TomTom: week 18 - 25 mei: zeilen voor de wind

2.293 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 » | Laatste
dipity
23
1. Bij wie zouden jullie op de zeilboot springen voor een race rond de wereld: dobberende Finnen, een USA equipe met veel andere belangen of een volledig gefocused all-European team met op de belangrijkste posities Hollanders, Belgen, Duitsers, een Francaise, een Brit? Een team waarvan de kern al lange tijd bij elkaar is. Een team dat al eens wereldleider was in haar sport. Met de redder van Ahold en de man die ASML voorbereidde op de huidige hegemonie aan boord. Een team dat nog steeds erg veel plezier, elan, kracht en fitheid uitstraalt. Dat na een jarenlange strijd weer terug is aan de top, omdat het wil bewijzen nog altijd 'best of class' te zijn. En 'een grote bijdrage' willen leveren, door een belangrijke kennis gedreven multinational neer te zetten met een langdurige toekomst (plus de ontwikkeling van Mapcodes uit sociale overwegingen!).
2. TomTom heeft jaren geleden een route over zee gekozen, die vergde dat de boot eerst tegen de wind in moest zeilen, om de noordoostpassaat te bereiken. Want vanaf daar voert een sterke wind je naar de overkant (in dit geval van Afrika naar Amerika, zoals Columbus deed). Als je de ontwikkelingen van TomTom legt langs de meetlat van het door seren geintroduceerde begrip van serendipiteit, dan zie je nu dat het 'voor de wind gaat' en dat er veel meer kansen op positieve serendipiteit zijn dan op negatieve serendipiteit. Om er maar een paar te noemen:
- automotive contracten gaan van Here (nu 80%) naar TomTom (nu 20%)
- automotive industrie kiest TomTom als voornaamste oplossing voor HAD, - Bandit wint substantieel marktaandeel van overheersende partij GoPro
- strategische deelname door Apple en/of automotive industry (vergelijk ASML)
- afsplitsing TTT
- overname Here voor een hoog bedrag leidt tot herwaardering TomTom en grote belangstelling USA beleggers
etc.
NB. Air France is een voorbeeld van een bedrijf met negatieve serendipiteit (hogere olieprijs - epidemie - cultuurclash - staking - competitie hubs & carriers Middle East / Turkije - aircrash etc.)
Het stokje geef ik voor volgende week graag door aan Meryntje. Het is mijn ervaring dat de nuchterheid uit Grunn erg kan helpen als 'het heet wordt in de keuken'!
Beperktedijkbewaking
0
AB. Inderdaad, vele tekenen staan op groen. En bij voor de wind zeilen ga je voorin zitten, is mij altijd geleerd.
[verwijderd]
1

Indien TT niet kapitaliseert op deze tsunami van positiviteit ingezet door de Finnen dan eindigen ze over een paar jaar als een duikboot met de klep open op de bodem van de oceaan

TT krijgt een 2e kans, dit is een hand uit de hemel, ze doen er goed aan hem te nemen, ze weten wat t is als groot geld zich komt moeien , ze hebben al eerder schipbreuk geleden.
[verwijderd]
0
AB Dipity,

Weekopeningen zijn om te smullen !

Marie Trottoir heeft een ab tje tegoed van me voor het opzetten van deze weekdraadjes.

Hoop dat er pas na de 25ste van deze maand iets bekend is wat betreft verkoop HERE. Zou graag nog wat aandelen willen inslaan !Beperktedijkbewaking
2
quote:

wiesje 9333 schreef op 17 mei 2015 03:01:


Indien TT niet kapitaliseert op deze tsunami van positiviteit ingezet door de Finnen dan eindigen ze over een paar jaar als een duikboot met de klep open op de bodem van de oceaan

TT krijgt een 2e kans, dit is een hand uit de hemel, ze doen er goed aan hem te nemen, ze weten wat t is als groot geld zich komt moeien , ze hebben al eerder schipbreuk geleden.


Jij ging toch een week naar Bretagne? Je post doet me denken aan het volgende over Bretagne (ik heb twee namen veranderd):

Wiesje, jij sombere trol
die nog steeds een ijstijd vreest,
als jij eens zeggen kon …

Dan ben ik het springtij, Wiesje,
sterker dan de Atlantik Flotte
die haar naam eer aandoet
op de bodem van de oceaan.

Virieler dan de Force de Frappe
die ligt te roesten aan de kaai.

Ik ben een TomTommer, Wiesje,
hoopvol als het kuiken
dat fladd’rend van een rots afvalt.Of ga effe kijken in Lorient:
nl.wikipedia.org/wiki/Onderzeebootbas...

Dat is Here, in vergelijking met TT. Bezoek de oude bunkers in en rond Lorient, en kijk in hun holle ogen, in het here en nu.
Spoetnik
0
@BDB, weinig uurtjes slaap zie ik, heeft toch niets met de spanning rondom TT te maken hopelijk? :-)
brilkoker
0
Morgen naar de negen.
Duurt lang allemaal.
Wat een gedoe allemaal.
Hak de knoop Door.
[verwijderd]
1

@ BDB, prachtig
vertrek zodra iemand geland is die ik op pik

@ Harold, ik hoef slechts 10, want ik zit er in @ 5,75
de rest moet 25 , want die zitten er in op 15 , voor een gelijk rendement.

ze begrijpen je biz véél beter dan ik, maar ik begrijp Geld , net als jij, ze denken te weten waar JIJ er voor inzit, ik weet waar JIJ er voor inzit en JIJ hebt jouw prioriteiten goed bewezen, we weten hoe goed je t privé gedaan hebt met TT, nu TT nog.

ZIJ denken die breed bek lachende selfie te begrijpen als succes en vertrouwen in de biz , ik begrijp die selfie anders " we gaan scoren " en precies volgens prioriteit

Harold, nogmaals 10 is goed 12 is beter en mocht het 15 zijn fantastisch, maar wel allemaal binnen 18 maand, dus doe waar je goed in bent.
ik reken erop.
de anderen blijven zitten tot aan de volgende ijstijd.
[verwijderd]
0
Dipity,

Bedankt voor je leuke opening en inderdaad ook Marie een compliment die deze manier van opening mogelijk en tot een succes heeft gemaakt.

De reactie van BDW op Wies is aardig, maar Wies als tegenhanger op al onze hoop en vertrouwen op een heel sterke toekomst voor Tomtom is ook fijn. Onderschat nooit je tegenstander en al helemaal niet als je niet exact weet uit welke hoek hij of zij komt.

prettige zondag,

Tini
Juun
0
Misschien zit HG er wel in met dezelfde wereld verbeterende ideeën als moeder Theresa. Of gaat hij voor een Nobelprijs. Wellicht doet hij het helemaal niet voor het geld, maar voor de eer, want was hij toch al voornemens om zijn vermogen weg te schenken aan het goede doel zoals Warren Buffett.
Maar wil hij al hetgeen ik hierboven van hem ontmaskerd heb niet toegeven omdat de grote wereld nu eenmaal kapitalistisch en hebberig in elkaar zit.
[verwijderd]
0
quote:

Hibii schreef op 17 mei 2015 00:58:


pressandupdate.com/nokia-here-maps-to...


Alles is nog mogelijk.

However, there are chances that Nokia might opt out of this deal and instead look for ways to divest the Here Maps business or even decide not to sell the service at all. Only time will tell.
[verwijderd]
2
quote:

Cain Velasquez schreef op 17 mei 2015 07:49:


AB Dipity,

Weekopeningen zijn om te smullen !

Marie Trottoir heeft een ab tje tegoed van me voor het opzetten van deze weekdraadjes.

Hoop dat er pas na de 25ste van deze maand iets bekend is wat betreft verkoop HERE. Zou graag nog wat aandelen willen inslaan !


Was een boeiende en originele opening, ben blij dat de weekdraadopzet geslaagd is want samen met de topic-draadjes die puur voor informatie bestemd zijn, is het hier een stuk plezieriger, overzichterlijker en leesbaarder geworden.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Spoetnik schreef op 17 mei 2015 08:04:


@BDB, weinig uurtjes slaap zie ik, heeft toch niets met de spanning rondom TT te maken hopelijk? :-)

Nee, wel een onwillige kies en pijnstillers. Onregelmatige slaap verhoogt mijn creativiteit, kennelijk.
[verwijderd]
1
(ff snel)

Keileuke en originele opening, Dipity. AB. Alle twijfel of jij misschien wat "te vroeg" aan de beurt kwam is denk nu wel bij iedereen weg genomen. Wat blijft het een leuk initiatief deze estafette-opening!

Wat ik heel frappant vond was dat jij een thema koos wat bij mij ook al het hele weekend door het hoofd speelt op zoek naar antwoorden. Het lijkt zo ontzettend logisch dat de Duitsers met Harolds boot willen gaan varen. Ik realiseerde mij niet dat de voorzitter van de RvC ook bij de creatie van het ASML-monopolie betrokken was. Maar dat was wel precies wat er door mijn hoofd ging. Een perfecte oplossing zou toch zijn dat de Duitsers met een belang aan boord komen en gelijk mee kunnen profitteren van de koersexplosie die ontstaat als zij zich èn strategisch committen en 24% van de huidige kaartenmarkt mee brengen. Misschien krijgen ze hun belang zo wel "gratis"?

Dat zou ook de de merkwaardige koersmanipulatie van de laatste tijd verklaren. De volgende vraag is dan: hoe zou die belangname (naast Apple?) dan concreet gestalte moeten krijgen? Wie heeft concrete ideeën voor de inrichting van de topbemanning van Harolds boot?

Ik ben hier in Antwerpen net begonnen aan een biografie van Einstein. Naast het feit dat daar de belangrijke troost voor ouders met domme kinderen de grond in geboord wordt omdat Einstein helemaal niet zo'n slechte lerrling bleek te zijn, was er nog iets wat mij opviel in de start van het boek. Namelijk dat Einstein een goort liefhebber van gedachtenexperimenten was. Dat spreekt mij enorm aan. Wijsheid en inzicht kunnen komen van deductie en van inductie. De meest originele ideeën komen vaak van onafhankelijke denkers die in gedachten nieuwe gedachtenspinsels durven te testen. Daarna wordt de inductie belangrijk zoals dat baanbrekende experiment waarbij de kromming van het licht tijdens een zonsverduistering werd gemeten. Als inductief bewijs voor de juistheid van de relativiteitstheorie, die uit puur denkwerk was ontstaan.
[verwijderd]
0
Dipity, wat een geweldige opening en uiteraard een AB daarvoor. Marie verdient inderdaad nog steeds een pluim voor haar eerdere initiatief. Het werkt en het forum is er stukken beter op geworden.
2.293 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jan 2021 17:35
Koers 9,370
Verschil -0,285 (-2,95%)
Hoog 9,600
Laag 9,180
Volume 719.079
Volume gemiddeld 405.427
Volume gisteren 599.993