Nedap boekt hogere winst en omzet

Hogere omzet tweede helft 2016 op jaarbasis.

Nedap heeft over de eerste helft van 2016 een hogere omzet en winst geboekt, en voorziet eveneens een hogere omzet in de tweede helft van 2016 op jaarbasis. Dit bleek donderdag na het slot van de Amsterdamse beurs uit de financiële resultaten van het technologiebedrijf.

Het in Groenlo gevestigde Nederlandsche Apparatenfabriek rapporteerde een omzetstijging van 6 procent op jaarbasis, van 86,5 miljoen naar 92,0 miljoen euro.

De bedrijfswinst exclusief eenmalige posten steeg van 6,0 miljoen naar 7,3 miljoen euro, een toename van 22 procent. De winst per aandeel dikte aan van 0,83 euro naar 0,87 euro.

Nedap waarschuwde dat de resultaten zowel afgelopen halfjaar als vorig jaar sterk werden beïnvloed door eenmalige posten.

De herinrichting van de supply chain van Nedap verloopt volgens plan, aldus Nedap. Naar verwachting is de uitbesteding eind 2017 afgerond. Na uitbesteding daalt de kostprijs van de producten gemiddeld met ongeveer 10 procent. Op basis van de huidige samenstelling en het volume van de opbrengsten resulteert deze daling in een structurele jaarlijkse kostenbesparing van minimaal 4 miljoen euro.

Bijna alle divisies beter

Kijkend naar de afzonderlijke marktgroepen van Nedap, dan hebben Healthcare, Identification Systems, Library Solutions, Light Controls, Retail, Security Management en Nsecure bijgedragen aan de groei. Enkel Livestock Management zag de opbrengst in de periode afnemen. Bij Energy Systems worden de activiteiten afgebouwd.

Outlook

Voor de tweede helft van 2016 voorziet Nedap een hogere omzet dan in diezelfde periode vorig jaar.

"De omvang van de groei is afhankelijk van het economische klimaat, de ontwikkelingen op specifieke markten en opdrachten van individuele klanten", zei Nedap, maar "de directie is positief gestemd over de ontwikkelingen in de afgelopen maanden".

Het aandeel Nedap sloot donderdag op 28,95 euro, een daling van 0,9 procent, in een AScX die 0,3 procent afstond.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires