ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

Persberichten

66 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
alida1
0
LOCHEM (AFN) - Veevoerbedrijf ForFarmers heeft afgelopen halfjaar de verkopen zien aantrekken, vooral door groei in Nederland, Duitsland en België. Dalende grondstoffenprijzen en de waardevermindering van het pond drukten de omzet, maar dankzij lagere kosten verbeterde het resultaat.

ForFarmers verkocht met 4,6 miljoen ton veevoer bijna 3 procent meer dan een jaar eerder. De netto-omzet liep daarbij met 4,4 procent terug naar bijna 1,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde met 7 procent, tot 46 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Yoram Knoop wees erop dat boeren het nog altijd moeilijk hebben ,,door de aanhoudende druk op prijzen voor melk, vlees en eieren''. Daarbij werken politieke ontwikkelingen, zoals de brexit, niet mee. Desalniettemin sprak hij zijn geloof uit ,, in een sterke toekomst van de agrarische sector''.
[verwijderd]
0
update bericht....

Update: ForFarmers boekt meer winst

Omzet onder druk door gedaalde grondstofprijzen.

ForFarmers heeft in de eerste helft van 2016 het bedrijfsresultaat zien oplopen, ondanks een teruglopende omzet als gevolg van dalende grondstofprijzen. Dit meldde de onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij vrijdag voorbeurs.

CEO Yoram Knoop stelde in een toelichting op de jaarcijfers dat boeren druk ervaren op de prijzen voor melk, vlees en eieren. Toch kreeg ForFarmers het voor elkaar het volume te laten groeien door een focus op de verbetering van het rendement. In het Verenigd Koninkrijk deed ForFarmers vorig jaar een overname die bijdroeg aan het resultaat, zo zei de CEO. De verzwakking van het Britse pond als gevolg van de Brexit benadeelde de resultaten negatief.

ForFarmers is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met de stroomlijning van de organisatie waar het concern ook een voorziening voor heeft genomen van 1,6 miljoen euro, die ten laste komt van het eerste halfjaar. De bedoeling daarvan is meer efficiency te bewerkstelligen in de bevoorradingsketen.

De netto-omzet van ForFarmers daalde in het afgelopen halfjaar met 4,4 procent naar 1,071 miljard euro. De verkoopprijzen stonden in het afgelopen jaar volgens de onderneming in alle agrarische sectoren onder druk. De volumes stegen bij ForFarmers afgelopen halfjaar daarentegen juist met 2,9 procent en autonoom lagen de volumes 1,3 procent hoger.

Ongunstige wisselkoerseffecten voor het Britse pond en gedaalde grondstofprijzen hadden een negatief effect op de omzetvorming. In het geval van de Britse munt lag het negatieve effect op de omzet op 1,8 procent Overnames hadden een positief effect van 1,5 procent op de omzet. Autonoom viel de omzet 4,1 procent lager uit.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) exclusief incidentele posten steeg met 8,2 procent van 42,8 miljoen naar 46,3 miljoen euro. De brutowinst daalde van 210,5 miljoen naar 206,5 miljoen euro. Onder de streep resteerde een 2,2 procent hogere nettowinst van 25 miljoen euro.

De Nederlandse omzet steeg licht naar 501,6 miljoen euro met een stijging van het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) van 30,6 miljoen naar 35,4 miljoen euro. Voor Duitsland en België samen stond een licht lagere omzet in de boeken van 262,4 miljoen euro, maar met een gestegen onderliggende EBITDA van 5,2 miljoen euro naar 6,7 miljoen euro. In het Verenigd Koninkrijk daalde de omzet flink van 386,2 miljoen euro naar 339,1 miljoen euro, terwijl het onderliggende EBITDA steeg van 14,1 miljoen euro naar 15,2 miljoen euro.

ForFamers maakte zag over de verslagperiode kans om de operationele kosten via zijn lopende efficiencyprogramma One Farmers met 2,8 procent terug te dringen, een afname van 5,8 miljoen euro.

Outlook

ForFarmers verwacht voor de tweede helft van het jaar dat de devaluatie van het Britse pond een groter negatief effect zal hebben op het resultaat. In de rundveesector is het klimaat nog slecht, hoewel er zich verbeteringen aftekenen, De varkenssector lijkt op korte termijn te verbeteren, terwijl de pluimveetak toenemende concurrentie en prijsdruk ervaart.

De onderneming herhaalde de ambitie om op lange termijn een hogere winst te boeken en tot de best presterende bedrijven in de voerindustrie te behoren.

De wereldwijde oogstvooruitzichten zijn voor dit jaar gunstig en dat brengt volgens ForFarmers de mogelijkheid met zich mee de prijzen voor de klanten op een relatief laag niveau te houden, waarmee afnemers in staat zijn hun rendement te ondersteunen.

Met betrekking tot de Brexit is ForFarmers sceptischer. Het Britse pond speelde het bedrijf met de daling danig parten in de eerste helft van dit jaar en verwacht wordt dat dat nog wel even zo blijft. "Kansen zijn er echter op de langere termijn ook, want de Britten zijn niet zelfvoorzienend in varkensvlees. Met een duurdere euro is het waarschijnlijk dat er meer varkens in Groot-Brittannië gefokt gaan worden en dat betekent meer vraag naar voer", legde ForFarmers uit.

Strategie

De aandacht van ForFarmers in de totale strategie is niet gewijzigd. De onderneming hanteert daarvoor de naam Horizon 2020. ForFarmers blijft zich richten op de professionele runder-, varkens- en pluimveeboer in landen met veel dieren, waar het streeft naar een leidende positie. Naast Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België richt het bedrijf zijn pijlen dan ook op Rusland, Polen, Spanje en Frankrijk. De oorlogskas kent een omvang van ongeveer 300 miljoen euro.

Het aandeel ForFarmers noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,8 procent hoger op 6,05 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 26, 2016 04:40 ET (08:40 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
voda
0
Beursblik: goede prestaties ForFarmers

Kepler Cheuvreux noemt ForFarmers sterk gepositioneerd.

ForFarmers heeft over de eerste helft van dit jaar goede cijfers bekend gemaakt. Dit bleek vrijdag uit een analyse van de resultaten door Kepler Cheuvreux.

Analist Christian Graven vindt het aandeel ForFarmers aantrekkelijk gewaardeerd met het oog op de verwachte kasstroom, de verbeteringen in het rendement op de investeringen en de acquisitiemogelijkheden die de onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij heeft.

Graven omschrijft de fase waarin ForFarmers zich bevindt als een overgangssituatie waarin het bedrijf sterk is gepositioneerd met een uitstekende toegang tot het boerenbedrijf, met goede samenwerkingen zoals met Nutreco en het vermogen om prijsstijgingen door te kunnen berekenen aan klanten. Daarnaast biedt de toenemende complexiteit volgens de analist mogelijk kansen voor een verdere marktconsolidatie.

Kepler Cheuvreux heeft geen advies op het aandeel ForFarmers. Het aandeel noteerde vrijdag op een vlak Damrak onveranderd op 6,00 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel ForFarmers

Koersdoel naar 7,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC Markets heeft woensdag het koersdoel voor ForFarmers verhoogd van 7,00 naar 7,50 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Gerard Rijk van NIBC stelde dat het geleidelijke herstel van de eindmarkten ForFarmers in de kaart zal spelen. Hierdoor zullen beleggers in de komende maanden mogelijk positiever gestemd raken over het aandeel, zo verwacht de marktvorser.

Door de recente overnameaankondigingen, waaronder de overname van veevoeder VleutenSteijnVoeders, overweegt Rijk een aanpassing van zijn verwachtingen. Met name de verwachting van het bedrijfsresultaat (EBIT) van 70 miljoen euro voor 2017 lijkt daarbij aan de lage kant, aldus de analist van NIBC.

"Ook problemen rond pensioenen lijken nu onder controle", zo stelde de marktvorser verder.

Op een vlak Damrak koerste het aandeel ForFarmers woensdagochtend 0,8 procent hoger op 6,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ForFarmers mag VleutenSteijnVoeders overnemen

ACM heeft geen bezwaar tegen acquisitie.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers mag het bedrijf VleutenSteijnVoeders overnemen. Dit maakte de Autoriteit Consument en Markt dinsdag bekend.

Tegen de goedkeuring kan binnen zes weken een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank in Rotterdam, zo meldde de ACM.

ForFarmers maakte op 22 juli bekend het veevoerbedrijf voor de varkenssector te willen overnemen. Financiële details van de transactie werden niet vermeld.

VleutenSteijnVoeders, dat voornamelijk actief is in Zuidoost-Nederland, boekte in 2015 een omzet van circa 91 miljoen euro uit de verkoop van circa 295.000 ton voeders.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ForFarmers dinsdag 0,7 procent hoger op 6,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel ForFarmers

Koersdoel naar 8,30 euro.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel van ForFarmers verhoogd van 7,50 naar 8,30 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Gerard Rijk schreef in een rapport dat de koers van het aandeel sinds de notering op Euronext onder druk staat vanwege de lage vlees- en zuivelprijzen. Maar deze prijzen zijn volgens de marktvorser aan het stabiliseren.

Belangrijker voor ForFarmers noemde Rijk de mogelijkheid om de winstgevendheid met zo'n 20 miljoen euro te verhogen door verbeteringsinitiatieven. De marktvorser stelde dat extra pensioenbetalingen en de gevolgen van Brexit hiermee worden opgevangen.

Recente overnames zijn volgens de analist de kers op de taart en onderstrepen de financiële discipline van het management. ForFarmers kocht in juli VleutenSteijnVoeders, een veevoeder gericht op de varkensindustrie met een omzet van rond de 90 miljoen euro.

Het aandeel ForFarmers sloot dinsdag op een iets lager Damrak 1,8 procent lager op 6,48 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Tante Jo
0
Fuck, wat is er aan de hand met FF? zie het volume eens en de aantallen (computerhandel) ze hebben ze voor zeer lage prijs weten te bemachtigen tegen een gemiddelde prijs van 6,50?
679 stukjes per keer maar ook een paar keer 5.000.
wie weet meer?
succes en houd vast!
Groet TJ

oersdetails Koers Volume Tijd
Laatste 6,50 149.000 17:38:55
Verschil 0,022 0,34 %
Bied 6,50 1.000 17:38:44
Laat 6,533 679 17:37:00
Hoogste 6,60 09:20:49
Laagste 6,496 09:08:13
Cum. volume 5.104.888
Open 6,50 09:00:24
Indicatieve opening 6,50
Vorige handelsdag: slot / dagomzet 6,478 38.451 27-09-2016
Gemiddelde dagomzet 91.484
NewEnergy
0
Block trades die buiten de beurs gedaan zijn, maar vervolgens via de exchange worden afgewikkeld. AFM register maar in de gaten houden of er meldingen zijn.
Tante Jo
0
[verwijderd]
0
quote:

NewEnergy schreef op 29 september 2016 09:28:

Block trades die buiten de beurs gedaan zijn, maar vervolgens via de exchange worden afgewikkeld. AFM register maar in de gaten houden of er meldingen zijn.


Grote partijen van pensioenfonds en hedgefunds?
jeff_cassius
0
AMSTERDAM (AFN) - APG Asset Management heeft een belang in ForFarmers aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek vrijdag uit een melding bij de toezichthouder.
APG heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 6,71 procent in het veevoerbedrijf. Er zijn geen eerdere meldingen van APG in ForFarmers terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.
NewEnergy
0
Dat duurde niet lang. Volgens het AFM register hebben ze nu 7.1 mln stukken dus dat verklaart die block trades van de laatste dagen. De vraag is alleen van wie ze ze hebben gekocht?
66 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jul 2024 17:35
Koers 2,960
Verschil -0,010 (-0,34%)
Hoog 2,990
Laag 2,955
Volume 73.551
Volume gemiddeld 98.844
Volume gisteren 156.678

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront