KPN en telecom nieuws - Augustus 2016

61 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
SpecKlaas
0
Een spannende periode gaan we tegemoet. Gaan we herstellen van de recente daling of niet? Sinds vorige zomer met een koers van 3,60 is het wel wat minder geworden. Niet vergeten dat er behoorlijk wat dividend en kapitaal is uitgekeerd. Maar liefst 0,418 euro. Dus de reële schade valt nog wel mee. Maar we hadden natuurlijk op een veel hogere koers gerekend.De AEX zat natuurlijk ook niet mee door o.a. Griekenland, de vluchtelingen, Brexit, Turkije, enz.

Het probleem zit niet alleen in de zakelijke markt maar ook in de plannen die lijden tot omzetgroei. De beleggers zien hier niet de emotie om sterk in te stappen.

Dus wachten op de geleidelijk groei van het aantal mobiele beleggers met natuurlijk het accent op quad-play. Wachten op de gevolgen van de tariefverhoging per juli jl. En wachten op de kostenreductie in de tweede helft van dit jaar. En wachten op ....
Kortom even geduld hebben. En daar houden veel beleggers niet van.

NB. Gaarne dit draadje schoon houden van persoonlijk winsten of verliezen, persoonlijk vetes, theekransjes en reken je rijk met de aanschaf van andere aandelen. Hier gaarne slechts KPN en telecom info. Met dank.
[verwijderd]
0
Reactie KPN op uitspraak voorzieningenrechter over Fox Sports

KPN is naar de rechter gestapt omdat we het niet eens zijn met de nieuwe voorwaarden die Fox aan KPN wil opleggen voor doorgifte van de FOX Sports zenders. Deze voorwaarden gaan gepaard met significante prijsverhogingen en gelden niet voor alle andere aanbieders, wat ingaat tegen de eerdere toezegging van Fox om niet te discrimineren tussen verschillende aanbieders.

In zijn vonnis heeft de voorzieningenrechter KPN helaas niet in het gelijk gesteld. De voorzieningenrechter oordeelt dat het verschil in contractduur van Fox met verschillende aanbieders niet betekent dat Fox iedereen dezelfde voorwaarden moet aanbieden. Of de contractverschillen tussen de aanbieders oneerlijk zijn, is hiermee volgens de rechter (nog) niet gezegd. De rechter meldt ook in zijn vonnis dat toezichthouder ACM zich hier mogelijk over gaat uitspreken.

ACM heeft afgelopen woensdag aangegeven onderzoek te doen naar de handelswijze van FOX en heeft FOX gevraagd in de tussentijd consumenten hiervan niet de dupe te laten worden.

KPN blijft bij het standpunt dat we het niet juist vinden om alle klanten te confronteren met prijsverhogingen voor de doorgifte van live-voetbalwedstrijden, terwijl slechts een deel van de klanten bereid is hier voor te betalen. Daarom zullen we al onze juridische opties goed bestuderen.

Tegelijkertijd zal KPN zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de FOX zenders beschikbaar blijven voor die klanten die dat willen, tegen een redelijk tarief.

KPN is voorstander van zoveel mogelijk keuzevrijheid voor klanten, dat wil zeggen een goed basispakket tegen een aantrekkelijke prijs en daarnaast zoveel mogelijk vrijheid om zelf het TV-aanbod samen te stellen.
[verwijderd]
0
Fusie Ziggo, Vodafone krijgt wellicht snel EC-goedkeuring
maandag 1 augustus 2016 | 09:00 CET |
De Europese Commissie geeft mogelijk al op korte termijn toestemming voor de fusie van Vodafone en Ziggo in Nederland. Dat hebben niet nader genoemde bronnen aan Reuters gemeld. De concessies die Vodafone Group en Liberty Global op 14 juli aan de commissie hebben aangeboden, zouden voldoende zijn. De inhoud van die concessies is niet bekend gemaakt. Naar verwachting spreekt de Europese Commissie zich op 3 augustus uit over de fusie.
[verwijderd]
0
Advies Goldman Sachs op 28/07:

LONDON - Op 28 juli 2016 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor KPN Koninklijke blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door Goldman Sachs verlaagd van 4,10 EUR naar 4,00 EUR.
[verwijderd]
0
"Algemeen" advies Goldman Sachs op 01/08:

Goldman Sachs: blijf voorlopig uit aandelen
1 uur geleden
Beursexperts van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben hun koopadvies voor aandelen wereldwijd voor de komende drie maanden verlaagd naar ’underweight’ (onderwogen). Zij wijzen op de in hun ogen te hoge koersniveaus en de zwakke winstgroei van beursbedrijven.
Candelll
0
moneymaker_BX
0
[verwijderd]
0
quote:

candelll schreef op 1 augustus 2016 16:31:


2.98 ligt nog in de weg


2,99 is net getikt.
[verwijderd]
0
Op 1 augustus 2016 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082) herhaald. Het advies van Berenberg voor KPN Koninklijke blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door Berenberg verlaagd van 3,90 EUR naar 3,80 EUR.
[verwijderd]
0
Geen FTTH-netwerk van Reggefiber in Maastricht
dinsdag 2 augustus 2016 | 09:04 CET |
Reggefiber gaat definitief geen stadsdekkend FTTH-netwerk in Maastricht aanleggen. Dat maakt het stadsbestuur bekend. Reggefiber kiest ervoor om voornamelijk in nieuwbouwprojecten te gaan aanleggen. Gesprekken tussen Maastricht en Reggefiber over dit onderwerp liepen sinds 2012. In 2014 leken de partijen elkaar gevonden te hebben. De gemeente zegt nu geen proactieve rol meer in te nemen maar de marktinitiatieven af te wachten.
[verwijderd]
0
Dit zegt Tostrams over AEX:

Korte termijn analyse AEX-index
De Nederlandse beurs (AEX-index) breekt intraday door de bodemlijn, alsmede onder steun 444,32.
De Nederlandse beurs breekt intraday door het low van 19 juli rond 444,32. Bij een overtuigende daling onder de eerste steun 440,30 zou het technische plaatje wat verzwakken en wordt een diepere correctie mogelijk.

Is KPN gerelateerd aan AEX?
[verwijderd]
0
En dit zegt DFT goeroe:

AEX gaat 100 punten dalen
2 uur geleden Sybren van der Hijden
Afgelopen week gaf ik al aan dat de AEX vorig jaar in de maand augustus met 100 punten daalde. Gisteren zagen we in eerste instantie de financials positief aan de nieuwe maand beginnen, waarna de markt als een plumpudding in elkaar zakte. Ik heb ooit eens vernomen dat dit ook wel een “key day reversal” wordt genoemd. Een zeer zwak signaal voor de bankensector en dus voor de beurzen. Zet hiernaast de aanhoudende problemen binnen de oliesector en je lijkt ingrediënten te hebben voor een forse augustus-september correctie.

Mijns inziens gaat KPN dan helaas mee omlaag!
[verwijderd]
0
KPN start actie voor Rijksmuseum en KNSB
dinsdag 2 augustus 2016
Als hoofdsponsor het Rijksmuseum en de KNSB is KPN de campagne ‘MB’s doneren’ gestart. Mobiele klanten van KPN kunnen een deel van hun data doneren, waarna KPN het financiële equivalent aan de twee organisaties doneert. Het Rijksmuseum gebruikt de opbrengst voor het verder digitaliseren van de collectie en het online toegankelijk maken van het historische Nederlandse erfgoed. De KNSB zet de opbrengst in om nog meer kinderen op nog meer plaatsen te leren schaatsen en ze enthousiast te houden voor de sport.
Elke donatie van 50 MB wordt omgezet in een financiële bijdrage aan één van de maatschappelijke partners van KPN en donateurs maken kans op prijzen, kortingen en toegangskaarten voor het Rijksmuseum en KNSB-evenementen. Na een donatie neemt de abonnee automatisch deel aan de maandloterij met elke maand per maatschappelijk partner tien winnaars. De actie loopt tot eind december.

Abonnees kunnen doneren via de MijnKPN-app.
[verwijderd]
0
En dit zegt Tostrams vandaag over KPN:

Korte termijn analyse KPN
KPN weet de neerwaartse trend voort te zetten.
De dalende trend van KPN is hervat met de doorbraak onder de laatste bodems. Verkoopdruk in KPN is weer toegenomen. Zolang KPN lagere toppen laat zien, blijft verkoopdruk aanwezig. Er ligt steun rond 2,70 (bodem van 24 juni). Enkel boven weerstand 3,22 (top van 13 juli) klaart het beeld op voor KPN.

En over AEX;

Korte termijn analyse AEX-index
De Nederlandse beurs (AEX-index) zakt onder de steun 444,32.
De Nederlandse beurs (AEX-index) verzwakt, nu zowel de stijgende trend als de laatste bodem naar onderen is gebroken. Dit signaleert verkopers in de markt. De doorbraak en slotstand van de AEX-index onder de voormalige steun maakt neerwaarts ruimte voor een diepere correctie richting steun 419,45 (bodem van 6 juli). Weerstand is gevormd op 458,02 (top van 21 april).


Mr_Baldy
0
KPN heeft een bèta van de webplayer voor Play beschikbaar gemaakt voor klanten. Daarmee is de dienst voor streaming tv-zenders beschikbaar voor desktop- en laptopsgebruikers. Ondersteuning voor on-demand is er nog niet.

In eerste instantie zijn 26 tv-zenders streaming te ontvangen via de webplayer van KPN Play en dat kan alleen met de Chrome-browser. Van de 26 zenders zijn 14 in hd te ontvangen. De webplayer is volgens KPN nog 'volop in ontwikkeling' waarmee uitbreiding naar andere browsers en de komst van nieuwe content zoals gemiste programma's en on-demand in de toekomst te verwachten is.

Tegelijkertijd met de bèta start KPN met ondersteuning voor AirPlay bij de Apple TV 2 of nieuwere versies. Hierbij worden alle functies van de app ondersteund.

KPN Play was tot nu toe alleen beschikbaar in combinatie met Android- en iOS-smartphone en -tablets. Gebruikers kunnen maximaal vijf apparaten koppelen aan hun Play-abonnement en sinds eind juli kunnen ze tegelijkertijd op twee apparaten streaming kijken. Sinds april is een deel van de zenders in een resolutie van 1920x1080 pixels te bekijken, tenzij de gebruiker via mobiel internet kijkt.
[verwijderd]
0
Ziggo Q2: klantverlies terug naar 13.200, omzet -2,8%
Update: 5 augustus 2016 | 07:58 CET
Ziggo maakt de resultaten bekend over het tweede kwartaal. De omzet is met 2,8 procent gedaald tot 601 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (OIBDA of EBITDA) nam met 4,0 procent af tot 322 miljoen, waardoor de marge licht terugliep naar 53,6 procent. Het operationeel resultaat kwam uit op 31,5 miljoen (-2,8%).
Het aantal klanten (excl. mobiel) daalde in het kwartaal met 13.200 tot 4,033 miljoen. Een jaar geleden was de afname nog 56.600. De bezettingsgraad van het netwerk daalde daardoor licht naar 57,2 procent (vorig jaar 59,7%). Het aantal verkochte diensten per klant liep op tot 2,40, tegenover 2,34 een jaar geleden. De omzet per klant (ARPU) steeg licht naar 44,96 euro (vorig jaar 44,52 euro).

Daarnaast heeft Ziggo Mobiel nu 207.200 klanten na een kwartaalwinst van 10.200. Zij genereren een ARPU van 13,83 euro, iets lager dan vorig jaar (14,31 euro).
[verwijderd]
0
Politie kiest bedrijven uit voor vernieuwing portofoons
vrijdag 5 augustus 2016 | 09:31 CET |
De Politie heeft zes bedrijven geselecteerd voor het raamcontract voor nieuwe portofoons, meldt het vakblad Verbinding. Lumidee, Abiom, AEG Tranzcom, 2Way, Vanderkooij (VDK) en Koning & Hartman krijgen de mogelijkheid om in te schrijven op elk van de zes kavels die de politie dit jaar of volgend jaar gaat uitschrijven voor 36.000 portofoons en 10.000 mobilofoons. KPN is decennia leverancier geweest, maar houdt daar mee op. Het bedrijf heeft ook geen rol gekregen bij de vernieuwing van C2000.
[verwijderd]
0
Liberty Global haalt in Q2 meer klanten binnen

De Europese activiteiten lieten een organische groei zien van 3 procent, met Unitymedia in Duitsland (+7%), Telenet (+3,5%) en Virgin UK (+3%) als stijgers en Ziggo (-2,8%) als daler. Liberty Global verwacht hogere groei bij Virgin Media en aanhoudende concurrentiedruk bij KPN.
61 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 jul 2021 17:38
Koers 2,807
Verschil +0,058 (+2,11%)
Hoog 2,826
Laag 2,747
Volume 18.267.992
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 16.393.514