Forum: TomTom » TOMTOM DECEMBER 2015 » Pagina: 2 | Belegger.nl

TOMTOM DECEMBER 2015

3.369 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
montafon
0
interessante opening.
TT is voor mensen met wat fantasie een kansrijk aandeel.
Gaat nu met lage omzetten naar Euro13+ en zal dan met grote omzet ruim boven deze grens worden gezet door de grote beleggers die de boot niet willen missen.
notebookje
1
quote:

Juun schreef op 30 nov 2015 om 20:40:


pbs.twimg.com/media/CUvZeNPWoAECIv3.j...

Foto vanuit een andere hoek. Wij weten wie daar onderin aan tafel zitten. Het laat me toch nog niet los, HG zit daar niet "zomaar".


Waar zit HG dan volgens u? En waar blijkt uit dat TomTom hierbij betrokken is?
[verwijderd]
0
quote:

nb schreef op 30 nov 2015 om 22:24:


leuke opening.
Punt 3 is de grote vraag. Naarmate de koers oploopt, neemt de druk toe, v.w.b. het idee dat er 'íets' gaat/moet gebeuren. Zo niet, kan t ook zomaar met euro's imploderen vanwege twijfel, waarna de koers gerust weer zal herstellen.
In feite een redelijk 'veilige' belegging, denk ik

Als er inderdaad een langere "nieuwsloze periode" zou komen wordt het aandeel weer iets vatbaarder voor dumpmanipulaties, met name wanneer er macro/geo-politiek iets vervelends zou gebeuren. Als je het in zo'n geval kunt uitzweten is er waarschijnlijk voor de LT-TomTom belegger weinig aan de hand. Als je korter op de bal speelt (en beschikt over goede voorspellende gaven op dit gebied) kun je dan beter even weg wezen. Maar op dit moment zijn er absoluut geen voortekenen van een mogelijke shortronde te bekennen.
[verwijderd]
0
M O R G A N S T A N L E Y

Het koersdoel van 12,20 EUR van Morgan Stanley is bijna bereikt nog maar 3% verschil.
Wanneer komt Morgan Stanley met een koersverhoging?
[verwijderd]
0
quote:

Goudhaantjes schreef op 30 nov 2015 om 23:06:


M O R G A N S T A N L E Y

Het koersdoel van 12,20 EUR van Morgan Stanley is bijna bereikt nog maar 3% verschil.
Wanneer komt Morgan Stanley met een koersverhoging?
. Ze zeggen wel eens dat domme vragen niet bestaan maar dommer dan deze bestaat niet. Denk eens na, wie kan dat hier nu weten ?
limomilo
0
Ik las op het november draadje dat iemand IOTS (Nasdaq) tipte. Vandaag hoog 7,61 en laag 6,19. Toch nog gesloten op 6,69 ruim 4 % minder. Is wel een heel volatiel aandeeltje en dat met toch maar een kleine omzet van ongeveer 200.000 stukjes
boem!
3
quote:

harrysnel schreef op 30 nov 2015 om 19:53:


Mijn uitgangspunt is dat de koers van een aandeel altijd "de juiste" is en door kopers/verkopers op de markt bepaald wordt.

Het is een decemberdraadje en in de lijn van Dickens en zijn kerstverhaal zal ik splitsing maken in drie "beursgeesten":

1 de geest van het verre verleden: van IPO E17,50, naar E60 en terug naar E3.2 de geest van het recente verleden: van E3 terug naar E11,82.3 de geest van nu: wat zal de koers doen?

De koers zal bepaald worden door extra kopers dan wel extra verkopers. Mijn idee is dat TT nu voor een groot deel al gewaardeerd wordt op de positieve scenario's van de analisten. Wellicht zelfs al te vroeg deze waardering van E11,82 en is op het moment het gat tussen huidige k/w verhouding en acceptabele k/w verhouding te groot. Ik denk dat er geen partijen meer instappen die obv koersdoelen SNS, ING, ABN kopen. Anderzijds hebben winstnemers ook genoeg tijd gehad om uit te stappen en zelfs op dagen met een laag volume blijft de koers vooralsnog goed liggen. Ik zie ook weinig nieuwe verkopers. Is dit het moment voor mij om uit te stappen? Ik denk van niet:

Ook al is de koers van TT veel opgelopen door kopers die zich op analisten en koersdoelen baseren, de volgende shift die ik voorzie in de verhouding tussen kopers/verkopers zal gebaseerd zijn op assetwaarde. Waarom?

1 Juist op dit hogere koersniveau staan de eigenaren/oprichters mogelijk open voor een bod.
2 De communicatie vanuit TT en personele invulling lijken te wijzen op een strategische opsplitsing.
3 De belangen zijn te groot op gebied van HAD/zelfrijdende auto om de maps bij TT te laten.

Dus ook op dit koersniveau houd ik "ijzeren-voorraad" positie in TT aan. Er komen meer kopers voor de aandelen dan verkopers schat ik in.

Succes allemaal en ik hoop op een leuke en interessante discussie!AB @harry voor de gedegen analyse vwb de koersvorming van Tom2.
Zoals door jou aangehaald wordt de koersrichting bepaald doordat er extra kopers dan wel extra verkopers aanwezig zijn.
De analysten hebben dmv hun koersdoelen grote invloed op toestroom van deze extra kopers/verkopers.

De geesten 1 en 2 zijn uitgewerkt wat er nu rest is: "wat gaat geest 3 ons brengen?"

Op basis van de huidige kw-verhoudingen en de door analysten afgegeven koersdoelen geef jij aan, dat een volgende upswing slechts mogelijk zal zijn indien de aandacht verlegd gaat worden naar asset-waarde ofwel een (gedeeltelijke) verkoop.
Jij geeft daarvoor 3 argumenten tw:
1. Op basis van huidig koersdoel is een galante aftocht mogelijk voor de dga's
2. De communicatie vanuit Tom2 zou wijzen op een afsplitsing.
3. De belangen bij HAD zijn te groot om de maps bij Tom2 te laten.

Mijn reactie hierop is:
1.:De dga's zijn entrepeneurs. Indien zij de hoofdprijs kunnen verdienen met een verkoop zullen ze toehappen indien dat nu nog niet mogelijk is vanwege de huidige beperkte winstcapaciteit wachten ze tot dat moment aanbreekt.
2.:Ik lees uit de reacties vanuit Tom2 dat ze zich vooralsnog niet willen laten overnemen.
3.:De balangen zijn inderdaad erg groot en ook de daarbij samenhangende verdiencapaciteit. Waarom zou Tom2 dat niet op eigen houtje te gelde kunnen maken.

Veel belangrijker voor de koersrichting is echter het gegeven of er extra kopers dan wel verkopers in de markt zijn die deels gestuurd worden door de analystenrapporten.
De analysten hebben al een grote move gemaakt waarbij twee analysten zich zelfs hebben gewaagd aan een rekenexercitie voor de ADAS/HAD.
Afgezien van de rekenfouten die daarin zijn geslopen gaf dat inderdaad het zeer grote belang aan van HAD.
Met de successen in Automotive,Telematics en Licensing ligt de weg open voor analysten om hun spreadsheets bij te werken en daarbij nieuwe koersdoelen af te geven.
Zij zullen daarbij wachten op nieuwe feiten bij de 4q-cijfers en de daarbij behorende cc.
Een grote beweging in de koersdoelen kan ook veroorzaakt worden door de recente introductie van de Spark en de Bandit in het Consumer-segment. Indien 1 of beiden een doorslaand succes weten te boeken is het aandeel echt "los".

Ik blijf bij jouw stelling dat de koers altijd juist is en gevoed wordt door extra kopers dan wel verkopers.
Deze extra kopers dan wel verkopers worden geactiveerd door de analysten.
De analysten zullen gewoon hun werk doen en na de publicatie van de jaarcijfers en de daarbij behorende CC met hun nieuwe koersdoelen komen.
Tot zover geduld, ik heb er alle vertrouwen in.
[verwijderd]
4

@ Harry, bedankt voor de mooie opening voor deze feestmaand en dat TT dit jaar een "feest " is geweest voor de aandeelhouder moge duidelijk zijn en als je dan nagaat dat dit allemaal nog maar een herstel correctie is geweest van een over-afgestraft aandeel dat Management heeft weten te redden van de ondergang en hoe.

de fundamentele waardebepaling gaan we nu aan beginnen en dat is pas de echte wave dat gaat t aandeel naar 25 euro zetten.

buy and hold, want er zit geen smering meer tussen de wielen, het aandeel kan enkel verkopers vinden op hogere niveaus en dan nog enkel van winstnemers die wat willen opschrijven, aandeel gaat straks in "overdrive" is niet te stoppen, je kan nu geen belang meer opbouwen zonder dat een grote vis wat wil laten gaan, het is niet beschikbaar = explosief.

succes
[verwijderd]
0
Harry prachtige opening en Martin top reactie lekker compleet beide dikke AB's!
Fijne dag allemaal

moneymaker_BX
1
prachtige start van draadje complimenten voor jou Harry
dat gaan we belonen met een slot Boven de 12 vandaag
[verwijderd]
7
@MartinMartin: ik ben trots dat ik zo vroeg ben opgestaan dat ik de eerste kon zijn om jou een AB te geven. Even wat kanttekeningen:

Ik praat er liever over dat de huidige prijs van iets de resultante is van de huidige vraag en aanbod, dan dat "de markt altijd gelijk heeft". Ik zou liever zeggen: er komt altijd een prijs tot stand. En die prijs wordt op DAT moment bepaald door hoeveel (nieuwe) kopers/verkopers er zijn op DAT moment.

De toekomstige prijs zal ook op dat moment weer de resultante van vraag en aanbod zijn. Dat heeft te maken met de waardeperceptie aan de vraag- en aanbodzijde op verschillende momenten in de tijd. Die perceptie kan heel schoksgewijs veranderen. Ook al omdat geen van de marktpartijen perfect zicht heeft op het totaalplaatje. En die kan dan gewijzigd zijn. Dus als je NU iets goedkoop kunt kopen op basis van een onjuiste inschatting door "de markt" en later verkopen in een markt die het beter snapt kun je daar steenrijk aan worden.

Tarisio (de beroemdste violenhandelaar uit de geschiedenis: leuk verhaal!) wist dat verspreid over heel verarmd Italië de mooiste instrumenten van de Cremonese bouwers lagen te verpieteren en niet op waarde werden geschat. Veel aanbieders, weinig geïnteresseerden. Hij kocht in het diepste geheim een gigantische verzameling van absolute topinstrumenten die hij opsloeg in hotelkamers, zodat hij er niet mee hoefde te reizen. Hij wist namelijk dat het cultuurleven in Parijs bloeide als nooit te voren en dat moderne vioolbouwers simpelweg niet zo konden bouwen als de oude meesters die in de nadagen van de Medici een ware kunstvorm hadden gecreëerd.

En dus ging hij mondjesmaat zijn verzamelde instrumenten aanbieden in Parijs. In klein volume. Zijn oorspronkelijke handelspartner, Aldric, snapte het allemaal niet goed genoeg en durfde niet voldoende te investeren. Maar de "verborgen" waarde werd gaandeweg zo duidelijk dat de partij die bedragen durfde te betalen die in lijn lagen met de PARIJSE markt (Vuillaume) daar steen- en steenrijk aan is geworden.

nl.wikipedia.org/wiki/Luigi_Tarisio

Degenen die het verschil in marktomstandigheden in tijd en ruimte juist kunnen inschatten verzamelen enorme rijkdommen, zoals je nog dagelijks kunt zien als je naar een van onze prachtige VOC-steden gaat.

Leuke parallellen om over na te denken als het om TomTom gaat. Ik denk dat we in de "laag volume"-fase zitten waarin de verkopers HEEEEEEL goed weten wat ze in handen hebben en de koopzijde mondjesmaat de toekomstige waarde tot zich door aan het laten dringen is. Er zijn maar kleine inhoudelijke duwtjes nodig om dat "evenwicht" te verbreken.

De kans dat de huidige bezitters van de aandelen kunnen worden overtuigd dat de waarde van hun bezit lager is dan de huidige prijs schat ik momenteel als laag in. Dus is de kans dat ze NU gaan verkopen klein. Hooguit gedeeltes uit daghandelsoverwegingen. Aan de koopzijde ligt het heel anders. Daar kan met nog verder overtuigend bewijs ("Wow, wat speelde Vieuxtemps dat nieuwe vioolconcert van hem prachtig: op welk instrument was dat en waar komt dat vandaan?") een snelle, drastische verandering van de waardeperceptie gaan optreden.

Dus heeft de markt altijd gelijk? Of zijn er "winnende" en "verliezende" marktpercepties? Als ik kijk hoe het afgelopen jaar voor mij is gelopen dan voel ik mij als Tarisio voor de tweede keer in de trein van Italië naar Parijs.
Juun
0
@Xynix:
Ik heb Harry al gecomplementeerd met de mooie opening, maar jouw vroege reactie mag er ook wezen. Feitelijk is je verhaal doorspekt met eigenwijsheid: "de kennis die iemand op een bepaald moment al heeft, terwijl een ander daar pas op een later moment achter zal komen". AB
Juun
0
@Scuderia FF:
Staan er op € 12 en/of € 12,50 weer grote blokken klaar die in de dark pools van eigenaar gaan wisselen dat jij weet?
dipity
0
@Xynix AB. Met een mooier voorbeeld kan het niet worden uitgelegd. En serendipity is de manier die seren gebruikt (en ik volg deze ook met mijn eigen kritische blik en afwegingen) om dat in te schatten. Zal met de kerstdagen weer een serendipiteitsoverzicht TomTom posten om met zijn allen op te schieten.
[verwijderd]
5
quote:

Juun schreef op 1 dec 2015 om 08:06:


@Scuderia FF:
Staan er op € 12 en/of € 12,50 weer grote blokken klaar die in de dark pools van eigenaar gaan wisselen dat jij weet?


voor zover ik weet geen standing instructions, maar daar zit natuurlijk wel MS met haar koersdoel

kijk die koersdoelen die komen voort uit de rapporten vd analisten van de Bank, maar de account Managers en Traders aan de desk die de klanten adviseren die kunnen wel een ander geluid laten horen.
er zullen best wel wat volgers winst nemen als een koersdoel bereikt is, maar als de adviseurs zeggen, blijft U maar zitten, want als we Uw pakket reduceren of liquideren dan zouden we echt niet weten waar je dat weer kan opbouwen, dan volgt de meerderheid toch het advies van hun account Managers, daarvoor zit je daar ook, ze doen het niet voor niks.
bij Exane bvb is het koersdoel van 11,50 bereikt, maar de Traders bij BNP die zeggen vasthouden, dus het is voor de klant een afweging , doe ik een beetje, doe ik alles of doe ik niks, kijk als de account Managers ook adviseren laat ze gaan, dan gaat de meerderheid er toch wel uit.


dit is ook wel wat de handicap voor bvb een Goldman, wat moeten die nou ?, die hebben een enorm klant following book, als die nu bvb vandaag aan 12 euro zouden zeggen TT is een BUY, en hun klanten zeggen Ok doe mij maar 100.000 stuks want in die eenheden moet je denken en dat zijn er 25 die dat zeggen, dan kan Goldman niet eens een markt maken, waar halen ze het volume, dan moeten ze pet in hand naar Morgan en vragen op jullie koersdoel laten jullie er een paar gaan voor je klanten ?

dat is volgens mij nu het mooie van TT er zijn te weinig aandelen beschikbaar om op te rapen, het aandeel zoekt steeds de verkopers op en kan ze amper vinden, laat staan voor volume, komt echt omdat nu ook de privaat belegger zoals jij en ik zeggen fuck off, ik laat ze niet meer gaan niks handelen, ik ben nu ook van "hold"
[verwijderd]
0
quote:

dipity schreef op 1 dec 2015 om 08:15:


@Xynix AB. Met een mooier voorbeeld kan het niet worden uitgelegd. En serendipity is de manier die seren gebruikt (en ik volg deze ook met mijn eigen kritische blik en afwegingen) om dat in te schatten. Zal met de kerstdagen weer een serendipiteitsoverzicht TomTom posten om met zijn allen op te schieten.

We zijn de maand, mede dankzij Harry, goed begonnen denk ik. Die serendipity is inderdaad een mooie manier om je waarde inschatting te concretiseren. Te completeren met briljante "news-scouts" om ook nog eens de timing zo goed mogelijk te krijgen. En marktcommentatoren zoals die erg leuke post van Wies zojuist (AB!). Ik kijk naar dat serendipiteitsoverzicht uit.

Dit is volgens mij waar een forum over gaat. We hebben alle componenten in huis. Met misschien wat weinig briljante "hofnarren" om met "pestgedachten" tunnelvisie te voorkomen.
Beperktedijkbewaking
0
Harry, hoe verklaar jij de al wekenlange doorgaande gestage stijging van de TT-koers, binnen jouw kopers/verkopers analyse?

Eigenlijk is die steeds doorgaande stijging er al vanaf half oktober, en zeker vanaf half november (na dat Uber-nieuws).
Elke dag een half of heel procent erbij, vrijwel zonder enig dipje. Heb het zelden zo meegemaakt. Meestal gaat het onregelmatiger, met bijvoorbeeld een koerssprong na een goed bericht of een gunstige outlook.
Komt er toch weer een dipje, zoals xynix voorziet? (Ik hoop het ergens, dan kan ik een paar geschreven calls sluiten, al zit er meer dan voldoende 'long' onder.)
Of is het de aanloop naar een verdere en nog veel sterkere stijging?

Mijn gok over die gestage maar doorgaande stijging: beleggers in Dld en m.n. de USA (na die deal met Uber) beginnen wakker te worden. Dat gaat niet in 1 dag, het sijpelt langzaam door. Vandaar dat gestage?

mjmj
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 1 dec 2015 om 08:40:


Harry, hoe verklaar jij de al wekenlange doorgaande gestage stijging van de TT-koers, binnen jouw kopers/verkopers analyse?

Eigenlijk is die steeds doorgaande stijging er al vanaf half oktober, en zeker vanaf half november (na dat Uber-nieuws).
Elke dag een half of heel procent erbij, vrijwel zonder enig dipje. Heb het zelden zo meegemaakt. Meestal gaat het onregelmatiger, met bijvoorbeeld een koerssprong na een goed bericht of een gunstige outlook.
..(voor mijn beurt:)

Is het niet een gevolg van het feit dat de shorters zijn vertrokken? (en er hedgefunds long zijn gegaan tegenover een short elders)
3.369 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13-dec-19 17:35
Koers 9,470
Verschil +0,121 (+1,29%)
Hoog 9,600
Laag 9,400
Volume 482.672
Volume gemiddeld 502.706
Volume gisteren 260.119