Omzetgroei voor Nedap

Gepubliceerd op 29 mrt 2016 om 17:57 | Views: 78

ROENLO (AFN) - De NV Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) heeft de omzet in de eerste maanden van het jaar met ongeveer 3 procent zien groeien ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Nedap gaf daarbij geen concrete cijfers.

Het bedrijf constateerde dat zijn onderdelen Healthcare, Identification Systems, Library Solutions, Retail, Security Management en Nsecure bijdroegen aan de groeiende opbrengsten. Marktgroepen Energy Systems, Light Controls en Livestock Management zagen hun opbrengsten dalen.

Nedap is naar eigen zeggen ,,positief gestemd over de ontwikkelingen in 2016''. Het is volgens de directie echter nog te vroeg om een uitspraak te doen over de omvang van de groei van de omzet in heel het jaar. Dat hangt, naast het economisch klimaat, ook af van ontwikkelingen op specifieke markten en opdrachten van individuele klanten.

De aanpassingen aan de zogenoemde supply chain verlopen volgens plan, aldus Nedap woensdag in een tussentijds handelsbericht. goed. Naar verwachting worden tegen het eind van 2016 de eerste producten extern geproduceerd, en worden de beoogde kostprijsverlaging en balansverkorting geleidelijk zichtbaar in de loop van 2017.

,,Op dit moment is de verwachting dat de herinrichting eind 2017 is afgerond'', aldus Nedap. Mogelijk is dit en komend jaar nog tijdelijk sprake van hogere voorraadniveaus en hogere operationele kosten. Ook zijn non-cash afboekingen mogelijk op activa die vanwege de uitbestedingen minder waard zijn.

Nedap gaf verder aan een nieuwe kredietfaciliteit te hebben gesloten met huisbank ABN AMRO, waarbij de looptijd van de financiering is verlengd tot mei 2023. De toegezegde faciliteiten hebben een totale omvang van 44 miljoen euro en een flexibel aflossingsschema. Er zijn geen convenanten afgesproken.