Forum: Technische Analyse » Market approach - Short Term/ Long term Augustus 2016 » Pagina: 49 | Belegger.nl

Market approach - Short Term/ Long term Augustus 2016

1.786 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 86 87 88 89 90 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Daxwatcher
0
@Henri

Daar zijn tal van studies over gemaakt.

Om een samenzweringstheorie in stand te houden voor jezelf en jegens de 'community' en andere mogelijke luisteraars/toehoorders, is een bovengemiddelde intelligentie vereist. Je moet immers constant nieuwe/ab initio tegenstrijdige feiten verdisconteren en in je theorie verwerken tot een coherent geheel. Lastige materie ;-)
Daxwatcher
0
Wat niet wil zeggen dat ik mn gezond boerenverstand niet durf laten werken en bv bij de Erdogan coup vraagtekens durf stellen (zonder hierover de waarheid in pacht te willen hebben). En nog tal van andere zaken. Ja tot op zekere hoogte intrigeert het fenomeen 'Illuminati' me zelfs. Zoals zo veel dingen me boeien, in mijn omgeving noemen ze me wel eens een 'verwonderd persoon'. ;-)

Ook het NSA verhaal was alu-hoedjes material tot een zekere Snowden liet zien dat het geen fictie betrof. Er zijn duistere zaakjes waarvan tal van mensen op de hoogte zijn maar niet of heel moeilijk uitlekken, dat bewijst dat NSA Snowden verhaal. En dat countert meteen de veel gebruikte stelling dat een 'complot' onmogelijk is omdat er teveel mensen van op de hoogte zijn...
Henri-Trader-Zonder-Trades
1
quote:

Daxwatcher schreef op 18 aug 2016 om 23:20:


@Henri

daar zijn tal van studies over gemaakt

Om een samenzweringstheorie in stand te houden voor jezelf en luisteraars/toehoorders, is een bovengemiddelde intelligentie vereist. Je moet immers constant nieuwe/ab initio tegenstrijdige feiten verdisconteren en in je theorie verwerken tot een coherent geheel. Lastige materuie ;-)


Potverdillemuh!! En ik zie nu dat de ECB zelfs de scheidsrechters bij Opgympische hockeywedstrijden omkoopt om toch maar vooral een EU winnaar te krijgen in deze elitesport, maar de strafcorner ging er evengoed ongepland niet in... :-(
Patmania
0
quote:

Daxwatcher schreef op 18 aug 2016 om 23:15:


Navond

Vervelend dahjke, again

lijkt me dat de angel er wat uit is en we verder up kunnen, maar de definitieve bevestiging is er nog niet. Vs daar lijkt men niet meer te kunnen/mogen dalen.

Die laatste overpeinzing brengt me bij de posts van verschillende leden (hier en elders)ivm de hand.

Daar 'geloof' ik dus niet in. Dat het een klein oorlogje is, elke dag opnieuw, dat is een feit. Het gaat om massas geld dat ingezet wordt door massa's entiteiten en daartussen zwemmend massa's particulieren. De algo's e, HFT's dat hoort bij deze tijd.

Het is aanpassen geblazen of oprotten...een uitbraakje kopen textbook 1980 TA, dat werkt in de huidige markten niet meer op de korte frames.


Tja, ik denk dat er wel meer is. Het is in mijn optiek een smerig spel wat er gespeeld wordt en met eerlijk spel red je het niet. Het gaat niet meer om de waardering en marktwaarde van een onderneming. Het gaat erom hoeveel winst maak ik bij de aan of verkoop van het desbetreffende product. De een zijn winst is altijd de ander zijn verlies. De grote partijen spelen met zulke speciale algoritmes dat zij nagenoeg altijd winst maken op de domme particulieren.

Het mooiste vind ik de turbo's etc. Er wordt een prachtige stop-loss waarde aangegeven maar reken er maar op dat er een bepaalde marge bij zit. Als jij een stop-loss plaatst en dus je positie bekend maakt reken er maar op dat ze de prijs (in marge) kunnen beïnvloeden om eventueel die stop-loss te kunnen pakken. Zeker als er iemand is met een forse positie. Ik zie soms de prijs van een turbo wel eens 5-10 cent in een keer dalen en daarna stijgen zonder dat de koers fors wijzigt. Dat is 'de hand' die je geld even pakt.
Daxwatcher
0
quote:

Henri-2016-Nog-1-Kans schreef op 18 aug 2016 om 23:11:


[...]

Bij mij gaat het ook vaak eerst de verkeerde kant op, maar het zou wel heel erg van grootheidswaan getuigen om te denken dat de markt miljarden inzet om mij een paar tientjes uit de zak te kloppen...
Zeer mooie quote

Ik kan me nog voorstellen dat een OTC CFD broker (dan eentje die niet enkel teert op spreads en kosten maar ook op de verliezen) bij een giga positie eventjes de spike wat verhoogt cq verlaagt, maar zelfs als dit zo zou zijn, voor de gemiddelde trader heeft dit geen belang.

Trouwens het enige wat telt is dat de quotes correct zijn (kan je makkelijk nakijken) en dat zijn ze tegenwoordig bij nagenoeg alle brokers die ik persoonlijk ken 99 procent van de tijd. Desnoods handel je futures en dat is een gereglementeerde markt, waar manipulatie van de broker gewoonweg niet kan! Dat grote dax handelaren onderling wat afspreken, dat zou best kunnen , maar daar hebben we dus geen weet van. Jim Cramer heeft ooit eens iets verteld over de sp futs manipulatie.

Bij whs heb je op de dax cfd vaak wel verlengde spikes, maar eerlijk gezegd is dat al vaker in mn voordeel dan in mn nadeel geweest.

Op de dax kan je (ik spreek voor mezelf) van die dagen hebben dat je limietorders tot drie keer of meer op een dag op een haar na niet gepakt worden. Uiterst vervelend, het lijkt alsof men je viseert (menselijk brein is blijkbaar zo gedesigned dat dat in je opkomt), maar het is gewoon pech, niet meer niet minder...

Een andere dag zit het dan weer mee (maar dan ben je al snel geneigd je eigen geweldigheid hiervan de oorzaak te laten zijn ipv dat tikkie geluk)

In the end mag dat geen substantieel deel uitmaken van je resultaat.
Henri-Trader-Zonder-Trades
1
quote:

Daxwatcher schreef op 18 aug 2016 om 23:23:En dat countert meteen de veel gebruikte stelling dat een 'complot' onmogelijk is omdat er teveel mensen van op de hoogte zijn...Ik denk niet dat het onmogelijk is, maar ook genoemde zaken kwamen uiteindelijk uit. Maar als iets niet-onmogelijk is, betekent niet dat alles wat er gebeurt een complot is. Alle sneeuw is wit, maar niet alles dat wit is, is sneeuw...
Patmania
1
quote:

Daxwatcher schreef op 18 aug 2016 om 23:16:


als je dan leest dat BOJ 'hoofdaandeelhouder' is geworden van de ganse Japansese ETF markt, tja dan stel je je natuurlijk wel vragen waar men mee bezig is. Maar van monetary policy ken ik doodgewoon te weinig om een gedegen mening te formuleren over het wel of wee van die maatregelen. Onconventioneel, dat lijkt me duidelijk...


Het beleid is erop gericht dat particulieren moeten kopen. Als mensen kopen gaat de economie lopen en begint de motor te draaien. Nieuwe banen worden gecreëerd etc. Inflatie stijgt etc.

Het probleem is alleen dat niemand koopt. Dus gaat de rente maar verder omlaag. Totdat er een punt gaat komen dat mensen wel moeten kopen. BoJ koopt natuurlijk al een geruime tijd. Hierdoor krijgen de bedrijven geld om te investeren en de economie te laten groeien. Probleem is alleen dat een particulier het niet wil kopen waardoor de BoJ het zelf moet opknappen.
Patmania
0
quote:

Daxwatcher schreef op 18 aug 2016 om 23:23:


Wat niet wil zeggen dat ik mn gezond boerenverstand niet durf laten werken en bv bij de Erdogan coup vraagtekens durf stellen (zonder hierover de waarheid in pacht te willen hebben. En nog tal van andere zaken. Ja tot op zekere hoogte intrigeert het fenomeen 'Illuminati' me zelfs. Zoals zo veel dingen me boeien, in mijn omgeving noemen ze me wel eens een 'verwonderd persoon'. ;-)

Ook het NSA verhaal was alu-hoedjes material tot een zekere Snowden liet zien dat het geen fictie betrof. Er zijn duistere zaakjes waarvan tal van mensen op de hoogte zijn maar niet of heel moeilijk uitlekken, dat bewijst dat NSA Snowden verhaal. En dat countert meteen de veel gebruikte stelling dat een 'complot' onmogelijk is omdat er teveel mensen van op de hoogte zijn...


de vraag is wat is een complot? Ik denk dat er veel duistere zaken zijn waar wij weinig van en kunnen weten.
Ik denk dat wat wij hier gezamenlijk zouden kunnen filosoferen nog minder is dan 1% van het geheel.

Internet is een mooi voorbeeld. Wat wij zien op het internet lijkt al oneindig groot. Toch is de wereld van het zwarte internet. Het gene wat wij niet kunnen zien maar wel bestaat vele malen groter. Pak bijvoorbeeld silk road.
Daxwatcher
0
Turbo's zijn gewoon een product dat veel nadelen heeft tov een cfd. Enige voordeel zou kunnen zijn, is dat het op een gereglementeerde markt verhandeld wordt en niet OTC.

De hand is hier gewoon de bank ;-)
Daxwatcher
0
over beursmanipulatie/voorkennis gesproken, niet meteen over hetgeen hier net bsproken werd, maar het komt nu in me op.

docu

"to catch a trader", echt de moeite waard

Kon je gratis kijken , even opsnorren of dat nu nog kan
Daxwatcher
0
Hier is ie, zou moeten lukken om m volledig te zien via deze link

www.pbs.org/wgbh/frontline/film/to-ca...

Gaat over Hedge Fund wonder "King" Cohen

Zeer interessant bv, brokers/Wall street firms geven 'first call' aan hedge funds die hoge commissies genereren.
[verwijderd]
0
gbpusd

mooie spike hiero. GAM heeft weer iemand te grazen genomen. Jeuk om te shorten. Maar zie ook een terugloop naar geel.

www.mql5.com/en/charts/5642684/gbpusd...
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Ik geloof al lang niet meer in dat fabel. Economie stimuleren doe je door te investeren. En niet in aandelen of obligaties maar in projecten. Zo creer je banen. Als er banen zijn, dan willen mensen pas geld uitgeven.
Enigen die nu profiteren zijn mensen die al aandelen hebben. De mensen di al geld hebben en dus die zo ie zo wel uitgeven. En hoge managers met veel aandelen van het bedrijf en bedrijfsopties. Zou toch denken dat de CB's een dubbele agenda hebben.

Wel vaart de NL huizenmarkt goed bij de lage rente. Echter, starters komen moeilijk aan een lening. Dus kunnen nog steeds niet kopen.

Na jaren van stimuleren. Wat zijn we nou opgeschoten? Minder vaste banen en meer tijdelijke banen. De pensioenfondsen ...... iemand benieuwd wat hun dekkingsgraad nu is?

quote:

Patmania schreef op 18 aug 2016 om 23:32:


[...]

Het beleid is erop gericht dat particulieren moeten kopen. Als mensen kopen gaat de economie lopen en begint de motor te draaien. Nieuwe banen worden gecreëerd etc. Inflatie stijgt etc.

Het probleem is alleen dat niemand koopt. Dus gaat de rente maar verder omlaag. Totdat er een punt gaat komen dat mensen wel moeten kopen. BoJ koopt natuurlijk al een geruime tijd. Hierdoor krijgen de bedrijven geld om te investeren en de economie te laten groeien. Probleem is alleen dat een particulier het niet wil kopen waardoor de BoJ het zelf moet opknappen.
[verwijderd]
0
hoeveel wijken ze af?

quote:

Daxwatcher schreef op 18 aug 2016 om 23:30:


[...]Bij whs heb je op de dax cfd vaak wel verlengde spikes, maar eerlijk gezegd is dat al vaker in mn voordeel dan in mn nadeel geweest.


[verwijderd]
0
Ik sprak ooit iemand die een kijkje heeft gehad ik de keuken van HH. Werkelijk alle openstaande en pending orders is te zien. Wat heeft account xxxxx aan open posities. Waar liggen de stops. Is het interessant om te pakken.

En de MM. Per saldo is het jaszak vestzak, zolang de markt zijwaarts blijft bewegen zoals US afgelopen 2 weken.

quote:

platta schreef op 18 aug 2016 om 22:51:


Ik ben het hier helemaal mee eens.Ik wil er nog aan toevoegen dat ik sterk de indruk heb dat onze tegenpartij ( de hand, Hermann&Heindrich) handelt met gratis geld. Gedrukt of gekregen. Het kan toch niet waar zijn dat iemand met echt geld de Dax ff in 10 min. met 100 punt laat stijgen om een gapje te dichten? Zie vorige week Dax. Weet je wat dat betekent voor de fondsen van DAX : in een paar minuten moet er miljoenen, miljarden in de Dax worden gepompt om alle orders in het orderboek op te kopen.

Fred Optie heeft gelijk: de hand verkoopt aan zichzelf. Hij is een zelfbevrediger; een mast.........!

Neem maar eens een positie in met CFD: er wordt onmiddellijk tegen je gebattled. Ik maak hier wel eens gebruik van om de koersen in de richting van mijn posities te bewegen. Als ie naar beneden moet, koop ik tijdelijk een aantal longs en waarachtig, je gelooft het niet maar in 9 van de 10 gevallen gaat ie dalen! Heel merkwaardig.

Alleen maar indrukken. Geen feiten of bewijs. Wel ontstaan door jarenlange handel en overpeinzingen. Ja....misschien ook wel betrouwbaar.

Het blijft een mysterie.

Ik denkt ook dat de Hand alles in kaart heeft: alle posities, alle pending posities en het algoritme is dynamisch: het berekent in fracties van seconden het totale resultaat van alles, waardoor hij weet hoe dit resultaat verandert als er een bepaalde richting wordt gekozen.

En uh.....dit is oorlog. Het gaat erom om jouw laatste Eur uit de zak te kloppen. Meedogenloos, wreed, zonder scrupules. Kijk eens op de Dax naar een grafiekje, het barst er van valse uitbraken, moves, patronen, enz. in tijdframes korter dan een uur. De daggrafiek is redelijk betrouwbaar. Dat is dus een goed uitgangspunt. De hand veroorzaakt dit met zijn gratis geld.

Ik heb ontzag voor de markt. Marktvrezend.

Zoiets.

[...]
[verwijderd]
0
Laatste keer dat ik dat deed kreeg ik dik 300 Dow pnt (per stuk) van achteren in geramd.

quote:

Henri-2016-Nog-1-Kans schreef op 18 aug 2016 om 22:47:


[...]

zou ik geen stoploss meer inleggen maar handmatig sluiten als je toch bij je scherm zit. Voorkom je heel wat uitstoppingen op spikes. Moet je ruimschoots die paar keer mee kunnen compenseren dat het wel ineens doorschiet tegen je in...
1.786 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 86 87 88 89 90 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 614,24 +8,62 +1,42% 24 jan
AMS25-24h 611,68 -2,56 -0,42% 24 jan
AMX 937,92 +6,13 +0,66% 24 jan
ASCX 1.051,63 +11,53 +1,11% 24 jan
BEL 20 4.002,84 +24,54 +0,62% 24 jan
BRX20-24h 3.975,62 -27,22 -0,68% 24 jan
Germany30^ 13.491,50 +103,08 +0,77% 02:30
Dutch15-index 16.838,41 +230,19 +1,39% 24 jan
Euro30-index 19.508,02 +221,39 +1,15% 24 jan
US30# 28.952,89 -41,51 -0,14% 24 jan
US500# 3.291,69 -3,33 -0,10% 24 jan
Nasd100# 9.126,89 -14,58 -0,16% 24 jan
Japan225# 23.629,19 -197,99 -0,83% 24 jan
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.571,80 +8,55 +0,55% 24 jan
EUR/USD 1,1025 -0,0031 -0,28% 24 jan

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 835,200 +23,000 +2,83% 24 jan
ASML 270,650 +6,150 +2,33% 24 jan
RELX 24,290 +0,540 +2,27% 24 jan
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 10,220 -0,034 -0,33% 24 jan
ABN AMRO BANK N.V. 15,790 +0,005 +0,03% 24 jan
Vopak 48,660 +0,070 +0,14% 24 jan