PostNL - Juni 2016

1.953 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 » | Laatste
gerrit 69
0
Hierbij alvast de aftrap van een nieuw draadje voor de maand juni.

Op de bijgaande daggrafiek is de koers overtuigend boven de € 3,90 gestegen.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TPG-g...
rekeozsejtlerap ed
0
Stomme donders, die Belgen. PostNL gaat de Belgische markt veroveren met zijn pakettendienst. Her en der al gelezen dat de punctualiteit van PostNL aanzienlijk hoger ligt dan zijn Belgische evenknie.
Opus135
0
quote:

rekeozsejtleraped schreef op 31 mei 2016 08:00:


Stomme donders, die Belgen. PostNL gaat de Belgische markt veroveren met zijn pakettendienst. Her en der al gelezen dat de punctualiteit van PostNL aanzienlijk hoger ligt dan zijn Belgische evenknie.


Misschien pennywise (aandeel kost "niks" zelfs met premie) poundfoolish (winstgevende pakketten-business binnen zowel in NL als in België)?
[verwijderd]
1
Deze maand zal ws in het teken staan van wel of geen verkoop. Ik durf geen voorspelling te doen. Het kan dat ze de boel echt afgeblazen hebben. Echter het kan ook dat er nu bewust gestopt is met onderhandelen om meer tijd te krijgen en de markt te laten wennen aan een bepaalde prijsrange. De 5,10€ van DFT geloof ik niet. Er is nu naar buiten gekomen dat RM een tijd geleden al een bod van 5€ neergeleg heeft en dat dit afgewezen was. Dus 5,10 lijkt mij na de verkoop van TNT te mager, zelfs om onderhandelingen te starten. Ik denk echt dat ze een bod boven de 6€ willen zien en aangezien er een groot gedeelte in aandelen gaat plaatsvinden denk aan rond de 6,50€.
Veel zal afhangen wat de koers de komende tijd gaat doen. Loopt deze flink op dan wordt een overname onwaarschijnlijker omdat de premie het dan te duur maakt. Blijft de koers rond de range 3,50 4,50 dan is er nog steeds alle kans.

Ik denk dat we moeten letten oo koersverloop, of er iemand een belang opbouwt en welke informatie gelekt wordt en door wie.

Succes allemaal. Mijn strategie, blijft de koers of loopt deze verder oo dan behoud ik mijn positie. Boven de 5 dek ik mijn geschreven put opties in en neem daar mijn winst en ruil deze voor aandelen met geschreven calls. Mijn aandelenpositie blijft minimaal gelijk. Daalt de koers tot rond de 3,50 dan neem ik nieuwe posities, long in.
manuss
0Van onze verslaggevers

AMSTERDAM - PostNL moet na het afspringen met de deal met de Belgen in zijn eentje voortmodderen.
[verwijderd]
2
quote:

manuss schreef op 31 mei 2016 08:35:

Van onze verslaggevers

AMSTERDAM - PostNL moet na het afspringen met de deal met de Belgen in zijn eentje voortmodderen.


Ik denk het niet. Sterker nog ik denk dat PNL meer waard is dan BPost. Waarom dan? De winst is bij BPost veel hoger dan bij PNL. Klopt de huidige winst. Echter de postkaart is in Nederland al enorm gekrompen en in Belgie is dit pas net aan de gang. Daar komt nog een hele inhaalslag en zodra BPost de volumes gaat missen dan loopt de winst heel sterk terug. De omzet is namelijk veel lager dan bij PNL. Het compenseren door pakketbezorging zal lastig worden door de arbeidstijdenwet in Belgie en omdat de toetreder PNL daar al flink stappen maakt en PNL veel verder is mbt de efficiency van deze business.
Het is, in mijn ogen, veel belangrijker voor BPost dat deze deal slaagt dan voor PNL. PNL is al,bijna door het zuur heen en BPost staat aan de vooravond van dit verhaal.
peellander
0
Gerard jij hebt dat heel goed gezien en Manuss volgens mij ben jij een beetje doemdenker!
Cerburus
0
Op het moment is de waardering gewoon wat het is en is BPost gewoon veel meer waar dan PostNL en terecht. Maar is Bpost toekomstvaster? Zeer zeker niet.

Waarom is Bpost meer waard?
-Mail Monopolist in eigenland
-Geen ACM iig niet 1 die optreedt zoals de ACM
-Pensioen risico bij de overheid
-Groot aandeel overheid in Bpost
Samenvattend Bpost loopt veel minder risico in de 'eigen markt'

Waarom PostNL beter voorbereid op de toekomst?
-In belgie moet de digitalisering grotendeels nog plaats vinden, NL is in dit geval een front runner. De dalende brievenpercentages van de afgelopen jaren in NL dienen grotendeels in BE nog plaats te vinden. Hoe zit het dan met de mooie winstmarge waar nu over wordt gesproken? moet het nog maar zien.
-PostNL haalt inmiddels meer dan 50% van hun omzet uit NIET mail gerelateerd business (internationaal) pakketten.
-PostBE ...pakketten? dramatisch marktaandeel in eigen land.

Natuurlijk e.a leidt niet snel tot andere waarderingen maar als ik nu moest beleggen met een horizon van 10 jaar weet ik wel in welk aandeel ik mijn geld zou stoppen.

peellander
0
Een heel groot voordeel voor Bpost is als het PostNL kan inlijven, dat zij een geweldige kennis voor weinig geld in huis halen om meteen uit te kunnen rollen in hun gebied
pindakaas
0
peellander, Cerburus, gerard_ecb allen heb jullie in mijn ogen een terecht punt. BPost zit nog op "een roze wolk" en wordt door de Belgische staat "geholpen" met een aantrekkelijk verdienmodel. PostNL daarentegen is al meer gewend aan de tucht van de markt en heeft een goedlopende pakketdivisie. Ik denk dat de interesse van BPost voornamelijk gedreven is door de ervaringen die PostNL heeft met liberalisering van de postmarkt en uiteraard de logistieke kennis van de pakketdistributie. Ik denk dat BPost meer "moet" dan een ieder denkt/verwacht en sluit niet uit dat er hernieuwde interesse van de Belgen komt. Ondanks dat B/NL huwelijken niet altijd goed slagen vanwege de cultuurverschillen en de tweetaligheid in België.
Accuboor
3
Concept-persbericht voor Herna en IR doe er eens wat mee!

--------

PostNL versterkt balans aanzienlijk met verkoop 14,6% belang in TNT

[datum] 2016

Den Haag, [datum] 2016 – PostNL heeft op 25 mei 2016 EUR643mln cash van FedEx ontvangen voor het (al in 2015 toegezegde) 14,6% belang in TNT Express.

De laatst gecommuniceerde net debt (eind Q1 2016) van PostNL bedroeg EUR578mln, aangezien het bedrag van EUR643mln geheel ten goede komt aan de net debt van PostNL bedraagt de huidige net debt van PostNL MINUS 65mln (evt. andere mutaties ook meenemen).

[optioneel nog toevoegen dat er nu ca. 1 miljard aan cash aanwezig is en dat er bekeken gaat worden of de 2 uitstaande eurobonds (einddata 2017 en 2018) van in totaal ca. EUR915mln eerder afgelost kunnen worden wat jaarlijks ca. 40mln rentekosten zou besparen]

[optioneel nog meenemen dat het eigen vermogen hierdoor (beperkt) is gestegen naar [bedrag] en dat medio [datum] verwacht wordt weer dividend uit te kunnen keren]

-------

einde concept
gerrit 69
0
Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat PostNL boven de steun op € 3,90 zal blijven.
Een aankondiging dat PostNL het dividend kan gaan hervatten zal een eventuele overname prijs aanzienlijk kunnen verhogen, maar op eigen kracht is bij dividend een koersstijging mogelijk richting € 4,70 en dan hebben we helemaal geen overnamebod nodig.
Dus Herna, kom eens uit de kast...!!
[verwijderd]
0
Top Accuboor (AB). Mail het ze. Als PostNL de communicatie niet verbeterd blijft het een speelbal van shorters en manipulators in opdracht van verborgen agenda's. Het MT van PostNL dient aandeelhouderswaarde te creëren willen ze een vijandige overname voorkomen. Op dit soort koersniveaus gaan ze opgeslokt worden.
[verwijderd]
0
Er komt geen overname door Bpost. Het aandeel zakt kabbelend richting 3.52. Want zonder overnamespeculatie zit er geen beweging in het aandeel PostNL. Het kraakt. Vanmiddag door steun. Mijn mening.
[verwijderd]
1
www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...

PostNL maakt aandelen TNT Express te gelde

PostNL heeft zijn resterende belang in TNT Express verkocht voor 643 miljoen euro. Dat heeft topvrouw Herna Verhagen het personeel afgelopen week gemeld in een interne mail. De opbrengst wordt gebruikt om de schulden te verlagen en zo de balans te verbeteren.

We sluiten vandaag een bewogen periode af waarin we vijf jaar lang aandeelhouder zijn geweest van TNT Express. Een bewogen periode voor beide bedrijven
Herna Verhagen, ceo PostNL

PostNL en pakketbedrijf TNT Express vormden tot mei 2011 één bedrijf onder de naam TNT Post, maar werden gesplitst. PostNL hield daarbij een belang van 30 procent in TNT Express dat drie jaar terug al werd teruggebracht tot de helft.

Nu is ook de resterende 14,7 procent verkocht aan het Amerikaanse FedEx dat TNT Express onlangs overnam. PostNL ontving 8 euro per aandeel. De officiële verkoopdatum is 25 mei.

,,We sluiten vandaag een periode af waarin we vijf jaar aandeelhouder zijn geweest van TNT Express", schrijft Verhagen aan de 49.000 medewerkers van PostNL. ,,Een bewogen periode voor beide bedrijven. Ik wens alle medewerkers van TNT Express een succesvolle toekomst."

Bpost
Het belang in TNT Express vormde afgelopen maanden onderdeel van de onderhandelingen met Bpost over een vriendelijke overname door het Belgische postbedrijf. Die overname ketste echter zondagavond af. PostNL had te weinig vertrouwen in een gezamenlijke toekomst onder Bpost.
gerrit 69
0
quote:

O ja schreef op 31 mei 2016 13:40:


Er komt geen overname door Bpost. Het aandeel zakt kabbelend richting 3.52. Want zonder overnamespeculatie zit er geen beweging in het aandeel PostNL. Het kraakt. Vanmiddag door steun. Mijn mening.
Dit keer ga ik er vanuit dat ik je geen gelijk geef.
Toekomstbeeld
0
Toch een vreemde actie!
Logisch dat ze werknemers informeren over het afstoten vh belang TNT maar het toont tegelijkertijd ook aan dat de aandeelhouders hun een worst zijn.
manuss
0
quote:

gerrit 69 schreef op 31 mei 2016 13:36:


Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat PostNL boven de steun op € 3,90 zal blijven.
Een aankondiging dat PostNL het dividend kan gaan hervatten zal een eventuele overname prijs aanzienlijk kunnen verhogen, maar op eigen kracht is bij dividend een koersstijging mogelijk richting € 4,70 en dan hebben we helemaal geen overnamebod nodig.
Dus Herna, kom eens uit de kast...!!
Is ze lesb.......?
manuss
0

Wall Street opent naar verwachting hoger

14:46 31-5-2016
NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de verkorte handelsweek dinsdag naar verwachting met kleine plussen aanvangen. Maandag bleven de beursvloeren op Wall Street vanwege Memorial Day gesloten.

Wall Street opent naar verwachting hoger Beleggers krijgen een keur aan macrocijfers voor de kiezen, waaronder data over inkomens en bestedingen door consumenten en cijfers over de huizenmarkt. Na de openingsbel volgen nog gegevens over het vertrouwen onder consumenten.

De Amerikaanse consumentenbestedingen in april lagen 1 procent hoger dan een maand eerder. Dit betekende de sterkste stijging in bijna zeven jaar. Het cijfer was ook beter dan de gemiddelde verwachting van economen. De inkomsten stegen gemiddeld met 0,4 procent. Later deze week volgen onder meer cijfers over de arbeidsmarkt in de VS.

thefly
0
PostNL: Kopen

Geplaatst op maandag 30 mei 2016 om 14:58


PostNL: de onderhandelingen over een mogelijk openbaar bod van het Belgische postbedrijf (Bpost) zijn beëindigd. De onderhandelingen hebben uiteindelijk niet geleid tot een akkoord over de voorwaarden van een dergelijke transactie en het heeft er alle schijn van dat de factor tijd en de geboden prijs tegenwerkten. Ook zou hebben meegespeeld dat Bpost voor het grootste deel in handen is van de Belgische staat. Beursgenoten verwacht dat aandeelhouders management van PostNL stevig aan de tand gaan voelen en een duidelijke toekomstvisie eisen waaruit zou moeten blijken dat de huidige waardering nog steeds goedkoop is. Tevens sluiten we niet uit dat de groep ‘speelbal’ wordt in een mogelijke sectorconsolidatie: Kopen.
1.953 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 jan 2021 17:35
Koers 3,400
Verschil +0,060 (+1,80%)
Hoog 3,411
Laag 3,290
Volume 9.712.640
Volume gemiddeld 5.628.481
Volume gisteren 22.450.685