Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken - 3e kwartaal 2015

9 Posts
voda
0
Heineken zal volumegroei bekendmaken - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) zal op 28 oktober over het derde kwartaal naar verwachting een autonome groei van 2,7% van het geconsolideerde biervolume bekendmaken, verwacht Wim Hoste van KBC Securities, in reactie op de gemelde afronding van acquisities van belangen in de Sloveense brouwer Pivovarna Lasko en Lagunitas Brewing in de VS. De analist wijst daarbij op het solide winstmomentum, ondersteund door verdere efficientieverbeteringen. Hij vindt daarbij de waardering van het aandeel redelijk. Het advies blijft buy bij een koersdoel van EUR78,00. Omstreeks xx.xx uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR76,71, terwijl de AEX met 0,8% stijgt. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Heineken draaide weer goed kwartaal'

Gepubliceerd op 26 okt 2015 om 13:51 | Views: 1.451


AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft een goed derde kwartaal achter de rug. Dat voorspellen analisten van Rabobank en KBC Securities in een vooruitblik op de cijfers die de brouwer woensdag voorbeurs publiceert.

Rabobank verwacht dat de met vorig jaar vergelijkbare bierverkoop in het derde kwartaal met 2,7 procent is gegroeid, KBC houdt het op een plus van 2 procent. Rabo gaf aan dat het door de slechte ontwikkelingen in West-Europa een jaar eerder, de afgelopen maanden relatief gemakkelijk was om groei te boeken. Verder gingen de zaken volgens de bank voorspoedig in Azië en Latijns-Amerika.

Volgens KBC profiteerde Heineken van beter weer in Europa. Daarnaast wordt Vietnam als een belangrijke groeimotor gezien.

Heineken zei begin augustus al dat de bierverkoop in de komende maanden zou aanhouden. Financieel directeur Laurence Debroux liet daarbij weten onder meer hoge verwachtingen te hebben van de markt in Vietnam en Ethiopië. De positieve wisselkoerseffecten zouden waarschijnlijk wel wat afzwakken. Het concern herhaalde destijds zijn voorspelling dat de omzet en winst dit jaar op eigen kracht verder kunnen worden opgevoerd.
pmfs
0
Kortom we gaan morgen dus mooi in het groen of zijn jullie meningen hier anders over?
longshort
0
quote:

pmfs schreef op 27 oktober 2015 13:41:

Kortom we gaan morgen dus mooi in het groen of zijn jullie meningen hier anders over?
Ja denk het wel, 80 euro voor een aandeel Heineken is een beetje weinig vind je niet:-)
pmfs
0
Ik vind het een nette prijs voor Heineken, maar van mij mag het zeker hoger ;) Ik ben erg benieuwd naar morgen, de analisten zijn positief, maar zoals iedereen weet moet je dat altijd maar met een korreltje zout nemen :)
gerrit 69
0


Het aandeel Heineken zit in een hele mooie uptrend en daar kan menig AEX fonds een puntje aan zuigen als ik de grafiek zo bekijk.
Ik kan mij niet herinneren dat het aandeel ooit zo hoog heeft gestaan.
Een minpunt voor Heineken is wel dat men geen echte kwartaalcijfers geeft net zoals Aalberts.

www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/HEI-g...
voda
0
Heineken cijfers beter dan verwacht - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) komt woensdag met beter dan verwachte omzet- en volumecijfers voor de analisten van Rabobank. Ze merken op dat het Nederlandse concern in de sector het beste presteert in omzetontwikkeling en verwachten hun taxaties en koersdoel opwaarts te zullen bijstellen. Het koersdoel is nu EUR85,50 bij een buy-advies. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 4,3% hoger op EUR83,57, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Omzet Heineken flink beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 28 okt 2015 om 09:39 | Views: 2.203


AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft het in het derde kwartaal stukken beter gedaan dan verwacht. Dat schrijft analist Wim Hoste van KBC in een commentaar op het handelsbericht dat de brouwer woensdag publiceerde.

De marktvorser merkt daarbij op dat de solide autonome groei bij Heineken wel enigszins werd geholpen door een vrij gemakkelijke vergelijkingsbasis. Hij ziet evenwel structureel goede groeivooruitzichten, met name in opkomende markten, en voldoende ruimte voor margeverbetering. KBC houdt vast aan zijn koopadvies en koersdoel van 85 euro.

Ook Rabobank noemt de gerapporteerde kwartaalomzet van 5,5 miljard euro flink hoger dan verwacht. Het bedrijf wist het verkoopvolume op eigen kracht met 5,4 procent op te voeren, waar de markt gemiddeld op een groei van 2,6 procent rekende. Qua omzet blijft Heineken volgens Rabo 's werelds best presterende bierbrouwer. Het advies van de bank blijft 'kopen' en het koersdoel van 85,50 euro gaat waarschijnlijk omhoog.

Heineken was woensdag na dik een halfuur handel op het Damrak met een koerswinst van 2,5 procent op 83,40 euro de sterkste stijger in de 0,6 procent hogere AEX.
voda
0
Heineken verkoopt meer en duurder bier

Gepubliceerd op 28 okt 2015 om 08:22 | Views: 3.172

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft de bierverkopen afgelopen kwartaal op eigen kracht met 5,4 procent weten op te voeren. De geconsolideerde omzet nam afgezien van wisselkoerseffecten met 7,5 procent toe tot 5,5 miljard euro, meldde de brouwer woensdag in een handelsbericht over het derde kwartaal.

Heineken zag de verkopen vooral in West-Europa, Amerika en Azië groeien, terwijl de volumes in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa nagenoeg gelijk bleven. Met name duurdere biertjes gingen er beter in bij Europese en Amerikaanse consumenten. Winstcijfers werden niet vermeld.

De resultaten zijn volgens topman Jean-François van Boxmeer in lijn met wat de brouwer zelf had voorspeld. Heineken ging er vooraf al van uit dat de verkopen met name in de tweede jaarhelft zouden toenemen. Over de eerste zes maanden was de vergelijkingsbasis erg sterk, met name door het WK voetbal dat vorig jaar in juni begon.

Wisselkoerseffecten

De brouwer liet verder weten te stoppen met de in februari aangekondigde inkoop van eigen aandelen. Heineken wilde na de verkoop van het Mexicaanse verpakkingsbedrijf Empaque een bedrag van 750 miljoen euro doorsluizen naar de aandeelhouders. De teller stond tot dusver op 365 miljoen euro. Het restant kan het bedrijf echter goed gebruiken voor een aantal onlangs aangekondigde overnames.

Wisselkoerseffecten stuwen dit jaar de nettowinst voor eenmalige posten met naar schatting 50 miljoen euro. Eerder ging Heineken nog uit van 80 miljoen euro. Het bedrijf merkt op dat de valutamarkten nog altijd sterke schommelingen laten zien. De gemiddelde rente en het effectieve belastingtarief schat Heineken wat lager in dan eerder dit jaar. Voor de financiële doelen voor dit jaar hebben de wijzigingen geen gevolgen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 aug 2022 16:07
Koers 94,300
Verschil +0,500 (+0,53%)
Hoog 94,820
Laag 93,400
Volume 207.840
Volume gemiddeld 610.895
Volume gisteren 406.832

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront