TIE « Terug naar discussie overzicht

Q4 2015 TIE KINETIX

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
aextracker
0
TIE forumisten,

Met een recent hausse-je aan persberichten en nieuwsfeiten , volgend na een "guur en negatief EU\KPN gerelateeerd turbulent TIE KINETIX jaar", is het tijd voor de aanloop naar de Q-4 cijfers, welke op 18 November a.s. het levenslicht gaan zien.

Wie o wie doet een poging.....met onderbouwing\aannames van de voorspelling.

Tracker
marcello106
1
Wellicht is het wel zo fair om zelf af te trappen met een voorspelling. Zeker gezien je reactie op het Q3 draadje......
aextracker
0
Marcello,

Hoezo fair .........?

In het verlengde van eerdere teleurstelling als vermeld n.a.v. TIE's 2014-2015 prestatie in het algemeen en een ogenschijnlijke verbetering in Q-3 2015, heeft zich inmiddels bij mij het "1 zwaluw" thema postgevat.
Ik zag in Q-3 een lichte verbetering , doch minder sterk als in het Q-3 bericht verondersteld is en ik had verwacht. Voorts zag ik een onverwachte stagnatie groei DG. Dit was met E-commerce vorig jaar "the goldnugget for growth" in bijv. USA.
Benieuwd hoe dat (E-commerce & DG) er nu na 1 jaar voor staat. beide waren\zijn sterke groeimarkten (front-end).

Ik zie bij TIE KINETIX 8 jaar lang een turnaround plaatsvinden, gepaard gaande met geringe ups en wederkerende forse downs.
De downs dringen TIE telkens terug in de malaise van "geen cent te makken, op de blaren zitten", focus op "gaten dichten" door "going concern issues".

Verre van zeker en vertrouwd omtrent de "onderliggende cumulatieve progressie" n.a.v. Q-3 , versus een veronderstelde (onbekende) meerjaars strategie (die wat mij betreft niet consistent blijkt) heeft de volgende mening bij mij postgevat ;

=> "Eerst structureel QoQ verbetering zien , pas dan geloven".

Structureel QoQ (kwartaal na kwartaal), betekent wat mij betreft;
- 8 kwartalen op rij het MAT (moving annual total) groeigemiddelde van afgelopen 2 jaar overstijgen met > 10%.
- de omzetcompositie ultimo 2016 > Euro 25 Mln (zonder omzet EU) krijgen.
- Ebitda fors opkrikken naar eerder vermelde ratio's.
- Geen legal & financial or commercial impactfull corrections\surprises anymore.

Ik wil best een aftrap doen die mijn mindset refelcteert;
=> Total revenue 2015 ; Euro 21.2 Mln (incl. een impactful positief $ effect).

Over de rest kan en wil ik niets meer zeggen. TIE stelde op de AvA in een cijfermatige transitie fase te zitten. Daarom wacht ik liever af , wat de cijfers zeggen en welke uitspraak het management doet over de outlook 2016 t.a.v. de 3 jaars strategie & meetbare doelen i.r.t. shareholdervalue.

Ik doe geen uitspraak over Ebit(da) en nett result. Ik verwacht "n.a.v. Q3 & Q4 PB'n (te)veel "salderende & bewegende panelen" om een getal te voorspellen.

Waarom ?
1.) SNS die n.a.v. Q-3 bericht "out of the blue" een referentie markt van DG groei EU naar "niet te verwachten in USA" (hoezo was dat vermeldenswaardig in een update ?).
2.) De EU afbouw kost omzet in 2015. Volle pipelines bij TIE INETIX betekenen "unbillable Consultancy uren" (uurtje factuurtje). Consultancy omzet zal dus laag zijn.
3.) De orderintake Q4 ligt met Euro 3.1 Mln ca. 10% boven het YTD 4 kwartaalsgemiddelde van Euro 2.8 Mln in 2015.
Mijn conclusie luidt, dat jul-aug. daarmee bijzonder zwak waren.
Waar ligt de oorzaak , incidenteel of effect van KPN E-commerce einde lifecycle binnen strategie TIE KINETIX = einde Mambo-5 valuation) & EU ?
4.) Q-4 is doorgaans een sterk kwartaal, in 2014 was Q-4 zwak. Vergeleken met Q-4 2014 daarom wat mij betreft minder relevant qua duiding.
5.) Invloed heeft de $ op omzet als gerapporteerd (m.a.w. wat is "like 4 like compund growth") ?
6.) Welke effect heeft de EU claim afwikkeling en "lost revenue" in de mix ?
7.) Hoe ziet de "3 years contracted value" eruit ?
Ik verwacht hier incl. KPN & EU effect een stagnatie, mogelijk zelfs een terugval n.a.v. de SNS voetnoot over USA......New business Saas omzet moet zich opbouwen....
8.) Het aantal persberichten omtrent grote klanten en new business development blijft matig. gelukkig zien we in september een kentering. Eindelijk !
Dat geldt ook m.b.t. de TFT bijdrage (welke acquisitie een groeiversnelling en winstbijdrage \ verbetering zou inluiden). Ik zie deze onvoldoende terug in de 2015 (groei)cijfers. We zitten m.b.t. TFT in jaar 2 !

9.) Vanuit Nrd Amerika partner Objective Lune is weinig "excellerend nieuwsfeit" te vinden. How come ?

10.) Eenmalige kosten gerelateerd aan de EU claim en "guarantor constructie" en evt. juridisch gevecht versus EY als in krantenartikel gemeld ?
Hoe verhouden deze zich tot de revenue growth \ Bruto marge % ontwikkeling & absolute groei van bruto marge (worden de business line mix-effecten zichtbaar ?)
11.) Om\uitbouw TIE's EU organisatie in Nederland , Frankrijk , UK en Duitsland i.r.t. de Google partnership ; opstartkosten new business line A & O ?

Marcello,
Jij blijkt mij al jaren te outperformen op "rekenkundige vaardigheden". Ik beschouw TIE KINETIX meer vanuit een strategisch\commercieel kader. Op dat laatste vlak is het wat mij betreft in 2016 "het jaar van de waarheid". Wanneer TIE KINETIX 4 kwartalen de verwachtingen overtreft, kan 2017 een interessant jaar worden.
Dat geldt op meerdere vlakken. De aanloop naar de AvA 2015, heeft mij in dat kader veel geleerd. De bewegingen nadien ook.

Ik kijk met interesse uit naar jouw rekenkundige en meer gedetailleerde onderbouwing van TIE's jaarresultaten. Ik heb vastgesteld, dat je er een goede \ scherpe kijk op hebt.

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 4 oktober 2015 12:04:

Marcello,

Hoezo fair .........?

Als je een inspanning vraagt van andere forumleden om input te leveren lijkt het me per definitie fair om met je eigen gedachten te beginnen.
Lees daarnaast nog eens je eigen reactie terug op het Q3 draadje en verbaas je met mij over het feit dat je uberhaupt dit draadje bent gestart.

Afijn, ik redeneer altijd op basis van een trend. De realiteit laat zien dat kleine incidenten enorme impact hebben op de cijfers en dus probeer ik altijd de cijfers te schonen op deze incidenten.
Q3 liet een plotselinge opleving zien, met name bij Integration en DG. Het zou kunnen dat er sprake was van een iets te enthousiast streven om alle ellende in Q2 te proppen. De opleving in Q3 is voor mij dus (nog) niet aanleiding om deze lijn door te trekken.

Business Integration 2.640 k
E-Commerce 800 k
Demand Generation 1.210 k
Business Analytics 660 k
Eliminations -125 k
Other 300 k
Totaal 5.485 k

Inkoop 2.575 k

Ebitda* 760 k
Ebit* 485 k

* Ebit en Ebitda worden positief beinvloed door een correctie op de voorziening voor de EU claim (325 k-/-)

marcello106
0
We gaan zien of de koers wat kan helpen, maar doorgaans kan je in de herfst maar beter zelf het zonnetje in huis zijn.....
aextracker
0
Weinig verwachting tot de Q-4 cijfers bekend worden.

'k heb gelukkig een vrolijke frans thuis rondlopen die mijn herfstige gemoed opfleurt.

Weet dat de gebruikelijke up's & downs bij de seizoenswisselingen meestal opduiken.

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 4 oktober 2015 12:04:

4.) Q-4 is doorgaans een sterk kwartaal, in 2014 was Q-4 zwak. Vergeleken met Q-4 2014 daarom wat mij betreft minder relevant qua duiding.

Uh... niet helemaal.....

Q4 vorig jaar...;

"TIE closed a very strong fourth quarter, with revenue amounting to € 5.667k, and EBITDA of €459k (8.0%)"

De realiteit is dat TIE in Q4 2014 een recordomzet boekte die tot op heden niet is geëvenaard.

aextracker
0
Chapeau Marcello,

Dat leidt tot de vraag "hoe sterk zal de groei vs. 2014" zijn n.a.v. de "orderintake berichten t.a.v. September".

Doe je een gok ?

TRacker
aextracker
0
De digitale TIE-zwaluw vloog binnen in Q-4 2015.
Mooie omzet en dito Ebit in Q-4 (boven verwacht)

Echter, het vogeltje verliest deels glans, vliegend op hernieuwde energie , doch in een achtergrond van donkere donderwolken van one time expenses 2015 ; Euro 1.9 Mln"" (vs. Total operating costs 10 Mln.!!!
Op zoek naar de verklaring en in afwachting van de mening van SNS.

investorcenter.tiekinetix.com/news/ti...

Carpe diem !

Tracker
viermeiden
0
L.s.,



TIE Kinetix 17 nov
7,55 0,00 (0,00%)

BREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix heeft in zijn vierde kwartaal een hogere winst en omzet behaald. Dat liet het bedrijf woensdag weten.

De omzet in het eind september afgesloten kwartaal klom met 8,6 procent tot 6,1 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (exclusief bijzondere posten) bedroeg 830.000 euro, tegen 574.000 euro vorig jaar. Tie spreekt zelf van een sterk kwartaal, geholpen door gunstige wisselkoerseffecten en de aflevering van flinke projecten.

Tie kwam ook met jaarcijfers naar buiten. Over het afgelopen boekjaar werd een omzet behaald van 22,1 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 1,76 miljoen euro, exclusief eenmalige posten.
- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-181115...

viermeiden
Dinald
0
Flitsende ontwikkeling bij Analytics die al het andere in de schaduw stelt. Inmiddels zijn we halverwege Q1 voor nieuwe jaar. Nu eens niet met allerlei mogelijke shit in de pijplijn, maar juist het omgekeerde: lekkere groei.
"t kon slechter" is dan het Drentse understatement.
mr.Franz
0
Ook vandaag wordt er weer redelijk enthousiast uit de laat gekocht. Blijkbaar neemt de interesse nog altijd toe. Inmiddels een nieuwe dag hoog van 9,65 op de borden.
mr.Franz
0
Wederom wordt er stevig uit de laat gekocht. Zojuist nog 2000 bestens. Natuurlijk is het klein bier, maar voor TIE termen zijn het behoorlijke volumes. Zeker aangezien er maar iets meer dan een miljoen aandelen uitstaan.

aextracker
0
Winst is synoniem aan het verzilveren van aandelen rechten op een lager koersniveau verkregen dan de actuele koersen als waard laten zien.

Wat dat betreft wordt het boeiend vast te stellen hoe de 50.000 & 170.000 in aandelen geconverteerde warrants gaan uitwerken in de komende maanden i.c.m. het toetreden van evt. nieuwe aandeelhouders.

Wie o wie heeft een onderbouwde visie ?

Tracker
mr.Franz
0
''BREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix geeft nieuwe aandelen uit in verband met het terugbetalen van eerder ontvangen subsidies aan de Europese Commissie en afschrijvingen op EU-projecten. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
Tie geeft nu 170.536 nieuwe aandelen uit, waarmee 652.976 euro wordt opgehaald.''

Oftewel de aandelen zijn uitgegeven voor 3,82 euro per stuk? en dat terwijl de koers ruim boven de 8 noteert.

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:00
Koers 1,450
Verschil +0,020 (+1,40%)
Hoog 1,450
Laag 1,450
Volume 1.011
Volume gemiddeld 2.851
Volume gisteren 20

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront