TOMTOM SEPTEMBER 2016

4.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Peett schreef op 26 september 2016 17:10:


Weggebruikers krijgen actuele verkeersinformatie van andere automobilisten.

(ABM FN-Dow Jones) Kaartenmaker HERE wil met behulp van actuele verkeersinformatie verzameld door automobilisten een beter beeld geven van de omstandigheden op de weg. Dit maakte de concurrent van het in Amsterdam genoteerde TomTom dit weekend bekend in aanloop naar de jaarlijkse autobeurs in Parijs.

Met behulp van sensors op aangesloten voertuigen van Audi, BMW en Mercedes-Benz wil HERE "bestuurders een meer accurate en tijdige informatie geven waarmee zij betere beslissingen op de weg kunnen nemen". Later zullen ook andere automerken volgen.
Automobilisten krijgen onder meer informatie over de snelheid, de noodzaak om te remmen en de weersomstandigheden voor het wegdek.
De nieuwe dienst van HERE komt naar verwachting in de eerste helft van 2017 op de markt.
...

In de hype-cycle draad heb ik zojuist een uitgebreide reactie gepost.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

db8r schreef op 26 september 2016 17:40:


[...]
Ze waren de eersten die over sensor communicatiestandaarden zijn begonnen. Het lijkt erop dat ze als enige ook de daad bij het woord gevoegd hebben en het bijpassende platform gerealiseerd hebben.

Voor een uitgebreid inhoudelijk antwoord verwijs ik naar de hype-cycle draad.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

*Justin* schreef op 26 september 2016 18:13:


[...]

...
Enne... Is er niet een verschil tussen realtime traffic updates en realtime map updates? Traffic in batches, daar heb ik nog nooit van gehoord namelijk. Lijkt me nogal nutteloos. Traffic is de facto realtime.

Bij mijn weten werkt R-P. Schaeffer in zijn traffic-algoritmen met een tijdslag van 1 minuut (mogelijk sneller bij calamiteiten).
De verstrekking van traffic aan de connected klanten gaat simultaan met het verzenden van GPS traces door die klanten. Normaliter is dat 1x per 1,5 à 2 min. (Mogelijk sneller bij plotselinge veranderingen).

Iig geval klantafhankelijk, er zijn geen over-all batches.

Tom3
0
quote:

stuurloos kevertje schreef op 26 september 2016 19:36:


Marshall krijgt het benauwd
shortsell.nl/short/tomtom


De slotkoers op 15 september was Euro 7,80 (toen was de shortpositie gestegen van 0,96% naar 1%). Op 22 september (verlaging naar 0,87%) was de slotkoers Euro 8,25. Tel uit je verlies dus. Ik verdenk ze ervan dat ze vandaag hun short weer hebben uitgebreid.
[verwijderd]
0
quote:

Chameleon schreef op 26 september 2016 18:56:


360.here.com/2016/01/05/here-introduc...

Dit gaat over de Here live map die in januari 2016 bij de CES presenteerde. Hier staat al:
"For example, we’re exploring how to further enrich its platform with new sensor data from Audi, BMW Group and Daimler vehicles, which would benefit all automakers deploying HD Live Map."

we zijn nu bijna een jaar verder en nu komt de statement dat ze dit in 2017 geïmplementeerd willen hebben.

Wat een nieuws...
Mooi gevonden Chameleon. Helaas neemt Reuters dit als nieuws aan en de andere nieuws sites nemen dit klakkeloos over. Zo ook in Nederland. Vond het FD vandaag gelukkig wel beter geïnformeerd.
[verwijderd]
0
quote:

Was here schreef op 26 september 2016 19:43:


Nissan Renault en Microsoft.
Volvo en Microsoft.
HG was dit voorjaar ook bezoek bij Microsoft.
Hoe heet is Tt.Wellicht te heet!Ik verwacht dat een aantal grote techbedrijven tt graag zouden willen kopen, maar dat ze bang zijn om overboden te worden

[...]


Esri Chosen by Microsoft as its GIS Service for Enterprise Users

geospatialpr.com/2016/09/esri-chosen-...
www.esri.com/landing-pages/microsoft?...
Kent men op het forum de relatie tussen Esri en TT??? De meesten waarschijnlijk niet helaas.


corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...
[verwijderd]
0
Longtime partners @Microsoft and Esri work together to deliver geospatial analytics and #BI arcg.is/2d0Z4w2 #MSIgnite #ArcGIS
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Juun schreef op 26 september 2016 20:05:


[...]
Ok,
Beter 1, zoals jij die feiten weet neer te zetten, dan 12 uur na 2 persberichten, nog steeds fabels aan elkaar knopen. Wel frappant dat 100-en lezers dat niet hebben ontrafeld. Zelfs Justin heeft mij niet inhoudelijk gecorrigeerd. Dus verwarrend is/was het wel.
...

Ja, dat Justin er niet eerder op in ging verbaasde mij ook. Normaliter heeft hij een ijzeren geheugen en een database vol TT-kennis.

P.S. Ik ben deze dagen voor mijn doen behoorlijk druk bezig geweest op dit forum. Nu zullen jullie even wat minder van mij gaan horen, want deze 'oude brombeer' moet onder het mes. Daarna kom ik weer terug, want er valt nog genoeg te brommen.
Crash Bandicoot
0
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 september 2016 23:49:


[...]
Ja, dat Justin er niet eerder op in ging verbaasde mij ook. Normaliter heeft hij een ijzeren geheugen en een database vol TT-kennis.

P.S. Ik ben deze dagen voor mijn doen behoorlijk druk bezig geweest op dit forum. Nu zullen jullie even wat minder van mij gaan horen, want deze 'oude brombeer' moet onder het mes. Daarna kom ik weer terug, want er valt nog genoeg te brommen.Het ga je goed en hou je taai!
NewKidInTown
0
quote:

potpourri schreef op 26 september 2016 18:45:@ Justin

re je bijlage

je bent toch niet vergeten dat we naar 6 zijn gezakt.

goed, is nu allemaal water onder de brug

ik denk dat er maar één winnaar is straks en dat is noch Here, noch TT, dat is Bosch, maar ook HG , de andere Founders & Friends gaan het buitengewoon goed doen, voor hen is het place your bets

nu wij nog, voor ons is het hedge your bets.

neem aan dat je het verschil begrijpt.

succesRiekt naar een dirty-exit, bedoel je dat ook zo ?
~Justin~
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 september 2016 23:49:


[...]
Ja, dat Justin er niet eerder op in ging verbaasde mij ook. Normaliter heeft hij een ijzeren geheugen en een database vol TT-kennis.

P.S. Ik ben deze dagen voor mijn doen behoorlijk druk bezig geweest op dit forum. Nu zullen jullie even wat minder van mij gaan horen, want deze 'oude brombeer' moet onder het mes. Daarna kom ik weer terug, want er valt nog genoeg te brommen.
Sterkte BDB


NB
Ik had idd niet in de gaten dat iemand de twee totaal verschillende persberichten als 1 zag. Ik was vooral in andere draadje actief, die maanddraad vervuilt nog wel eens.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Crash Bandicoot schreef op 27 september 2016 00:10:


@Beperktedijkbewaking
Succes en een beter herstel dan de koers gewenst.

Dank. Het mes of de napijn vrees ik niet (het is geen zware operatie), wel de narcose. Na 40 jaar nog een keer, ik ervaar het als diefstal van een stukje bewustzijn.

Des temeer bewondering voor orgaandonoren die dat vrijwillig ondergaan bij een nier. Ik ben overigens allang geregistreerd donor. Van mij mogen ze alles hebben. Ook als ik hersendood ben, trek svp die stekker eruit!
Leve Pia Dijkstra.

"Mijn organen zijn van mij of van God, of zoiets...", zo luiden vele bezwaren.
Echt onzin. Een lijk is geen natuurlijk persoon meer en bezit niks meer.
Wie na zijn dood zijn nog gezonde organen aan een ander misgunt, is niet goed snik.

De bacteriën zullen het opvreten, of het wordt verbrandt. Op lange termijn gezien: uit sterrenstof zijn wij ontstaan, en in sterrenstof zullen al de atomen in ons lijf weer opgaan.

Maar intussen ben ik bang, ik geef het toe.
~Justin~
0
quote:

db8r schreef op 26 september 2016 18:48:


[...]


Nou, ik sta daar nog steeds achter. Eigenlijk is het toch niet normaal dat jij als een soort detective ook nog de posters gaat zitten navlooien? En volgens mij hoef je echt niet hoogbegaafd te zijn om deze technieken te snappen.

[...]

Lijkt me dat ze wat van hun beoogde achterstand aan het inhalen zijn. Waarom ben jij alleen maar zo uber-positief over TomTom? Door jouw draadjes heb je heel veel AB's en volgers maar zie jij het allemaal kristalhelder? Verkondig jij niets dan de waarheid?

Is het verkeerd om bronnen te vragen? Ben jij de nieuwe messias?

Ik vind het teveel moeite om posters na te vlooien. Ik meende slechts een bepaald taalgebruik te herkennen en vroeg er naar. Gezien je reactie zou het kunnen kloppen.

Als het zo is, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik het kinderlijk vind om enerzijds wel op een normale manier - als Hik - met mij te chatten hier (en ook een enkele keer op Twitter). En met een andere naam aan te vallen.

Ik ben geen messias maar het is mijn goed recht om soms een bron voor me te houden. De overige 99% is gedocumenteerd, ik geef vrijwel altijd vinkjes mee. Doe ermee wat je wilt.

Nu ik toch even op je profiel keek... ook bij jou zit er wel eens een 'boude' voorspelling bij. Of gaan we de 5 euro nog zien dit jaar?


db8r 29 jun 2016 om 14:21
Ik zie geen herstel. Ik zie ongeduldige shorters trappelen om bij de eerste gelegenheid (en die komt er, dat weten we nu wel zo onderhand!) de boel nog verder naar beneden te kletteren. We gaan dit jaar echt nog de 5 zien. Er is ook dit jaar nog geen enkele relief rally geweest van TomTom. Zelfs nu niet na de waanzinnige daling afgelopen week. Zelfs niet na goed nieuws. TomTom is dit jaar op geen enkele manier negatief in het nieuws geweest. Opdrachten rijgen zich aaneen. Analisten zijn bullish met koersdoelen tot ruim 2 maal de huidige koers. Leg het maar uit. Er is nauwelijks aanleiding om de kansen voor TomTom dit jaar anders te zien dan vorig jaar. Shortersparadise dus. En Computertrading waar je helemaal niks tegen begint. Denk maar niet dat je het op deze manier kunt winnen. Er zijn geen echte kopers, alleen maar echte verkopers. De longs die er ziek van worden en instappen op andere, maar dan terecht afgestrafte aandelen.
[verwijderd]
0
@BDB: hopelijk komt je denkvermogen ongeschonden door de narcose. Ik kan je onbehagen daarover navoelen. Ik ben ook wars van alles wat je hersenen kan aantasten. Met (coma-)zuipen voorop. Maar ook drugs, overtollige suikers, metformine, Geert Wilders, Trump, you name it.

De kans is natuurlijk het grootst dat het allemaal zal meevallen. Ook die wetenschap is zich blijven doorontwikkelen. En potentiële hersenschade heeft behoorlijk de aandacht. Ik duim voor je!
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 27 september 2016 01:26:


[...]
Dank. Het mes of de napijn vrees ik niet (het is geen zware operatie), wel de narcose. Na 40 jaar nog een keer, ik ervaar het als diefstal van een stukje bewustzijn.

Des temeer bewondering voor orgaandonoren die dat vrijwillig ondergaan bij een nier. Ik ben overigens allang geregistreerd donor. Van mij mogen ze alles hebben. Ook als ik hersendood ben, trek svp die stekker eruit!
Leve Pia Dijkstra.

"Mijn organen zijn van mij of van God, of zoiets...", zo luiden vele bezwaren.
Echt onzin. Een lijk is geen natuurlijk persoon meer en bezit niks meer.
Wie na zijn dood zijn nog gezonde organen aan een ander misgunt, is niet goed snik.

De bacteriën zullen het opvreten, of het wordt verbrandt. Op lange termijn gezien: uit sterrenstof zijn wij ontstaan, en in sterrenstof zullen al de atomen in ons lijf weer opgaan.

Maar intussen ben ik bang, ik geef het toe.Succes en heel veel sterkte
[verwijderd]
0
quote:

KidBackInTown schreef op 27 september 2016 00:58:


[...]

Riekt naar een dirty-exit, bedoel je dat ook zo ?


de belangen zijn erg groot, de sector is gevraagd en TT staat erg laag voor beursnotering, dan ben je als bedrijf gewoon kwetsbaar
nu weten we allemaal dat het erg moeilijk is als een groot gedeelte van de aandelen in de handen zitten van een paar, dat maakt een externe overname enkel mogelijk als men de interne houders mee heeft dat kan eigenlijk enkel maar geregeld door een private company die hebben geen verantwoording voor compliance af te leggen hoe ze een deal in elkaar hameren.

TT heeft als aandeel gewoon moeite aan de beurs hoger te komen, het is al jaren bezig met de transitie en de goede ontwikkeling binnen het bedrijf laten zich niet in winsten vertalen ( tot nu toe ) en dat geeft een vertekend beeld, voor cijfers is TT rijkelijk gewaardeerd, voor assets is het zwaar ondergewaardeerd, dat is een uitnodiging voor iemand om toch eens een move te maken.

verder spelen er ook nog externe factoren die een invloed gaan hebben op aandelen , en die externe factoren geven aan dat de kans op een mega correctie toch staat te komen, enkel de timing is niet in te vullen, waarschijnlijk bij de eerste renteaanpassing gaan we naar een langdurige downtrend

hoop echt dat we op de autoshow goed omhoog gaan een goede gelegenheid uit te hedgen wat mij betreft.

succes
[verwijderd]
0
Beste BDW,

Je schrijft dat je 40 jaar geleden je laatste narcose hebt ondergaan. Terecht dat je dan een beetje huiverig bent omdat je in die tijd volledig van de kaart was. Tegenwoordig is de narcose zo mooi afgesteld op de duur van de ingreep dat je meteen weer bij de les bent als je de uitslaapkamer uit gereden wordt.

Leuk is het nooit, elke ingreep houdt een risico in. Veel sterkte en ik hoop snel weer wat van je te horen.

Toi, toi,

Tin
4.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 17:35
Koers 7,640
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,770
Laag 7,590
Volume 220.396
Volume gemiddeld 711.894
Volume gisteren 220.396