Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Overname door Gilead?

290 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
visje2
2

Met het 15%+ belang, dat Gilead in januari 2016 in Galapagos verwerft alsgevolg van de Feelgoodtinib deal in ontstekingsziekten, wordt de reeds lopende discussie over een eventuele overname weer van nieuw zuurstof voorzien. Reden voor mij als in mei 2016 10 jarige iex peuter een nieuw draadje te openen.

In een recent interview heeft de CEO van Galapagos,Onno v.d. Stolpe, zijn opluchting geventileerd dat een overname voorlopig is afgewend. Voor de tweede maal in een jaar tijd bestond de vrees voor een overname. Hiermede aangevend dat de intrisieke waarde op termijn hoger zou kunnen liggen dan een overnamebod op dit tijdstip.

Op het moment supreme van de deal op 17 december 2015 kwam uit interviews naar voren dat Gilead gebonden is aan een lockup periode en niet gerechtigd is om meer Galapagos aandelen voor dit tijdstip te verwerven. Sommigen speculeren over een wettelijke termijn van 6 tot 9 maanden naar Nederlandsrecht maar Galapagos heeft haar zetel in Belgie en we gaan er via EU harmonisatie maar even vanuit dat het ook daar van toepassing is. Tevens werd erbij gezegd dat tegen die tijd Galapagos maar een hogere koers zou moeten bereiken om een bod van Gilead te kunnen weerstaan.
In de nieuws pijplijn bevinden zich genoeg activiteiten om dit eventueel waar te maken. Goed nieuws over CF samenwerking met de door sommigen aangeduide "vijand" ABBVIE kunnen hiervoor een stevige basis leggen.

In de andere overname draadjes op dit forum (5 stuks) zijn voor de afwijzing door ABBVIE van de filgotinib licentie bedragen genoemd van Euro 100 per aandeel Galapagos en zelfs meer. In januari 2016 betekent dit een overname som van 4,5 miljard Euro. Kijkende naar de financiele kracht van Gilead een peulenschil en nog steeds zeer lukratief mhoo de potentiele omzet van filgotinib in diverse ontstekingsziekten naast RA en Crohn.

Het laatste maar niet onbelangrijke aspect van een eventuele overname ligt in de bereidheid van grootaandeelhouders in Galapagos om aan een overname mee te werken. Tussen de grootaandeelhouders bevinden zich big farma bedrijven als Johnson&Johnson, ABBVIE en Gilead zelf die een wellicht zakelijk strategisch belang hebben. Andere grootaandeelhouders zijn pure investeerders, waaronder meer en meer institutionele investeerders, die zich richten op meerjarig rendement door koersstijgingen en eventueel meerjarig dividend.

Bovensttaande zal ons en met name het management van Galapagos nog vele malen bezig houden het komende jaar en wellicht ook in 2017.
K. Wiebes
0
Ik denk niet dat ze tijdens de onderhandelingen moeilijk zijn gaan doen over 'n lock-up van 'n paar maandjes. Dat zal toch eerder 'n jaartje of
twee à drie zijn, schat ik; mede gezien het traject dat Filgo nog moet
doorlopen.

Jammer, want de koers kan wel wat extra steun gebruiken.
Gala-diner
1
quote:

hoebeet schreef op 27 december 2015 19:35:

Ik denk niet dat ze tijdens de onderhandelinoptieoeilijk zijn gaan doen over 'n lock-up van 'n paar maandjes. Dat zal toch eerder 'n jaartje of
twee à drie zijn, schat ik; mede gezien het traject dat Filgo nog moet
doorlopen.

Jammer, want de koers kan wel wat extra steun gebruiken.
Ik geloof ook niet in een overname door Gilead op korte termijn, eigenlijk verwacht ik helemaal geen overname van Galapagos.
Stel dat een ander bedrijf Galapagos overneemt dan blijft Filgotinib van Gilead, zie daarom niet waarom er een overname zal komen door een ander bedrijf.
Met 15% van de aandelen gaat Gilead een overname ook niet redden, gezien de 'taartverdeling' van de aandelen Galapagos.
M.i.zijn er nu redenen genoeg voor stukken hogere koersen.
Voor de ware LT-er sowieso de beste optie, een zelfstandig Galapagos.
trab33
0
waarom zou het bedrijf niet opgesplitst kunnen worden ?
verkoop van het reumamiddel filgotinib aan Gilead ,waarvan de opbrengst voor de helft wordt aangehouden en een super dividend wordt uitbetaald
Het beursgenoteerde bedrijf gaat met zijn pijplijn gewoon verder maar krijgt nog jaarlijks een mooie som van de verkopen

dit is voor mij het beste scenario
Gala-diner
0
quote:

trab33 schreef op 28 december 2015 13:02:

waarom zou het bedrijf niet opgesplitst kunnen worden ?
verkoop van het reumamiddel filgotinib aan Gilead ,waarvan de opbrengst voor de helft wordt aangehouden en een super dividend wordt uitbetaald
Het beursgenoteerde bedrijf gaat met zijn pijplijn gewoon verder maar krijgt nog jaarlijks een mooie som van de verkopen

dit is voor mij het beste scenario
Dat is niet de strategie waar Galapagos voor gaat en ik ook niet.
Laat Galapagos fijn zelfstandig blijven en uitgroeien tot een Europees Gilead of Amgen.
Dat levert uiteindelijk veel meer op voor de aandeelhouders.
aossa
0
quote:

Equity schreef op 28 december 2015 14:54:

Waarom de gans die gouden eieren legt slachten?
Omdat iemand verlekkerd is op haar lever... overigens niet alle ganzen leggen eieren, laat staan eieren in gouden verpakking!
visje2
5

De aandacht van de gemiddelde KT er op dit forum voor een eventuele overname van Galapagos door Gilead is inmiddels verdwenen, maar voor de LTer nog steeds van evident belang. Tijdens de nieuwjaarsborrel gaf CEO Onno van der Stolpe aan geen antwoord te willen en kunnen geven over de termijn van de stand stil periode, die met Gilead was overeengekomen om haar belang van nu 14,5% in Galapagos niet verder uit te breiden. Voor de scherpe toehoorders verklaarde hij daarop dat Galapagos een paar jaar de tijd heeft om de koers naar hogere niveau’s te brengen waardoor het Gilead aanzienlijk moeilijker zou worden gemaakt om een overname bod op de gehele firma te effectueren.

In de onderhandelingen voor de deal met Gilead heeft een volledige overname nadrukkelijk een rol gespeeld, waarbij uiteindelijk is terug gevallen op de tijdelijke oplossing van een aandelenparticipatie van 14,5% tegen een koers van Euro 58 per Galapagos aandeel. De wil van Galapagos voor een langere zelfstandigheid en de onwil van grootaandeelhouders om nu al mee te gaan in een overnamebod van Gilead hebben eveneens meegespeeld. De vraag hierbij is natuurlijk tegen welk bedrag Gilead, Galapagos had willen overnemen. Waarderingen lopen hierbij uiteen van 3 tot 4 miljard Euro, overeenkomend met koersen tussen de 70 en 100 Euro. Dit gegeven naast de aan Gilead geboden participatie op 58 Euro leggen een stevig fundament onder de huidige en toekomstige aandelenkoers te samen met de miljard aan kasgeld per 1 februari en de 1,3 miljard aan mjilpaal betalingen tot 2019 voor de uitrol van filgotinib in de fase 3 voor Reuma door Gilead.
Ook na de borrel blijft het voor mij gissen op welke wijze het Galapagos management team de koers denkt op te krikken. Wellicht was ik enigszins beneveld door de uitstekende wijn en de euforie in de zaal maar een duidelijke nieuwe richting in strategie kon ik nog niet bespeuren. Kon natuurlijk ook nog niet enkele weken na intensieve onderhandelingen met Gilead en ABBVIE(CF deal) en de druk om de voorbereidingen voor de besprekingen met de EMA en FDA in het 1e kwartaal van 2016 af te ronden. Inmiddels is dit een hoofdverantwoordelijkheid van Gilead geworden, waarbij Galapagos een ondersteunende rol heeft.
We zullen het voor de korte termijn moeten doen met het door PE aangegeven lijstje mededelingen;
Dan de aankomende Galapagos nieuwspublicaties/updates:
--Een uitgebreide CF-deal met AbbVie; Gaat om $honderden miljoenen.
--Potentiator start Fase 2a + $20 mijlpaalbetaling (m.i.)
--Start Fase 2a IPF;
--Scores Fase 2a UC;
--Oncology studie omtrent JAK1 moleculen
--R&D update

Zou hier toch ook even de aandeelhoudersvergadering op 26 april aan willen toevoegen en @PE willen feliciteren met zijn zesde lustrum.

Mogelijk zullen meer grootaandeelhouders op het toneel verschijnen, die voor de lange termijnbelegging gaan instappen. Galapagos heeft reeds enkele jaren winst gepresenteerd en de outlook voor 2016 zou in dit opzicht weleens kunnen verrassen. Kortom hoewel een overname voorlopig voorbij lijkt, speelt deze toch een belangrijke ondersteunende rol bij de koersvorming.
visje2
0
Met dank aan hoebeet, hierbij een link naar de redenen waarom Gilead, Galapagos niet heeft overgenomen.

www.nasdaq.com/article/gilead-takes-a...

Schrijvers van dit artikel hebben imho dus niet in de smiezen dat Galapagos niet te koop was op dit moment. Argumenten zijn hierboven door mij aangehaald.
Dokter Bob
2
@Visje2

Ik lees je bijdrages graag, ze zijn waardevol. Je hebt je ook al eerder uitgesproken over een mogelijke overname van Galapagos door een Big Pharma company.

Toch vind ik het moeilijk te geloven dat het in de onderhandelingen met Gilead gegaan is zoals jij beschrijft in onderstaande quote:
" In de onderhandelingen voor de deal met Gilead heeft een volledige overname nadrukkelijk een rol gespeeld, waarbij uiteindelijk is terug gevallen op de tijdelijke oplossing van een aandelenparticipatie van 14,5% tegen een koers van Euro 58 per Galapagos aandeel."

Dat lijkt me niet logisch. Waarom zou Galapagos management, dat graag zelfstandig wil blijven uit de 10+ kandidaten voor partnering een kandidaat kiezen die in die onderhandelingen aangeeft uitdrukkelijk de intentie te hebben Galapagos als geheel over te nemen, waarbij dan het bovenstaande als "tijdelijke oplossing" gekozen wordt?

Veel logischer lijkt het me dat Galapagos management zelf de stand still opgebracht heeft als voorwaarde. Om zichzelf de kans te geven het geld dat met deze deal verdiend wordt te laten werken in de richting van hun doel: zo groot worden dat een overname niet of alleen tegen een extreme prijs mogelijk is. Een bescherming tegen welke partij dan ook, inclusief Gilead, partner in (alleen !) Filgotinib.

Twee dingen sterken mij in die mening.

Allereerst heeft Onno ook op de borrel gezegd dat er voor managementbeslissingen (vlgs mij inclusief de partnerkeuze beslissing) geen voorafgaand overleg met de grote aandeelhouders is. Het Galapagos management staat duidelijk zelf aan het roer. Om hun eigen doelen na te streven waarover ze ook expliciet en duidelijk zijn.
Het is dus jump on board or jump off.
Dat lijkt mij ook de reden dat Galapagos LT grote aandeelhouders heeft, maw zij hebben niet de initiele wens om Gala verkocht te zien worden maar om de opbouw van een stabiel bedrijf te steunen.

En ten tweede lees ik ook in het aangehaalde artikel dat Gilead gaat voor overnames die zeer specifiek gericht zijn op 1 medicijn c.q. 1 werkingsgebied.
Wellicht is daarom Gilead ook niet geinteresseerd in de overname van Galapagos met diverse, soms nog te ontwikkelen (tegen investeringskosten en met investeringsrisico's) ijzers in het vuur.
Voor Gilead als zeer gefocuste overnemer zou er dan veel gedesinvesteerd moeten worden. Dat kost altijd geld.

Misschien heb ik het mis maar ik meen hierdoor dus mijn geld te steken in een bedrijf wat echt zijn mogelijkheden wil uitnutten en die niet voor de eerste de beste financiele verleiding van koers verandert.

Waarbij ik overigens niet wil zeggen dat ik ontevreden zou zijn met een knock out bod van 200+ euries.
Dan had ik nog maar 1 tegenvraag: Wil jer er zegeltjes bij?"
Dat dan weer wel :-)

visje2
1

@ Dokter Bob hartelijk dank voor je reactie en we veronderstellen beiden dat een overname bij de onderhandelingen zeker een rol heeft gespeeld. Deze mogelijke overname heeft natuurlijk, zoals je aangeeft, geen hoofdrol gespeeld bij de selectie van partners voor de verdere uitrol van filgotinib. Echter de omvang van de deal in relatie tot de koers van het aandeel Galapagos was dermate aantrekkelijk, dat partners een overname als een betere deal voor hen zagen. Aangezien de zakken van Big Pharma nu eenmaal diep zijn en de pipelines uitgeput raken.

Managementbeslissingen worden altijd door het management van Galapagos zelf genomen na consultatie van de raad van bestuur. Met grootaandeelhouders wordt weliswaar zeker feeling gehouden. Elizabeth wordt niet zonder reden in Boston geplaatst om daar uitsluitend met kleine VS aandeelhouders te spreken. Informeel wordt, zoals het een organisatie betaamt, contact gehouden met deze belangrijke stakeholders. Niet naar analogie van een nieuwjaarsborrel, maar wel bilateraal wanneer dit opportuun is en zonder speciale reden. Vanuit deze situatie kon Galapagos al aangeven dat grootaandeelhouders meerwaarde zagen in de zelfstandigheid van Galapagos en op dit moment niet bereid waren in te gaan op een overname.

De prijs die betaald zou moeten worden was vanuit de partner 100% gefocust op de cash positie, de revenuen van een succesvolle uitrol van filgotinib en de te verwachten omzet. De overige producten en assets(o.a. immateriele eigendom) krijgt men er gratis bij. Hierbij zal men wel vooraf met ABBVIE overleg hebben gepleegd om de prijs voor CF te bepalen. Due diligance omvat niet uitsluitend boekenonderzoek, maar ook het inprijzen van te verbijzonderen assets.

Zelf ben ik eveneens blij dat Galapagos zelfstandig is gebleven. Waarde creatie is hierbij beter geborgd en Galapagos kan een belangrijke rol blijven spelen in de Biotech sector in Belgie en Nederland. Amerikaanse zakken zijn heel diep om dergelijke knowhow voor een prikkie op te kopen en er verder de revenuen uit te halen. Voorbeelden in Biotech zijn bekend, maar dit geldt evenzeer voor andere technologie gebieden zoals ICT en Fintech.

Het blijft ook op de andere draadjes gissen naar de Galapagos vervolg stappen, waarover mogelijk meer bekend zal worden gemaakt op of voor 26 april tijdens de AVA, want tijdens de borrel was het feest:-)
[verwijderd]
0
AB Visje. Blijft moeilijk om te accepteren dat de koers ook zonder inhoudelijke reden naar beneden kan. Ik probeer dan altijd weer naar het grotere plaatje te kijken. Dat helpt.
visje2
1
quote:

AlfaGT schreef op 29 april 2016 11:12:

Er zijn tussen nu en 3 jaar later wat mij betreft 2 opties mogelijk.

- Of Onno en co weten het voor elkaar te krijgen dat de koers te hoog staat voor een overname na de standstill periode (even aannemend dat die periode 3 jaar is)

- Of we worden overgenomen door Gilead. Ook in dat geval zal tegen de tijd dat het bod komt mijns inziens de koers al een stuk hoger staan dan nu. En wel omdat de kaspositie dan waarschijnlijk nog verder gegroeid zal zijn (milestones!) en de verschillende programma's een stuk verder gevorderd zijn waardoor daaraan meer waarde toegekend zal worden.

Hoe dan ook, als je nu koopt en het geduld kan opbrengen om een paar jaartjes te wachten zit je wat mij betreft bijna zeker met een mooi rendement. Neemt niet weg dat ik ook liever de koers wat positiever zie reageren op al het mooie nieuws van de laatste tijd.
[/quote]

[quote alias=AlfaGT id=9322916 date=201604291112]
Er zijn tussen nu en 3 jaar later wat mij betreft 2 opties mogelijk.

- Of Onno en co weten het voor elkaar te krijgen dat de koers te hoog staat voor een overname na de standstill periode (even aannemend dat die periode 3 jaar is)

- Of we worden overgenomen door Gilead. Ook in dat geval zal tegen de tijd dat het bod komt mijns inziens de koers al een stuk hoger staan dan nu. En wel omdat de kaspositie dan waarschijnlijk nog verder gegroeid zal zijn (milestones!) en de verschillende programma's een stuk verder gevorderd zijn waardoor daaraan meer waarde toegekend zal worden.

Hoe dan ook, als je nu koopt en het geduld kan opbrengen om een paar jaartjes te wachten zit je wat mij betreft bijna zeker met een mooi rendement. Neemt niet weg dat ik ook liever de koers wat positiever zie reageren op al het mooie nieuws van de laatste tijd.
Bovenstaande reactie behoort tot het grotere plaatje en vond ik simpel genoeg en de moeite waard om toe te voegen in dit draadje om de overzichtelijkheid rond een eventuele overname van Galapagos helder te houden.
BAVA.
Zoals ik eerder op het april draadje schreef, heeft de besluitvorming tijdens de BAVA van 26 april 2016, om niet akkoord te gaan met de onvoorwaardelijke uitgifte van nieuwe aandelen, gezorgd voor hernieuwde belangstelling voor de overname discussie voor zowel de korte als lange termijn. Heb de analyse van Selwijn nog niet gezien, maar hij zal ongetwijfeld druk doende zijn met het voorbereiden van zijn seminar van as maandag. Voor het Galapagos management was dit besluit toch een tegenvaller omdat zij natuurlijk vooraf de grootaandeelhouders hadden gepolst en met een voorstel waren gekomen waar ja op gezegd zou worden. Tot verrassing bleek niet ingestemd te worden door met name de Amerikaanse aandeelhouders waardoor enerzijds een bescherming tegen een overname van Galapagos zelf werd gedwarsboomd, maar ook de mogelijkheid van een overname door Galapagos werd bemoeilijkt. De CEO vloog even uit zijn rol en toonde zijn terechte(vooroverleg) en oprechte(kansen) ergernis. Natuurlijk blijven de mogelijkheden voor uitbreiding van het aandeelkapitaal overeind, echter wel met voorafgaande goedkeuring door de aandeelhouders en dat beperkt de snelheid van handelen voor en door het Galapagos management. Naast aandelen uitgifte bestaan er voor overnames meer mogelijkheden over zoals aanwending beschikbaar kasgeld(1 miljard euro) en de mogelijkheden voor afsluiting van goedkope bankleningen. tijdens de vergadering ging het gerucht dat Galapagos een VS bedrijf op het oog had en op diverse forums ging de speculatie van Morphosis, Ablinxs tot Esperite en wellicht Unicure(flosz ?). Voorlopig zal gewacht moeten worden op meer informatie, maar het toont aan dat het management niet passief wacht op een zekere(zie marktpotentieel filgotinib eerdere postings in dit draadje) overname van Gilead in 2019 en actief kijkt naar verdere waardecreatie van de onderneming en een hogere aandelenkoers.

Amerikaanse mores.
Het management is hard geconfronteerd met de Amerikaanse mores op het gebied van M&A waar miljarden in de Biotech over de toonbank vliegen. Patenten en uitzicht op blockbuster medicijnen worden zo relatief goedkoop opgekocht van(Europese) bedrijfjes die blij zijn met het kasgeld of denken hun voortbestaan te hebben veilig gesteld. Zelfs in dit spel is de Europese grootaandeelhouder van Herk zelfs na een uitbreiding in december 2015 tegen een aanzienlijk hogere koers dan nu een kleine jongen. Galapagos wenst een Europees bedrijf te blijven maar met meer dan 50% VS aandeelhouders en VS sponsors als Gilead en ABBVIE zal dit moeilijk te verwezenlijken blijven. Het spel wordt hard gespeeld en het management heeft dit maar weer eens mogen ondervinden met het toch wegstemmen van de BAVO voorstellen. Desalniettemin zullen zij weer nieuwe oplossingen vinden voor ons aandeelhouders van de lange termijn. Bijvoorbeeld de R&D update voor de eerste maal in de VS medio juni in de Harbour Yale club. Het is te hopen dat het Galapagos management de aandacht van potentiele VS aandeelhouders gevangen zal kunnen nemen. In ieder geval met fase 3 nieuws voor filgotinib, maar ik denk dat de verborgen gehouden scores voor CF(3 maal betere werking dan Vertex) en de IPF oplossing in eigen beheer ondanks belangstelling van Big Pharma hen eveneens de ogen zal openen. Mocht dit allemaal niet succesvol zijn dan even een zeilinstructie van Onno hoe te zeilen tussen Scylla en Charibdis. Wordt vervolgd na medio juni en een AB van mij voor AlfaGT.
[verwijderd]
0
Wat al eerder is geopperd dat Gilead een bod doet op filgotinib met zijn (waarschijnlijk) vele verschillende mogelijkheden Gilead zet immers zijn pijlen oa volop lever (nash) en darmziektes Hun eigen nash programma loopt niet echt voorspoedig misschien heeft gilead al een paar potentiele medicijnen op de plank liggen om die in combintie met filgonitib te testen zodat dan wel een brede behandeling mogelijk is

visje2
0
De laatste voorstellen voor de BAVA van deze maand zullen uiteindelijk wel een goedkeuring van aandeelhouders krijgen. Dit zal betekenen dat Galapagos zelf op overname pad kan met een financieringsmix van uit te geven aandelen en cash. Ik heb de veronderstelling gelezen dat het aantal aandelen daardoor zal toenemen van de 47 mln nu naar 70 miljoen over drie jaar. De overname moet daarbij gezien worden als poging tot toename van de waarde van de onderneming. Vraag blijft welk bedrag Gilead bereid is en kan betalen voor een overname van Galapagos begin 2019?
Zo'n overname omvat tegen die tijd meer dan 5 miljard euro een peule schil voor Gilead zeker als tegen die tijd de kas weer is aangevuld met verse mijlpaal betalingen van Gilead en ABBVIE. Vraag is wat zou het plafond zijn voor een Gilead ten einde af te zien van een overname?
De waardecreatie door het Galapagos management om een overname te voorkomen, staat onder tijdsdruk van de lockup periode en de stilstand periode waarvan we de afloop helaas niet kennen. Zelf denk dat de lock up(verbod op verkoop van Galapagos aandelen) op 1 jaar ligt en de standstill(uitbreiding van aandelen belang) op 3 jaar (2019) ligt. Heb niet alle bijdragen op het koersdraadje hieromtrent meer kunnen volgen(ben nog aan het werk:-).
Duidelijk blijft dat er nog (te)vele variabelen in de aannames zitten, maar dat grootaandeelhouders een stevige basis hebben neergelegd om de koers voor langere termijn op niveau te houden.
[verwijderd]
2
quote:

visje2 schreef op 17 juli 2016 13:24:

...
De waardecreatie door het Galapagos management om een overname te voorkomen, staat onder tijdsdruk van de lockup periode en de stilstand periode waarvan we de afloop helaas niet kennen. Zelf denk dat de lock up(verbod op verkoop van Galapagos aandelen) op 1 jaar ligt en de standstill(uitbreiding van aandelen belang) op 3 jaar (2019) ligt. Heb niet alle bijdragen op het koersdraadje hieromtrent meer kunnen volgen(ben nog aan het werk:-).
...
C.5
Restrictions on the free
transferability of the securities
All shares are freely transferable subject to the lock-up and standstill arrangements between the Company and Gilead. Under the Subscription Agreement dated 16 December 2015 relating to the subscription of the New Shares by Gilead, the Company and Gilead have agreed to a lock-up arrangement (expiring on 31 December 2017) and a standstill arrangement with respect to the Company’s shares held by Gilead.

uit
www.glpg.com/docs/view/5732ee20f0015-en

verder interessant je gedacht gang te lezen en ja de koers draad is vorig jaar mei overleden met de komt van kleine kip en consorten. Maar ja kliks zijn belangrijker dan inhoud voor het beursgenoteerde IEX. Je zou bijna een bloemlezing gaan geven op de aandeelhouders vergadering :-)
visje2
2
quote alias=Kelewan id=9585105 date=201609161713]
Ja, het gaat lekker met de koers, maar verder voetjes op de grond. Het niveau is qua potentieel + kaspositie nog steeds waanzinnig laag en bijvoorbeeld ook lager dan de ATH, terwijl er toch echt veel meer waarde is en de tijd tot eerste product weer een stuk verstreken is.

Deze koersstijging is dan ook geen enkele indicatie dat er iets zou spelen van overnames - onwaarschijnlijk ! - en de lock up van Gilead loopt nog jaren (weten we).

noot 1: tijd lock up is geheim maar CEO heeft voldoende duidelijk gemaakt, o.a. tijdes nieuwjaarsborrel.
noot 2: Gala is geen interessante overnamekandidaat, omdat
a) bestuur wil niet meerwerken, niet alleen vanwege missie tot uitgroeien naar zelfstandige farmaceut met meerdere producten, maar ook dat ze de prijs voor een overname op tenminste 10 miljard zetten. En zonder medewerking, wat koop je dan?
b) Door gesloten overeenkomsten krijg je de lekkerste, gepartnerde, deals toch niet.

En gelukkig maar, ik zou echt geen bod nu willen, ook niet voor € 100.

[/quote]

Beste Kelewan een reactie mij uit het hart gegrepen. Enige smetje het staat in het rommel draadje, maar allez . AB van mij.
beurs_noob
1
-but we were not close to being the leader....."It was clear that if we were going to become competitive with the larger companies this would be an important thing for Gilead to have."
- Pharmasset is developing oral drugs for hepatitis C, or HCV, which is now largely treated by injections.
- “The products that they have, while just entering Phase 3, I think have a high degree of predictability, in terms of how they will perform.”
- The purchase “clearly sends a strong statement that Gilead is intent on becoming the leader in HCV over the next decade and wants the key drugs to make it happen,”
- Gilead is paying too much, paying all in cash, borrowing money to do it, diluting earnings for three or more years

Dit artikel uit 2011 (bron: bloom.bg/2cX60s0) zou zomaar ook eens voor Galapagos kunnen gelden. History repeats itself.
pardon
0
De koersschommelingen wijzen toch in de richting van een overnamebod.
Ik had eerlijk gezegd ook wel een berichtje van Onno verwacht over de koersstijging,maar als er een bod aankomt kan hij natuurlijk nog niets zeggen.
290 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 13:21
Koers 27,240
Verschil -0,140 (-0,51%)
Hoog 27,300
Laag 26,940
Volume 63.680
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront