Pharming « Terug naar discussie overzicht

De Zwarte Ridder ontmaskert!

20 Posts
[verwijderd]
0
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 4 mei 2017 16:53:

[...]Probeer deze eens!
www.youtube.com/watch?v=zKhEw7nD9C4
Hij is nog steeds leuk, maar hoe vaak heb je deze link nu al geplaatst? 20 keer??
voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 mei 2017 17:30:

[...]
Hij is nog steeds leuk, maar hoe vaak heb je deze link nu al geplaatst? 20 keer??
Ik blijf maar verzoekjes krijgen! :-)
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 4 mei 2017 17:32:

[...]Ik blijf maar verzoekjes krijgen! :-)
Dat is zeer begrijpelijk.....
ch@rter
0
De riddert trapt zo nu en dan op wat lange teentjes, maar om daar nu een draadje voor aan te maken .. tja
voda
0
Pharming en de Zwarte Ridder

Door Modbreak Henk op 30 nov 2016 om 11:15 | Views: 7.413 | Categorie: Beurs vandaag


De strijd tussen pumpers en dumpers is weer bikkelhard op de forums de laatste weken. TomTom, Heijmans, Pharming, noem maar op. Continu proberen beleggers hun eigen positie te bevorderen door een aandeel de grond in te boren of op te hemelen.

Het geeft wel het belang aan dat veel beleggers hechten aan info op de IEX fora. Gelukkig zijn er ook realisten, kritische geesten die het gewoon leuk vinden om over fondsen na te denken en daar geheel onbezoldigd hun mening over te geven.

Speciaal geval

Pharming is wel een heel speciaal geval. Op dat forum gaat het nog ruiger toe dan elders. Niet zozeer tussen pumpers en dumpers maar veeleer tussen zij die er nog in zitten - 100 aandelen van toen zijn er op dit moment 10.000 en groeiende - en de beleggers die er in gezeten hebben.
Oftewel: de wrok van de 'exen' tegen de hoop van de 'kan noggers'. Dat leidt tot fora vol schreeuwerige, jammerende, scheldende of gewoon idiote postings. Kortom... genieten geblazen.

Minpuntje...

Pharming is er met Ruconest in geslaagd een werkend medicijn te maken en te verkopen. Een minpuntje is dat het investeerders in het fonds in de loop der jaren wel wat geld heeft gekost. Oftewel, van iedere euro in het aandeel bij introductie is nu nog circa een cent over.
Maar er is beter nieuws want vanaf nu gaat het goed komen met Pharming, aldus CEO Sijmen de Vries. Het bedrijf wil de rechten van de verkoop van het medicijn in de VS in eigen handen nemen en zal die inkomsten dus zelf opstrijken.
Die actie is overigens niet de keuze van Pharming zelf maar van Valeant die van de, blijkbaar weinig lucratieve, deal met Pharming af wil. Minpuntje zou ik zeggen.

Hulp van IEX

Al met al lijkt het erop of eronder voor Pharming. Het bedrijf moet geld ophalen om de aankoop te financieren en duivelskunstenaar Sijmen de Vries lijkt daarin geslaagd. Duur geld, maar toch.
De Vries gebruikte daarbij ook IEX als communicatie middel - iets dat je meer CEO's ziet doen de laatste tijd - door diverse persberichten op onze forums te plaatsen.

De Zwarte Ridder

Maar opvallend, De Vries is nog verder gegaan. Hij heeft via IEX een van de meest kritische geesten op de IEX forums, DeZwarteRidder (DZR), uitgenodigd voor een gesprek. Dat om in vriendelijke sfeer de scepsis van DZR over de nieuwe weg van Pharming weg te nemen.

De vraag is dus: houdt DZR van gebraden konijn? Zie hier zijn reactie op de uitnodiging.

DeZwarteRidder schreef op 28 nov 2016 om 17:21:

Met toestemming van de IEX plaats ik dit bericht:
26 november 2016 13:32

Hallo Henk,

ik wil De Vries bedanken voor de uitnodiging, maar ik heb geen interesse in of belang bij een gesprek met De Vries. Alles wat hij kan zeggen is al bekend gemaakt.
Ik hoop voor hem en het personeel van Pharming dat de grootste gok uit de geschiedenis van Pharming een happy end zal krijgen.

Ik heb geen wrok tegen Pharming en ook geen financieel belang bij een lage koers.

met vriendelijke groeten
DeZwarteRidder

De meningen op de forums zijn verdeeld over deze actie van Pharming. Vindt u dit een goed idee van Pharming of een zwaktebod?

Voor de 94 reacties, zie link!!

www.iex.nl/Column/259014/Pharming-en-...

PS:

Toch wel grappig om te lezen dat Henk helemaal de fout ingaat met dit statement"

Speciaal geval

Pharming is wel een heel speciaal geval. Op dat forum gaat het nog ruiger toe dan elders. Niet zozeer tussen pumpers en dumpers maar veeleer tussen zij die er nog in zitten- 100 aandelen van toen zijn er op dit moment 10.000 en groeiende - - en de beleggers die er in gezeten hebben.
Oftewel: de wrok van de 'exen' tegen de hoop van de 'kan noggers'. Dat leidt tot fora vol schreeuwerige, jammerende, scheldende of gewoon idiote postings. Kortom... genieten geblazen.

De eerste, en enige Reverse Split was op 5 maart 2013.

Het aantal aandelen werd juist met een factor 10 VERLAAGD, om die enorme berg van bijna 3 miljard een factor TIEN naar beneden te krijgen.

De koers werd toen ook 10 x hoger. Alles terug te vinden in deze draad!!!!:

www.iex.nl/Forum/Topic/1291122/Pharmi...
[verwijderd]
0
De Zwalkende of Zwakke ridder.
Ontmaskerd door eigen postings, succes op andere fora en met de eigen succesverhalen uit het verleden.
DeZwarteRidder
0
quote:

ch@rter schreef op 4 mei 2017 18:21:

De riddert trapt zo nu en dan op wat lange teentjes, maar om daar nu een draadje voor aan te maken .. tja
Dit draadje is al lang geleden geopend en ik vind het best grappig.
voda
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 mei 2017 21:03:

[...]
Dit draadje is al lang geleden geopend en ik vind het best grappig.
Ik ben het daar helemaal mee eens! :-)
(Vandaar ook mijn post van 19.52, om de stemming nog wat te verhogen!)
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 4 mei 2017 21:04:

[...]
Ik ben het daar helemaal mee eens! :-)
(Vandaar ook mijn post van 19.52, om de stemming nog wat te verhogen!)
Welke stemming verhogen? Die van mensen die rond die tijd de doden van de Tweede Wereldoorlog herdachten?
Rationeel had daarvoor juist iedereen via zijn post met de vlag halfstok op verschillende draadjes en dus ook jou op dit draadje willen herinneren welke dag en tijdstip het was.
Maar ja, die hint was dus niet aan jou besteed.
voda
0
Marlanki toch! Het gaat mij niet om een "geprogrammeerd" tijdstip van 20.00 uur.
Neem eens een kijkje in het Wachtlokaal. Misschien begrijp je mijn respons dan wel?
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 4 mei 2017 21:41:

Marlanki toch! Het gaat mij niet om een "geprogrammeerd" tijdstip van 20.00 uur.
Neem eens een een kijkje in het Wachtlokaal. Misschien begrijp je mijn respons dan wel?
Ja ik zag het: je denkt aan je moeder die 12 jaar geleden is overleden en daarom vergeet je die datum 4 mei niet. :-(
voda
0
Om het maar weer over DZR te hebben, wat een column van onze Moderator Henk zeg!!

Trending op IEX: Zwarte ridders

Door Modbreak Henk op 22 sep 2014 om 11:30 | Views: 11.031

De stemming zat er de laatste maanden goed in op het GT Advanced Technologies (GTAT) forum. Het aandeel was flink gestegen op een mogelijke deal met Apple. het verhaal ging dat Apple mogelijk saffierglas van GTAT zou gaan gebruiken in haar iPhone6.

Kortom de aandeelhouders zaten hun geld al te tellen. Tot er iemand langs kwam... DeZwarteRidder.

Hij werd uitgemaakt voor debiel, clown, een demente forumvervuiler en van alles nog wat. Waarom? Wel, DZR waarschuwde consequent voor overdreven optimisme.

Was de deal met Apple wel zo goed, want de risico's leken vooral bij GTAT te liggen. En kon het bedrijf überhaupt een goed product leveren? Eerder bleek dat moeilijk omdat saffierglas snel barst. En waarom verkochten zoveel directieleden van het bedrijf grote pakketten aandelen?

Verschillende beleggers, verschillende belangen

Na ieder lovend verhaaltje op het forum wees DZR weer op het niet bijster succesvolle verleden van GTAT en de hoge schuldenpositie. Het werd hem niet in dank afgenomen. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op dat bij uitzondering de moderator zich hoogstpersoonlijk op het forum vertoonde.

IEX - Forummoderator 21 aug 2014 om 13:25

IEX streeft er naar forums te onderhouden waarin bezoekers hun inhoudelijke meningen kunnen geven zonder te worden uitgemaakt voor clown, seniel enz.

Wij hopen plaats te geven aan volwassen discussies tussen mensen die accepteren dat niet iedereen hetzelfde over een aandeel denkt.

Dergelijke conflicten komen niet alleen bij GTAT voor. Je ziet ze op bijna alle forums. Het komt omdat verschillende beleggers verschillende belangen hebben.

Vier partijen

Er zijn ruwweg vier partijen actief op de IEX-forums.

1. Mensen die het aandeel hebben en het omhoog willen zien gaan. Een bonte verzameling, waarin je klinische speculanten aantreft, maar ook beleggers onder die zo verliefd zijn op een fonds dat ze de werkelijkheid niet willen zien al wordt die dubbel gebakken op hun bordje gelegd.

2. Dan zijn er natuurlijk de shorters die het aandeel willen zien dalen - die het soms wel omlaag lijken te willen schreeuwen.

3. Er zijn ook mensen die het aandeel best graag willen hebben maar wachten op een lagere koers. Die zijn uiteraard negatief, maar ook weer niet té, want als ze de aandelen eenmaal hebben, moeten ze het fonds weer omhoog prijzen.

Ja mensen, het is vaak koorddansen op de IEX forums.

4. En dan is er nog een partij. De onafhankelijken. Bezoekers die het leuk vinden om hun mening te geven over een aandeel dat ze niet hebben, gewoon omdat ze verstand van aandelen hebben. Dat zijn vaak de reacties waar de (potentiële) belegger het meeste aan heeft, omdat de afzender er zelf geen belangen bij heeft.

Roze en grijze brillen

U begrijpt het, al die verschillende belangen, dat botst. En ik moet u meedelen, daar is niets aan te doen.

Dus mensen die oproepen om onafhankelijke reageerders als DZR te verwijderen van de forums: nee, dat gaan we niet doen, want dat is niet ons beleid.

IEX zal nooit mensen van forums weren die inhoudelijk van toegevoegde waarde zijn omdat het andere bezoekers niet aanstaat dat hun geliefde aandeel nu niet eens door een roze maar door een donkergrijze bril wordt bekeken.

De kans is namelijk groot dat die twee brillen samen een goed beeld geven. En dat is een kwaliteit waar onafhankelijke beleggers op zitten te wachten.

iPhone6

Even terug naar vorige week. Apple kwam met het kwartaalbericht. En wat bleek: er kwam helemaal geen saffier in de iPhones, slechts in de kleinere Apple Watch. En pats, het aandeel zakte met 30 procent in elkaar.

Eigenlijk was vrijwel alles waarvoor DZR had gewaarschuwd waarheid geworden. Hij was overigens niet de enige die het zag aankomen. Tot vlak voor de cijfers hadden topmannen van GTAT grote pakketten aandelen verkocht. Iets wat na het Apple-bericht gewoon is door gegaan.

Even terzijde: Time meldde vorige week dat Apple nooit van plan was saffier in iPhone6 te gebruiken en dat ook niet van plan is in iPhone7.

Nou, u zult begrijpen, de waardering voor DZR was enorm op het GTAT forum.

Wonder schreef op 11 sep 2014 om 10:27:

[...] [..]Ik roep DZR op hier niet meer te komen of de toon te matigen. Zoals je ziet hebben jouw acties alleen maar geleid tot weerstand. Als je echt een mod bent dan zul je je conclusies moeten trekken en het daarbij laten.

Nee dus.

Henk is Henk, en niemand anders

Sterker nog, de moderator werd voor de zoveelste keer opgeroepen de reacties van de forumvervuiler DZR te verwijderen. En toen hij daar niet op inging, wist een aantal forumbezoekers het zeker. Uw moderator kon niemand anders zijn dan DZR. Ja, u lacht, maar het is echt geen grap.

Daarom hier nog eens een uitleg van het IEX beleid wat betreft moderatie.

Een IEX moderator mag niet actief zijn op de IEX forums die hij modereert en is dat ook niet. Er zijn meerdere IEX moderators en die controleren elkaar.

Dus nee, deze moderator is niet DeZwarteRidder of Paradise1 of welke reageerder dan ook. Hij is alleen Modbreak Henk en daar heeft hij het al druk genoeg mee.

www.iex.nl/Column/135825/Trending-op-...
DeZwarteRidder
0
Ondertussen speelt zich elders op de beurs (en op de IEX) weer een klein drama af.
Een vervolg in de serie over de Zwarte Ridder is dus niet uitgesloten....
ch@rter
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 mei 2017 21:03:

[...]
Dit draadje is al lang geleden geopend en ik vind het best grappig.
Ja ik zie het nu
Het zit de forum gasten nogal hoog
Zullen wel een hoop verlies hebben geleden
Hadden ze maar geluisterd
Lol

The Amar drama continues ..
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 16:36
Koers 0,909
Verschil +0,009 (+1,00%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 2.870.746
Volume gemiddeld 6.940.923
Volume gisteren 6.570.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront