Forum: Beter Bed » PB: Beter Bed Holding neemt BettenMax in Oostenrijk over. | Belegger.nl

PB: Beter Bed Holding neemt BettenMax in Oostenrijk over.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
maci
0
Beter Bed Holding neemt BettenMax in Oostenrijk over

BettenMax is een vooraanstaand Oostenrijkse discountretailer van matrassen en bedtextiel.
BettenMax heeft 18 winkels in retailparken in Oostenrijk.
Met de overname van BettenMax verkrijgt Beter Bed Holding zowel marktleiderschap als landelijke dekking in Oostenrijk.

Beter Bed Holding maakt bekend dat zij een akkoord heeft bereikt over de overname van BettenMax GmbH ('BettenMax'). BettenMax is een vooraanstaand Oostenrijkse discountretailer in matrassen en bedtextiel met 18 winkels in Oostenrijk, 50 medewerkers en een jaaromzet van circa € 5 miljoen.

Ton Anbeek, Directievoorzitter:
'De overname van BettenMax past uitstekend in onze strategie om in Oostenrijk marktleider te worden in het value-for-money segment. Beter Bed Holding zal hierdoor een van de grootste spelers op de Oostenrijkse markt worden met een landelijke dekking.'

De formule BettenMax past in het business model en retailformat van Matratzen Concord waarbij operationele, commerciële en financiële synergie kan worden gerealiseerd. Door deze overname stijgt het aantal Matratzen Concord-winkels in Oostenrijk naar 86. In de komende maanden worden de BettenMax-winkels omgebouwd naar het Matratzen Concord-winkelconcept.

Beter Bed Holding zal de overname uit eigen middelen financieren. Het jaarlijkse genormaliseerde bedrijfsresultaat voor de 18 BettenMax-winkels ligt in relatie tot de omzet naar verwachting boven het gemiddelde van de activiteiten van Matratzen Concord in Oostenrijk. Voltooiing van de overname zal naar verwachting begin november plaatsvinden.

Zie ook: hugin.info/132850/R/1960820/714903.pdf
voda
0
Beter Bed lijkt meer bereid tot add-on acquisities - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De overname van BettenMax toont aan dat Beter Bed (BBED.AE) meer geneigd lijkt om serieus naar add-on acquisities te kijken dan in het verleden, zeggen analisten van Rabobank. Ze merken op dat de overname van de 18 winkels in Oostenrijk strategisch en financieel goed is, omdat ze in retailparken liggen, waar Beter Bed tot nu toe geen vaste voet aan de grond wist te krijgen. Bovendien denken ze dat de winstgevendheid met een gemiddelde omzet van EUR280.000 per winkel goed is. Ze gaan ervan uit dat de financiering uit eigen middelen geen significante aanslag op de balans oplevert. Het advies is hold bij een koersdoel van EUR24,50. Omstreeks 13.45 uur noteert het aandeel 2,2% hoger op EUR20,73, terwijl de ASX met 0,5% stijgt. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Beter Bed doet kleine maar strategische acquisitie - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) doet met de overname van BettenMax in Oostenrijk een kleine, maar strategische acquisitie, vindt Gerard Rijk van SNS Securities. Hij wijst erop dat Beter Bed hiermee marktleider voor de verkoop van matrassen in Oostenrijk wordt, synergieen kan realiseren, en een landelijke dekking krijgt. De analist merkt verder op dat het concept van het over te nemen bedrijf een hoge winstgevendheid biedt. Ook toont de acquisitie aan dat de ambitie van het management van Beter Bed is om autonome groei te paren aan add-on acquisities, waarvoor Rijk verdere mogelijkheden voorziet in Duitsland, Spanje en Belgie, terwijl Beter Bed in Frankrijk vooral kan expanderen door autonome groei. De SNS-analist merkt verder op dat Beter Bed deze acquisitie kan financieren uit de eigen nettokaspositie. Het advies blijft buy bij een koersdoel van EUR25,00. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR20,46, terwijl de ASX vlak staat. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-okt-19 17:35
Koers 2,125
Verschil -0,005 (-0,23%)
Hoog 2,145
Laag 2,105
Volume 72.942
Volume gemiddeld 301.676
Volume gisteren 140.868