnamekosten en in investeringen in de toekomst. SNS hanteert een buy-advies op het aandeel DPA met een koersdoel van EUR2,00. Het aandeel DPA noteert dinsdag rond 09.40 uur -1,1% op EUR1,64. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
100%Marc
0
effegenoeg
0
quote:

Nel schreef op 11 november 2014 09:46:

DPA cijfers derde kwartaal 2014 tonen positieve trend, SNS - Market Talk



AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group (DPA.AE) laat over het derde kwartaal een forse omzetgroei zien, vooral door overnames, terwijl de brutomarge stijgt door een verlaging van het aandeel zzp-ers, aldus SNS Securities, die hierin een positieve ontwikkeling van de trend ziet. De stijging van de brutomarge hangt samen met verbeterde marktomstandigheden: zzp-ers, die flexibeler zijn dan eigen DPA-mensen, zijn aantrekkelijk als de markt tegen zit, maar brengen wel minder brutomarge met zich mee. SNS wijst verder op de gestegen indirecte kosten als gevolg van overnamekosten en in investeringen in de toekomst. SNS hanteert een buy-advies op het aandeel DPA met een koersdoel van EUR2,00. Het aandeel DPA noteert dinsdag rond 09.40 uur -1,1% op EUR1,64. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Het is allemaal veel van hetzelfde wat al langer bekend is.
Bruto omzet wordt simpel groter op bases van overnames.
Minder fortuunlijk lijkt me de toename van zzpers plus intergratiekosten van overnameonderdelen.
100%Marc
0
Dank Nel, ben deze week in DPA gestapt mede vanwege een onlangs zeer bemoedigende toelichting over het reilen en zeilen van DPA op BNR Nieuwsradio met de CEO. Focus ligt nu oa op margeverbetering. Wat ook opviel> momenteel nihil bankzitters, dus DPA is goed bezig om beleid en resultaat te verbeteren. DPA heeft duidelijk geleerd van fouten in het verleden.
Cijfers Q4 zullen ook weer beter worden en huidige koers biedt dus kansen voor beleggers.
En na dit overgangsjaar zou ik niet gek opkijken als DPA opeens zelf overnamekandidaat is!
Nel
0
DPA gaat voorlopig door met selectief overnemen - COO



(Update van bericht 'DPA omzetgroei door overnames, autonoom +1,4%, ziet licht herstel' om het commentaar van het management en de actuele koers te vermelden.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group nv heeft over het derde kwartaal van dit jaar zijn omzet autonoom met 1,4% zien oplopen. Acquisities droegen met een substantieel deel bij aan de omzetgroei van 24%.

"Voorlopig gaan we, ook al is het zeer selectief, door met overnemen, waarbij synergie en het vermogen om autonome groei te genereren erg belangrijke criteria zijn", zegt chief operating officer (COO) Olav Berten van DPA dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. "Bij een overname die zich qua omvang laat vergelijken met Fagro, zoals we die eerder dit jaar deden, sluiten we niet uit dat we die weer financieren met een aandelenemissie. Verder zijn we zeer geinteresseerd in start ups die dicht op de activiteiten van DPA staan en nieuwe initiatieven in openstaande niches, nu de markt weer lijkt aan te trekken", aldus Berten.

DPA ziet een zeker herstel in de markten waarin het actief is. Vooral in specifieke niches neemt de vraag toe. Dat beeld leidde er toe dat DPA zijn schaal zzp-ers terugbracht. Dat hield ook verband met nieuwe inkoopkanalen bij bedrijven, die meer en meer zzp-ers zelf aan zich binden.

De overname van Fagro werd eind augustus afgerond en beliep EUR9 miljoen. Berten schat in dat met Fagro aan boord op jaarbasis DPA inmiddels een omzet draait van EUR100 miljoen. "Uiteindelijk mikken we op autonome groei. Daartoe hebben we ook flink geinvesteerd in sales", aldus Berten.

De emissie voor Fagro bezorgde DPA circa tien nieuwe aandeelhouders. "In het licht van de relatief bescheiden free float is dat voor ons een gunstige ontwikkeling.

Overnames worden door DPA zoveel als mogelijk intact gehouden. Dat impliceert dat het bestuur van DPA zijn handen vrij houdt voor de dagelijkse operaties en een overgenomen bedrijf gewoon kan blijven doen waar het goed in is, zonder de relatieve onrustige dynamiek van een integratie te ervaren. "Om die reden hebben we Benkis, overgenomen in april 2012, in Zwolle gelaten, ook al was dat voor DPA niet zo handig", aldus Berten.

DPA geeft dinsdag verder geen concrete outlook, maar spreekt wel van een licht herstel in de markten waarin het actief is. Dat blijkt dinsdag voorbeurs uit een persbericht van de detacheerder met daarin de cijfers over de verslagperiode.

De omzet kwam over het derde kwartaal uit op EUR20,7 miljoen tegen EUR16,7 miljoen een jaar eerder, toen een lichte teruggang op jaarbasis. De genormaliseerde winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill kwam uit op EUR1,4 miljoen tegen EUR1,2 miljoen. De brutomarge kwam uit 25,8% tegen 24,7%, toen een stijging met 190 basispunten. De nettowinst bedraagt over het derde kwartaal EUR0,3 miljoen tegen EUR0,2 miljoen een jaar eerder.

Fagro droeg in het derde kwartaal van dit jaar voor EUR1,7 miljoen aan de omzet bij. Fagro is per 1 september van dit jaar geconsolideerd in de cijfers en dat betekent dat de EUR1,7 miljoen e e n maand omzet impliceert.

In totaal bedroeg de bijdrage uit acquisities aan de omzet over het derde kwartaal voor EUR3,7 miljoen bij. De bijdrage hiervan aan de genormaliseerde brutowinst bedroeg EUR1,1 miljoen, die daarmee steeg naar EUR5,3 miljoen van EUR4,1 miljoen een jaar eerder.

De indirecte kosten stegen met EUR1,1 miljoen naar EUR4,0 miljoen, waarvan EUR0,8 miljoen het gevolg was van consolidaties en overnames. Investeringen in accountmanagement leidden tot een verdere stijging van de operationele kosten.

DPA geeft geen outlook, maar zegt wel de positionering in kwaliteit en marktfocus verder aan te scherpen. Bij de halfjaarcijfers gaf het bedrijf aan de marktposities verder te kunnen versterken, mede gesteund door voorzichtige tekenen van herstel. Verder spreekt het bedrijf van een licht herstel in de markten waarin het actief is, reden van de investeringen in accountmanagement.

Het aandeel DPA noteert dinsdag rond 13.10 uur 1,7% lager op EUR1,63.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201
Nel
0
De overname van Fagro werd eind augustus afgerond en beliep EUR9 miljoen. Berten schat in dat met Fagro aan boord op jaarbasis DPA inmiddels een omzet draait van EUR100 miljoen. "Uiteindelijk mikken we op autonome groei. Daartoe hebben we ook flink geinvesteerd in sales", aldus Berten.

zelfde gedachte zoals ik al eerder melde
Nel
0
[verwijderd]
0
quote:

Nel schreef op 11 november 2014 13:19:

De overname van Fagro werd eind augustus afgerond en beliep EUR9 miljoen. Berten schat in dat met Fagro aan boord op jaarbasis DPA inmiddels een omzet draait van EUR100 miljoen. "Uiteindelijk mikken we op autonome groei. Daartoe hebben we ook flink geinvesteerd in sales", aldus Berten.

zelfde gedachte zoals ik al eerder melde
Zonder Fagro was de omzet al 20 mio p/kw. Fagro was al ingeschat op 20 mio p/j. De 100 mio p/j is dan geen verrassing.

Meer overnames en nog meer emissies? In de eerste plaats weet ik niet of daar nu nog ruimte voor is (moet AVA niet opnieuw ruimte bieden?). En in de tweede plaats: koers krijgt daar doorgaans geen lift van, althans niet op korte termijn. Dan krijg ik de indruk dat 2015 een nieuw overgangsjaar zal worden, zelfs bij mooie ontwikkelingen in de detacheringssector en steeds fraaie ABU-cijfers.

Of hebben we zonder bijzondere omstandigheden toch kans op alvast wat koersgroei zeg de komende 6 maanden? Dat zou namelijk helpen om de moed er een beetje in te houden.
75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18 apr
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18 apr
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18 apr
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0611 -0,0033 -0,31% 04:10
BTC/USD 60.863,09 -2.724,69 -4,28% 04:09
Gold spot 2.411,52 +32,15 +1,35% 04:10
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 18 apr
ING 15,168 +0,242 +1,62% 18 apr
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 18 apr
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 18 apr
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront