Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

RDS in 2016

45 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
aexman
0
Het lijkt mij wel aardig om vanaf de zgn. bodem RDS te gaan volgen in 2016. Weet RDS tijdig in te spelen op de veranderingen in de energiemarkt, of is de bodem nog niet bereikt.

Vat olie 30 dollar...koers rond de 18 euro.

AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs veert woensdag weer op, nadat dinsdag nog kortstondig een prijs van onder de $30 per vat werd bereikt. De februari future voor een vat WTI noteert in de elektronische handel 0,9% hoger op $30,70 aan de Nymex. Belangrijkste factor voor de olieprijs is woensdag het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport om 16.30 uur, waarbij een stijging van de voorraden met 2,1 miljoen vaten wordt voorzien. De torenhoge voorraden en de afkoeling van de Chinese economie zetten momenteel de meeste druk op de olieprijzen. Op de korte termijn wordt weinig herstel verwacht, ook vanwege de verwachting dat er meer Iraanse olie de markt in gaat komen, wanneer sancties worden opgeheven. Herstel wordt later in het jaar verwacht. "We verwachten dat bepaalde Chinese staatsoliebedrijven wat boorputten zullen sluiten, omdat het op dit prijsniveau goedkoper is om te importeren dan te produceren", aldus vermogensbeheerder Kang Wu van FGE. Analisten van RBC Capital verwachten dat de oliemarkt dit jaar langzaam zal verbeteren, omdat de zwakke prijzen extra druk zetten op olieproducenten "om minder te investeren, waardoor ook de productie op de korte termijn afneemt". Een vat Brent-olie kost woensdagochtend $31,04, een stijging van 0,3% ten opzichte van dinsdag. (marleen.groen@wsj.com)


aexman
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week minder hard gestegen dan verwacht. De benzinevoorraden en voorraden stookolie en diesel stegen echter harder dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 8 januari met 0,234 miljoen vaten toegenomen tot een totaal van 482,558 miljoen vaten. Er was een toename van 2,1 miljoen vaten voorzien.

De benzinevoorraden liepen op met 8,438 miljoen vaten. Er was een stijging van 1,9 miljoen vaten voorzien. Het totaal kwam uit op 240,434 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op een totaal van 165,554 miljoen. Dit betekent een stijging van 6,136 miljoen vaten, terwijl er was gerekend op een toename met 1,3 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting daalde naar 91,2% van 92,5%, waarbij werd gerekend op 91,5%.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

aexman
0
Olie is zijn hele dagwinst weer kwijt, piekte op 18,88 euro en noteert inmiddels in de min op 18,02 euro. Blijft de bodem van 18,00 euro intact, of duikelt het aandeel eronder?
aexman
0
Vooralsnog blijft de olie lekker liggen rond de 18,00 euro ..kijken of de AEX index ook boven de 401 punten blijft hangen. En er vanuit die posities uiteindelijk weer een beweging naar boven wordt ingezet.
aexman
0
quote:

Vendetta1301 schreef op 15 januari 2016 13:13:

Bij elke 50 cent van de koers af koop ik er 100 aandelen bij.
Dan heb jij inmiddels ingeslagen...koers vandaag toch ruim door de 18 heen samen met de index ...RD doet momenteel 16,86 euro. Met daarnaast de berichtgeving dat het dividend gehandhaafd blijft. Aantrekkelijk om zo'n aandeel in je bezit te hebben zou je dan denken..maar mogelijk komt de "run" op het aandeel nog.

Voor vandaag ben ik benieuwd of de aex index en daarmee het aandeel RD terugveert van de 395/396 punten of ook hier doorheen zakt.
[verwijderd]
0
quote:

aexman schreef op 20 januari 2016 13:22:

[...]

Dan heb jij inmiddels ingeslagen...koers vandaag toch ruim door de 18 heen samen met de index ...RD doet momenteel 16,86 euro. Met daarnaast de berichtgeving dat het dividend gehandhaafd blijft. Aantrekkelijk om zo'n aandeel in je bezit te hebben zou je dan denken..maar mogelijk komt de "run" op het aandeel nog.

Voor vandaag ben ik benieuwd of de aex index en daarmee het aandeel RD terugveert van de 395/396 punten of ook hier doorheen zakt.
Klopt, ik heb vandaag weer bijgekocht op 16.96. Wederom het plan indien 16.46.
[verwijderd]
0
quote:

Vendetta1301 schreef op 20 januari 2016 13:26:

[...]

Klopt, ik heb vandaag weer bijgekocht op 16.96. Wederom het plan indien 16.46.
even geduld nog en de 16,46 komt eraan...
olie zakt hard als IRAN gaat dumpen..
Willen toch marktaandeel terug veroveren..
aexman
0
quote:

Tatan schreef op 20 januari 2016 13:37:

[...]
even geduld nog en de 16,46 komt eraan...
olie zakt hard als IRAN gaat dumpen..
Willen toch marktaandeel terug veroveren..
Dan betalen we straks alleen nog accijns aan de pomp. Maar als ze met de olie net zo omgaan als de postmarkt ..(concurrentie toelaten op een krimpende markt) dan zou je zo maar eens gelijk kunnen krijgen. Vooralsnog blijft de aex index nog boven de 395 punten liggen en zeg ik het goed, heeft RD zijn all time low van 16,77 euro aangetikt.
aexman
0
Spannende dag vandaag de AEX maakte gisteren nog net even een spurtje en sloot boven de 395 punten ..vandaag openen we hoger maar nog wel steeds met veel neerwaartse druk...Unilever en ASML trekken (verder) bij. Maar RDS laat net zoals de financiëels nog steeds zijn hoofdje zakken, en stond net op een laagste koers van 16,52 euro, nog net boven een nieuw aankoopmomentje van Vendetta. Zitten jullie net zoals mij op een bericht te wachten dat het omslagpunt van RDS inhoud ...of zullen we gewoon het dividendmoment afwachten?
gpjf
0
Allemaal ongelooflijk wat er met dit aandeel gebeurt, ik zit er niet in maar heb dit als een gouden aandeel steeds gezien. Blijf er toch steeds maar weer naar kijken want dit kan niet zo blijven. Helaas zit ik muurvast in SBM en Arcelor ( nog zo'n aandeel) maar zodra het mogelijk is, stap ik graag in Shell op dit niveau
löngterm
0
Ik ga er van uit dat het omkeer punt in elk geval pas na de overname komt.
Daarnaast get ex-divident moment ook belangrijk zijn.
aexman
0
quote:

löngterm schreef op 21 januari 2016 13:09:

Ik ga er van uit dat het omkeer punt in elk geval pas na de overname komt.
Daarnaast get ex-divident moment ook belangrijk zijn.
Draghi heeft gesproken ..voor vandaag een mooie plus naar een slotkoers van 17,43 ..ben benieuwd of dit positieve sentiment aanhoudt...
aexman
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--In Europa staan vrijdag aan het begin van de middag mooie plussen op de borden. Met nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) in het vooruitzicht en de olieprijzen die herstellen, is het sentiment positief.

De EuroStoxx 50 wint 2,6%. De DAX-30 stijgt 2,1%, de CAC-40 gaat 3,1% omhoog en de FTSE-100 wint 2,3%.

"Ondanks een teleurstellende ochtend in Europa wat betreft macrodata, liggen de indexen op koers om de week met een positieve noot af te sluiten, waarbij de rally zich naar twee dagen uitbreidt, en dat is pas de tweede keer dit jaar", schreef marktanalist Craig Erlam van OANDA vrijdag.

Europese PMI-data vielen inderdaad tegen, want de bedrijvigheid binnen de industrie en dienstensector van Duitsland en eurozone groeide in januari minder hard. Per saldo hadden de cijfers weinig impact op de aandelenmarkten.

Donderdag schoten de indexen omhoog nadat ECB-president Mario Draghi hintte op aanvullende maatregelen die op zijn vroegst in maart worden aangekondigd. Volgens Draghi ligt de inflatie te laag en wordt het tijd voor de centrale bank om zijn doelstelling van een prijsstabiliteit van rond de 2% opnieuw te bekijken.

"De kans op meer stimulering is nu een stuk groter dan een paar dagen geleden", aldus econoom Chris Hare van Investec. Econoom Daniel Bergvall van SEB zegt verrast te zijn dat de centrale bank zo expliciet heeft benadrukt dat de geldkraan waarschijnlijk verder open gaat.

Naast de jubelstemming die centrale banken vrijdag brengen - in Japan steeg de Nikkei bijna 6% op het vooruitzicht van meer kwantitatieve verruiming door de Bank of Japan, gaan ook de olieprijzen verder omhoog nadat donderdag een herstel werd ingezet na de bodem van onder de $28 eerder in de week.

De prijs voor een vat WTI aan de Nymex staat vrijdag rond 12.45 uur 5% hoger op $31,00, terwijl de prijs voor een vat Brent 6% stijgt tot $31,60.

SAP kwam vrijdag met kwartaalcijfers. In de laatste drie maanden van het jaar daalde de nettowinst, maar de guidance voor dit en volgend jaar was wel positief. Toch verliest het aandeel 2,2%.

Delhaize kwam met mooie omzetcijfers die werden gestuwd door positieve valuta-effecten en een hogere vergelijkbare omzetgroei. Het aandeel wint 1,8%.

Vrijdag zitten Italiaanse banken weer stevig in de lift, en wint het geplaagde Monte dei Paschi ruim 11%. Eerder deze week stond de bank nog fors onder druk en werd de handel in het aandeel een aantal keer stilgelegd.

De zorgen over de Italiaanse bankensector zijn recent toegenomen en dit is ook merkbaar in de spreiding tussen Duitse en Italiaanse staatsleningen. Die is in de afgelopen dagen groter geworden.

In het algemeen dalen Duitse bunds vrijdag omdat de risico-aversie laag is. De yield op Duitse tienjarige benchmarks loopt weer wat op, nadat de marktrente donderdag daalde naar het laagste niveau in driekwart jaar.

Omstreeks 12.45 uur noteert de Duitse bundfuture van maart 43 basispunten lager op 161,09. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

aexman
0
Vooralsnog lijkt het dieptepunt van de AEX index en RDS te zijn bereikt op een stand van 395/396 punten en een aandeelwaarde RDS van 16,52 euro. Hoever de prijs nog oploopt valt te bezien in deze onzekere markt. Maar even los van het herstel van de olieprijs, (waarvan de reden mij nog niet helemaal duidelijk is) en de aanloop naar de cijfers en dus het dividend zou een reden kunnen zijn om de prijs verder op te drijven. Daarnaast moeten beleggers toch ergens hun spaargeld in steken.
aexman
0
Slotkoers RDS 18,55 euro
Amerikaanse olie werd 7,3 procent duurder en kostte 31,69 dollar per vat van 159 liter. De prijs van Brentolie liep 7,7 procent op tot 31,52 dollar per vat.
p1woord
0
De oliefondsen zoals Exxon ,statsolie,Chevron en Shell betalen weer half februari dividend uit meestal daarvoor loopt de koers op Ik denk dan zeker minstens 22 euro te zien voor Shell
45 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,550
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.575.124
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront