TomTom: week 18 - 25 mei: zeilen voor de wind

2.293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 111 112 113 114 115 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Misschien schreef op 17 mei 2015 13:42:


[...]

Maar goed dat jij die aantallen niet hebt, want dat je over zijn taalkundig onjuist geschreven verdediging valt, blijkt dat je teveel tijd aan mierenneukerij verdoet en mogelijk een stukje handel misloopt, bah!

Tini

Wel toevallig dat de kennis van Wiesje ook geen hoofdletters gebruikt bij het begin van een zin vind je niet?

Is mij allemaal iets te toevallig..
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Tom3 schreef op 17 mei 2015 13:47:


[...]
...
Deze etiketten kun je moeiteloos plakken op de bedrijven die hier noemt. Ook Tom2 ging bijna ten onder door de aankoop van TeleAtlas waardoor de schuldpositie van het bedrijf door tegenwind al spoedig onhoudbaar werd. Heb inmiddels diep respect voor de wijze waarop het bedrijf de risico's inmiddels verkleind heeft. Kan me nog de tijden herinneren dat alom betwijfeld werd dat Tom2 binnen haar bankconvenanten zou blijven.

Na deze bijna doodervaring heeft het management geleerd de bakens te verzetten, waarbij het een mirakel is dat de oprichters niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan en nog steeds een 48% belang bezitten. Ik blijf vertrouwen op de goede ingeslagen koers met de wetenschap dat bijvoorbeeld Apple en ASML er ook jaren over hebben gedaan hun gelijk te bewijzen. Als je dus de ballen hebt om vol te houden zou je wel eens een hoger overall rendement kunnen hebben dan bij de gebruikelijke beleggingsstrategie van een aaneenschakeling van steeds weer nieuwe renpaarden. Er zijn namelijk niet zoveel goede renpaarden.
...

AB, zo denk ik er ook over. Zonder precies te weten wanneer de koers de 10€ passeert, of de 30€. Dat laat ik, met alle respect, aan martinmartin over.
Juun
0
quote:

*Justin* schreef op 17 mei 2015 13:57:


[...]

De aanschafprijs is totaal irrelevant voor het doel dat je hebt. Het gaat er puur om wat je denkt dat de winst per aandeel en cashflow kunnen worden en wat de waarde van de assets is. Begrijp me goed, als ik 1 moment zou denken dat er niks meer te halen valt in het aandeel dan stap ik er gewoon 100% uit. Ongeacht of die positie onder water staat of niet, dat maakt me helemaal niks uit. Omdat je ernaar vraagt wil ik best zeggen wanneer en op welke koers ik ben ingestapt. Eerste aankoop: aug 2010: 4,45. Duurste aankoop: jan 2011: 7,80 Goedkoopste aankoop: juli 2012 3,14. Ziet er goed uit dus, ware het niet dat ik ook wat verkeerde trades heb gemaakt met derivaten een paar jaar geleden, waardoor rendement in 2012 negatief was. Sindsdien opgaande lijn.


Precies,
De aankoopnota hoef je niet te bewaren (garantie zit er toch niet op en ruilen kun je het ook niet), de historische kostprijs is van geen belang als je ze eenmaal hebt. Welk aandeel heeft op de dag dat je leeft, vandaag dus, in de portefeuille met 19 verschillende aandelen (bij mij dus)na morgen het minste stijgingspotentieel. Die gaat er als eerste uit, de andere 18 mogen blijven.
[verwijderd]
0
Mijn rendement op T2 is het afgelopen half jaar al 250%. Begin 2014 heb ik veel gedaytraded met X-1000 stukken (<10). Daar viel vele dagen 1000 euro mee te verdienen die ik om heb gezet in calls juni 2016 en later calls december 2016.
Als ik mij niet vergis kon ik die laatste al in sep/okt. 2014 kopen, dus we hoeven misschien maar een paar maanden te wachten op de series dec 2017. Vanaf januari dit jaar heb ik alleen maar calls en had mijn aandelen omgewisseld voor BAM. Daar heb ik nu ook alleen maar (veel) langlopende calls in. Elke beleggingsadviseur zou mijn portefeuille belachelijk vinden, maar omdat ik over de laatste 12 maanden 138% rendement op mijn totale beleggingen heb, terwijl ik ook steeds gedeeltes winst naar mijn spaarrekening heb overgesluisd voor een huis(je) in Italië, ga ik nu met T2 en BAM- opties en covered warrents in SAIPEM voor de hoofdprijs.

Bij BAM verwacht ik morgen feest en bij SAIPEM treurnis, er wordt dit weekend gefluisterd over een emissie. Hoe dan ook is 2015 een interessant beursjaar en hoop ik binnenkort mijn investeringen bij een vermogensbeheerder onder te brengen. Er is zoveel meer tussen hemel en aarde dan de beurs en zeker nu mijn operaties (waardoor ik 2 jaar min of meer aan huis gekluisterd was met gips, rolstoel, fysiotherapie enzo) geslaagd blijken, waardoor ik er weer op uit kan trekken.
guusje
0
quote:

Mr. President schreef op 17 mei 2015 13:22:


[...]Ik weet niet of het een teef of reu is maar het is een labrador met stamboom nr. 9333 ;-)

Haha, wiesje is echt een meisjes naam, sorry Wiesje,
voor de rest ken ik Wiesje niet maar het valt wel op dat er via het Imtech forum veel vragen en advies aan hem gesteld word, lees ook wel eens zijn floppers die hij dan te snel verkocht, met Fugro daar is hij ook wel eerlijk in.
Jan Anton
3
quote:

TKR schreef op 17 mei 2015 14:19:


[...]
Wel toevallig dat de kennis van Wiesje ook geen hoofdletters gebruikt bij het begin van een zin vind je niet?

Is mij allemaal iets te toevallig..


TKR, je bent een azijnzeiker eersteklas en ziet groen van jaloezie. Je bent geen haar beter dan de forumvervuilers waar je altijd maar op reageert en die je zo vervloekt.
Chiddix
0
Even rekenen. 425k x 22 euro = 9350000 winst. Dit is een berekening op een koers van 30 euro(virtueel). Even kijken wat mijn rendement wordt, 25 stuks x 22 euro = 550 euro. Verschil moet er zijn.
Misschien
0
quote:

Jan Anton schreef op 17 mei 2015 15:46:


[...]

TKR, je bent een azijnzeiker eersteklas en ziet groen van jaloezie. Je bent geen haar beter dan de forumvervuilers waar je altijd maar op reageert en die je zo vervloekt.


Jan Anton, je heb gelijk en ik reageer er verder niet p want dit soort discussies zijn verwerpelijk. Erger dan dat iemand zijn aantallen noemt, kan mij niets schelen, ik heb wat ik heb en wat ik niet heb kan ik niet missen. Ik heb in elk geval geen zorgen om wat ik materieel bezit.

Om Marie aan te halen, "er is meer dan de beurs"en als je weet wat het betekent om zorgen te hebben waar je zelf totaal niets over te zeggen hebt dan alleen maar te accepteren en er het beste van te maken, kun je over een hoofdletter, of over kunnen en kannen al helemaal niet wakker liggen.

Lekkere zondag,

Tini
shaai
0
quote:

TKR schreef op 17 mei 2015 11:43:


[...]
wist heel weinig van TomTom en dan wil je ons hier wijsmaken dat je er voor meer dan 2 miljoen euro inzit?


Ik weet niet of dat voor Wiesje geldt, maar besef wel dat puristen in TA vaak zeggen dat ze eigenlijk niet eens de naam zouden moeten weten van waar ze in handelen, dat ze slechts de grafiek zouden moeten zien. Laat staat dat een purist in TA fundamenteel iets van een bedrijf zou moeten weten.

Just saying, wat jjj apart kan vinden hoeft voor veel andere gebieden helemaal niet zo raar te zijn
Jammer dit!!
0
Ik denk dat wies in dit geval zijn aantal aandelen benoemd, omdat iedereen zich af vraagt waarom hij op 10 euro al verkoopt. ....omdat hij er wel heel veel heeft......ik snap dat wel....
Peett
0

Grieken denken komende week deal te sluiten
De Griekse regering denkt voor aanstaande vrijdag een akkoord te kunnen sluiten met haar schuldeisers en zo een bankroet van het land te voorkomen. De verkiezingsbelofte om een einde te maken aan de draconische bezuinigingen van de afgelopen jaren staat evenwel nog altijd, aldus een zegsman van de partij van premier Alexis Tsipras zondag op de Griekse televisie.

,,Wij streven ernaar voor vrijdag een voor alle partijen gunstige overeenkomst te sluiten'', zei de woordvoerder. ,,Ons mandaat van de Griekse bevolking is om een akkoord te bereiken waarbij we in de eurozone blijven zonder strenge bezuinigingsmaatregelen'', voegde hij eraan toe.
MSN
0
Zo, ik dacht dat MM en de leeuwenbende het niveau omlaag haalden. Het spijt mij ontzettend, maar de gewaardeerde leden kunnen er ook wat van. Vind het begin van dit weekdraadje überhaupt niet fijn weglezen en dat komt vooral door het roepen van aantallen. Iets wat gewoon grote onzin is. Voor de een is 1K euro veel, voor de ander 100K of zelfs nog meer. Allemaal relatief. Sorry moest dit even kwijt.

En ja.. dit is ook geen waardevolle bijdrage.

Gr MSN
[verwijderd]
1
quote:

Girakian2 schreef op 17 mei 2015 16:02:


Ik denk dat wies in dit geval zijn aantal aandelen benoemd, omdat iedereen zich af vraagt waarom hij op 10 euro al verkoopt. ....omdat hij er wel heel veel heeft......ik snap dat wel....


Jaloezie ken ik niet, daar heb ik het te goed voor, maar ik vind bedragen van 3.500.000 € (drieeneenhalf miljoen!) op een anoniem forum rondbazuinen wel zonderling. Je weet van te voren dat het alleen maar afgunst kan wekken en/of dat je mensen met het gevoel achterlaat dat ze misschien iets fout hebben gedaan in hun leven.

Zelf heb ik tussen 2001 en 2010 veel verloren op de beurs, de afgelopen twaalf maanden gaat het me zeer voor de wind met bepaalde dagwinsten waar sommige respectvolle mensen een half jaar voor moeten werken. In mijn euforie vertelde ik dat soms aan enkele welgestelde vrienden, maar die wezen me erop dat je winsten voor je moet houden, ondanks dat ze het me allemaal gunden.

Niemand is er wijzer van geworden nu we weten dat Wiesje met miljoenen belegt en de discussie is er al helemaal niet op vooruit gegaan.
shaai
0
quote:

wiesje 9333 schreef op 17 mei 2015 03:01:Indien TT niet kapitaliseert op deze tsunami van positiviteit ingezet door de Finnen dan eindigen ze over een paar jaar als een duikboot met de klep open op de bodem van de oceaan

TT krijgt een 2e kans, dit is een hand uit de hemel, ze doen er goed aan hem te nemen, ze weten wat t is als groot geld zich komt moeien , ze hebben al eerder schipbreuk geleden.


Bedoel je dat TT bijv de maps moet verkopen als na verkoop van Here de andere bieders op de stoep staan? Ik verwacht dat niet, ik denk dat de aandeelhouders TT bij elkaar willen houden. Maar hopelijk wel als alles op de rit staat, bijv hun hele tent (aandelenpakketten) aan Apple verkopen, dat is wel een manier van kapitaliseren die ik me kan voorstellen. Uitponden in delen voor het hoogste bedrag lijkt mij niet zo logisch, qua geld maakt zeg 20% meer voor hun niet zo heel veel uit, ik denk dat ze legacy belangrijker vinden (nadat het basisbedrag toch al heel prima moet zijn). Beetje zoals de familiebedrijven die graag aan Warren Buffett verkopen om hun bedrijf binnen Berkshire onder te brengen, zo denk ik ook dat HG en co ooit TT ergens onder willen brengen. Wellicht binnen een winner als Apple?
Peett
0
quote:

Marie Trottoir schreef op 17 mei 2015 16:18:


[...]

Jaloezie ken ik niet, daar heb ik het te goed voor, maar ik vind bedragen van 3.500.000 € (drieeneenhalf miljoen!) op een anoniem forum rondbazuinen wel zonderling. Je weet van te voren dat het alleen maar afgunst kan wekken en/of dat je mensen met het gevoel achterlaat dat ze misschien iets fout hebben gedaan in hun leven.

Zelf heb ik tussen 2001 en 2010 veel verloren op de beurs, de afgelopen twaalf maanden gaat het me zeer voor de wind met bepaalde dagwinsten waar sommige respectvolle mensen een half jaar voor moeten werken. In mijn euforie vertelde ik dat soms aan enkele welgestelde vrienden, maar die wezen me erop dat je winsten voor je moet houden, ondanks dat ze het me allemaal gunden.

Niemand is er wijzer van geworden nu we weten dat Wiesje met miljoenen belegt en de discussie is er al helemaal niet op vooruit gegaan.


Dagelijks €100,- is ook leuk voor de boodschappen etc. Succes.
Jammer dit!!
0
Ja, ik denk dat wies, na het lezen van dit alles, ook wel achter zijn oren zal krabben....
Maar goed, wist al dat wies geen kleine belegger was, van het imtech forum, dus....vind het allemaal prima, al doen aantallen er niet toe inderdaad
Jammer dit!!
0
Als ik 3,5 miljoen had, wist ik het wel....dan zat ik iig niet hier. ......maar goed, het is wel verslavend......????????????
guusje
0
[quote alias=Marie Trottoir id=8491468 date=201505171618]
[...]

Jaloezie ken ik niet, daar heb ik het te goed voor, maar ik vind bedragen van 3.500.000 € (drieeneenhalf miljoen!) op een anoniem forum rondbazuinen wel zonderling. Je weet van te voren dat het alleen maar afgunst kan wekken en/of dat je mensen met het gevoel achterlaat dat ze misschien iets fout hebben gedaan in hun leven.

Marie je heb gelijk, sommigen zitten hier misschien met 100 aandelen dan lijkt het mij niet verstandig om je vermogen hier bloot te geven,
als je al op leeftijd bent en alles al heeft dan kan je moeilijk al je geld opmaken dan is je gezondheid belangrijker,
gelukkig dat het met jou gezondheid de goede kant opgaat, want gezondheid kan je niet kopen,
ik las dat je een vermogens beheerder aan wil stellen, de bank wilde dit mij ook al te graag aan smeren, helaas daar trap ik niet in, met je eigen gevoel beleggen lijkt mij het beste,
vermogens beheerders denken aan hun eigen porto en zijn zakkenvullers.
2.293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 111 112 113 114 115 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 feb 2020 16:10
Koers 8,980
Verschil -0,322 (-3,46%)
Hoog 9,080
Laag 8,764
Volume 1.119.386
Volume gemiddeld 532.270
Volume gisteren 998.696