TKH stelt squeeze out-prijs p/a Augusta vast op EUR30,49

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft de squeeze-out prijs per aandeel Augusta Technologie ag vastgesteld op EUR30,49, meldt de onderneming maandagavond. Het bedrag van de vergoeding in contanten is gebaseerd op de waardering van Augusta en uitgevoerd door een onafhankelijke door TKH aangestelde expert, aldus het bedrijf.

De vergoeding in contanten van EUR30,49 per aandeel resulteert in een totale vergoeding in contanten van ruim EUR21,4 miljoen voor 702.175 aandelen die momenteel in het bezit zijn van minderheidsaandeelhouders Augusta.

TKH heeft momenteel via dochter TKH Technologie Deutschland ag een belang van 91,2% in Augusta. In 2012 nam men een belang in het Duitse concern dat actief is op het gebied van vision technologie.

TKH ag en Augusta hebben een concept-fusieovereenkomst opgesteld die door de Raad van Commissarissen van TKH ag is goedgekeurd. De ondertekening van de fusieovereenkomst vind waarschijnlijk op 1 december 2014 plaats na goedkeuring door de Raad van Commissarissen van Augusta.

De merger squeeze-out dient tijdens een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering (BAVA) van Augusta te worden goedgekeurd. Deze vindt plaats op 19 januari 2015. TKH verwacht dat de merger squeeze-out in maart 2015 van kracht wordt, "onder voorbehoud dat er zich geen juridische procedures door aandeelhouders gestand doen", aldus het bedrijf.

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com