AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG in oktober: the way is up!

187 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
menko
2
Dit is de grondstof van de toekomst!uit de Slim Beleggen nieuwsbrief.

Aanstaande maandag transformeren we de nieuwste editie van het Grondstoffen Rapport in een exclusieve studie rondom LITHIUM.
Het team ziet kansen ontstaan in dit segment, en deze timing is erg bewust gekozen.
Ltihium is namelijk geen onbekende. De grondstof kwam het op radar bij vele beleggers nadat enkele jaren terug duidelijk werd dat elektrische wagens de toekomst zouden worden.
Door de opkomst van Tesla, en specifiek het bericht dat deze autobouwer z’n eigen batterijfabriek ging bouwen, sloegen de stoppen door in de lithiummarkt. Beleggers sprongen op alles wat linksom en rechtsom te maken had met lithium.
De zogenaamde lithiumaandelen gingen in sommige gevallen parabolisch. Zonder dat hier uiteindelijk een grondige basis voor was. De hype kwam er snel. Gezien de ontwikkelingen van hypes in de gronstoffenmarkt, in het verleden, lieten onze analisten dit traject wijselijk aan zich voorbij gaan.
De gevolgen zijn helaas weer pijnlijk duidelijk: niet lang na de hype, volgde de ontnuchtering. De weg naar het succes is immers nog lang, en bezaaid met vele obstakels. De koersen doken weer net zo hard naar beneden als ze eerder omhoog schoten.
Vele beleggers zitten ondertussen op de blaren.
Na de afkoelingfase treed nu de fase van het gezonde realisme in voor de lithiumsector. De tijd van het echte groeiparcours lijkt nu stilaan aangebroken.
Want de meeste fabrikanten van elektrische wagens voorzien de massaproductie van middenklasse wagens, voor het brede publiek, naar 2017 en 2018 toe. Dit betekent een vraagimpuls naar batterijen. En dus ook naar lithium, de grondstof voor deze batterijen.

De productiecapaciteit van lithiumbatterijen zal op 5 jaar tijd verDRIEvoudigen!
Wie de markt van lithium niet kent, verwacht dat de opwaartse prijsdruk hierdoor giganisch zou zijn. Dat is in theorie zo, maar in de praktijk werkt de lithiummarkt net iets anders.
Lithium wordt immers verkocht middels termijncontracten. Grote spelers, producenten en afnemers, spreken prijzen met elkaar af over de langere termijn. Dit maakt de markt voor lithium ondoorzichtig voor de buitenwereld.
Of anders gesteld: het is moeilijk om een dagprijs op lithium te plakken.
Toch worden er diverse statistieken en prijsdata verzameld, zodat instituten tot een prijsbepaling voor lithium kunnen komen. Hieronder ziet u zo’n prijsgrafieken voor de 2 belangrijkste lithiumproducten in de afgelopen jaren.

U ziet zelf dat in de voorbije jaren de gemiddelde prijzen voor lithium weliswaar stegen, maar helemaal niet zo hard als sommige lithiumaandelen.
Pas recent, in 2016, is er sprake van een reële uitbraak van de lithiumprijs, voor meerdere producten!
Dit was het ultieme signaal voor de analisten van het Grondstoffen Rapport om zich vast te bijten in deze bijzonder interessante materie. Want hoe je het draait of keert, lithium zal een belangrijk deel van onze toekomst gaan bepalen.
In de voorbije maanden hebben ze alle lithiumspelers tegen het licht aan gehouden, en het moet gezegd dat er behoorlijk wat ‘troep’ in de markt zit. Dat is helaas altijd zo na een hype.
Het was vooral een zaak om het kaf van het koren te scheiden, en vervolgens te wachten op het juiste moment om toe te slaan. Dit moment is nu aangebroken. Q4 van 2016 lijkt een perfect ogenblik om lithium op onze radar te plaatsen.
En meteen zagen onze analisten kans in 2 lithiumaandelen.
In deze uitgebreide lithium-special van het Grondstoffen Rapport pakken we uit met 2 intensieve analyses van deze lithiumaandelen.
• De eerste is een effectieve lithiumproducent, met activa in Zuid-Amerika.
• De tweede positie is een opkomende lithiumproducent, met activa in Canada.
De twee lithiumaandelen werden geselecteerd uit een bulk van tientallen aandelen, omdat ze van de hoogste kwaliteit zijn, en tegen een goede prijs te kopen zijn op de beurs. Bovendien liggen beide koersen er technisch erg interessant bij.
Maar dat zal u verder duidelijk worden bij het lezen van de nieuwste editie van het Grondstoffen Rapport.
Zoals gezegd, een editie volledig toegedicht aan de lithiummarkt, inclusief 2 LITHIUM KOOPTIPS.
De timing kan wat ons betreft niet beter, zowel fundamenteel als technisch.
Maak ook gebruik van onze uitgebreide en intensieve studie over lithium. Het is voor velen nog een onbekend segment, maar het potentieel is gigantisch, én wordt bovendien concreet.
toontjeavanti
1
eddy59
1
PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla Motors heeft in het derde kwartaal flink meer wagens aan de man gebracht. De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's leverde 24,500 bolides af, wat meer dan 70 procent is dan een kwartaal eerder.

Tesla overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. Die hadden in doorsnee niet op zo'n verkooppiek gerekend, nadat de verkopen eerder dit jaar wat tegenvielen.

Het bedrijf van ondernemer Elon Musk zet de laatste tijd echter alles op alles om de vraag naar zijn Models S en Model X te doen aantrekken. De autobouwer wil graag indruk maken op investeerders. Volgend jaar brengt het bedrijf het kleinere en minder dure Model 3 op de markt. Voor het zover is zou Tesla graag nog extra kapitaal ophalen.

De onderneming denkt in het laatste kwartaal van dit jaar zelfs nog ietsje meer auto's te kunnen verkopen. Tesla houdt vast aan een voorspelling van in totaal 50.000 verkochte voertuigen in het tweede halfjaar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

[verwijderd]
0
quote:

Vogeltje71 schreef op 3 oktober 2016 16:40:

Gaap. Stamp stamp.
Weinig handel vandaag.
viper one
0
goedemorgen iedereen, leuke stijging maar op dit moment is slechts één ding van belang dat spijtig genoeg de koers zal bepalen tot de cijfers. Gaat Goldman Sucks verder met haar spelletjes rond de drempel van de 3% of gaan ze mee voor de longrun? Dit is de enige reden dat de koers zo kwakkelt de laatste dagen. Het is ook exact de reden dat ik tegen die klojovereniging ben. Net zoals JP Morgan die vroeger net hetzelfde deden en Black Rock die wat tegen hun eigen aandelen gingen shorten. Ik ben van mening dat je als je met een fonds instapt aan een participatie van 3%, hetgeen toch 860k aandelen vertegenwoordigt, je er dan langer in blijft dan een paar weken... Zoals gezegd, tot de cijfers gaan we daar nog mee geconfronteerd worden, en dan wordt GS hopelijk vervangen door een paar fondsen die wel een visie hebben... GLTA
Trusty Jules
0
quote:

viper one schreef op 4 oktober 2016 10:53:

goedemorgen iedereen, leuke stijging maar op dit moment is slechts één ding van belang dat spijtig genoeg de koers zal bepalen tot de cijfers. Gaat Goldman Sucks verder met haar spelletjes rond de drempel van de 3% of gaan ze mee voor de longrun? Dit is de enige reden dat de koers zo kwakkelt de laatste dagen. Het is ook exact de reden dat ik tegen die klojovereniging ben. Net zoals JP Morgan die vroeger net hetzelfde deden en Black Rock die wat tegen hun eigen aandelen gingen shorten. Ik ben van mening dat je als je met een fonds instapt aan een participatie van 3%, hetgeen toch 860k aandelen vertegenwoordigt, je er dan langer in blijft dan een paar weken... Zoals gezegd, tot de cijfers gaan we daar nog mee geconfronteerd worden, en dan wordt GS hopelijk vervangen door een paar fondsen die wel een visie hebben... GLTA
Wat is je probleem precies? - ze houden 800K+ aandelen als ze die lozen zal dat zeker te merken zijn. Ze traden en omdat ze groot zijn hebben ze wat meer in hun trukendoos dan eenvoudige lieden. Het is heel opvallend als je naar de openstaande grotere optie posities kijkt:

Aan de call zijde (alleen open interest >100 - OCT/NOV):

C OCT 15 - 139 contracten
C OCT 18 - 235 contracten
C NOV 17 - 196 contracten

Aan de put zijde (ditto):

P OCT 15 - 170 contracten

Als Goldman of een ander een positie opbouwt kunnen ze dat doen door te middelen met de opties. Een mogelijke interpretatie van het bovenstaande is dat ze long in de OCT15 en NOV17 calls zitten en short de OCT 18 call en de put OCT 15.

De combinatie short put en long call is een synthetisch aandeel positie die waarschijnlijk niet veel netto gekost heeft zeker als ze op 18 short staan. Dus inderdaad zullen ze proberen voor oktober de prijs te pinnen op 18. Voor november zijn ze - in geval van een doorbaak al gehedged en kunnen ze weer overnieuw beginnen. De positie vergt continu aanpassingen vandaar de meldingen van GS maar dit zou wel degelijk een lange termijn opbouw kunnen zijn in een fonds dat niet zo liquide is als ze graag zouden willen.

De methode is niks mis mee - een van de problemen van de grote jongens is dat ze in niet zo liquide markten zeer slechte bied-laat prijzen krijgen dus je moet wel een beetje schipperen om in of uit te stappen.Dit is een manier om dat effect wat te verminderen.

Ik heb overigens geen idee of dit GS - een ander - of dat het volstrekt verkeerd is. Maar een ding is zeker er staat een grote positie waarbij er zeker een partij is die tot 21/10 de koers niet ver boven de 18 wil hebben staan. Tel daarbij op dat de resultaten er aan komen dan is dit niet de omgeving waarin je een grote koersuitslag moet verwachten. Op zijn vroegst na 21/10 gaat het - mijns inziens - harder lopen.
lanciared
0
Jules, Een hele uitleg, bedankt voor je tijd hiervoor.
Maar ... koersbeinvloeding, actief de koers trachten te beinvloeden noem ik manipuleren.
Neen, niet trachten, het gewoon doen.

Ik noem het manipulatie. En is strafbaar. (maar alom wordt het gedaan, door velen)
Had niets of niets anders verwacht van deze bende boeven.
Ze dragen een maatpak, maar het zijn gewoonweg onbetrouwbaren.

Zag het trouwens al een paar weken aan. Was te merken trouwens.

Nu wanneer je er wil inzitten tot eind 2018/2019 is het nu niet zo erg, maar voor vele andere particulieren is het gewoon niet netjes.

Kan me trouwens heel goed inbeelden, dat wanneer zij wat willen bijkopen, ze eerst wat pakjes verkopen, om de koers zo laag mogelijk te brengen.
Met plezier op een uurtje, bij opening een - van een dikke 2% aldus veroorzaken.
Koopt aldus gemakkelijker bij aldus.
Ook niet netjes, ik verwacht nl. wanneer er partijen inkopen, dat de koers dan hoger gaat.
Trusty Jules
0
Tja marktmanipulatie is wanneer iemand probeert een artificieel niveau voor de koers te bewerkstelligen. Hier is echter meer in het spel omdat er een statistisch significante afwijking is tussen de slotkoersen van optionable en non-optionable aandelen. Het is nog sterker tussen hevig getrade optionable aandelen en anderen zoals AMG. Gemiddeld sluiten koersen van aandelen met opties vaker dichtbij een van de strikes. Op een expiratie dag is er is er ook een significante afwijking in het aantal keren dat een optionable aandeel een strike kruist dan overige aandelen.

GS (en anderen) hebben zeker genoeg verstand van zaken om binnen de wettelijke perken te blijven en dus slechts gebruik te maken van een natuurlijke neiging die koersen van optionable aandelen nu eenmaal hebben. De hedge (calls OCT 17) zijn nodig omdat een breakout nooit uitgesteloten is en dat het dan vaak heel hard gaat.

Ze hebben echter niet veel keus als ze in een fonds als AMG willen instappen. Even een paar verkoop orders geven voor een grote koop order heeft echt geen zin. Je krijgt een vreselijke price spike en je wordt genaaid op de bied/laat spread. Een gestage stroom koop-orders wordt ook opgemerkt en dan gaat het steeds harder. Je zou kunnen zeggen dat een dergelijke actie een ergere markmanipulatie is dan proberen mee te deinen met een neiging die aanwezig is in de koers.

De eenvoudige manier is puts schrijven die in de money staan over een lange periode. Zo kun je ook langzaam instappen en je de distortie in de koersen van een grote koper binnen de perken houden. puts verkopen met calls zijn zoals gezegd een synthetisch aandeel en zo kan je toch ook van de stijging profiteren. Door een combinatie van meerdere methodes zoals deze kun je als grote partij toch in een klein fonds instappen.
[verwijderd]
0
Over 4 weken gaat die handrem eraf. Als iemand dan nog ff gas geeft tikken we 20 aan dit jaar. Wat is het stil met adviezen
aandeeltje!
0
Lijkt een zelfde patroon als bij vorge rapportage, nou prima verder als ie dan even hard omhoog schiet.
Adviesen volgen pas weer bij volgende cijfers.
lanciared
1
..... Stil...
Eerste berichtje voor vandaag.
Ik vind wel dat de bodem, na koersstijgingen van afgelopen maanden, de bodem dus, van 18,40/18,50 vrij stevig is.
Zie het niet vlug lager gaan, en als we hierrond terecht komen is er een swing terug naar boven.

Ziet er goed uit.
Geeft hoop voor de komende maanden.
Vertrekbasis is dus 18,50 of hieromtrent.
LR.
eddy59
1
Het is een flink overnamefeest, voor €28,00 AMG ook in de aanbieding.
Welk bedrijf zou hier baat bij hebben?
Tesla
Chinese zonnepanelen bouwer
....
lanciared
0
Sorry Eddy , droom maar verder.
AMG niet te koop voor 28 euro.
Beslist zijn er die het willen voor deze prijs, maar beslist niet te koop.
187 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 24,500
Verschil +0,340 (+1,41%)
Hoog 24,500
Laag 23,840
Volume 211.210
Volume gemiddeld 244.611
Volume gisteren 140.716

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront