Accsys Technologies « Terug naar discussie overzicht

Nieuwe overeenkomst met Solvay, cijfers 30 nov

84 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Cementwagen
2
AIM: AXS NYSE Euronext Amsterdam: AXS
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC
(“Accsys” or "the Company")
Solvay and Accsys enhance their collaboration to accelerate marketing, sales and manufacturing of Accoya®
Accsys, the chemical technology group, focused on the acetylation of wood, today is pleased to announce details of a new agreement with Solvay Acetow Gmbh (“Solvay”), to refine the relationship between the two parties for the licensing, marketing and manufacturing of Accoya®. This new agreement provides the framework and funding for a significant increase in the manufacturing capacity in Arnhem.
Solvay will purchase a minimum 76,000 cubic metres of Accoya from the Arnhem plant over the period from 2016 to 2020 (the “offtake commitment”) and as a result of the increased manufacturing capacity in Arnhem and consequent greater sales capacity, under the new agreement Solvay will review the optimal timing to construct its 63,000 cubic metres Accoya manufacturing plant.
The enhanced relationship with Solvay will benefit both parties, with the increased manufacturing capacity and resulting sales expected to be achieved for Accoya in a faster timescale than would otherwise have been possible.
Accsys will double the existing manufacturing capacity at its Arnhem site in stages, up to 80,000 cubic metres per annum from 40,000 cubic metres. The initial incremental 20,000 cubic metres capacity is expected to come on stream in mid-2017.
The licence agreement covering Europe has been amended to provide increased royalties to Accsys and the return to Accsys of the selling rights for 20 European countries.
Accsys will provide sales and marketing services to Solvay on agreed terms in respect of Solvay’s exclusive European territories.
A combination of loans and fees from Solvay, in addition to those due under the offtake commitment, will fund the majority of the initial increase in manufacturing capacity at Arnhem, with the balance to be met by Accsys’ own resources, including the possible sale and leaseback of land at Arnhem.
Paul Clegg, CEO of Accsys said: “We are pleased to be able to cement our relationship with Solvay through this agreement to expand our Accoya® manufacturing capacity and Solvay’s commitment to purchase significant volumes from Accsys over the coming years. This is an exciting step in the development of our business and is further evidence of the fruits of our strategy to maximise returns from our technology platform and resultant product offerings.”
1
These agreements allow the market development of Accoya to continue and optimises the roll out of manufacturing capacity under its partnering program with Solvay, increasing the certainty of supply for Accoya customers and users. It also enables Accsys to continue to develop global markets effectively, building on the expertise that it has developed over the last few years.
Accsys’s interim results for the six months ended 30 September 2015 will be released on 30 November 2015.
benbelegger
0
Dit staat op IEX:

Accsys haalt banden met Solvay aan

Gepubliceerd op 26 nov 2015 om 09:19 | Views: 13 | Onderwerpen: biotechnologie

AMSTERDAM (AFN) - Accsys en chemieconcern Solvay hebben een nieuwe overeenkomst getekend voor de marketing, licentie-verkopen en productie van houtbehandelingstechnologie Accoya. In de afspraken is ook de financiering geregeld voor een aanzienlijke verhoging van de productiecapaciteit in Arnhem, aldus de houtbewerker donderdag.
De twee gingen in augustus 2014 een samenwerking aan voor de verdere ontwikkeling van Accoya, waarbij Solvay een optie kreeg op een marketing- en productielicentie voor landen buiten Europa. Destijds bezat het chemiebedrijf al een exclusieve licentie op de productie en verkoop van de technologie in 42 Europese landen.
Solvay koopt tussen 2016 en 2020 minimaal 76.000 vierkante meter Accoya van de fabriek in Arnhem. Accsys zal de productiecapaciteit in de Gelderse hoofdstad verdubbelen tot 80.000 vierkante meter per jaar. De eerste verhoging, van 20.000 vierkante meter, moet medio 2017 een feit zijn.
De licentie-overeenkomst voor Europa is aangepast, waardoor Accsys een groter bedrag aan royalties overhoudt. Daarnaast heeft het bedrijf de verkooprechten voor 20 Europese landen teruggekregen.
[verwijderd]
0
quote:

Omnius schreef op 26 november 2015 10:06:

Betekend dit dat Solvay geen eigen fabriek gaat openen?
ik denk vooralsnog niet..maar dit is beter !!
Jan Willem
0
Een Chemical die alleen maar een houthandelaar wil gaan worden ??? denk toch verder .
alida1
0
Als er een productiecapaciteit door Solvay gekocht wordt van 19.000M3 per jaar zal er geen nieuwe fabriek gebouwd worden in Freiburg. Maar uitbreiding in Arnhem is heel goed mogelijk en voor voorraad beheersing vele malen beter als twee relatief kleine fabrieken. Wijs besluit dus.
[verwijderd]
0
quote:

Jan Willem schreef op 26 november 2015 10:25:

Een Chemical die alleen maar een houthandelaar wil gaan worden ??? denk toch verder .
wr heb jij het nu weer over..
[verwijderd]
0
quote:

beeldscherm schreef op 26 november 2015 10:09:

[...]

ik denk vooralsnog niet..maar dit is beter !!
Solvay is bezig met de Cytec overname en dat ze hiermee nogeens alles "herzien" in de zin dat er in de toekomst,ook beter voor Acc, wellicht voor een fabriek op 1 vd Cytec plants in the US would be build.....
Jan Willem
0
quote:

beeldscherm schreef op 26 november 2015 10:09:

[...]

ik denk vooralsnog niet..maar dit is beter !!
Waar ik het nu weer over heb ???. In ieder geval is het geheel, wel erg veel omvattend waardoor er meerdere conclusies getrokken kunnen worden . Voor mij is beter om zolang de discussie loopt met slechts kleine schrijvens de werkelijke impact hiervan te kunnen achterhalen .
Pokerface
0
Ik vind het een lastig verhaal. Met een roze bril op ziet alles er rooskleurig uit. Ik plaats toch even wat kanttekeningen om de discussie te starten.
- Accsys krijgt de licentie voor 20 landen terug. Goed voor Accsys? Blijkbaar ziet Solvay geen heil in die landen.
- Het plan voor een nieuwe fabriek wordt heroverwogen en men gaat meer in Arnhem afnemen. Goed voor de inkomsten van Accsys, maar wat zegt het over de toekomstvisie van Solvay? Is er niet voldoende markt voor een eigen fabriek?
- De kosten voor de uitbreiding in Arnhem worden voor het grootste deel van betaald door de extra inkomsten van Solvay en leningen. Betekent dit dat winstgevendheid weer 2 tot 3 jaar vooruit is geschoven? Betekent dit uitgifte van extra aandelen?
benbelegger
0
Solvay en de fabriek in Freiburg: het heeft alles met hout en houthandel te maken.
Ze hebben in Freiburg in ieder geval apparatuur staan om hout chemisch te bewerken.
Het zou maar zo kunnen dat er ook al Accoya-hout in hun fabriek is geproduceerd. De fabriek is groot genoeg om ergens een reactor te plaatsen.

www.solvay.de/de/standorte/freiburg/

Zie ook wikipedia:

de.wikipedia.org/wiki/Rhodia_Acetow

Jan Willem
0
Aan Pokerface, 20 landen terug . De fout is eigenlijk al verholpen want als je met de leveringen direct al met elkander in de haren zit over wie wat en waar er door een ieder geleverd mag worden, wordt het niks want je krijgt dan de situatie dat bijvoorbeeld Solvay een importeur in een land verkregen heeft terwijl Accsys daar al met een ander bezig is . Het gaat dus gewoon om een aanpassing van het handels systeem waarna de sneltrein kan gaan rijden .
benbelegger
0
Hieronder de oude afspraken met Solvay:

www.solvay.com/en/media/press_release...

Misschien gaat er ergens anders een nieuwe fabriek gebouwd worden, bijv. in China ? :-)
'k Ben nog steeds benieuwd wat daar staat te gebeuren, vooral omdat er taal nog teken is van DW en CBM. Wie weet zit Solvay ook in het complot:

"De twee gingen in augustus 2014 een samenwerking aan voor de verdere ontwikkeling van Accoya, waarbij Solvay een optie kreeg op een marketing- en productielicentie voor landen buiten Europa. Destijds bezat het chemiebedrijf al een exclusieve licentie op de productie en verkoop van de technologie in 42 Europese landen."

Pieter11
1
Dit is goed nieuws. Hoe ik er tegen aan kijk:

De license agreement met solvay is in december 2013 ingegaan en bied solvay de mogelijkheid om 15 jaar accoya te produceren en te verkopen in haar regio. Hiervan zijn er echter al 2 jaar verlopen en er staat nog geen fabriek. Aangenomen dat het bouwen van een fabriek ongeveer 1,5 jaar duurt hebben ze nog maar 11,5 jaar een license agreement voor de gehele regio.

Je verdient geld met een fabriek als deze een hoge bezettingsgraad heeft. De voormalige markt van Solvay was 47 landen, waar in het afgelopen boekjaar een omzet van circa 10,7 miljoen euro is gehaald (zie jaarverslag: rest of europe). De fabriek in Arnhem heeft afgelopen boekjaar een positieve manufacturing ebitda van 6,9 miljoen euro gehaald op een omzet door de productie en verkoop van accoya/tricoya van circa 45 miljoen euro.

Als je een fabriek gaat bouwen wat een flinke investering vergt (werd gesproken over 60 tot 80 miljoen) wil je een bepaald rendement halen want je loopt risico en je betaald rente over het benodigde kapitaal. Om zo’n investering te rechtvaardigen moet je ongeveer zo’n 10 tot 15 % rendement op jaarbasis halen wat neer komt op zo’n 6 tot 12 miljoen euro. Kortom de omzet van accoya in de regio van Solvay is gewoon nog te klein voor een rendabele business-case voor Solvay.

Echter als de markt groot genoeg is in Solvay’s regio voor een fabriek, zeg 2020 dan is de license agreement nog maar 8 jaar geldig en moet de investering worden terugverdient binnen die tijd. Desalniettemin schat ik op basis van een eerdere berekening van mijn hand dat een fabriek van 63,000 m3 op volle capaciteit een positieve ebitda heeft van circa + 15 miljoen euro, ik kan me dan ook wel voorstellen dat Solvay nog steeds zeer geinteresseerd is in de accoya licentie.

Waarschijnlijk is de duur van de license agreement met Solvay nu verlengt en blijkbaar heeft Accsys goed kunnen onderhandelen.

In mijn ogen is deze deal zeer goed voor de aandeelhouders van accsys:
  1. capaciteit van de fabriek in Arnhem wordt verdubbeld tot 80,000 m3 zonder dat er een emissie nodig is
  1. de licentie inkomsten zullen hoger zijn
  1. De licentie inkomsten die worden misgelopen doordat Solvay nog geen fabriek heeft worden ruimschoots gecompenseerd door de gegarandeerde verkoop van Accoya aan Solvay
  1. Een deel van de vergeven licentie is weer in eigen handen wat positief is aangezien er het meest valt te verdienen met het produceren van Accoya!
Jan Willem
0
een Licentie is altijd wel te verlengen, zeker als er geproduceerd wordt . Wat ik aan de nieuwe overeenkomst vreemd vind is dat Solvay een grotere afname zal gaan krijgen per ieder jaar . En wordt het nog maar afwachten of de productie verhoging in Arnhem dat vloeiend kan volgen .
[verwijderd]
0
In Arnhem wordt de productie omvang uitgebreid en vooralsnog geen nieuwe plant in Duitsland. Dit lijkt mij volstrekt logisch. Arnhem draai nu met 35.000m3 een positieve cashflow, bijna winst. Hoera!!

Solvay zou in DLD verlies maken als er onder de 35.0000m geproduceerd zou worden, dat kan de bedoeling toch niet zijn. Wanneeer de capaciteit onder de licentie van Solvay groot genoeg is zal daar een plant komen. Denk 2 a 3 jaar.

Die productie valt dan weg in Arnhem en Accsys kan lekker doorgroeien in de huidige fabriek. Die dan inmiddels RUIM RUIM winstgevend is!

Nu is het voordeel, dat er grotere efficiency zal zijn in Arnhem! geen emissie! door lening met Solvay. Accsys heeft zelfs een nu groter afzet gebied.

ik ben erg benieuwd naar maandag......
Jan Willem
0
100%buy, Wat ik bedoel is dat in 2019 alle extra productie van Accsys naar Solvay zal gaan want de uitbreiding in Arnhem is allang klaar en zal Solvay zijn dealernet over haar landen ook wel in orde hebben, want zij heeft ook nu al eigen projecten . Kan het dan zijn dat Solvay al produceert met één (proef) installatie ?, waarbij zij verwacht een extra hoeveelheid nodig te hebben die dan als buffer voor de verschillende jaargetijden kan worden aangesproken . Dan heeft zij ook alle tijd om te bekijken of het risico van verder investeren de moeite waard is .
[verwijderd]
0
quote:

Pokerface schreef op 26 november 2015 11:21:

Ik vind het een lastig verhaal. Met een roze bril op ziet alles er rooskleurig uit. Ik plaats toch even wat kanttekeningen om de discussie te starten.
- Accsys krijgt de licentie voor 20 landen terug. Goed voor Accsys? Blijkbaar ziet Solvay geen heil in die landen.
- Het plan voor een nieuwe fabriek wordt heroverwogen en men gaat meer in Arnhem afnemen. Goed voor de inkomsten van Accsys, maar wat zegt het over de toekomstvisie van Solvay? Is er niet voldoende markt voor een eigen fabriek?
- De kosten voor de uitbreiding in Arnhem worden voor het grootste deel van betaald door de extra inkomsten van Solvay en leningen. Betekent dit dat winstgevendheid weer 2 tot 3 jaar vooruit is geschoven? Betekent dit uitgifte van extra aandelen?

Je ziet het helemaal goed. Als de vraag naar Accoya zo groot was dan had Solvay de fabriek volgend jaar operationeel. Ze leggen nu alle risico's bij Accsys. Zij moeten voor de groei gaan zorgen en dan zal Solvay eventueel de fabriek gaan bouwen. En het management van Accsys brengt de boodschap wederom met trommelgeroffel, terwijl het een negatieve boodschap is. Mijn roze bril is nu definitief af.
84 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:00
Koers 0,640
Verschil -0,012 (-1,84%)
Hoog 0,653
Laag 0,640
Volume 105.970
Volume gemiddeld 157.726
Volume gisteren 192.289

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront