Amsterdam/Bussum, 5 november 2015

Groeifinanciering voor leidend beleggersplatform

IEX Group gaat naar de beurs

IEX Group, de leidende aanbieder van online beleggingsinformatie in Nederland en België, gaat naar de beurs. IEX Group heeft een bereik van 1,8 miljoen beleggers, waarvan 1,5 miljoen in Nederland en circa 300.000 in België. IEX Group beschikt over sterke merken in de Nederlandse markt waaronder voor het particuliere segment – naast IEX.nl zelf – onder meer: Belegger.nl, DeBeurs.nl, Eurobench.nl, Participaties.nl en IEXGeld. Op de Belgische markt is IEX Group actief met Beursduivel.be terwijl IEXProfs en het evenement Gouden Stier zich richten op het professionele segment.

MTY Holdings wordt IEX Group NV

In maart 2015 hebben Free Media Group Holding en Value8, respectievelijk aandeelhouders van IEX Media en Value8 Media, de handen in één geslagen en de fusie van de bedrijven op het gebied van online beleggingsinformatie bewerkstelligd. Deze onderneming is ondergebracht in Belix BV. Inmiddels is besloten om beursnotering van IEX Group te realiseren. Daartoe zal het beursgenoteerde MTY Holdings de aandelen van Belix BV kopen en zal vervolgens de naam van MTY Holdings NV worden gewijzigd in IEX Group NV.

Innovatieve dienstverlening aan 1,8 miljoen beleggers

IEX heeft de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in versterking van de leidende marktpositie en verdere verbetering van de dienstverlening. Waar de strategie van de tot Belix behorende bedrijven vooral gericht was op revenuen uit online marketing, wordt sinds maart 2015 een nieuwe strategie ontwikkeld en uitgerold. In de nieuwe strategie wordt ernaar gestreefd om aan de 1,8 miljoen beleggers die IEX Group bereikt, aanvullende informatiediensten aan te bieden. Tevens worden initiatieven ontplooid om – inspelend op de groeiende behoefte bij Nederlandse en Belgische beleggers – ook aanvullende producten en diensten aan te bieden op hoogwaardige fintech-platforms. Dat zal betrekking hebben op innovatieve producten en diensten die duidelijk toegevoegde waarde opleveren voor de klant.

IEX Group speelt in op krachtige trends

IEX Group is daarbij van mening dat zij uitstekend gepositioneerd is om daarbij op de trends in de markt in te spelen:
Toenemende rol van online en mobiel in informatievoorziening van en dienstverlening aan beleggers.
Een verdere ontworteling van grootbanken.
Ontwikkeling van nieuwe financierings- en beleggingsvormen die inspelen op de veranderende markt voor kapitaal. Daarbij wordt nadrukkelijk ook gedoeld op aspecten als duurzaamheid en disruptieve innovatie.
Toenemende eigen verantwoordelijkheid voor burgers in het zelf voorzien van een deel van hun (aanvullend) pensioen.
Gegeven de lage obligatie- en spaarrente: behoefte aan beter renderende alternatieven.
IEX Group heeft de ambitie om nieuwe (informatie-)producten en diensten te ontwikkelen en te ontsluiten richting haar beleggende achterban.

Beursnotering in tweede helft december 2015

IEX Group zal naar verwachting in de loop van december 2015 beursnotering verkrijgen aan Euronext Amsterdam. Dat zal geschieden via het reeds beursgenoteerde bedrijf MTY Holdings. Dat proces loopt volgens een aantal stappen. Hieronder is het (beoogde) tijdsschema weergegeven:
26 mrt 2015: samengaan IEX Media en Value8 Media (o.a. Beursduivel en belegger.nl)
5 nov 2015: aankondiging beursgang IEX
16 dec 2015: BAVA MTY: goedkeuring overname Belix
18 dec 2015: closing transactie
2e helft dec 2015: wijziging naam naar IEX Group NV
Beursnotering biedt mogelijkheid versterkte groei

IEX Group heeft bewust voor beursnotering omdat daardoor het perspectief van versterkte groei ontstaat:
Mogelijkheid om verdere transacties en groei te financieren met risicodragend kapitaal
Mogelijkheden om acquisities te betalen in aandelen
Versterking van de naamsbekendheid IEX
Versterking van de band met achterban (Nederlandse en Belgische beleggers)
Voor nadere informatie wordt verwezen naar het persbericht van MTY Holdings, het informatiememorandum en de website www.mtyholdings.nl.