Altice « Terug naar discussie overzicht

Altice september 2016

63 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
YR/YR
0
laten we hopen van wel. ziet er in ieder geval goed uit. gemiddeld is de koers van Altice onder de analisten op ruim 21 euro
ABC1234
0
Ik vind het wel opvallend dat de "negatievelingen" puur en alleen over de schulden van Altice praten.
Terwijl ik juist in het schuldenstuk nog enorme verbeteringen te behalen zie. Als de markt in Frankrijk stabiliseert en USA doet wat men nu doet kan het niet uitblijven dat Altice een betere rating krijgt en dus schulden kan herfinancieren tegen lagere rente. Dat levert een enorme kosten besparing op en zo komt men in een opwaartse spiraal waarbij 20 euro zeker geen vreemd koersdoel is.
YR/YR
0
eens!
altice heeft vorig jaar aangekondigd (voorlopig) geen overnames te doen, maar zich enkel te concentreren op het integreren van de overnames. Ze zijn tot nu toe goed bezig. En Altice is niet gek. Ze weten dat de rente ooit weer omhoog gaat, ben er van overtuigd dat ze die renteverhoging voor zullen en leningen zullen doorrollen.
JorisV
0
De toekomst zal dit uitwijzen. De vraag is ook of zij zo'n essentieel stuk "markt hardware" in handen hebben dit deze waardering verantwoord.
ABC1234
0
15.30-15.40 is de eerste weerstandszone. Je zag nu ook dat we even afgeketst zijn op deze weerstand. Even kracht opbouwen. Slot rond de 15.10-15.15 zou al mooi zijn voor vandaag. Rsi heeft nog genoeg ruimte naar boven.

Ik denk persoonlijk dat de weerstand pas doorbroken wordt als AEX de 458
Structureel breekt. Voorlopig is belangrijkste voor Altice om op weekbasis de doorbraak uit de driehoek te forceren.
Dat gaat vooralsnog prima!
[verwijderd]
0
2-9-2016 Drie partijen in de race voor SFR Belgie - media
Verkoopprijs mogelijk een half miljard euro.

(ABM FN) Telenet, Orange en Apax strijden voor SFR België van de Franse kabelaar Altice en krijgen binnenkort toegang tot de boeken om tot een bindend bod te kunnen komen. Dit schreef zakenkrant De Tijd vrijdag.

Als een verrassing komt de berichtgeving niet echt. Begin juli schreef de Financial Times al dat Altice Lazard in de arm nam om de verkoop van SFR België te begeleiden.

SFR behaalt met 110.000 klanteneen omzet van 75 miljoen euro en kent een operationele winst (EBITDA) van 51 miljoen euro. Volgens de Financial Times zou een verkoopprijs rond de 500 miljoeneuro bedragen. Dit bedrag werd vrijdag opnieuw genoemd door De Tijd.

Na de berichtgeving begin juli schreven analisten van KBC Securities reeds dat een verkoop geen onlogische zet was, nadat Altice de strijd om Base, het Belgische onderdeel van het Nederlandse KPN, had verloren. Ook zucht Altice, dat genoteerd is op de Amsterdamse beurs, onder een zware schuldenlast.

Zakenbank Bryan Garnier liet zich eveneens positief uit over de verkoopplannen van Altice. Met behulp van de verkoopopbrengst kan Altice juist weer meer investeren om in andere landen een topspeler te worden.

YR/YR
0
benieuwd wat het met de koers gaat doen vandaag. Volgens enquête van Corne van Zijl wordt september een flop maand voor Altice
YR/YR
0
Telenet, Orange en het investeringsfonds Apax strijden voor de telecom- en kabelspeler SFR België (ex-Numericable) van de zakenman Patrick Drahi. Het prijskaartje kan een half miljard euro bereiken.
Advertentie



RECENT ADVIES
Telenet Group Holding kopen of verkopen?
Bekijk hier het advies op belegger.be
KPN Koninklijke kopen of verkopen?
Bekijk hier het advies op belegger.be
Orange Belgium kopen of verkopen?
Bekijk hier het advies op belegger.be
Altice, de eigenaar van SFR, reeg de voorbije jaren de overnames aan elkaar. Die transacties werden vooral gefinancierd met schulden. De jongste miljardendeal was de overname van Cablevision, de vijfde grootste kabelaar van de Verenigde Staten, voor 17,7 miljard dollar.
De groep van de Frans-Israëlische zakenman Patrick Drahi kwam door die overnamepolitiek de jongste maanden in financiële ademnood. Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de oplopende schulden.
Om de schuldenlast wat te verlichten besliste Altice om de Belgische en Luxemburgse dochter van zijn telecomfiliaal SFR te verkopen. Het verkoopproces werd begin deze zomer op gang getrokken via de zakenbank Lazard.
Eind juli voerde de verkoper een eerste schifting door. Volgens meerdere bronnen overleefden Telenet, Orange (de moedergroep van het voormalige Mobistar) en het investeringsfonds Apax die selectie. De drie kandidaten krijgen toegang tot de boeken van SFR België en moeten straks een bindend bod indienen. Orange bevestigde eind juli al zijn belangstelling voor het dossier.
Apax biedt voorlopig alleen op SFR België. Op andere Europese kabeldossiers werkte het samen met Duco Sickinghe (ex-Telenet). Straks opnieuw? Of ligt dat delicaat?
De verkoopprijs zou kunnen oplopen tot een half miljard euro of ongeveer tien keer de operationele kasstroom (ebitda) van SFR Belux. Dat is de ‘multiple’ die de jongste jaren gemiddeld betaald wordt voor kabelactiva in Europa.
Alles laat uitschijnen dat Apax alleen op het SFR-dossier biedt. Maar velen zullen zich de vraag stellen of Duco Sickinghe, de ex-CEO van Telenet, zich bij het investeringsfonds geschaard heeft of nog zal scharen.
Sickinghe werkt via zijn durffonds Fortino al langer samen met Apax om Europese kabelactiva op te kopen. Eind vorig jaar kochten ze samen de Maltese kabelaar Melita en enkele maanden later legden ze de hand op de Portugese kabelbedrijven Cabovisao en Oni. Hun ambitie: een Europees ‘mini-Telenet’ bouwen. SFR België is dan een bijkomende stap in die richting.
Sickinghe is al ruim drie jaar weg bij de Mechelse kabel- en telecomgroep en moet geen rekening houden met een belangenconflict of een niet-concurrentiebeding. Maar het is duidelijk dat een strijd tegen zijn ex-werknemer delicaat ligt. Mogelijk zal hij deze keer daarom passen.
Dat Altice eraan denkt de Belgische en Luxemburgse SFR-dochters te verkopen is niet zo verwonderlijk. Altice heeft in België weinig expansiemogelijkheden meer. De Franse groep was vorig jaar in de running voor de overname van de mobiele operator BASE, die door het Nederlandse KPN werd verkocht. Ze moest echter de duimen leggen voor rivaal Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet.
SFR gebruikt in ons land het netwerk van BASE om mobiele diensten te verkopen aan zijn klanten. Dat Telenet nu eigenaar is van BASE maakt het vervelend voor Altice-SFR: het moet eigenlijk met een concurrent onderhandelen over het gebruik van dat netwerk en de prijs daarvoor.
SFR Belux - vroeger bekend onder de namen Numericable en Coditel - biedt telecom- en mediadiensten aan via de tv-kabel en is ook beperkt actief op de gsm-markt. Het is aanwezig in elf gemeenten in Brussel, de provincie Henegouwen en in het Groothertogdom Luxemburg. Het bedrijf telt 140.000 klanten (110.000 in België) en haalt op een omzet van 75 miljoen euro een operationele kasstroom (ebitda) van 51 miljoen euro.
Bij SFR zwijgt men in alle talen over het verkoopdossier, ‘zodat de onderhandelingen op de best mogelijke manier verlopen’.
ABC1234
0
Is dit nu gewoon een emissie zonder dat het zo genoemd wordt?
Aandeelhouders SFR krijgen 5 aandelen Altice in ruil voor 8 aandelen SFR.

Of worden de aandelen SFR omgezet naar aandelen Altice? Hoe werkt dat dan?
YR/YR
0
het is geen emissie.. maar wat het met de koers doet, al sla je me dood. afwachten tot 09:00
ABC1234
0
Maar hoe komen die aandelen Altice er? Worden die uitgegeven en dus verwatering? Ik begrijp de constructie niet helemaal, maar ben ook een leek op dat gebied.

Verder lijkt het bericht me heel positief want centrale aansturing en alle dochtermaatschappijen gebruik laten maken van dezelfde geoptimaliseerde processen gaat heel veel geld schelen.
ABC1234
0
Heb even wat onderzoek gedaan en er zijn 2 mogelijkheden:

De aandelen zijn al in bezit
De aandelen worden ingekocht

Allebei positief dus
YR/YR
0
bij overname van SFR was de afspraak dat altice de resterende aandelen van SFR mocht overnemen. Het is een ruildeal. ER worden geen nieuwe Altice aandelen uitgegeven. Hoop dat ik het niet verkeerd heb
YR/YR
0
SFR aandeelhouders kunnen hun stukken inleveren voor altice stukken. Er wordt dus geen nieuwe aandelen uitgegeven.
YR/YR
0
PRESS CONFERENCE
Altice will hold a press conference for journalists on September 5, 2016 at 11:00 CEST to discuss the
transaction at Pavillon Kléber - 7 rue Cimarosa - Paris 16.

zullen in de loop van de dag dus meer te weten te komen
aandeeltje!
0
quote:

ABC1234 schreef op 5 september 2016 08:20:

Is dit nu gewoon een emissie zonder dat het zo genoemd wordt?
Aandeelhouders SFR krijgen 5 aandelen Altice in ruil voor 8 aandelen SFR.

Of worden de aandelen SFR omgezet naar aandelen Altice? Hoe werkt dat dan?
Dat is gewoon een emissie, waar moet het geld anders vandaan komen? Uit nieuwe aandelen die op de markt komen, of denk je dat ze eerst die aandelen gaan inkopen, waarvan dan?

Altice heeft zich voorbij gelopen en zal toch nog door het stof moeten gaan. Die paar verkoopjes gaan het verschil niet maken. Hoewel het aantrekkelijk lijkt en er sprake is van een recente stijging van koers, vind ik de tent nog altijd veel te hoog gewaardeerd.
63 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.749,74 +161,97 +0,25% 03:54
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront