nterview in VEB's Effect.

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
maci
0
EFFECT // SEP/OKT 2016 - 17
TEKST DJAJA OTTENHOF.

Jan Arie van Barneveld ‘Brunel accepteert geen verlies- gevende omzet’

Hij zit er al bijna zestien jaar en zou zich nu eigenlijk opmaken voor zijn afscheid, maar bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld van Brunel (1950) heeft zijn pensioen nog even opgeschort. De energietak van de detacheerder zit namelijk in zwaar weer en Van Barneveld wil dit onderdeel zelf door de oliecrisis leiden.

-->> Leest eerst de bijlage en daarna onderstaande, waar de tekst verder gaat:

zeilboot gezeten. Ik vind het heel leuk om te werken met de mensen bij Brunel, maar er komt een mo- ment dat je op een ander tempo moet gaan leven. Dat had wat mij betreft ook wel gekund. Het zijn natuurlijk prima kerels, maar je kunt niet alles en bij beide is dat gebleken. Uiteindelijk is het dan mijn verantwoordelijkheid om het op te lossen.”
7 U voorspelde op de aandeelhoudersvergadering vorig jaar nog dat Brunel de komende jaren kan groeien naar 2 miljard euro omzet. Is dat nog reëel?
“Dat was uitgaande van een goede ontwikkeling in olie en gas. Desalniettemin zit er nog een enorme groeipotentie in dit bedrijf. Zowel Nederland als Duitsland kan nog eens twee keer zo groot worden. We hebben inmiddels een vestiging in Zwitserland, twee vestigingen in Oostenrijk, we hebben drie jaar geleden vestigingen in Praag geopend. Die zijn allemaal winstgevend en groeien. Eigenlijk is er voor Brunel geen grens.”

8 Wat is de drijvende kracht voor die groei?
“Er is een enorme vraag naar specifiek technisch personeel waar niet aan voldaan kan worden. Die schaarste is voor ons geweldig. Overal waar schaarste is, ontstaat er namelijk een soort knelpunt. Wij hebben de contacten en zoekmethodes om de juiste mensen te vinden. Dat is een kunst op zich. Daarnaast moeten we ook het contact goed kunnen leggen, een vertrouwensband opbouwen en de klant zo goed kennen dat we die kunnen overtuigen dat onze oplossing voor hem de juiste is. De mensen die dat kunnen, hebben we hier in huis en daar- door hebben we de capaciteit om te groeien.”

9 Zou u door overnames toch niet nog sneller kunnen groeien?
“Een heel groot deel van de overnames die in onze branche worden gedaan, zijn niet succesvol. Het is namelijk lastig om mensen over te nemen. Bij overnames loopt talent vaak weg en dat is een groot risico. Vaak zie je dat een bedrijf met heel veel bombarie een overname aankondigt: ‘Het past precies, in een klap zo veel omzet erbij, alleen al de beslissing levert tweehonderd miljoen euro op’. Dat is onzin, kijk een paar jaar later wat over is van zo’n overname. 60 tot 70 procent van die overnames brengen enorme verliezen en kapitaalvernietiging met zich mee. Een bedrijf dat vast zit in zijn markt, dat eigenlijk niet verder kan groeien en een stap uit zijn markt moet maken, dat zou een situatie kunnen zijn die een overname rechtvaardigt.”

10 Maar dat soort partijen is er niet? “Kijk naar Energy. Het heeft geen zin om daarin overnames te doen, want partijen is er niet? “Kijk naar Energy. Het heeft geen zin om daarin overnames te doen, want de concurrentie in dat veld ziet er niet uit, daar hangen de rafels bij. Zij proberen te overleven. Daar blijft niets van over, dus dat is ook voor ons niet interessant. Bovendien gaat het er ook niet om wat een ander aan behoeftes heeft, maar wat wij voor behoeftes hebben. Ik denk dat wij door zelfstandig te groeien veel meer waarde toevoegen dan door een bedrijf over te nemen.”

11 De rafels hangen eraan bij de concurrentie. Betekent dit dat u ma in de olie- en gasindustrie?
“Ja, ik denk het wel, al kan ik het niet aantonen met cijfers. Mijn gevoel zegt dat we heel goed bezig zijn met de maatregelen die wij nemen en vooral met de beslissingen over wat we wel en niet doen. We willen bijvoorbeeld geen verlies- gevende omzet. Dat accepteren we niet, terwijl onze concurrenten dat om strategische redenen wel doen. Hetzelfde geldt voor de verleiding om bedrijven over te nemen.”

12 Het klinkt niet alsof zakenbankiers en over- name-adviseurs bij u een gewillig oor vinden.
“Ik zou daarvoor iedere dag wel een afspraak in mijn agenda kunnen hebben, er is een enorme druk op Brunel, maar ik heb daar geen ruim- te voor. Binnen Energy is het alle hens aan dek en daar ligt nu mijn focus. De managers zitten overal en die wil ik spreken, die wil ik zien. Een videoconferentie is voor mij niet persoonlijk genoeg om eruit te halen waar iemand mee zit en hoe ik zou kunnen helpen. Ik vlieg dus van hot naar her.”

13 U heeft een wand met honderden portretten van medewerkers in uw kantoor hangen. Is dat
om u eraan te herinneren voor wie u hier zit?
“Mijn achtergrond is de accountancy. Ik kom uit de cijfers, kijken naar getallen, naar prestaties en hoe pres- taties omgezet worden in verlies en winst. Die focus heb ik nog steeds, maar tegelijkertijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen en heb ik mijn aandacht verlegd naar mensen. Het succes en de ontwikkeling van het bedrijf draaien maar om één ding en dat zijn de mensen. De kwaliteit van mensen, hun passie, hoe zij samen- werken, dat bepaalt uiteindelijk het succes. Feitelijk is er niks anders.”

‘ER IS EEN ENORME VRAAG NAAR SPECIFIEK TECHNISCH PERSONEEL WAAR NIET AAN VOLDAAN KAN WORDEN. DIE SCHAAR- STE IS VOOR ONS GEWELDIG’
‘IK DENK DAT WIJ MARKT- AANDEEL WINNEN’
‘WIJ GAAN NIET OP KOOP- JESJACHT. BIJ OVERNAMES LOOPT TALENT VAAK WEG EN DAT IS EEN GROOT RISICO’
Bijlage:
Gunther
0
Als je binnen je organisatie geen geschikte opvolger kunt vinden, dan doe je volgens mij of iets niet goed, of de tent wordt klaar gemaakt voor verkoop. Kan me niet voorstellen dat als de focus zo op eigen personeel ligt, daar niemand tussen zit die het stokje over kan nemen. Met Brand en Van Barneveld straks op leeftijd is de vraag of ze willen cashen of niet. Ben erg benieuwd, maar Brunel prijkt bij mij hoog op het lijstje overnamekandidaten.
alrob
0
misschien wel weer een moment om nu in te stappen. Oliemarkt stabiliseert enigszins en Brunel ver onder de 16.00. Ik stap de komende week in. De 2e kwartaalresultaten waren erg slecht en gaven weinig hoop op verbetering. Daarom gok ik op een positieve verrassing als de verwachtingen slecht zijn.
Nu nog een goed moment afwachten.
alrob
0
alrob
0
DL wordt overgenomen, nu Brunel nog. Calls DL 200% winst. Brunel slechts aandelen, maar 25% overnamepremie is ook mooi.
effegenoeg
0
quote:

alrob schreef op 6 oktober 2016 20:26:


DL wordt overgenomen, nu Brunel nog. Calls DL 200% winst. Brunel slechts aandelen, maar 25% overnamepremie is ook mooi.


Is wel een voor de hand liggende prooi.
Denk aan Adecco en Manpower gezien het internationale werkgebied.
Ben ook vorige maand ingestapt.
alrob
0
Tja Effe genoeg, elk nieuw jaar wordt Brunel weer als kansrijke overnameprooi gezien. Het wordt tijd dat dat uitkomt.
Maar een ritje naar dik in de 18 is ook best.
effegenoeg
0
quote:

alrob schreef op 9 oktober 2016 18:18:


Tja Effe genoeg, elk nieuw jaar wordt Brunel weer als kansrijke overnameprooi gezien. Het wordt tijd dat dat uitkomt.
Maar een ritje naar dik in de 18 is ook best.


Goede spreiding in fondsen heeft me nog al eens van deze gebeurtenissen doen overkomen.
Maar behalve dat ben ik ervan overtuigd dat Brunel structureel voor de toekomst er sterker gaat uit komen.
kusadasi
0
Ondanks de oliesector die de weg omhoog heeft gevonden,blijft het met Brunel maar
aanmodderen.
kusadasi
0
De cijfers van Page-groep uit de UK,geven het beeld dat het nog niet zo slecht gaat
er komt gelukkig weer wat vraag naar het aandeel Brunel,posities zijn ingenomen nog
maar een klein verlies voor mij.
maci
0
quote:

geen pechvogel schreef op 12 oktober 2016 07:37:


beste nel, kun je de tekst hier plaatsen? bedankt.


Het interview waar het stuk in BB over gaat staat in deze draad.
kusadasi
0
De opleving was weer van korte duur,Page groep vandaag ook weer fors hoger in de UK
+5%
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 jul 2020 17:35
Koers 6,240
Verschil +0,060 (+0,97%)
Hoog 6,240
Laag 6,000
Volume 62.461
Volume gemiddeld 93.434
Volume gisteren 65.617