TIE « Terug naar discussie overzicht

AVA 31 maart 2016

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Kwiirk
0
Zijn bezoekers van de AVA het er over eens, dat de AVA relatief beter verliep dan in voorgaande jaren? Er zat meer lijn in.
Prettig was te merken dat de relatie tussen RvC en grootaandeelhouders niet zo close is als verondersteld, ook al bleek daar ook uit dat Commissarissen volledig verrast werden door het stemgedrag van de grootaandeelhouders.

De wijze waarop de voorzitter van de RvC reageerde op de verbazing van Marcello al zou er een klein stukje bonus zijn gegeven op grond van een EBITDA die na aftrek van eenmalige kosten nog altijd negatief was, doet geen recht aan de inspanningen van aandeelhouders het bedrijf TIE te doorgronden. Mijn vraag aan Marcello, is die EBITDA inderdaad negatief of bedoelde je soms het net income?
In plaats van als vz RvC zeggen dat zij het goed hebben gedaan, had meer voor de hand gelegen tegen Marcello te zeggen na afloop van de vergadering daar nog even naar te kijken.

In het algemeen vond ik de CEO een ontspannen en vertrouwenwekkende indruk maken. Zijn presentatie was duidelijk, hij had geen moeite met vragen beantwoorden. Jammer was dat hij op een vraag van Tracker voelbaar over de rooie ging, aandeelhouder Tracker de CEO dan gerust moet stellen en geen mens achter de bestuurstafel ingrijpt.

Wat vonden jullie van het optreden van de CFO. Van mij zou hij een stuk ontspannender mogen zijn en wat openhartiger in zijn optreden en minder ik weet het wel. Dat zou hem van de vergadering veel meer vertrouwen opleveren.

Opmerkelijk dat niets gezegd is over het overlijden van de oprichter Dick Raman.

TIE heeft iets bijzonders, want zij slagen er steeds weer in het vertrouwen van voor het bedrijf belangrijke mensen te winnen, met het gevolg dat deze mensen TIE helpen in moeilijke situaties. Dat was zo bij Peter van Schaick, bij grootaandeelhouder Koomen en nu bij commissaris Lindenbergh. Uiteraard is het beter als moeilijke situaties worden voorkomen, maar ja waarom die ontstaan daar hebben aandeelhouders geen kijk op.

Mijn indruk over TIE, het bedrijf heeft meer richting dan in voorgaande jaren. Er kan dus doelgerichter gewerkt worden. FLOW is een mooi en nuttig platform voor front en backoffice van de supply chain met grote kansen. 2016 zal geen bijzondere resultaten opleveren, 2017 zou wel eens een mooi jaar kunnen worden.

marcello106
0
Kwiirk,

Het ging over het netto resultaat. Normaal gesproken gaat een netto verlies natuurlijk gelijk op met een EBITDA dat onvoldoende is om een bonus te verstrekken.
Bij TIE ligt dat iets lastiger, niet alleen door de eenmalige lasten, maar ook door de afboeking van een belastingvordering en diverse aanzienlijke eenmalige baten. Per saldo wat mij betreft volstrekt onvoldoende!

Marcello
aextracker
1
Kwiirk,

De AvA verliep gestructureerd. Ik vond het voorts onvoldoende overtuigend m.b.t. de ambitie waar TIE heen groeit.

Waarom ik dat vind ?
1.) Een omzetgroei van Euro 2.5 Mln omzet in 3 jaar , zonder een Ebitda target (die geprioriteerd wordt) vind ik "beperkt ambitieus".
Temeer TIE MT juist nu een veelbelovend nieuw platform als "FLOW" in de markt zet.
FLOW lijkt idd "de ultieme symbiose van alles wat TIE biedt".
Alle SC, E-commerce , DG en A&O solutions in 1 laagdrempelig platform verpakt en click & pay op te bouwen.
2.) Een Vz. van de RvC die vanuit zijn natuurlijke houding te vaak zaken weglacht of bot afkapt en "open ends" achter laat.
- Zoals de goed ingeleide vragen van Marcello ;
Is de Ebitda 2015 in feite negatief ?
Zijn de bonus targets onderbouwd en gehaald ?
3.) Het vertrouwen in de kwaliteit van het MT onder (groot) aandeelhouders blijkt sleets en broos.
Zeker, waar het "acquireren en emitteren betreft".
- Autonoom groeien kan amper getuige de 3 jaars ambitie(CAGR = 3.9% revenue growth).
- Overnames van Mambo-5, Ascention blijken voorbeelden, waar TIE beperkt groei & track record mee opbouwde.
- Allianties met Medius, Simpler invoicing, verbreden het platform, doch groei versneld er niet door.

Het blijken allemaal "hele kleine stapjes voorwaarts", vanuit een te beperkte investerings-capaciteit & acquisitie competentie.
Hoe ziet U dit ?

Het broze vertrouwen in het MT bleek duidelijk uit de stemuitslag t.a.v. agendapunt "meer ruimte voor nieuwe emissies" (om te acquireren).
Een "alleszeggende uitslag" , > 90% tegen !

Aandeelhouders gaven hiermee mijns inziens het volgende signaal ;
=> TIE MT & RvC laat eerst zien in een "stabiele Ebitda plus FLOW" terecht te komen met een dividend basis , bij een stabiel \ groeiend koersrendement.
Dat voedt het vertrouwen onder bestaande aandeelhouders.

T.a.v. dividendbeleid was de CEO duidelijk op het eind;
- Verwacht in 2016 nog geen dividend, dat is te vroeg !
Wel zijn voor 2016 forse remuneratie verhogingen en bonus uitkeringen (tot 3% van de aandelen) aangenomen door de AvA.
Conclusie; Eerst de stuurlui & het team stimuleren sneller te groeien, daarna volgt de aandeelhouderswaarde.
Mee eens ?

De aandeelhouder kent daarmee zijn plaats en stemt mede om die reden volgens mij tegen verdere, onvoldoende concreet waarde toevoegende verwatering.
Dat lijkt logisch toch ?

Vond het interessant TV zijn mening te horen uitspreken, dat "hij het frustrerend vind, dat TIE onvoldoende investeert in groei".
Dat is idd "de kernvraag die de RvC al jaren moet beantwoorden en ombuigen naar effectief meetbare daden" van het MT om "kapitaal uit de markt te halen".

Het werd mij tijdens de AvA duidelijk, dat ;
a.) De bonus scores 2015 niet door de accountant zijn gecontroleerd.
b.) De vraag is gerezen of de bonus doelen "ambitieus en SMART" waren en daarmee terecht zijn uitgekeerd. Een deel v\d pay out blijkt
"kwalitatief van aard".

Mijn kijk op het bonusverhaal;
1.) De RvC zou het MT hebben kunnen stimuleren de 2015 bonuswaarde te investeren in nieuwe Sr. sales FTE => omzetgroei aanzwengelen.
2.) I.h.a. vind ik een "bonus uitkeren aan MT leden in een zwaar verlieslatend jaar "not done".

De RvC denkt daar anders over. Een teken en vertrekpunt voor de bonuswaardering 2016 i.r.t. de prioriteitsstelling "investeren in groei en de commerciele organisatie" ?

Conclusie ; TIE weet "vertrouwen te wekken" binnen een beperkte cirkel van insiders.
TIE slaagt er nog niet in om NL small cap investors aan te trekken.
Dat zal naar mijn mening de echte trigger vormen onder de koersvorming. Daartoe zal TIE meer aan "zichtbaarheid en bekendheid" moeten werken. TIE blijft een "veelbelovend, doch relatief onbekend bedrijf" (zeker in grote markten als USA, Duitsland & Frankrijk.
Vanuit die positie blijft TIE kansen mislopen, zeker als er niet "middle line" aan commerciele klantacquisitiekracht gewonnen wordt.

Tot slot een opmerking over de toelichting van de CFO m.b.t. "de eigen weg die de TIE aandelenkoers sinds september 2015 is gaan varen vs. de AEX".
De uitleg ; IR & "press releasing" o.a. over Michelin accountwinst, vormeden triggers voro koersrendement.
Die uitleg wil ik graag nader beschouwen. Voor nu aanvaard ik de uitleg niet als "de"reden voor de koerswinst van het TIE aandeel afgelopen 9 maanden.
De trigger voor koersvorming TIE aandeel zat 'm volgens mij nl. in het feit, dat er 1 nieuwe aandeelhouder met een 5% belang instapte (Dhr. Gijs van Lookeren Campagne.
De heer GvLC heeft zoals het betaamt zijn "aandelen in de markt gekocht".
De koersvorming onder het aandeel volgt t.g.v. een "beperkte free float".
Bij 2 verwateringen sinds Gv'LC's intrede als aandeelhouder, zie ik een herhaalde opname van stevige aantallen aandelen die "in de markt gekocht worden".

Wat kan je daar uit afleiden ?
- Bestaande aandeelhouders beschermen hun belang vs. de verwatering.
- Nieuwe aandeelhouders halen vertrouwen uit het feit dat een RvC lid een belang neemt.
- De geringe free float, kan bij een gezonde\ stabiele Ebitda & omzetgroei veel koerspotentieel ontwikkelen. Voorwaade is dat er niet teveel verwaterd.

Zou het niet zijn dat nieuwe aandeelhouders "aandelen uit de markt gaan bijkopen", wanneer het MT zijn posities en vertrouwen benadrukt, diens aandelenposities uit te bouwen ?
Vormt een vertrouwenwekkend en goed gebaar naar TIE medewerkers, aandeelhouders en investeerders.

Ook in 2016 zullen aandeelhouders het moeten hebben van koersrendement en vertrouwen. dat zullen de beide MT leden moeten opbouwen. Daar ligt wat mij betreft de (na)druk.

FLOW lijkt idd een mooi en veelbelovend platform. Zien we de eerste revenuen voor eind september 2016 in de boeken terug ?
Op dat moment heeft FLOW nl. 5 maanden van haar life cycle achter de rug ! Ik zeg; eerste omzet FLOW in Q-4 in beeld.

Hopelijk volgen speodig persberichten over MT leden die hun 2015 bonus verzilveren door aandelen "op reguliere wijze uit de markt te kopen". Deze worden dan netjes via de AFM gemeld. Dat vormt een sterk en vertrouwen wekkend signaal.

Je merkt het kwiirk ;
Zit sinds enige tijd in de modus "eerst zien , dan geloven". De bal ligt voor de voeten van spits JS & gatekeeper Michiel. Een paar goede spelverdelers en middenvelders helpen TIE verder. De "technische staff" lijkt creatief en competent !

O.b.v. 10 jaar "TIE tracking" vormden zich mijn beelden, welke tijdens de AvA versterkt werden.

Tracker

PS. Ik vind het begrijpelijk waarom er geen aandacht aan DR is besteed.
aextracker
0
Onderstaand de objektieve mening van de VEB omtrent de AvA en een enkele opvallende uitslag bij een belangrijk agendapunt ;

www.veb.net/artikel/05930/onduidelijk...

M.n. de opmerking "doorplaatsing van een aandelen emissie bij commissaris Dirk Lindenberg", n.a.v. "het eerder afketsen bij een andere derde partij" is opmerkelijk.
Heb deze "nuance in de uitleg" na de openbaring van het stemresultaat eerlijk gezegd niet gehoord.
Was ik in gedachten en heb ik dat als enige gemist ?

Tracker
Dinald
0
Mooi dat de grootaandeelhouders niet meer twee handen op één buik zijn met de RvC en directie, waardoor aandelenverwatering niet meer als gratuite financiering in beeld is.
De scepsis voor de bonustoekenning in het bericht van de VEB is mooi geformuleerd. Terecht.
K Ben benieuwd welke groei van TIE met de 1,5 á 2 miljoen gefinancierd gaat worden.
viermeiden
0

TIE Kinetix 04 apr
10,600 0,000 (0,00%)

BREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix heeft in de maand maart voor 1,5 miljoen euro aan orders ontvangen. Dat liet de onderneming dinsdag weten.

De orderinstroom kwam voor 0,7 miljoen euro van nieuwe diensten aan bestaande klanten, zoals T-Mobile en Milk Design, en nieuwe klanten. De resterende 0,8 miljoen euro bestaat uit contractverlengingen.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-050416...

viermeiden
marcello106
1
quote:

aextracker schreef op 5 april 2016 00:09:

Onderstaand de objektieve mening van de VEB omtrent de AvA en een enkele opvallende uitslag bij een belangrijk agendapunt ;

www.veb.net/artikel/05930/onduidelijk...

M.n. de opmerking "doorplaatsing van een aandelen emissie bij commissaris Dirk Lindenberg", n.a.v. "het eerder afketsen bij een andere derde partij" is opmerkelijk.
Heb deze "nuance in de uitleg" na de openbaring van het stemresultaat eerlijk gezegd niet gehoord.
Was ik in gedachten en heb ik dat als enige gemist ?

Tracker
Tsja, drie stemkastjes uit elkaar proberen te houden en ook nog naar het verhaal luisteren was blijkbaar net even te veel multi-tasken Tracker. ;-)

E.e.a. speelde aan het einde van het jaar en betrof een financiering die slechts deels in aandelen zou zijn. Het afketsen van deze deal noodzaakte TIE om op 31 december de afspraken met betrekking tot de EU garantstelling te breken.
aextracker
0
Mannen van stavast kunnen slechts 1 ding tegelijk...........maar danwel goed. Je stem verantwoord laten gelden is altijd van belang las je de rechten het verdiend.

Dinald,

Heb begrepen dat de middelen inkomend vanuit de aandelenplaatsing bij DL voor een deel in sales & marketing capaciteit \ competenties worden gestoken.

Tracker
Dinald
0
Thnx Tracker. Uit de presentatie begreep ik dat men niet alleen organisch wil groeien, maar expliciet ook door overnames. Die verwacht ik dan ook de komende tijd. Er is flink leergeld betaald, van fouten (zoals de investering in die Zwitserse gebakken lucht) kun je leren. Dus verwacht ik successen, zodat het leergeld niet voor niks is geweest. Die doelstelling van 25 miljoen omzet zie ik dan ook wel als realiseerbaar en verwacht ik eigenlijk nog dit jaar.
Kwiirk
0
quote:

aextracker schreef op 6 april 2016 00:16:

Mannen van stavast kunnen slechts 1 ding tegelijk...........maar danwel goed. Je stem verantwoord laten gelden is altijd van belang las je de rechten het verdiend.

Dinald,

Heb begrepen dat de middelen inkomend vanuit de aandelenplaatsing bij DL voor een deel in sales & marketing capaciteit \ competenties worden gestoken.

Tracker
Uit de summiere woorden van de vz RvC begreep ik dat de RvB met de uitbreiding van sales/marketing was begonnen, voordat de financiering van die uitbreiding rond was. Toen de financiering stuk liep is Lindenbergh bij gesprongen.

Wat mij opvalt is het risico dat de RvB neemt, kosten maken zonder dat de financiering grond is.

Ben benieuwd hoe een en ander in de notulen terecht komt.

Wat de tegenstem van de grootaandeelhouders betreft veronderstel ik dat zij daarmee aangeven niet gediend te zijn van onverwachte uitgifte van aandelen.
Dinald
0
Kwiirk: daarvoor heb je toch geen 1,5 mln nodig? Voorfinanciering van zo'n activiteit is immers tijdelijk. Als het goed is, gaan die immers snel bijdragen aan de dekkingsbijdrage.
Nu wordt het vermogen ook met 10% versterkt, de cashpositie is ineens zeer ruim. Het verknallen van een miljoen, zoals in het verleden gebeurde, zie ik deze Lindenbergh niet doen.
Kwiirk
0
Volgens TIE gaan zowel bij uitbreiding van de commerciële activiteiten als bij het afsluiten van SAAS contracten de kosten voor de baat. Dus zo tijdelijk dwz < 1 jaar is die voorfinanciering niet.
Kwiirk
0
quote:

Dinald schreef op 6 april 2016 12:14:

Thnx Kwiirk: Dan zouden ze toch ook op de balans moeten staan?
Die suggestie, activeren van de niet te factureren consultancy uren aangewend voor het opstarten van een SAAS overeenkomst, werd vanuit de aandeelhoudersvergadering gedaan. Accountant gaat er naar kijken. Wellicht dat dit punt terug te vinden zal zijn in de notuelen van de AVA.
Dinald
0
Thnx Kwiirk, maar dan nog... de grootte van het bedrag. Ik meen ook dat ze juist het activeren van uren sterk gereduceerd hebben. Ben ik ook niet voor. Blaast je balans op met lucht. k ben trouwens erg benieuwd naar de scores over april qua orderintake na in maart van > 1,5 mln. Kunnen we kijken of de groei bestendig is.
In de presentatie zat mij wat te veel borstklopperij. Ik werd er wat kriegelig van, zo veel échte waarde was er nu ook weer niet gecreëerd in 2015. (zie de bonusdiscussie)
Wellicht dat dat ook een rol gespeeld heeft bij enkele grootaandeelhouders om toch geen ongedekte cheque te geven voor de ongelimiteerde uitgifte van nieuwe aandelen. Soms zijn grootaandeelhouders nét als kleine aandeelhouders..:)
Kwiirk
0
quote:

Dinald schreef op 6 april 2016 15:01:

In de presentatie zat mij wat te veel borstklopperij. Ik werd er wat kriegelig van, zo veel échte waarde was er nu ook weer niet gecreëerd in 2015. (zie de bonusdiscussie)
Ja, dat is jammer en brengt het gesprek tussen bestuur en aandeelhouders moeilijk op gang.
voorbeeld van borstklopperij vind ik de presentatie van 34% gemiddelde groei van de SAAS inkomsten over de periode 2008 - 2015. Realistischer is deze gemiddelde groei te presenteren zonder acquisities zoals TFT. Ik schat in dat die groei dan lager is dan de 15% die TIE als doelstelling heeft.
marcello106
0
Dat is wel zeker. Er moeten twee maanden TFT gecorrigeerd worden alsmede een fors dollareffect.
Ik heb de "behaalde" doelstellingen met kromme tenen aangehoord. Bij nagenoeg ieder vinkje valt wel iets op te merken. Het vinkje bij de EU claim is ronduit schaamteloos.
aextracker
0
Marcello,

Dat is correct.
Er lijkt in toenemende mate sprake van "selectieve informatie vrijgave" vanuit het MT , waarbij informatie "gedraaid wordt of niet uitgelegd kan worden"...... how come ?
Wellicht een verband met de nieuwe samenstelling van de RvC ?
Daarmee wordt de aandeelhouder t.a.v. "transparantie" (zie JV), niet langer als voorheen juist geinformeerd (als je er al niet specifiek naar vraagt, doch zelfs dan.....).

Tenenkrommend inderdaad , wanneer je het stemproces van agendapunt 8 (emissie nieuwe aandelen) terughaalt.
Geen 1 duiding vooraf, waartoe emissies aanleiding geven deze goed te keuren, anders dan dat je "tussen de regels door verpakte ECHTE boodschap" ontrafeld, dat TIE KINETIX (excl. TFT & $) in feite in omzet stagneert en dus moet acquireren om cash positive te gaan groeien.
En zo ja, in welke vertical \ business line dan ?
EDI internationalisatie (sticky business volgens de CEO), E ordering\invoicing, E-Commerce, DG of A & O ?
Geen enkele duiding !

Geen wonder dat de meerderheid tegen deze nieuwe emissie stemde (van wie waren de 157.000 "onthouden stemmen" en waarom ?)
Omdat er geen strategie update, noch tot de verbeelding sprekende outlook werd gegeven ! In 1 woord; Fantasieloos !

Een totaal verbaasde RvC.
En een voorzitter die wederom blijk gaf compleet technisch en "ge-preconditioneerd", doch helaas organisatorisch en commercieel strategisch incompetent" te zijn.
Daarbij bleek helaas de nieuwe "side kick in de RvC" in de slagschaduw zijn "positiespel" aan het opzetten te zijn. Een positiespel om zijn "befriended inner-circle" goedkoop binnen te loodsen (Todlin) en zodoende de stemverhoudingen zwaar naar de hand te kunnen zetten ?

Geen wonder , dat de remuneratie \ bonus uitkomst met rust en tevredenheid door CEO & CFO werd aanvaardt, zonder ook maar 1 signaal te geven dat de bonus (niet gecontroleerd door de accountant) in aandelen\ posities in TIE wordt omgezet. het feest lijkt voor de CFO & CEO nog maar net begonnen !
En dat bij een verlies van euro 1,4 Mln in 2015 en wederom een "verrassende financieringskeuze" (DL die zomaar 9% in de schoot geworpen krijgt), maar voor wat , met welke doel ?

Geen outlook over een kijkrichting t.a.v. overnames, doch wel een nieuwe aandeelhouder GvLC, die al voor de emissiestemming i.r.t. toekomstige verwatering "de benen nam" (stemkastje onder de arm meenemend....).

Een groeidoelstelling van Euro 2.6 Mln in 3 jaar tijd , naar Euro 25 Mln omzet impliceert een CAGR van 3.9% groei (t\m 2018).

Dat is niet alleen "tenenkrommend", doch beschamend.
O.b.v. over de jaren heen bij elkaar geschraapte kennis , dat BI een stabiele 3 - 4% groei kent, EDI een mooie 4 - 6% groei kent, E-Commerce, welke 10 - 12% groei kent en A & O welke als markt explodeert. Niet te spreken van de "ongekende mogeljkheden van TCMA".......en FLOW.

Met partnerships als GOOGLE (uitbreidend naar Adworks), ObjectifLune, EPICOR (is deze partnership aanbelandend in de eindfase ?????), en grote internationale bedrijven zou TIE KINETIX 10-15% CAGR moeten ambieren bij een Ebitda van Euro 2 - 3 Mln.
Bij een dergelijke ambitie en duiding, vormt emitteren geen issue.
Bij het ontbreken van die visionaire belofte echter wel.

In dat geval is "stemmen voor een nieuw bevriend TIE MT netwerk" en de TCMA\ A & O parels vervolgens voor een fractie van de beurs zien verdwijnen, waarbij de "som der delen" vervolgens door de VC vrienden met miljoenen winsten in de beperkte pockets verdwijnen.

De "smokescreen" & fake uitspraak over dividend (niet in 2016) in het JV duidt mijns inziens ook op de methodiek, dat VC's en nieuwe kapitaalverstrekkers uit het circuit rondom DL overtuigd moeten worden te gaan deelnemen.
Dat "acquireren en overnemen" zal dan straks weer met pakketten warrants en onderhandse obli's gepaard gaan weggezet bij "een selectief clubje.

Op die wijze weet de RvC & MT bestaande stakeholders "in een hoek te duwen" en stap voor stap de macht naar zich toe te trekken, ter eigen voordeel.

Het feit dat DL "zomaar" 9% in de schoot geworpen krijgt, zonder een goed onderbouwd strategisch plan wat voor elke aandeelhouder zichtbaar is, geeft mij het beeld , dat de "feestcommissie" (remuneratie) zeker een verband kent in een stappenplan, waar de CEO & CFO uiteraard onderdeel van vormen.
Het zou beide heren sieren als ze de mijns inziens onterecht uitgekeerde bonussen 2015 bijv. zouden omzetten in aandelen inkoop.
Het zou "het vertrouwen voeden" en de speculatie verzachten welke vanuit twijfel wordt gevoed. Twijfel n door onvolledige en niet te begrijpen besluiten, ambitieloze outlooks" o.b.v. "going cocnern \ as is groei" die TIE gaat behalen.
Ik denk overigens dat beide heren (CEO & CFO) zich niet tot aandelen inkoop gaan laten verleiden en zij "strategie" en stemverhoudingsontwikkeling eerst geduldig afwachten.
Ze zijn immers als een van de weinigen het beste en volledig geinformeerd.
Daarmee des te benieuwder wat de volgende "U-bocht wordt", waarlangs de RvC & MT gaan pogen te bereiken wat men wil ...........

Tracker

Ter onderbouwing van twijfels over ambities MT een NB.
O.b.v. de laatste 4 kwartalen "3 years forward orderintake" (Euro 11.3 Mln) en new business score (40%) , komt TIE KINETIX in 2016 op een gelijke omzet uit als in 2015.
Daarbij is aangenomen dat Euro 1.6 Mln omzet in 2016 uitfaseert (EU & KPN) er Euro 1.7 Mln new business bijkomt bij een orderintake dan = t\m Q-2 van 12.4 Mln).
In 2017, zou de op basis van bestaande data en scores" reeds Euro 1.7 Mln omzet toegevoegd zijn en bij stagnatie orderintake as is in 2018 , nogmaals Euro 1.7 Mln extra omzet.
Volgens mijn "meest conservatieve scenario" staat TIE KINETIX in dat geval in 2018 al op Euro 25,9 Mln omzet.
een omzet zonder verdere groei in orderintake en omzet bij bestaande klanten. Ergo TCMA \ FLOW is op 0% groei ingeprijsd.

Ergo een outlook "zonder ambitie en in beton gegoten" omzetresultaten 2018 die JS presenteerde ten tijde van de AvA.
Er was dan ook geen enkele reden voor de CEO om "te ontploffen" n.a.v. mijn vraag aangaande "ambitie , strategie & potentie" en "wat TIE anders zou gaan doen.

Vraag ; Doet de waarheid vertellen ën ernaar vragen bij TIE KINETIX inmiddels pijn en vreet het daarmee inmiddels aan gewetens ?
Dinald
0
Het feit dat de grootaandeelhouders zo gestemd hebben, betekent ook een waarschuwing voor de raad van bestuur (en de RvC). Ook grootaandeelhouders zijn soms net mensen, die zich -ook- irriteren aan opgeblazen verhalen.
"Leistung ist jetzt angesagt" zou men kunnen stellen, mede vanwege de Duitse component. Zoiets als: we doen nu nog niet moeilijk, maar zorg nu maar eens dat je die bonus écht verdient!
Kwiirk
0
quote:

aextracker schreef op 2 april 2016 10:31:

Je merkt het kwiirk ;
Zit sinds enige tijd in de modus "eerst zien , dan geloven". De bal ligt voor de voeten van spits JS & gatekeeper Michiel. Een paar goede spelverdelers en middenvelders helpen TIE verder. De "technische staff" lijkt creatief en competent !

O.b.v. 10 jaar "TIE tracking" vormden zich mijn beelden, welke tijdens de AvA versterkt werden.

Tracker
Beste Tracker,

mijn visie op de TIE situatie laat zich uitstekend illustreren wat jou op de AVA overkwam. Een goede, kritische vraag van een geïnteresseerde aandeelhouder en wat gebeurt, de CEO ontploft zichtbaar. Kun je een onschuldiger situatie voorstellen, een aandeelhouder die weinig weet en een vraag stelt aan een CEO die alles weet? En toch het beetje kritische brengt de CEO uit evenwicht.
Dat betekent
a) commissarissen moeten een speciale neus hebben voor dit soort situaties en de RvB daarin bijsturen.
b) ruimte voor discussie bij TIE is klein, tenminste als het een beetje kritisch wordt.

Gevolg:
- RvB en RvC leden zijn onderling weinig kritisch, dus bonus bij een groot verlies wordt toegestaan;
- groeidoelstelling is weinig ambitieus, want daarmee wordt de kans op kritiek groter;
- voor een klein bedrijf relatief veel ruzies en verloren rechtszaken, dus hoge eenmalige kosten;
- neiging om de zaken mooier voor te stellen dan zij zijn;
- keuze voor dividendbeleid, aandeelhouders makkelijk tevreden proberen te stellen, terwijl wordt getoond dat geld nodig is voor de groei.

Lichtpuntje
- CEO TIE Duitsland heeft niet zo'n grote gevoeligheid voor kritiek;
- Vertegenwoordiger van Teslin toont belangstelling voor TIE door de AVA bij te wonen.

Conclusie
- het kan zijn dat TIE de markt meekrijgt en dat het goed gaat;
- nodig is verandering in de top, met name een wat kritischer houding, TV heeft dat onvoldoende, je kent de discussie over Lindenbergh vz RvC
- nodig zijn kritische grootaandeelhouders.

Gelet op de tegenstem van de grootaandeelhouders is de ontwikkeling naar kritischer grootaandeelhouders misschien aan de gang.
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:52
Koers 1,440
Verschil -0,010 (-0,69%)
Hoog 1,450
Laag 1,440
Volume 602
Volume gemiddeld 2.986
Volume gisteren 3.726

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront