Forum: TomTom » TomTom: week 18 - 25 mei: zeilen voor de wind » Pagina: 115 | Belegger.nl

TomTom: week 18 - 25 mei: zeilen voor de wind

2.293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
1
Wat ik niet begrijp is dat iedereen zo moet reageren op DZR, hij zegt dat de koers vooruitgelopen is op een verwachting, nou dat is altijd waar. Dat heet handelen op de beurs wanneer je daar niet op anticipeert dan loop per definitie achter de feiten aan.
Dus laat die man toch zeggen wat hij te zeggen heeft. En als je je er aan stoort dan hou je voor ogen dat wanneer je niet reageert hij eerder zal stoppen dan wanneer je hem te slim af probeert te zijn of jouw waarheid met hem wil delen.

Zo mooi weer en ik ga fietsen en daarna een biertje in de zon met afsluitende BBQ.

Fijne pinksterdagen allemaal
mjmj
0
quote:

xynix schreef op 24 mei 2015 09:03:Ik denk dat de Duitsers zich onmogelijk kunnen permitteren om de technologische leider op het gebied van verkeersinformatie in de handen van hun grootste bedreiging te drijven!


Tenzij ze iets nieuws hebben bedacht om de HERE maps (+traffic etc) slim en goedkoop op hetzelfde niveau als TT te brengen. Een technologische innovatie.
[verwijderd]
0
zo 24 mei 2015, 10:16
'Fiat-Chrysler wilde fusie met General Motors'
van onze financiële redactie
Sergio Marchionne, de ceo van Fiat-Chrysler, heeft in maart zijn collega Mary Barra van General Motors benaderd om te praten over een fusie.
Volgens Marchionne zouden beide autoproducenten miljarden per jaar kunnen besparen door intensief samen te werken. Het fusiebedrijf zou een enorme machtspositie krijgen. Maar Barra had geen interesse en wees het voorstel af, schrijft de New York Times op basis van twee anonieme bronnen.
Marchionne ontkent in een interview met de krant dat hij Fiat-Chrysler in de etalage zette door General Motors te benaderen: 'Kijk, als ik had willen verkopen had ik wel een bankier gebeld.' De topman zegt alleen samen te willen werken met concurrenten om kosten te besparen.
Consolidatie
In een conference call over de resultaten van de autoproducent ging Marchionne door op de noodzaak voor consolidatie in de sector. Het pleidooi van de Italiaan viel niet in goede aarde bij beleggers: het aandeel Fiat-Chrysler daalde de dagen na de call met zo'n 10%.
Marchionne is bekend met grote fusies. Hij voegde jaren geleden de kwakkelende bedrijven Fiat en Chrysler samen. Door radicale maatregelen van de topman draait het concern nu beter, maar het is niet zo groot en winstgevend als concurrenten als General Motors en Volkswagen.
Lee K
0
quote:

xynix schreef op 24 mei 2015 09:03:


Het weekend is altijd een mooi moment om nog eens alle informatie te herkauwen die we tot nu toe hebben binnen gekregen. Daarbij stel ik voorop dat in mijn ogen de combinatie Apple/TomTom/Duitsers/accu's van Tesla het samenwerkingsverband zou zijn met het meeste toekomstperspectief en de potentie om alle concurrentie omver te blazen.

Als je naar het recente nieuws (combinatie van persberichten en gestuurd "lekken") kijkt dan lijken we in een fase van "negotiating by media" te zitten. De Duitsers lijken hun HERE initiatief steeds verder uit te breiden. Daar gaat de (bedoelde?) dreiging van uit dat HERE naar het consortium zou kunnen gaan, al dan niet met een resterend deelbelang van Nokia zelf. Hoe schizofreen is VW/Audi bezig als dit serieus zou zijn?

Binnen het West coast kamp zien we Apple die zonder directe noodzaak NU kiest voor het wereldkundig maken van hun verlengde en uitgebreide samenwerking met TomTom. En ondertussen komt de baas van Fiat/Chrysler even langs, met ook nog een bezoekje aan en complimentjes voor Elon Musk.

Kijken we hier naar een rituele baltsdans?

Maar wat als het nu toch zo zou zijn dat de Duitsers toch liever kiezen voor een technologische achterstand, maar wel volledig Europese controle? Want in de TomTom route zal Apple vrijwel onvermijdbaar zijn. Hoe ziet de situatie er dan uit?

Dan staat UBER nog met lege handen en is een samenwerking tussen Apple en de Duitsers voor connected/driverless driving moeilijk denkbaar geworden. Zouden UBER en Apple dan de handdoek in de ring gooien omdat het loopse buurmeisje er met de buurjongen aan de andere kant vandoor is gegaan? Ik denk het niet.

Wie weet gaan we in die situatie wel een monsterverbond van Apple/TomTom/Musk/FIAT/Chrysler zien, waarin heel misschien ook UBER nog zal worden opgenomen. Dat wordt dan "disruptive-to-the-max"! Willen de Duitsers dat echt? Dat wordt dan toch "bet your company!". Als ze verkeerd gokken en de confrontatie verliezen zou de Duitse auto-industrie wel eens kunnen gaan verschrompelen. Want de autootjes-hardware (staalplaten, wielletjes, bandjes, raampjes, elektromotortjes en bergen sensoren per autootje) zal steeds minder belangrijk worden.

Ik denk dat de Duitsers zich onmogelijk kunnen permitteren om de technologische leider op het gebied van verkeersinformatie in de handen van hun grootste bedreiging te drijven!
[verwijderd]
0
quote:

gerard_ecb schreef op 24 mei 2015 08:51:


[...]
Ze gaan uit van 56 Euro per auto in 2020. Wat zou het nu kosten:
- Maps
- Trafic
- Turn by Turn navigatie
- en wat ik vergeet

Reken daar dan eens 5 jaar inflatie bij (+12%) en nieuwe diensten als de zaken die Xynix aanhaalt, is de prijs dan nog hoog? Ik zie het wel op het rekendraadje, alvast bedankt.

PS zij zien de prijs voor HD maps omhoog gaan, wat ook wel tot uiting komt als we de geruchten over de biedingsstrijd op Here mogen geloven.Ik kan alleen aangeven wat de huidige prijzen die ik lees in sommige analisten rapporten.

Maps 50 euro.
Traffic een stuk minder, denk 20.Aangezien er heel veel traffic klanten zijn bij gekomen (nu 80% marktaandeel) zit tomtom nu in meer auto's, maar gemiddeld een lager bedrag dan toen ze alleen maps deden.

Als een autofabrikant echter kiest om naast traffic ook voor maps te gaan, dan gaat bij die fabrikant het bedrag van 20 naar schat ik 60 per auto.

Grote klanten worden binnengehaald door met een combi te werken. Bijv. maps + traffic voor 60. Traffic is dus ook een stuk marge protectie voor maps (als Nokia de maps prijzen verlaagt, komt TT met combi deal).

En PSA gaat maps, traffic, routesoftware en tomtom cloud gebruiken. Dus 4 componenten.

Er komen daarnaast nog nieuwe componenten. Inderdaad ook op parkeren gebied. Wat een product met veel hogere prijs zal worden zijn de maps voor zelfrijdende auto's met daarbij de locatiebepaling technologie.

www.gpsbusinessnews.com/TomTom-Road-D...
apollo
0
Zou het ook nog zo kunnen zijn dat uiteindelijk Apple Here voor 5 mlrd opkoopt (geld genoeg) de hele handel weggooit en daarna met tomtom de gehele wereld regeerd.

Is maar een gedachte
Lee K
0
AB ! zoals ik al eerder memoreerde, logische ontwikkeling...en best case scenario..! Sta op het punt om de moeilijkste beslissing te nemen in mijn beleggings carriere. Winst nemen is moeilijker dan verlies nemen. Succesvolle beleggers nemen afscheid van hun aandeel als hun koersdoel bereikt is.... nooit verliefd worden op een aandeel. Wacht de uitslag af van de biedingsstrijd met Here en neemt dan beslissing.
Lee K
0
Beslissing zal zijn stop loss geven en langlopende calls kopen om toch mee te aan toekomstige ontwikkeling waar ik heilig in geloof (koersdoelen van in de €30 Euris). Als de kip eenmaal vetgemest is wordt het tijd om te slachten :-)
[verwijderd]
0
quote:

apollo schreef op 24 mei 2015 10:30:


Zou het ook nog zo kunnen zijn dat uiteindelijk Apple Here voor 5 mlrd opkoopt (geld genoeg) de hele handel weggooit en daarna met tomtom de gehele wereld regeerd.

Is maar een gedachte


Dat zou heel leuk zijn. Here laten ploffen en dan verder met tomtom als grootmacht. (Apple-tomtom)
Volgensmij zou apple dan veel meer verdienen aan het laten ploffen.


Leuk complot,

Salute.
shaai
0
quote:

*Justin* schreef op 23 mei 2015 22:22:


[...]

Eens, indien automotive partijen HERE kopen, wordt dat natuurlijk een speler die gespecialiseerd is in zelfrijdende auto's.

(En bijkomend voordeel is dat de meer licensing achtige dingen zoals smart cities, sociale media, content voor apps op smartphones en wearables niet echt op hun netvlies staan.)Uiteraard zal dat enigszins het geval zijn, echter vergeet niet (ik las het ergens) dat de autonouwers niet voor niets die PE tent mee aan boord hebben, die gaat HERE aansturen, met als eerste idee dat de aandeelhouders niet bij Here aan het stuurwiel zitten en elkaar de tent uitvechtn wat nu weer binnen automotive de prioriteit moet hebben. Maar die PE jongens zullen ook lucrative license achtige dingen zomaar laten liggen.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 mei 2015 09:43:


Aangezien de koers van TT fundamenteel veel te hoog is, zullen de shortposities alleen maar toenemen.
In feite loopt de koers op dit moment misschien wel 10 of 20 jaar vooruit op winst die misschien nooit gemaakt gaat worden.
Het is gewoon jaar 2000 overnieuw, maar nu alleen voor TT.


Ik vind je zielig!
dipity
2
@10E Heb graag een positief einde aan dit draadje en verwijs een ieder graag naar het uitstekende draadje geopend door Meryntje. Ik vond het een eer en genoegen, en ik had mazzel met de wind :)) Succes komende week voor alle serieuze posters en volgers.

NielsjeB
0
quote:

*Justin* schreef op 23 mei 2015 14:19:


[...]


Report dat Wiesje stuurde is zo genuine als maar kan.
Hier stukje van de voorzijde P. 1 van 29.

En wat als de 'wiesje-rapportcode' nu versleuteld zit in het telefoonnummer? ;) #aluhoedje

Thanks voor je interpretatie van het rapport, AB.
2.293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 feb 2020 17:35
Koers 10,392
Verschil -0,152 (-1,44%)
Hoog 10,516
Laag 10,380
Volume 409.629
Volume gemiddeld 502.622
Volume gisteren 574.038