Accsys Technologies « Terug naar discussie overzicht

Accsys 2016

465 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
alida1
0
Allen die dit forum lezen in alle opzichten het goede toegewenst voor het jaar 2016.

Ik hoop voor dit jaar op een management van Accsys:
Wat beter communiceert en wat oog heeft voor aandeelhouderswaarde.

Tilburg013
0
Happy new year!
Hoop dat we voor mei nog positief nieuws horen en de koers eindelijk structureel boven de 81 pence blijft.
Pieter11
1
Beste wensen allemaal!

Afgelopen November gaf Accsys aan dat ze haar capaciteit gaat verdubbelen, hierbij een poging om inzicht te krijgen in de winstgevendheid van de faciliteit in Arnhem als de fabriek 80.000 m3 per jaar zal produceren. Ik heb enkel de productie faciliteit in Arnhem bekeken, de toekomstige ontwikkelingen mbt de Tricoya fabriek en license inkomsten heb ik niet bekeken aangezien dat nog gissen is.

De halfjaarresultaten scheppen duidelijkheid mbt de accoya en tricoya verhouding: 82% accoya en 18% tricoya (verhouding hetzelfde als in 2014). Vervolgens heb ik de unitprijs van accoya en tricoya berekend: accoya: 1382 euro/m3 en Tricoya: 925 euro/m3. Tevens wordt er 120 euro/m3 verdient met de verkoop van 'acetic acid' dat vrij komt bij het verduurzamingsproces. De gemiddelde omzet per m3 in de huidige accoya/tricoya verhouding is 1420 euro/m3 en als er alleen accoya wordt geproduceert zal dit 1500 euro/m3 zijn.

Voor de toekomstige winstgevendheid van de fabriek ga ik uit van 2020, er wordt 80,000 m3 accoya geproduceert en geen tricoya (ga er vanuit dat er dan een tricoya fabriek is). In de webcast is aangegeven dat er geen prijsverhogingen meer worden verwacht. Voor het berekenen van de omzet ben ik uitgegaan van het hierboven genoemde prijspeil, de omzet van de faciliteit van Arnhem komt dan op: 120 miljoen euro (113,6 miljoen met de huidige accoya/tricoya verhouding).

In de webcast wordt aangegeven dat de Manufacturing Ebit margin (nu 16%) zal groeien tot 'somewhere in the lower twenties' na uitbreiding, het is mij niet duidelijk of dit geldt voor de 60.000 of 80.000 m3 capaciteit van de fabriek. In de afgelopen halfjaarresultaten was de manufacturing ebit 4.0 miljoen euro (8 miljoen op jaar basis). Als ik dan de manufacturing ebit met een ebit margin van 20% tot 24% bereken voor de fabriek met een productie van 80,000 m3 dan komt de manufacturing ebit op 24 tot 28.8 miljoen euro op jaar basis (22.7 tot 27.3 met de huidige accoya/tricoya verhouding).

De Manufacturing ebit zou dan dus vergeleken met de huidige manufacturing ebit 16 tot 20.8 miljoen euro kunnen groeien. De vraag is natuurlijk hoe de markt zich zal ontwikkelen, of de fabriek in 2020 ook daadwerkelijk op 100% capaciteit draait en of deze capaciteit 80,000 m3 bedraagt, of Accsys na 2020 ook nog voor Solvay regio produceert en of er een tricoya fabriek staat!
[verwijderd]
0
Wat ik weet is dat Accsys al sedert enkele jaren een verloren belegging is. Het geld dat hier al enkele jaren rondzwalpt had ondertussen elders al flink kunnen renderen..
Het wordt dus maar eens tijd dat er voor de aandeelhouders daadwerkelijk iets uit de bus komt, en wel liefst in 2016..
alida1
0
Omnius
0
quote:

Jan Willem schreef op 11 januari 2016 12:51:

Zie Accoya nieuws Brussel .
dit bedoel je?

www.accoya.com/nl/nieuws/accoya-breng...

ACCOYA BRENGT DUURZAAMHEIDSBOODSCHAP OVER DIT EVENEMENT IN BRUSSEL BENADRUKT HET POTENTIEEL VAN C2C-CERTIFICATIE VOOR DE HOUTINDUSTRIE
[verwijderd]
0
Vanaf dit jaar zullen de rode cijfers definitief achter ons liggen. Bovendien willen we allemaal duurzamer om de tropische bossen te sparen.
Duurzaamheid is een trent die steeds meer omzet gaat genereren. Solvay heeft dat heel goed door en zal accsys vooruit gaan helpen. Ook andere fabrieken zullen aanhaken met verduurzamen van hout, simpelweg omdat het tropische hout schaars wordt. Accsys zal de komende jaren steeds meer omzet gaan maken en uiteindelijk worden overgenomen. Maar eerst die zwarte cijfers, we zijn er bijna. Mensen die niet in duurzaam geloven begrijpen nog steeds niet hoe de wereld in elkaar zit. Voor diegenen adviseer ik de documantaire "Raise to extinction"

Jan Willem
0
Tom100 Kunnen we die zwarte cijfers niet beter groen gaan noemen, ze schrijven ze al. En het toekomstig succes zal wellicht meer door de bewijsbare kwaliteit gaan komen, dan omdat het product groen is .
[verwijderd]
0
de opzet van Accsys is goedkope houtsoorten verduurzamen omdat de betere hardhoutsoorten aan het verdwijnen zijn. De kwaliteit zit hem dus niet in het hout zelf maar in het resultaat na een proces. Het voordeel is dat goedkope houtsoorten ook vaak de snelgroeiende houtsoorten zijn. In Zweden bijvoorbeeld groeit het hout sneller dan dat men het wegkapt. Alleen is accsys niet de enige die verduurzaamd. Ik geloof in het bedrijf nadat mijn dochter afstudeerde op een onderzoek bij Accsys en zie een prima toekomstperspectief. Alleen om van klein naar groot te gaan heeft tijd nodig en zie op termijn wel dat het bedrijf verkocht gaat worden.
Jan Willem
0
Tom100 Accsys is inderdaad niet de enige die verduurzaamd maar ik herinner me nog de krommerijn die van wijk bij Duurstede naar Utrecht loopt en daar overgaat naar de vecht, ze hadden daar een nieuwe beschoeiing aangebracht van geimpregneerd hout maar waar waren de vissen en de kikkers opeens gebleven. Pas na jaren hebben ze deze giftige troep weer weggehaald, een jaar of 9 geleden zag ik voor het eerst een padje zitten naast de container bij mijn toenmalig (varend) woonschip in Utrecht. Accsys is met zijn producten als enige geschikt voor Cradle to Cradle, andere mogen daar op lijken maar als ze ooit weer in de container komen worden ze waarschijnlijk toch met het andere hout afval verbrand of tezamen met carboleum en andere teer producten vernietigd . mvg Jan Willem .
torbu
0
alida1
0
quote:

torbu schreef op 19 januari 2016 10:32:

Schiet mij maar lek......:(
De stukkies worden nu wel erg makkelijk weggedaan.
ik denk een stoploss afgegaan. iemand heeft die heel dankbaar opgevangen.
Jan Willem
0
Die uitgelokte neerwaartse beweging was dan circa 1000 euro verlies, dan nu kijken wat het op gaat brengen . Weet er trouwens iemand wanneer er derde kwartaalcijfers gaan komen en een trading update misschien .
benbelegger
0
Eén dezer dagen zal er wel weer het volgende worden gepubliceerd:


Accsys Employee Share Participation Plan


En dan begin februari de cijfers van het derde kwartaal 2015.
torbu
0
quote:

benbelegger schreef op 19 januari 2016 11:17:

Eén dezer dagen zal er wel weer het volgende worden gepubliceerd:


Accsys Employee Share Participation Plan


En dan begin februari de cijfers van het derde kwartaal 2015.
Daar waren ze toch mee gestopt, met de publicatie van kwartaal cijfers,
of heb ik dat niet goed begrepen?
GrindNshiP
0
quote:

torbu schreef op 19 januari 2016 12:26:

[...]

Daar waren ze toch mee gestopt, met de publicatie van kwartaal cijfers,
of heb ik dat niet goed begrepen?
Volgens mij behielden ze zich het recht voor om het niet te publiceren, maar wellicht worden we positief verrast haha.
465 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:52
Koers 0,640
Verschil -0,012 (-1,84%)
Hoog 0,653
Laag 0,634
Volume 142.943
Volume gemiddeld 157.726
Volume gisteren 192.289

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront