ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO maart 2016

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
de rotterdammer
0
Nieuwe maand. Maart. Nieuwe kansen. Net als de afgelopen maand maar toen kwam het er niet echt uit. Allen succes.
996
0
Het klopt toch dat ABN AMRO in de AEX wordt opgenomen of is dat nog niet definitief?

www.nu.nl/z24/4224152/delta-lloyd-aex...

Eigenlijk kan ik alleen dit artikel vinden, lijkt me dus toch nog niet definitief...

Laten we hopen dat opname in AEX doorgaat en de koers nog wat verder laat stijgen. Anders blijf ik toch wel zitten, gekocht voor dividend. Beter dan de rente op de spaarrekening.
[verwijderd]
0
ABN en ING op Duitse lijst met verdachte banken in belastingschandaal

Van onze redacteur
Gisteren, 20:55
Update: gisteren, 22:04
ABN Amro en ING staan op een lijst met banken die zich in Duitsland mogelijk hebben schuldig gemaakt aan belastingfraude met dividend. Dat meldt de Telegraaf vrijdagavond.

De zaak heeft te maken met een onderzoek dat de belastingdienst in Wuppertal doet naar grootschalige belastingfraude door financiële instellingen, zowel uit Duitsland als uit het buitenland. De banken zouden zich schuldig hebben gemaakt aan illegaal dividendstrippen. De Duitse fiscus zou hierdoor tussen 1999 en 2012 zo'n €12 mrd aan belasting zijn misgelopen.

Reactie ING

ING stelt in een reactie dat het 'al vele jaren ons beleid is om dit soort transacties niet te doen'. De bank zegt over de in de Duitse media aangehaalde zaak geen contact te hebben met toezichthouders of andere autoriteiten.

Reactie ABN

ABN Amro meldt 'in nauw en goed contact met de Duitse autoriteiten over deze kwestie' te staan. De bank verwijst in haar prospectus voor de gedeeltelijke beursgang van vorig jaar naar de zaak. ABN heeft er een voorziening van ongeveer €150 mln voor genomen.

Truc

Illegaal dividendstrippen draait om aandelentransacties tussen drie beleggers rond de dag dat het dividend op een aandeel wordt uitgekeerd en de belasting daarop wordt afgedragen. Volgens de Duitse justitie bedienden meerdere banken zich van een truc waarbij ze de aandelen razendsnel aan elkaar doorverkochten waardoor het voor de fiscus onduidelijk bleef wie op welk moment de rechtmatige eigenaar was van de stukken.

Het gevolg daarvan was dat twee van de drie betrokken partijen met succes dividendbelasting konden terugvragen, terwijl de uitgevende instelling die slechts één keer had betaald.

Deadline afgelopen

Afgelopen donderdag verliep een deadline van de Duitse toezichthouder op de financiële sector Bafin. Banken moesten uiterlijk die dag een formulier insturen met daarop informatie over hun mogelijke betrokkenheid bij de kwestie.

BRON: FD.NL
[verwijderd]
0
ABN AMRO maakt per maandag 21 maart deel uit van de AEX-index in Amsterdam. Beursbedrijf Euronext maakt woensdag bekend dat de bank tot de 25 grootste fondsen op het Damrak gaat behoren.

ABN AMRO keerde in november vorig jaar terug op de beurs. Het financiële concern werd in 2008 genationaliseerd, omdat de bank ten onder dreigde te gaan in de internationale financiële crisis.

De overheid heeft nog steeds het grootste deel van de aandelen in handen. Het duurt waarschijnlijk nog enkele jaren voordat ABN AMRO weer geheel in private handen is.
de rotterdammer
0
Nog ff vasthouden dus, die ABN AMRO-tjes. Met het oog op de plaatsing in de AEX kan zich weleens een interessanet koersontwikkeling voordoen.Is het niet deze week dan wel volgende week. Ik heb het idee dat de koers al wekenlang onderdrukt wordt.
Dennis V.
0
Slnc
0
ja snap dat ook niet helemaal een eindveiling van 2.7 mil
gebeurd vaker ook bij andere fondsen vandaag
[verwijderd]
0
Tategoi69
0
2.5MM stuks in de eindveiling, wordt normaal in 3 dagen omgezet, moest er nog een partij aandelen doorgezet worden net onder de 18 Euro of moest de koers onder de 18 Euro sluiten, ik zie ook abnormale omzetten in de eindveiling o.a. voor Ahold en Boskalis...
[verwijderd]
0
Ik kijk even de openingskoers aan, en ga instappen., volgens mij gaat er de komende tijd meer gehandeld worden in abn/amro dit in verband met de plaats in de aex opname.
[verwijderd]
0
Volgens de helpdesk van DEGIRO is er een storing: "geen verbinding met dit product".
hangklok
0
Abn amro in de aex, we zullen het volgen. 1k gekocht op 18,10 bij opening om 10.05, beter laat openen dan nooit zal ik maar zeggen. Verwacht de koers binnen een maand zeker op 22 euri
de rotterdammer
0
Ik verwacht ook op korte termijn een rebound naar zeker 20 a 21 euro. Dit omdat er nu ook grote partijen zijn die in ABN AMRO mogen investeren nu dit een AEX-fonds is geworden.
En....ABN AMRO is een zeer solide fonds met een goed dividendrendement. Dus relatief weinig risico voor grote investeerders.
hangklok
0
quote:

de rotterdammer schreef op 21 maart 2016 10:40:

Ik verwacht ook op korte termijn een rebound naar zeker 20 a 21 euro. Dit omdat er nu ook grote partijen zijn die in ABN AMRO mogen investeren nu dit een AEX-fonds is geworden.
En....ABN AMRO is een zeer solide fonds met een goed dividendrendement. Dus relatief weinig risico voor grote investeerders.
Mee eens, de mensen die met "mandjes" handelen hebben nu ook toegang tot abnamro Ik verwacht boven 21 euro. Helemaal omdat ze ook niet uit de amx komen, wat meestal wel het geval is bij een toetreding in de aex
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 15,520
Verschil -0,260 (-1,65%)
Hoog 15,655
Laag 15,455
Volume 3.116.356
Volume gemiddeld 3.454.055
Volume gisteren 2.376.194

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront