Wolters Kluwer « Terug naar discussie overzicht

Jaarcijfers 2015

6 Posts
Kaviaar
0
De eerste drie kwartalen liet een mooie omzet zien. Het laatste kwartaal zal ook goed zijn.

Er zijn verschillende overnames gedaan in 2015 en in december heeft WK een deel van haar activiteiten in GB verkocht.

Hier nog t/m het derde kwartaalbericht:

ALPHEN AAN DEN RIJN (AFN) - Wolters Kluwer heeft zijn omzet in de eerste negen maanden verder opgevoerd. De toenemende verkoop van digitale producten compenseerde de verdere krimp van print.

Wolters Kluwer gaf woensdag aan dat de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar 17 procent hoger was dan een jaar eerder, zonder concrete bedragen te noemen. Die sterke groei was vooral te danken aan wisselkoerseffecten. Op vergelijkbare basis namen de opbrengsten met 3 procent toe.

De vergelijkbare groei bij digitale producten bedroeg 6 procent. Het aanbod van Wolters Kluwer bestaat nu voor 71 procent uit digitale producten.

De informatieleverancier boekte vooruitgang in Noord-Amerika en Azië, waar in de periode tot en met september een groei van respectievelijk 5 en 6 procent werd gehaald. In Europa ging de omzet met 1 procent achteruit.

Wolters Kluwer hield vast aan de verwachtingen voor 2015. Het bedrijf gaf daarbij wel aan dat de vergelijkingsbasis in het vierde kwartaal lastiger wordt, zeker op het gebied van de juridische en financiële dienstverlening. Ondanks reorganisatiekosten van circa 35 miljoen euro voorziet Wolters een verbetering van de operationele winstmarge tot 21 à 21,5 procent.
voda
0
'Wolters voert winst en omzet op'

Gepubliceerd op 23 feb 2016 om 12:16 | Views: 1.639

AMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer heeft zijn winst en omzet vorig jaar weten op te voeren. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de informatieleverancier woensdag om 08.00 uur publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzetgroei van bijna 14 procent voor Wolters, tot 4,2 miljard euro. Daarbij profiteerde het concern van gunstige wisselkoerseffecten. De aangepaste nettowinst ging naar verwachting met bijna 17 procent omhoog, naar 548,5 miljoen euro.

Wolters Kluwer herhaalde in november zijn doelen voor 2015. Daarbij werd gemikt op een aangepaste operationele winstmarge van 21 à 21,5 procent en een vrije kasstroom van 500 tot 525 miljoen euro. Het rendement op investeringen kwam in 2015 naar verwachting hoger uit dan 8 procent, terwijl de winst per aandeel met circa 5 procent (mid single digit) toenam.

Die prognoses werden gebaseerd op constante wisselkoersen. Wolters Kluwer haalt ruim de helft van zijn opbrengsten in de Verenigde Staten. Wisselkoersontwikkelingen speelden vorig jaar naar verwachting een grotere rol in de resultaten van het concern dan in andere jaren.

In de eerste negen maanden van 2015 boekte Wolters Kluwer een omzetgroei van 3 procent, tegen constante wisselkoersen. Zonder correctie voor valuta-effecten werd een plus van 17 procent gerealiseerd.
voda
0
Wolters Kluwer voldoet volgens analisten aan eigen verwachtingen 2015

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer heeft in 2015 aan de eigen verwachtingen voldaan, zo voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Voor afgelopen jaar mikte Wolters Kluwer op een marge op het bedrijfsresultaat (EBITA) van 21,0% tot 21,5% en een stijging van de aangepaste winst per aandeel van zo'n 5% tegen constante wisselkoersen. Het rendement op het geinvesteerde kapitaal zal naar verwachting van de uitgever tenminste 8% bedragen.

Analisten van Rabobank, die een koopaanbeveling hanteren, merkten op dat Wolters Kluwer afgelopen kwartaal met een lastige vergelijkingsbasis te kampen had, zoals de uitgever zelf ook al opmerkte bij de update over het derde kwartaal. "Maar we zijn vol vertrouwen dat we aan de doelstellingen voor heel het jaar voldoen", aldus McKinstry begin november.

Afgelopen jaar profiteerde Wolters Kluwer flink van de dure dollar, waardoor de omzet steeg naar EUR4,161 miljard, aldus KBC Securities wijzend op de bedrijfsconsensus. Autonoom steeg de omzet volgens KBC Securities, die een Houden advies hanteert, met 2,5%, terwijl Rabobank op 2,3% mikt.

Voor 2016 en 2017 is Rabobank positief gestemd over Wolters Kluwer en mikt het op een stijging van de aangepaste winst per aandeel van respectievelijk 10% en 7%.

Wolters Kluwer heeft volgens Barclays een bescheiden neerwaartse risico, tenzij de valutamarkten volledig keren. Vooralsnog hanteert Barclays een Gelijkgewogen advies, maar indien de uitgever de groei weet te versnellen, dan kan de koers naar EUR40,00.

Wolters Kluwer maakt woensdag om 08.00 uur de cijfers over 2015 bekend.

Dinsdag sloot het aandeel Wolters Kluwer op EUR31,29 een verlies van 0,7% bij een AEX die 1,3% inleverde.


Door ABM Financial News; Info@abmfn.nl; redactie: +31(0)20-578 24 80


[verwijderd]
0
ALPHEN AAN DEN RIJN (AFN) - Wolters Kluwer heeft zijn omzet en winst vorig jaar stevig kunnen uitbouwen. De informatieleverancier profiteerde vooral van gunstige wisselkoerseffecten, maar ook geschoond daarvan werden plussen in de boeken gezet.
De omzet bedroeg 4,2 miljard euro. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen en zonder overnames mee te rekenen resteerde een groei van 3 procent. Het bedrijf deed vooral goede zaken in Noord-Amerika en Azië.
Wolters Kluwer wist zijn operationele winstmarge daarbij op te voeren van 21 naar 21,4 procent. Onderaan de streep hield het bedrijf uiteindelijk bijna een kwart (24 procent) meer over dan in 2014. De aangepaste nettowinst kwam uit op 583 miljoen euro.
Wolters Kluwer kondigde woensdag tevens een aandeleninkoop aan, van 600 miljoen euro over de periode 2016 tot 2018. Het dividend wordt met 6 procent verhoogd.
voda
0
Wolters Kluwer 2015 en outlook 2016 goed, aldus SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer (WKL.AE) maakt over 2015 goede resultaten bekend en ook de outlook voor dit jaar oogt goed, aldus SNS Securities. De analist is ook te spreken over het dividend over 2015 en de plannen om voor EUR600 miljoen aandelen in te kopen in de komende drie jaar. SNS wijst op de hoger dan aanvankelijk ingeschatte reorganisatiekosten, die voor druk zorgden op de aangepaste operationele marge die anders hoger dan de gemelde 21,4% zou zijn uitgekomen. Het advies van SNS luidt accumulate met een koersdoel van EUR35,00. Wolters Kluwer noteert woensdag rond 10.00 uur 6,3% hoger op EUR33,25 op een AEX die 0,6% zakt. (andre.sterk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Wolters Kluwer overtreft verwachtingen'

Gepubliceerd op 24 feb 2016 om 10:06

AMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer heeft vorig jaar beduidend beter gepresteerd dan verwacht. De winst en omzet waren hoger dan voorzien, stelde ING woensdag.

Wolters Kluwer is er volgens marktvorsers van de bank in geslaagd om op eigen kracht verbetering te laten zien. Ook de verwachtingen die de informatieleverancier gaf over 2016, zijn iets positiever zijn dan ING eerder voorspelde.

De herstructureringskosten van Wolters kwamen met een totaal van 46 miljoen euro vorig jaar wel iets hoger uit dan ING had ingeschat. Dit komt volgens de analisten doordat het bedrijf in het vierde kwartaal nog enkele aanvullende maatregelen heeft genomen.

ING hanteert een buy-advies voor Wolters. Daarbij wordt opgemerkt dat het aandeel Wolters momenteel aantrekkelijker is dan dat van branchegenoot Relx, mede omdat Wolters meer potentie lijkt te hebben voor een verdere verbetering van de resultaten.

Wolters noteerde woensdag om 10.00 uur flink hoger. Het aandeel stond 6,6 procent in de plus op 33,36 euro.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 jun 2022 17:35
Koers 91,880
Verschil +1,260 (+1,39%)
Hoog 92,620
Laag 89,480
Volume 545.071
Volume gemiddeld 485.386
Volume gisteren 479.129

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront