Stop met prijsschieten banken

Lees deze column op IEX.nl

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Hellaas
4
LOL...Welke topmensen???...Zonder enige vorm van verantwoordelijkheid geld binnenharken en als het fout gaat gewoon naar een ander bedrijf vertrekken...Ik hoop dat ze volgende keer gewoon onderuit glijden en dat het geld onder de belastingbetalers wordt verdeeld...zakkenvullende graaiers...
[verwijderd]
0
Bonussen zijn prima, mits er geregeld wordt, dan bij duidelijk aanwijsbare fouten de bonussen terugbetaald worden. In de huidige regels, is nog vaak een loterij zonder nieten.
wollum
3
Betse Marcel: hoe veel verdien jij eigenlijk?

zo lang de topverdieners bij banken slechts een loondienstverband hebben en hun (pensioen)vermogen niet riskeren, verdienen ze geen hoog salaris te verdienen.

vergelijk ze maar met specialisten in een ziekenhuis: vast werk, geen risiko op faillissement.

die bankiers weten niet wat een gewone ondernemer moet doen om €100.000 te verdienen. laat staan 700.000. Die ondernemers zijn er niet veel....

De bankiers hebben van ons allemaal het privilege gekregen met ons geld te mogen spelen, Voor ONZE meerdere eer en glorie. Hun salaris wordt voornamelijk mogelijk door de absoluut lage rentestand. Niet door hun briljante geest.

Ik zie het als een privilege dat je mag werken bij een M&A afdeling. eigenlijk zou je een licentie moeten kopen om op die afdeling te mogen werken. zoals een piloot eerst tonnen moet investeren in zijn opleiding om daarna wat terug te verdienen (hopelijk) of macaber: zoals een bootvluchteling de onzekere reis maakt in de hoop het geld terug te kunnnen geven aan zijn familie.

bankiers doen gewoon'hun ding', zoal ik het mijne.
gewoon doen. dan doen ze al gek genoeg.


[verwijderd]
0
Gelijk heb je. Om miljarden binnen te slepen moet je van goede huize komen. Maar goed kennelijk calculeert 2ekamer een miljarden verkies in. De 2ekamer kijkt het liefst de andere kant op naar ene Messi. De huidige situatie is anders toen men het recht op bonus claimde van staatsgelden. Ik neem aan dat de huidige top niet dezelfde is als die van destijds.
Incourant
6
Marcel, ik vind het moedig van je dat je een lans breekt om het bashen van de topsalarissen in de fin. wereld tegen te gaan. Moedig,..maar ook dom. Net zo dom als jij het vindt dat we de beloning teveel inperken , zo dom vind ik het dat de top weer sprongen vooruit gaat en het plebs op de nullijn wordt gezet of moet inleveren. In dat kader ben ik het helemaal met de vakbonden eens. Onderin geen kruimels ? Dan bovenin ook geen taart ! Het voelt of de bonus van de top mogelijk wordt gemaakt door het inleveren van het CAO-personeel.
Een extra beloning of bonus zou eigenlijk pas na enkele jaren uitgekeerd mogen worden, als het bedrijf over bewezen periode ook echt vooruit is gegaan. Nu hebben we teveel gevalletjes gehad, waarbij de cijfers dermate opgeleukt waren, en de daarop tonnen al uitgedeeld waren. Als dan later bleek, dat het om onbehoorlijk bestuur of fraude ging, waren de vogels met het geld al gevlogen.
En als je al the American Way op wilt met flinke bonussen, dan moet je ook de andere kant meepakken, en zeggen dat hun (veel hardere) rechtspraak hier ook moet gelden, tav malversaties en gesjoemel. Hoe ze het hier doen, doen ze het,...maar ik geloof niet dat er 1 topbestuurder hier veroordeeld is. En toch was er heel wat mis, bij Ahold, KPN, SNS, Getronics, Landis, Imtech,...ach de lijst is zo lang.
yieldcurve
1
Ja het verschil tussen de top en de bankmedewerker op de werkvloer is te hoog geworden. Het invoeren van variabele beloning in de financiële wereld een flop. Niet omdat variabel belonen per definitie verkeerd is, maar omdat er verkeerde doelen zijn nagestreefd. Momenteel wordt in de financiële wereld de klant absoluut niet centraal gesteld; het naleven van de soms absurde regels wel. En daar is de club van Merel van Vroonhoven mede debet aan. Nog steeds zijn er simpele zielen die denken dat een cultuur door regels veranderd kan worden. Nou vergeet het maar. Bankmedewerkers bij wie integriteit hoog in het vaandel stond, verlaten het wereldje vanwege soms niet meer uit te leggen regelgeving.
caterpillar
1
Hoezo ,topbestuurders? Het enige waar "jouw" topbestuurders echt "goed" in zijn ,is nu juist het tegenhouden van dergelijke regels om met duidelijke produkten op de markt te komen.Laat staan dat er bij woekerpolissen ook maar iemand wordt gestraft.

Er wordt zo overduidelijk met 2 maten gemeten als het om reguleren van Banken en andere Multi's gaat tov gewone ondernemers ,dat het niet mooi meer is.
Welke multi's betalen er eigenlijk nog belasting ergens?

Incourant verwoordt het goed:geen kruimels beneden,geen taart boven.Da's anno 2015.

Maar de HH topbestuurders willen Altijd taart,fouten gemaakt of niet ,want dat vinden ze hun goed recht,ze spelen immers, van oudsher in een andere Liga.

Tijd dat de HH ook eens emanciperen en de tering naar de nering zetten:hun 19de eeuwse Heren-van-standmentaliteit is echt achterhaald!
Pure luiheid ,omdat ze nog steeds de macht denken te hebben en dus lekker vanuit die ivoren toren hun gang kunnen blijven gaan.
Personeel van ABN heeft pas een klein vuistje gemaakt en dat hielp...pas maar op!

Grh6
humansRunderrated
1
Uitstekende column.

Ik word echt kotsmisselijk van de eindeloze rij politici die een wit voetje bij het electoraat probeert te halen door hun ongenoegen te uiten over die loonsverhoging. Ze vallen over elkaar heen met hyperbole onderbuiks uitspraken, blegh, ranzige populisten: nos.nl/artikel/2029198-abn-amro-top-i...
Het enige wat ze uiten is economisch onbesef.
Wanneer commissarissen zich uiten dat ze "zich zorgen maken dat ze zonder loonsverhoging geen goed personeel kunnen aantrekken." Is er niet één die denkt: laat ik eens uitzoeken of dat echt een probleem is. Nee, al die populisten hebben hun oordeel al klaar en zitten verlekkerd te wachten tot ze wat bitesized televisie quotes er uit kunnen brokken zodat ze wat stemmetjes kunnen winnen.
dartyharry
0
grote verliezen maken en risico nemen met derivaten kan ik ook wel.
Ik wil graag aangenomen worden bij dat zootje ongeregeld.
humansRunderrated
1
@dartyharry
Grote verliezen maken kunnen er wel veel, maar helaas zijn ze naar dat soort figuren niet op zoek, ze zijn meer op zoek naar mensen die wel grote winsten kunnen realiseren.
Ben je George Costanza?
www.youtube.com/watch?v=2LCggmsCXk4
yieldcurve
0
quote:

humansRunderrated schreef op 16 april 2015 12:39:


Uitstekende column.

Ik word echt kotsmisselijk van de eindeloze rij politici die een wit voetje bij het electoraat probeert te halen door hun ongenoegen te uiten over die loonsverhoging. Ze vallen over elkaar heen met hyperbole onderbuiks uitspraken, blegh, ranzige populisten: nos.nl/artikel/2029198-abn-amro-top-i...
Het enige wat ze uiten is economisch onbesef.
Wanneer commissarissen zich uiten dat ze "zich zorgen maken dat ze zonder loonsverhoging geen goed personeel kunnen aantrekken." Is er niet één die denkt: laat ik eens uitzoeken of dat echt een probleem is. Nee, al die populisten hebben hun oordeel al klaar en zitten verlekkerd te wachten tot ze wat bitesized televisie quotes er uit kunnen brokken zodat ze wat stemmetjes kunnen winnen.


Je bent niet de enige die de neiging krijgt tot vomeren!
Da Freeze
1
"Zwart wit gesteld" gaf zij aan dat klanten zich niet verdiepen in financiële producten en dat op deze manier nooit voldoende tegengas aan de banken kan worden geven. Uitstekend gezegd!

Klopt helemaal, maar dat geldt voor de meeste mensen ook bij aanschaf van een huis, TV, verzekering, internetabbonement etc. De "mens" is vrij simpel. Je koopt iets waarvan je verwacht dat het werkt, zonder kleine lettertjes.
Toch zijn er organisaties die meer kleine lettertjes hebben dan andere, en banken staan erom bekend de kleine lettertjes zelfs aan te passen of te wijzigen gedurende de contractperiode. Hoe vaak gebeurt dat in de andere sectoren?
theo1
0
quote:

Incourant schreef op 16 april 2015 11:54:


[...]
En als je al the American Way op wilt met flinke bonussen, dan moet je ook de andere kant meepakken, en zeggen dat hun (veel hardere) rechtspraak hier ook moet gelden, tav malversaties en gesjoemel. Hoe ze het hier doen, doen ze het,...maar ik geloof niet dat er 1 topbestuurder hier veroordeeld is. En toch was er heel wat mis, bij Ahold, KPN, SNS, Getronics, Landis, Imtech,...ach de lijst is zo lang.Daar zou ik wel voor zijn. Hoge salarissen en bonussen OK, maar als je dan de zaak besodemietert, ook voor tientallen jaren de bak in. Geldt trouwens niet alleen voor bankiers, maar voor alle bedrijfsbestuurders. Die van Imtech verdienden ook een zware straf, al is het maar voor criminele nalatigheid. Een CEO moet weten wat er in zijn bedrijf omgaat. Dat is zijn werk. Onwetendheid zou ook strafbaar moeten zijn, anders is de verdedinging op onwetendheid wel heel erg gemakkelijk.

Edit: btw, Cees vd Hoeven van ahold is veroordeeld. Tot een boete van een paar duizend euro. Daarna ging hij doodleuk aan de slag voor Marcel Boekhoorn. Om dat soort rechtspraak lacht iedere frauderende CEO zich natuurlijk helemaal ziek.
deschaker
1
We moeten af van het beleid dat we banken maar redden wanneer ze in de problemen zitten. Laat ze maar omvallen. Wanneer we dat doen zal ik ook niet zanikken over het beloningsbeleid. Tot die tijd moeten die semi-ambtenaren gewoon bepaalde normen en waarden hanteren die passen bij onze maatschappij.
WollyBolly
0
`De belastingbetaler zal in de toekomst nagenoeg zeker buiten schot blijven.` Dus als Rabo of ING binnenkort om zou dreigen te vallen, dan wordt niet meer door de overheid ingegrepen? Dat lijkt me sterk.

Zolang het betalingsverkeer in handen is van risicovolle financiële instellingen, blijft dat ook zo. Daar gaat in NL en EU ook niets aan veranderen, omdat de macht van de banken veel groter is dan die van de politiek.
theo1
0
quote:

deschaker schreef op 16 april 2015 14:36:


We moeten af van het beleid dat we banken maar redden wanneer ze in de problemen zitten. Laat ze maar omvallen. Wanneer we dat doen zal ik ook niet zanikken over het beloningsbeleid. Tot die tijd moeten die semi-ambtenaren gewoon bepaalde normen en waarden hanteren die passen bij onze maatschappij.

Ik wil je nog wel eens horen als dat gebeurt en de pinautomaat accepteert je pasje niet meer, je kan niet meer bij je spaargeld, de curator verkoopt je hypotheek aan het meestbiedende hedgefund (met bijbehorende agressieve incassomethoden) enzovoort.
[verwijderd]
0
Lachwekkend collum!

Misschien eerst maar een cursus grammatica Marcel Tak?
Dat is zeker gebeurT (dan neem ik de inhoud van je collum al niet meer serieus)
Da Freeze
0
quote:

deschaker schreef op 16 april 2015 14:36:


We moeten af van het beleid dat we banken maar redden wanneer ze in de problemen zitten. Laat ze maar omvallen. Wanneer we dat doen zal ik ook niet zanikken over het beloningsbeleid. Tot die tijd moeten die semi-ambtenaren gewoon bepaalde normen en waarden hanteren die passen bij onze maatschappij.


Dat is dus precies waar de schoen wringt en Marcel aan voorbij gaat. Elk bedrijf dat het verkloot gaat failliet. Alleen als een bank het verkloot, komt er een belastinginjectie om de tent draaiend te houden. Het argument is dan dat het maatschappelijk belang heel groot is.

Maar dat is m.i. nogal subjectief. Zie bijvoorbeeld het topic www.iex.nl/Forum/Topic/1319100/Koffie... Argumenten voldoende waarbij je heel anders tegen het "nut" van de hedendaags bank gaat kijken.
deschaker
0
quote:

theo1 schreef op 16 april 2015 15:15:


[...]
Ik wil je nog wel eens horen als dat gebeurt en de pinautomaat accepteert je pasje niet meer, je kan niet meer bij je spaargeld, de curator verkoopt je hypotheek aan het meestbiedende hedgefund (met bijbehorende agressieve incassomethoden) enzovoort.


Dan snap je blijkbaar niets van het bankenstelsel... DSB bank hypotheekhouders zijn hun huis uitgekieperd? Zijn allemaal failliet verklaard...

Wel nadenken voordat je iets roept ;-)
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 539,54 +6,97 +1,31% 01 jun
AMS25-24h^ 541,93 +2,39 +0,44% 01:12
AMX 733,40 +12,11 +1,68% 01 jun
ASCX 801,55 +18,50 +2,36% 01 jun
BEL 20 3.268,03 +65,08 +2,03% 01 jun
BRX20-24h^ 3.275,25 +7,22 +0,22% 01:12
Germany30^ 11.672,30 +85,45 +0,74% 29 mei
Dutch15-index 15.570,93 +178,35 +1,16% 01 jun
Euro30-index 15.800,59 +145,03 +0,93% 01 jun
US30^ 25.473,36 0,00 0,00% 01 jun
US500^ 3.055,84 0,00 0,00% 01 jun
Nasd100^ 9.599,28 0,00 0,00% 01 jun
Japan225^ 22.241,25 0,00 0,00% 01 jun
WTI^ 35,43 -0,14 -0,38% 01:12
Brent 37,45 +1,55 +4,32% 29 mei
EUR/USD 1,1131 +0,0017 +0,15% 01:12
BTC/USD 10.166,33 +790,00 +8,43% 01:12
Gold spot 1.741,45 +12,05 +0,70% 01:12
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNIBAIL-RODAMCO-... 53,060 +5,360 +11,24% 01 jun
ABN AMRO BANK N.V. 7,696 +0,486 +6,74% 01 jun
Aegon 2,535 +0,130 +5,41% 01 jun
Dalers Laatst +/- % tijd
Wolters Kluwer 69,800 -1,880 -2,62% 01 jun
Galapagos 180,550 -2,800 -1,53% 01 jun
JUST EAT TAKEAWAY 97,000 -0,560 -0,57% 01 jun