Toeleverancier Neways vecht zich naar de voorgrond

685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Dongen
0
Nel, daar zijn wij dan toch bij om daarvoor te gaan liggen, samen met de grootaandeelhouders. Die zullen het bedrijf niet voor een grijpstuiver laten overnemen. Wel eens gedacht (als het dan toch moet) aan General Electric?
Nel
0
Dongen levert vaak minder op als een bedrijf weer in een groei curve zit met als drijfveer de automotive en daar sprak de CEO al over.
Mocht er sprake van zijn blijft VDL mijn voorkeur en zou dan niet vreemd opkijken dat dit via een reversed takeover zal gaan.
Gaan er maar vanuit dat zijn woorden kracht krijgen en dat hij daar op 13 Sept meer info over kan geven.

Fijne avond
Biobert
0
[quote alias=Nel id=9564937 date=201609061458]
Begrijp de frustratie van de CEO dat hij nog niks mag weggeven betreft orders en ontwikkeling als je onderstaande nieuws feiten leest

Huub houdt er wel van om de spanning een beetje op te voeren zodat Neways meer aandacht krijgt.
Het is gewoon een mooie order en verder niks op zijn calvinistisch gezegd, maar van dat gedachtengoed is Huub minder gecharmeerd.
Biobert
0
Uit de AFM melding vanochtend bleek dat Huub niet veel aandelen Neways heeft. Nog slechts 200K, dus voor slechts 1,6 mln euro en dat is nog maar weinig vergeleken met de inbreng van zijn Belgische onderneming in Neways destijds. Deze slimme man verwacht dus geen geweldige koersstijging, anders.....?
Nel
0
Je een beetje verdiepen in de reden kan geen kwaad Biobert
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/neways...

VDL kocht ze voor 10,50 toen de koers rond de 7 euro stond

fijne dag
Dongen
0
waaron niet wat meer (gerechtvaardigde) belangstelling voor dit fonds? Zoals ik verwoord heb in het AMG-draadje:het bij tijd en wijle incourante karakter van het fonds Neways is daar debet aan. Mocht je ze kwijt willen dan is het gebrek aan regelmatige koersvorming (ook nog eens niet belemmerd door algoritmen en handelen van de MM) er de oorzaak van dat men er liever niet aan begint. Meer publiciteit voor dit toch wel mooie fonds moet hierin verbetering brengen. Hopelijk draagt het "in-de-keuken-kijken" hieraan een beetje bij. Helaas zal ik zelf niet kunnen maar hoop op een "oog- en oorgetuigenverslag" Als iemand zich hiervoor wil lenen zou dat een geweldige opsteker zijn voor de site en dit aandeel en hopelijk de verhandelbaarheid. Heb allen een fijne avond
Nel
0
Als beleggers gaan inzien wat de ontwikkeling van het bedrijf is met de OEM klanten dan zal er toch eens leven komen in het aandeel.
vorig jaar is de CFO van ASMI hier als commissaris gekomen wat ook een gunstig effect heeft .
Samsung die steeds vaker langskomt en waar de banden dus worden versterkt.
ASML ontwikkeling betreft EUV waar rond de 100 man van Neways actief is bij het bedrijf.

Heeft wel eens een stuk in de VEB gestaan waarom ASML/Besi/Asmi volop een koers stijging meemaken en dat Neways als belangrijke partner niet mee profiteert.
automotive sector zeer gunstig voor het bedrijf en zo kunnen we nog doorgaan Dongen
13 sept daar praat je over en dit zou ook een mooie insteek zijn na het FD artikel betreft het aantrekkelijker maken van het bedrijf

fijne avond en blijf hier opgepaste tempo mijn belang uitbreiden.
Nel
0
AScX komt overeen met lokale markt alleen AEX en AMX hebben waarde voor mandjes partijen.

Mooi moment voor VDL om een reversed takeover ingang te zetten als per 1 Nov
Het volgende gaat gebeuren
www.vdlgroep.com/?news/2598712/Direct...

Fijne avond
Werkbij
0
quote:

Nel schreef op 8 september 2016 18:20:


AScX komt overeen met lokale markt alleen AEX en AMX hebben waarde voor mandjes partijen.

Mooi moment voor VDL om een reversed takeover ingang te zetten als per 1 Nov
Het volgende gaat gebeuren
www.vdlgroep.com/?news/2598712/Direct...

Fijne avond


Nel, als we daar onze hoop op moeten vestigen kun je beter uitstappen. Ik vraag me ook af waarom er zo weining handel is in dit aandeel. Ik vraag me ook af waarom dit bedrijf nog aan de beurs genoteerd staat als je ziet wie de grootaandeelhouders zijn. Toch zie ik een bedrijf met een toenemende winstgevendheid. De marge, daar blijf ik op hameren , moet omhoog. Voor veel partijen is de huidige lage marge een risico voor wat betreft de resultaten en daarom blijven ze van dit aandeel af. De CEO klaagt dat hij te weiniginformatie naar buiten mag brengen. Ik vind dit onzin, want andere bedrijven maken ook niet de naam van een bedrijf bekend van wie ze een grote order ontvangen. Ik zeg Neways, verbeter je ebit marge (minimaal naar 5%) bij een groeiende omzet en een hogere winst en de vraag naar het aandeel zal toenemen. En de koers zal dan ook veel hoger worden. Ik reken voor eind 2017 er op 14 euro op de borden te hebben gezien.
Dongen
0
zou Neways een beroep op de kapitaalmarkt moeten/willen doen (gesteld dat....) dan komen zij zichzelf hier tegen......Maar het zal wel niet spelen deze eventuele overweging om om die mogelijke reden(naast andere)iets aan de pr te doen...
Nel
0
Betreft geen hoop werkbij als je zelf al aangeeft dat grootaandeelhouder een flink bezit heeft en als zoon Willem van der Leegte en zus naar de leiding gaan en VDL wel aansluiting willen met partijen die in de AEX /AMX zitten dit een simpele stap zou zijn.
Geef alleen aan dat dit mijn voorkeur zou zijn,betreft de resultaten die verbeteren in goede snelheid door de juiste maatregelen.
Besi heeft ook jaren op de lokalemarkt genoteerd en vroeg men zich ook af waarom andere investeerders geen belang in het aandeel namen totdat het de geest kreeg door meer media aandacht en kwam het eindelijk naar voren toe
Denk dat de CEO daar naar toe wil sturen om niet alleen in cijfers te groeien maar ook in aandeelhouderswaarde.

Fijne avond
Nel
0
quote:

Nel schreef op 5 september 2016 09:49:


Je moet je afvragen waarom bijvoorbeeld AMG of ASML /ASMI /Besi/Kendrion in de K/W vooruit lopen omdat beleggers een verwachting waarde rekenen
Meeste zitten in de range van 15 tot 25 k/w door die verwachting waarde en op deze basis reken je vooruit naar 2017
Hier is de eerste 6 mnd 0,39 gedraaid en rekent men dit door naar jaar basis op een koers van 8,40/0,78=k/w van 10.7
Hier spreken we dus niet van een verwachting waarde zoals er wel in de sector wordt gerekend en de aantrekkende winst ontwikkeling naar 2017 toe brengt de k/w verhouding nog meer naar beneden toe.
Dus vooruit kijkende zit hier meer ruimte omhoog vergeleken de sector waar men zich in bevindt

We hebben na aanleiding van Bel Bel de rekensom met Ordina gemaakt en vandaag komt ING met een buy advies voor het aandeel

Laat nieuwe analisten volgende week dinsdag(13 sept) ook heen gaan want begrijpen doe je het af en toe niet.

fijn weekend
Nel
0
Industrial chip market to grow to USD 61 billion in 2021
evertiq.com/news/40086
The industrial sector includes many obscure, somewhat dull product categories, such as pressure measurement, proximity sensors and motion detectors, which offer none of the glamor and allure of smart phones, smart watches or wearables, but which nonetheless are manufactured in volumes of tens of millions of units per year and offer a stable and dependable revenue stream.
Nel
0
www.bits-chips.nl/artikel/asml-levert...
ASML voerde samen met relevante partners een haalbaarheidsstudie uit en de resultaten zijn dermate bemoedigend dat zij nu een consortium vormen om de methode door te ontwikkelen voor commercieel gebruik. ASML zal daaraan steun verlenen, maar niet in een leidende rol. Welke organisaties verder nog zijn betrokken, wordt niet bekendgemaakt zolang de onderhandelingen nog lopen.

Oliver Seifert heeft een mooi netwerk vooral TROX

Fijn weekeind
effegenoeg
0
quote:

Nel schreef op 9 september 2016 19:32:


www.bits-chips.nl/artikel/asml-levert...
ASML voerde samen met relevante partners een haalbaarheidsstudie uit en de resultaten zijn dermate bemoedigend dat zij nu een consortium vormen om de methode door te ontwikkelen voor commercieel gebruik. ASML zal daaraan steun verlenen, maar niet in een leidende rol. Welke organisaties verder nog zijn betrokken, wordt niet bekendgemaakt zolang de onderhandelingen nog lopen.

Oliver Seifert heeft een mooi netwerk vooral TROX

Fijn weekeindVoor dit soort dagen een waardevast aandeel in de portefeuille.
Nel
0
Werkbij
0


Omzetgroei
Neways liet een jaar geleden omzetgroei zien door de in 2014 aangekochte Duitse BuS Group. De omzet van dat onderdeel, actief in de Duitse automotive, is sinds de overname met vijftien procent gestegen. Donderdag treedt in Riesa een nieuwe directeur aan bij het bedrijf dat Neways Riesa gaat heten. Neways heeft in Oost-Duitsland moeten opboksen tegen de lokale cultuur van ‘je mag best processen slimmer inrichten, maar je stuurt geen mensen naar huis’. Toch werken er zeker honderd medewerkers minder dan twee jaar terug.

Dit kwam uit het Eindhovens dagblad betreffende halfjaarcijfers 2016. Duitse Bus Group doet het geweldig en realiseert groot deel van de winst van Neways. De autonome prestaties van Neways zijn dus nog steeds niet zo goed!

Nel
0
Daarvoor is toch ook eind 2015 het verbeteringsprogramma ‘Up to the next level’ in het leven geroepen en ook zichtbaar geworden in de resultaten.
Met de aankoop van BuS Group is verbreding gekomen in de mix en dat bied een stabiele basis voor de resultaten.
2015 is dus de basis geweest vooral deze veranderingen en nu is het aan het bedrijf om daar de vruchten van te plukken.
Bedrijf richt zich ook meer op technologie zoals met EUV van ASML en Samsung die over de vloer komt en BuS Group ontwikkeld zich verder op de automotive sector zoals de order van 1 mln auto's naar elektrisch ombouwen voor de Chinese overheid
Men heeft zich in het veranderings proces van verschillende sectoren een meer leiding gevende positie opgeëist en daar komt dan die uitspraak van de CEO weer naar boven.
Nieuwe directeur heeft een mooi netwerk en staat goed aangeschreven dus bied weer mooie kansen voor Neways Riesa

voor aanstaande Dinsdag zijn er genoeg vragen te stellen betreft OEM ontwikkeling en hoe ziet hij de ontwikkeling/gedachte om het bedrijf meer in beeld te brengen.

er zijn hier nog geen reacties geweest dat er een forumlid heen gaat maar een verslag zou welkom zijn.

fijn weekend
685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:35
Koers 7,500
Verschil +0,180 (+2,46%)
Hoog 7,660
Laag 7,280
Volume 23.474
Volume gemiddeld 18.664
Volume gisteren 2.500