2e kwartaalcijfers Wessanen op 26 juli 2016 07.00 uur naar verwachting weer erg positief

6 Posts
Kaviaar
0
Dinsdag a.s. worden er weer prachtige cijfers gepresenteerd inclusief Pyramide en inclusief IneoBio (koffie en theebedrijf) wat Wessanen onlangs heeft overgenomen. Daarnaast hebben ze in het derde kwartaal Mr. Crimble overgenomen, maar die cijfers zien we Q3 2016.

Allemaal zeer positief nieuws. Biologisch eten wordt steeds meer een hot item en groeit.

Op naar € 12,50!
voda
0
Beursblik: Wessanen boekt hogere winst op gestegen kwartaalomzet

Analisten voorzien ook hoger bedrijfsresultaat.

Wessanen zal dinsdag voorbeurs een hogere winst op een gestegen omzet over het tweede kwartaal bekendmaken. Dit is de verwachting van een door het bedrijf samengestelde analistenconsensus.

Gemiddeld komen zeven analisten uit op een 8,8 procent hogere omzet van 143,1 miljoen euro, een 20,3 procent gestegen bedrijfsresultaat (EBIT) van 8,3 miljoen euro en een 48,6 procent hogere nettowinst van 5,2 miljoen euro.

Analist Reginald Watson van ING Research voorziet op jaarbasis een groei van de kwartaalomzet met 8,5 procent en een verbetering van de EBIT-marge met 50 basispunten. De marktvorser verwacht dat de omzetgroei in Duitsland vertraagd is, maar dat de omzet in de belangrijkste markt Frankrijk met dubbelde cijfers is blijven groeien. Hij verwacht een negatief effect van de depreciatie van het Britse pond van circa 1,3 procentpunt.

ING houdt op Wessanen een koopadvies bij een koersdoel van 11,65 euro.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities verwacht dat de onderliggende omzetgroei ten opzichte van het recordniveau in het eerste kwartaal zal zijn afgezwakt, waarbij valutaverhoudingen, met name als gevolg van het gedaalde Britse pond, een negatieve invloed van 1,0 procent zal hebben. Hij verwacht een identieke omzetgroei van 6,1 procent en voorziet daarbij een positieve impact van 1,9 procent uit recente acquisities.

Net als de collega's van ING voorziet Vandenberghe een met 50 basispunten gestegen marge van 5,7 procent. Hij raamt de nettowinst 32,4 procent hoger op 4,9 miljoen euro.

De analist vindt dat Wessanen ten opzichte van sectorgenoten 15 procent ondergewaardeerd is en vindt het fonds aantrekkelijk als overnameprooi en als overnamejager. De marktvorser denkt dat de balans van Wessanen met een oorlogskas van 100 miljoen euro nog voldoende ruimte laat voor nieuwe overnames.

KBC houdt op Wessanen een koopadvies bij een koersdoel van 11,00 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Wessanen maandag rond het middaguur 1,4 procent hogere op 10,77 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
W@ston
0
H1 and Q2 2016 highlights
Autonomous growth of 8.6% for H1 (Q2: 8.0%)
Own brands growth of 9.9% in H1 (Q2: 10.3%)
EBITE increases by 30.2% to €25.0 million for H1 (Q2: €10.9 million)
CEO Statement
Christophe Barnouin (CEO) commented: "We are continuing to make good progress on the execution of our strategy and have achieved strong growth and increased profitability.

We achieved 9.9% autonomous growth on our own brands in H1 (Q2: 10.3%). Market development has overall continued to be favourable albeit at different levels across the countries.
We have been successful at completing two further acquisitions, one in the 2nd quarter and another one right at the start of Q3. Ineobio with its Destination brand further strengthens our position in the French Organic Store Channel with focus on organic coffee and tea. Mrs Crimble's in the UK opens a new strategic growth segment to us with its strong position in gluten free in-between products. Integration plans are on track.
More and more consumers want to change to healthier and more sustainable food and we are well placed to benefit from this long term trend."

hugin.info/143317/R/2030373/755207.pdf
drulletje drie
0
Wessanen boekt hogere winst op gestegen kwartaalomzet
Voedingsmiddelenconcern verwacht autonome omzetgroei voor hele jaar.

Wessanen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar zoals verwacht een hogere winst op een gestegen omzet gerealiseerd, dankzij autonome groei en bijdragen van recente acquisities en de aanhoudend groeiende vraag in Europa naar gezonde voedingsmiddelen. Dit maakte het voedingsmiddelenconcern dinsdag voorbeurs bekend.

De autonome groei in het kwartaal bedroeg 8,0 procent.

Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een autonome omzetgroei in de bandbreedte van 5 tot 7 procent en een hogere EBITE en EBITE marge dan vorig jaar.

De kwartaalomzet van het bedrijf met voedingsmerken als Zonnatura, Clipper, Björg en Whole Earth steeg in het afgelopen kwartaal met 8,5 procent van 131,5 miljoen naar 142,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De autonome omzet kwam in het laatste kwartaal uit op 8,0 procent.

Het operationeel bedrijfsresultaat voor rente en belastingen (EBIT) steeg van 6,9 miljoen naar 10,3 miljoen euro.

"We blijven goede vooruitgang boeken bij de uitvoering van onze strategie en hebben sterke groei en verbeterde winstgevendheid bereikt", zei CEO Christophe Barnouin in een toelichting op de kwartaalcijfers. "De integratieplannen voor onze recente acquisities liggen op schema."

De nettowinst steeg van 3,5 miljoen naar 7,2 miljoen euro.

Analisten hadden gemiddeld gerekend op een kwartaalomzet van 143,1 miljoen euro, een operationeel EBIT resultaat van 8,3 miljoen euro en een nettowinst van 5,2 miljoen euro.

Het aandeel Wessanen sloot maandag 2,2 procent hoger op 10,86 euro.

Door: ABM Financial News.
drulletje drie
0
Beursblik: Wessanen marge wederom sterk en beter dan verwacht
Omzet van concern conform verwachting van KBC analist.

Wessanen heeft in het tweede kwartaal wederom positief verrast met zijn bedrijfsresultaat en daaraan gekoppelde brutomarge bij een omzet conform verwachting. Dit zei analist Alan Vandenberghe van KBC Securities desgevraagd tegen ABM Financial News in reactie op de dinsdag voorbeurs gepubliceerde cijfers over het tweede kwartaal.

"Het management heeft inmiddels een traditie opgebouwd met het geven van conservatieve, en dus niet al te hoge verwachtingen, die ze met hun uiterst efficiënte bedrijfsaansturing en sterke omzetverhoging altijd weten te overtreffen", zei de marktvorser.

Wessanen wist met een kwartaalomzet van 142,7 miljoen en een operationeel EBIT-resultaat van 10,3 miljoen een brutomarge van 7,2 procent te realiseren.

"De onderliggende prestaties in de Europese groeimarkt voor gezonde voeding blijven consistent uitstekend", aldus Vandenberghe.

Hij maakte de kanttekening dat de hoge marge mede te danken is aan het feit dat de meeste marketinguitgaven dit jaar in de tweede helft van het jaar, en dus na het nu gerapporteerde tweede kwartaal zullen worden gedaan.

KBC Securities houdt op Wessanen een koopadvies bij een koersdoel van 11,00 euro.

Het aandeel sloot maandag 2,2 procent hoger op 10,86 euro.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0