Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips - 2e kwartaal cijfers

17 Posts
voda
0
Nettowinst Philips gedrukt door herstructureringskosten - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Philips (PHIA.AE) maakt maandag een nettowinst over het tweede kwartaal bekend van EUR118 miljoen, volgens een gemiddelde van door FactSet geraadpleegde analisten. Dit is 51% minder dan EUR242 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Philips heeft gewaarschuwd dat 2015 een overgangsjaar is, aangezien het bedrijf zich voorbereid op het afstoten van zijn 124-jaar oude lichtdivisie. De onderneming wil zich richten op de verkoop van medische apparatuur en consumentenproducten, zoals koffiemachines en elektrische tandenborstels. De afscheiding van de lichtactiviteiten in een nieuwe entiteit zal dit jaar honderden miljoenen euro's gaan kosten. Wat betreft de omzet rekenen analisten op een stijging van 13% tot EUR5,61 miljard, geholpen door de zwakkere euro. Omstreeks 15.30 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR24,28, terwijl de AEX met 0,7% daalt.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

JK Dutch
0
Beursblik: optimisme over cijfers Philips
Redactie ABM Financial News - 24 juli 2015, 13:09

Outlook 2015 haalbaar volgens marktvorsers.

Philips heeft over het tweede kwartaal een hogere omzet geboekt, maar zag het bedrijfsresultaat terugvallen. Dit is de verwachting van een drietal marktvorsers gepolst door ABM Financial News.



Deutsche Bank mikt voor het tweede kwartaal op een omzet van 5,5 miljard euro, tegenover krap 5 miljard euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBITA) komt volgens de Duitse marktvorser uit op 282 miljoen euro, tegenover 368 miljoen euro een jaar eerder. Voor eenmalige posten lag het bedrijfsresultaat afgelopen kwartaal volgens Deutsche Bank evenwel op 412 miljoen euro, nipt boven de 394 miljoen euro een jaar eerder.



Analisten van Morgan Stanley houden er nadrukkelijk (70 tot 80 procent) rekening mee dat Philips met de cijfers over het tweede kwartaal positief verrast en de outlook herhaalt. Dit zal volgens Morgan Stanley tot gevolg hebben dat de markt de verwachtingen voor de tweede helft van 2015 flink opwaarts zal bijstellen.



Ook marktvorsers van Bank of America zijn positief gestemd. Vooral het weer in productie krijgen van de "probleemfabriek" in het Amerikaanse Cleveland is goed nieuws. Daardoor kan de markt volgens de analisten zijn aandacht richten op de afsplitsing van de verlichtingstak, wat een "grote aanjager" voor de koerst wordt volgens Bank of America.



Outlook

Frans van Houten liet bij de rapportage over het eerste kwartaal weten voor 2015 een "bescheiden" omzetgroei op vergelijkbare basis te voorzien. Ook stuurt Philips voor dit jaar op een verbetering van de EBITA-marge.



Vrijdag noteerde Philips 0,3 procent hoger op 24,42 euro. De onderneming publiceert maandag voorbeurs de cijfers. Bank of America heeft een koopadvies op Philips, Morgan Stanley een Overwogen advies en Deutsche Bank adviseert Houden.
JK Dutch
0

Beursblik: resultaten Philips boven verwachting goed

Redactie ABM Financial News - 27 juli 2015, 08:35
Omzetgroei Healthcare positieve verrassing volgens Société Générale.

De resultaten van Philips over het tweede kwartaal waren “veel sterker” dan verwacht. Dit schreven analisten van Société Générale maandag in een eerste reactie op de kwartaalcijfers van Philips.



De omzet steeg met iets meer dan 20 procent naar 5,9 miljard euro, hetgeen voor 14,4 procent te danken was aan wisselkoerseffecten. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) van 501 miljoen euro lag zelfs 25 procent boven consensus, zo concludeerden de marktvorsers van de Franse bank.



De grote positieve verrassing was volgens de analisten de 8 procent autonome omzetgroei bij de divisie Healthcare. De consensus ging uit van een toename van 2 procent. Het minpunt in de kwartaalpublicatie was volgens Société Générale de orderinstroom bij Healthcare.



Société Générale heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 26,00 euro. Vrijdag sloot het aandeel Philips op 24,18 euro. Société Générale rekent vandaag op een positieve koersreactie.
JK Dutch
0

Update: Philips boekt fors hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 27 juli 2015, 08:14
Outlook 2015 bevestigd.

Philips heeft over het tweede kwartaal een fors hogere omzet geboekt, gestuwd door gunstige wisselkoersen. Dit meldde het van origine Eindhovense bedrijf maandag voorbeurs.



CEO Frans van Houten liet bij de rapportage over het tweede kwartaal weten voor 2015 nog steeds op een "bescheiden" omzetgroei op vergelijkbare basis te rekenen.



Hoewel de CEO daarnaast enigszins bezorgd is over de impact van de meer uitdagend economische omstandigheden op de resultaten, rekent Philips op een aanhoudende verbetering van de operationele prestaties voor 2016.



De omzet over het tweede kwartaal kwam uit op 5,97 miljard euro, tegenover 4,97 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee overtrof Philips de omzetverwachting van Deutsche Bank, die mikte op 5,50 miljard euro voor het afgelopen kwartaal.



De vergelijkbare omzetgroei bedroeg 3 procent en werd vooral gedreven door verbeteringen in Noord-Amerika, Centraal- en Oost-Europa en India.



Ook het door Deutsche Bank verwachte bedrijfsresultaat (EBITA) van 282 miljoen euro klopte Philips. Het bedrijfsresultaat steeg van 368 miljoen naar 450 miljoen euro.



Onder de streep restte een nettowinst van 274 miljoen euro, een verbetering ten opzichte van de 243 miljoen euro vorig jaar.



Sterke groei Healthcare, Lighting krimpt

De vergelijkbare omzet bij de divisie Healthcare steeg het afgelopen kwartaal met 8 procent, geholpen door sterke prestaties in de Verenigde Staten. China, Europa en Latijns-Amerika presteerden echter minder op jaarbasis.



Bij Consumer Lifestyle nam de vergelijkbare omzet toe met 3 procent, terwijl deze bij Lighting juist met 3 procent terugviel. Bij de lichtdivisie woog de groei van led-verlichting niet op tegen de verslechterde resultaten bij conventionele verlichting, aldus Philips.



Opsplitsingsproces

Het opsplitsingsproces van Philips om de verlichtingsdivisie te verzelfstandigen en om zich volledig toe te leggen op gezondheidstechnologie verloopt naar eigen zeggen goed en wordt naar verwachting in de eerste helft van 2016 afgerond.



Hierbij schat het bedrijf de kosten voor het proces in 2015 nu in op 200 miljoen tot 300 miljoen euro, terwijl het eerder nog rekening hield met 300 miljoen tot 400 miljoen euro. Ook voor 2016 rekent Philips op 200 miljoen tot 300 miljoen euro aan kosten.
JK Dutch
0
Mooie reactie vandaag, nu verwacht ik binnenkort ook hogere koersdoelen van de analisten. De verwachtingen en de koers zijn de laatste tijd flink lager gezet en zie nu duidelijk een ommekeer. Nog instappen voordat de boot echt weg is!!!
greenspanalan
0
Wat ik mij nog afvroeg en wat ik niet terug zie in de cijfers. Is Volcano nu meegeconsolideerd in deze cijfers? Ze tellen ze wel mee in het aantal medewerkers dus ik neem aan dat Volcano is meegenomen. Dan kunnen ze wel groeien in comparable sales, maar is dat dan ook autonome groei? Ik zie het nergens terug in ieder geval.
greenspanalan
0
Amsterdam, the Netherlands and San Diego, CA, US – Royal Philips (NYSE: PHG; AEX: PHIA) today announced that it has completed the acquisition of Volcano Corporation (NASDAQ: VOLC). Volcano’s financial results will be consolidated as part of Philips’ image-guided therapy business group as of February 17, 2015. Volcano generated sales of approximately USD 400 million in 2014 and employs approximately 1,800 employees.
greenspanalan
0
Dus in dit kwartaal zou Volcano volledig zijn geconsolideerd. Dat is ongeveer 100m omzet per kwartaal. Dat is geen autonome groei. De vergelijkbare groei van Healthcare is dan ook geen 8%. Ik vind het opvallend dat ze dit niet expliciet vermelden.
greenspanalan
0
Imaging systems heeft double digit growth. Dat snap ik als je Volcano meetelt. Ook interessant dat order intake daalt, zelfs met Volcano erbij.
greenspanalan
0
100m is toch zo'n 4% van de omzet van Healtcare. Op de totale omzet is het ook 1,5%. Dan zou de totale groei uitkomen op 1,5%. Dat ziet er toch al iets minder rooskleurig uit.
greenspanalan
0
For the period from February 17, 2015, Volcano contributed sales of EUR 122 million and a loss from operations of EUR 38 million.
greenspanalan
0
Is 4,4% als je die twee weken in Feb meeneemt op de omzet van Healthcare (2,754) en 2% op de totale omzet (5,974)

Dan komt groei Healthcare uit op 3,6% en totaal op 1%.

Zo goed zijn de cijfers dus niet in mijn ogen. Nog even los van het feit dat het verlies van Volcano redelijk shocking is.
greenspanalan
0
Ik zie het nu op blz 19. 17.1% currency, 4,1% consolidation changes (Volcano) is opgeteld 22,2%. Nominal growth is 28,9% dus comparable is 7,7%.

Klopt het toch, dan valt het mee ;-)
voda
0
Philips verbetert resultaten, maar is bezorgd om groeiregio's - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips boekt meer winst, maar is bezorgd om economische omstandigheden' om meer informatie, toelichting CEO en actuele koers toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) heeft in het tweede kwartaal van 2015 de nettowinst en de omzet zien stijgen, onder meer dankzij sterke prestaties bij Healthcare, maar is in toenemende mate bezorgd om de mondiale economische omstandigheden, vooral in China, Rusland en Latijns-Amerika.

"Hoewel we blij zijn met onze voortgang in het algemeen en de prestaties bij Healthcare in de Verenigde Staten in het bijzonder, zijn we in toenemende mate bezorgd om de mondiale macro-economische omstandigheden, vooral in China, Rusland en Latijns-Amerika", zegt chief executive Frans van Houten in een toelichting.

Voor 2015 blijft hij desondanks rekenen op een bescheiden omzetgroei en een verbetering van de operationele prestaties. Bij de Capital Markets Day in september zal het bedrijf meer details geven over de toekomstige doelstellingen van de verschillende onderdelen van de onderneming.

In China, de op e e n na grootste markt voor Philips, raakt de teruglopende economische groei de investeringen van ziekenhuizen in apparatuur, legt Van Houten uit tijdens een telefonische toelichting. Daarnaast investeren staatsziekenhuizen minder door het overheidsbeleid om meer private hospitaals op te zetten. Al met al daalden de orders in China daardoor het afgelopen kwartaal met dubbele cijfers.

Noord-Amerika toonde een heel ander beeld. Daar groeide de orderinstroom met een dubbelcijferig percentage. Dat kon echter niet verhinderen dat de orders bij Healthcare over de gehele linie met een middelhoog enkelcijferig percentage daalden.

De nettowinst in het tweede kwartaal steeg tot EUR274 miljoen van EUR243 miljoen in dezelfde maanden in 2014. Die stijging werd vooral veroorzaakt door hogere volumes.

De geschoonde winst voor rente, belasting en amortisatie (EBITA), een belangrijke indicator voor de prestaties van Philips, kwam uit op EUR501 miljoen van EUR394 miljoen in 2014.

De omzet steeg met 20% tot EUR5,974 miljard, voor een groot deel dankzij gunstige valuta-effecten. Autonoom was sprake van een toename van 3%.

Bij Healthcare steeg de omzet het afgelopen kwartaal autonoom met 8% tot EUR2,754 miljard. De geschoonde EBITA steeg tot EUR296 miljoen, waardoor de marge met 20 basispunten toenam tot 10,7%. Sterke operationele verbeteringen werden vrijwel teniet gedaan door significante negatieve wisselkoerseffecten, aldus Philips.

De herstart van de scannerfabriek in Cleveland, die vorig jaar werd stilgelegd door problemen met de kwaliteitscontrole, droeg voor 2 procentpunt bij aan de autonome omzetgroei voor de zorgtak, aldus Van Houten. Inmiddels draait de fabriek weer op 70-80% van zijn capaciteit.

Bij Consumer Lifestyle groeide de omzet autonoom met 3% tot EUR1,248 miljard, vooral door sterke prestaties bij Health & Welness. De EBITA nam met eenderde toe tot EUR134 miljoen, waarmee de marge opliep tot 10,7%.

Het onderdeel Lighting, de verlichtingsdivsie die volgend jaar alleen verder gaat, zag de omzet autonoom met 3% afnemen, vooral door een verdere krimp van de inkomsten uit conventionele verlichting. Deze daalden met 16%. LED liet daarentegen een stijging zien van 21%. De marge verbeterde tot 9,6% van 8,2% vorig jaar.

De afsplitsing van de lichtdivisie verloopt goed, meldt het concern verder. Philips verwacht zijn bakermat in de eerste helft van volgend jaar af te splitsen, vermoedelijk via een beursgang, zo herhaalt het bedrijf maandag.

De kosten van dat proces zullen dit jaar lager zijn dan eerder gedacht. In plaats van de eerder geraamde EUR300-400 miljoen in 2015 zal het EUR200-300 miljoen gaan kosten, stelt het concern. Ook in 2016 zullen EUR200-300 miljoen aan kosten geboekt worden in verband met de splitsing.

Op de beurs blinkt Philips maandag uit. Omstreeks 11.05 uur noteert het aandeel 4,8% hoger en is daarmee met afstand de grootste stijger onder de hoofdfondsen.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:23
Koers 18,835
Verschil -0,105 (-0,55%)
Hoog 18,930
Laag 18,600
Volume 572.231
Volume gemiddeld 1.987.665
Volume gisteren 2.146.971

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront