ageas « Terug naar discussie overzicht

Maart 2015

49 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik zag nog geen opening voor maart, dus bij deze. Even status quo vooralsnog, maar nog steeds op koers voor de € 35.- in mei. Plus dividend. Bring it on.
Jeliazkov
0
Langzaam maar zeker omhoog. Nog steeds een grote pot tbv aankoop eigen aandelen voor komende maanden. Wanneer koers niet terugvalt, zal dit bedrag dan besteed worden om uit de laat op te kopen ipv vooral opvangen van 'bestens'?
Buts
0
Gereglementeerde informatie - Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen

Naar aanleiding van het aandelen-inkoopprogramma dat op 6 augustus 2014 aangekondigd werd, maakt Ageas bekend dat er 131.228 eigen aandelen ingekocht werden op NYSE Euronext Brussel tussen 09-03-2015 en 13-03-2015.
Jeliazkov
0
En weer een week voorbij waarin niet overdreven veel eigen dingetjes zijn ingeslagen. Mocht het sentiment zo blijven, dan gaan we nog wat beleven de komende drie maanden wanneer ageas blijft inslaan.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd waar we naar toe gaan, vooralsnog mooi geleidelijk met af en toe een half procentje terug. Bijna onopvallend beweegt Ageas zich naar boven... inmiddels al 33% erbij sinds die georchestreerde koersval eind juli 2014
Jeliazkov
0
De geleidelijke opwaartse richting vooral door aankoop eigen dingetjes. Markt zijn werking laten doen bij positief sentiment en dempen bij negatief sentiment.
Ik denk dat we ergens tussen de 35 en 40 staan later dit jaar. Koersschommelingen zullen van 34/35 wel groter worden, omdat dan winsten verzilverd gaan worden en wellicht vangnet van eigen inkoop medio dit jaar ook verdwenen is.
Jeliazkov
0
quote:

zilvermeeuw schreef op 20 maart 2015 19:12:

Nog 11 te gaan...

En geen euro minder, Meeuw!
Buts
0
Gereglementeerde informatie - Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen

Naar aanleiding van het aandelen-inkoopprogramma dat op 6 augustus 2014 aangekondigd werd, maakt Ageas bekend dat er 128.869 eigen aandelen ingekocht werden op NYSE Euronext Brussel tussen 16-03-2015 en 20-03-2015
zilvermeeuw
0
Advies van J.P. Morgan over Ageas

Op 24 maart 2015 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Ageas(ex fortis) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Ageas (ex-Fortis) blijft "overweight".
Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 40,45 EUR naar 44,09 EUR.

www.trivano.com/aandeel/advies-jp-mor...

(Ze zitten €0,41 te laag, maar goed weten zij veel...)
FORT1944
0
jel , prutsers of niet , Morgan heeft ook z'n volgelingen en het kan de koers maar omhoog krikken !
Jeliazkov
0
Jazekers! Was ook maar gekscherende opmerking mijnerzijds natuurlijk. Paar jaar terug, op standen die begonnen met een 1 al gezegd dat ik pas verkoop bij 44.50. Vogelt hier refereert daar aan.
Maaruh: die 44.50 gaat komen en - inderdaad - Morgan werkt hier nu aardig aan mee.
zilvermeeuw
0
Gekscherend???
Dan heb ik dat ook verkeerd begrepen....

Zou dit overigens kunnen leiden tot het uitwisselen van 'het staken van rechtzaken over en weer' kunnen leiden? :o)
Ik denk niet dat JP Morgan's koersadviesje direkt de aanleiding van de mooie dag was gisteren maar dit nieuws...


Bad bank van Fortis rookt vredespijp in VS


25 maart 2015

Royal Park Investments (RPI) is de vennootschap die bij de ondergang van Fortis in 2008 werd opgericht om een portefeuille gestructureerde kredieten van Fortis Bank af te wikkelen. Die werden toen beschouwd als ‘toxisch’. Naarmate de Amerikaanse vastgoedmarkt uit het dal kroop, leek de schade al bij al mee te vallen. De portefeuille werd in 2013 met een meerwaarde verkocht aan Lone Star en Credit Suisse.

RPI, ook bekend als de bad bank van Fortis, bleef bestaan maar vooral om de rechtszaken die waren aangespannen in de VS af te handelen. In een van die rechtszaken viseerde RPI Bank of America en Countrywide Financial en eiste het een schadevergoeding van de twee instellingen. Volgens Royal Park hebben zij bewust verkeerde informatie gegeven over risicovolle herverpakte woonkredieten die vóór de financiële crisis werden opgekocht door Fortis Bank. Countrywide werd ondertussen opgeslorpt door Bank of America.

Uit documenten van een Californische rechtbank blijkt nu dat de zaak tegen Bank of America werd ingetrokken. In het vakjargon heet dat een ‘stipulation of dismissal with prejudice’. Volgens een juridisch expert betekent dat dat er een definitief einde gekomen is aan de claims. Meerdere bronnen stellen dat de betrokken partijen naar alle waarschijnlijkheid een dading sloten.

Bij Ageas en RPI geeft men geen details over de deal. Volgens een expert wordt bij dat soort dadingen een percentage van het aanvankelijk geëiste bedrag uitbetaald. Juridische documenten over dezelfde zaak van bij het hooggerechtshof van New York vermelden er twee: 713 miljoen dollar en 49 miljoen dollar. ‘Gewoonlijk wordt bij dit soort deals tussen 3 en 8 procent uitbetaald’, aldus een bron.

Als de bad bank van Fortis erin slaagt schadevergoedingen te bekomen vloeien die niet naar Lone Star en Credit Suisse, maar naar de aandeelhouders van RPI. Dat zijn nog steeds de Belgische staat (43,5%), Ageas (44,7%) AGS 0,00% en BNP Paribas (11,8%) BNP 0,00% .

Bank of America is niet de enige bank waartegen RPI een rechtszaak aanhangig heeft gemaakt. Alle grote - vooral Amerikaanse - bankreuzen moesten het al ontgelden. RPI eist van hen in totaal miljarden dollars schadevergoeding voor het bewust verspreiden van verkeerde informatie over risicovolle herverpakte woonkredieten

www.tijd.be/detail.art?a=9614928&...

Jeliazkov
0
Dank, Meeuw. Zelf hoop ik ook nog steeds op een schikking tussen (Fortis)/ageas enerzijds en oude aandeelhouders anderzijds.
zilvermeeuw
0
Tsja Jeliazkov, ik zal als niet aandeelhouder nog effe mijn best moeten doen op het Ageas forum. Anders moet ik mijn eigen biertje ook nog betalen op de vooravond van de Grand Depart...
Jeliazkov
0
Anders sloop ik de spaarpot van mn nichtje wel, Meeuw. Zij is aan het sparen voor een tablet of zo. Lekker belangrijk, denk ik dan.
49 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 11:37
Koers 44,000
Verschil +0,160 (+0,36%)
Hoog 44,020
Laag 43,760
Volume 32.364
Volume gemiddeld 414.899
Volume gisteren 278.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront