PB: Trading update Q3 2016: omzet stijgt met 5,8%. Duitsland onder druk.

74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
maci
0
Eerste negen maanden

Netto-omzet stijgt met 5,7% naar € 298,7 miljoen (like-for-like orderintake: +2,2%).

Brutomarge stijgt met 40 bps naar 57,0%.

Kosten stijgen met 8,7% naar € 154,2 miljoen.

EBITDA daalt met 4,5% naar € 24,5 miljoen.

Derde kwartaal

Netto-omzet stijgt met 5,8% naar € 102,0 miljoen (like-for-like orderintake: -0,3%).

Brutomarge stijgt met 30 bps naar 56,9%.

Kosten stijgen met 14,2% naar € 53,8 miljoen.

EBITDA daalt met 27,1% naar € 7,4 miljoen.

Derde kwartaal
De omzet van Beter Bed Holding stijgt in het derde kwartaal met 5,8% naar € 102,0 miljoen. De stijging wordt bereikt middels een toename van het gemiddeld aantal filialen als gevolg van autonome groei en overnames. De totale like-for-like orderintake bedraagt -0,3%. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door lagere bezoekersaantallen in Duitsland.

In Duitsland daalt de omzet met 7,4% (Q3 2015: +1,5%). In vergelijkbare winkels daalt de orderintake in Duitsland met 8,8%.

In Nederland stijgt de omzet met 15,5% door een aantrekkende vraag en sterke, promotionele acties. De orderintake in vergelijkbare winkels neemt toe met 14,8%.

Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en België hebben een omzetgroei gerealiseerd van respectievelijk 17,4%, 30,6%, 32,6% en 34,5%. In deze landen, met uitzondering van Oostenrijk, wordt de stijging veroorzaakt door een combinatie van expansie en like-for-like groei van de orderintake.

Het gemiddeld aantal winkels ligt 4,7% hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dit is voornamelijk bereikt met de overnames van Sängjätten in Zweden, BettenMax in Oostenrijk en winkelopeningen in Spanje, België, Duitsland en Zwitserland.

Brutomarge
In het derde kwartaal is de brutomarge gestegen naar 56,9% (Q3 2015: 56,6%) met name als gevolg van verbeterde inkoopcondities.

Kosten
De kosten nemen in het derde kwartaal toe met € 6,7 miljoen (+14,2%). Dit wordt veroorzaakt door een toename van het aantal winkels met 4,7%, meer personeel op de winkelvloer in met name de Benelux, hogere kosten als gevolg van toegenomen reclamekosten, meer investering in verkooptraining van het personeel, gestegen afschrijvingen, en meerkosten als gevolg van het verder professionaliseren van de organisatie binnen de kaders van het strategisch plan.

EBITDA
Door de omzetdaling in Duitsland daalt de EBITDA in het derde kwartaal van € 10,1 miljoen naar € 7,4 miljoen. De EBITDA komt daarmee uit op 7,3% van de omzet (cumulatief: 8,2% van de omzet).

Gang van zaken
In de Benelux, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden wordt een voortzetting van de huidige positieve ontwikkeling van de omzet voorzien. De onderneming verwacht ook in het vierde kwartaal een lagere omzet in Duitsland, hoewel daar een lichte verbetering van de omzettrend zichtbaar is. De focus blijft ook in het komende kwartaal liggen op een versnelde executie van de strategie 'From Good to Great 2016-2020', met name in Duitsland.

Interim-dividend
De onderneming hanteert voor het interim-dividend hetzelfde uitkeringspercentage als in voorgaande jaren (65%) en keert een interim-dividend uit ten bedrage van € 0,34 per aandeel (2015: € 0,39 per aandeel). De betaalbaarstelling is voorzien op 16 november 2016 en het aandeel zal op 1 november 2016 ex dividend noteren. De recorddatum is bepaald op 2 november 2016.

Profiel
Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie die haar klanten op betaalbare wijze elke dag opnieuw zo comfortabel en gezond mogelijk wil laten slapen. Dit doet de onderneming via de winkels en eigen webshops met de formules:

Matratzen Concord, gevestigd in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
Beter Bed, gevestigd in Nederland en België.
Beddenreus, gevestigd in Nederland.
El Gigante del Colchón, gevestigd in Spanje.
Literie Concorde, gevestigd in Frankrijk.
Sängjätten, gevestigd in Zweden.
De winkelformules staan voor producten van goede kwaliteit, het beste advies aan klanten en altijd de best mogelijke deal.

Verder heeft Beter Bed Holding een groothandel in merkartikelen in de slaapkamerbranche via haar dochter DBC International. Het internationale merk M Line wordt verkocht in de landen Nederland, Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Het huidige totaal aantal eigen winkels bedraagt 1.186. In 2015 behaalde de onderneming een netto-omzet van € 385,4 miljoen. Hiervan wordt 70,1% buiten Nederland gerealiseerd.

Beter Bed Holding N.V. is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed (BBED NL0000339703) is opgenomen in de AScX.
Kaviaar
0
Alle landen doen het goed, behalve Duitsland. Als BB dat op poten krijgt, dan gaat de koers flink omhoog.

Mooi dat BB zich daar nu expliciet op gaat focussen.
Charlemagne
0
Niet zo slecht dat de krs zo moet reageren. Ze zijn nu (tijdelijk ) in de aanbieding........
DirkDeNeu
0
ik heb een plukje bijgekocht. Economie gaat langzamer beter. Meer huis verkopen, meer bedden. Althans dat hoop ik natuurlijk.
twinkletown
0
(ABM FN-Dow Jones)

Beter Bed heeft in het derde kwartaal de omzet iets sterker zien afnemen dan voorzien, en ondanks een sterke brutomarge lag het bedrijfsresultaat wel duidelijk onder de taxaties uit. Dit stelde analist Wim Hosteurs van KBC Securities vrijdag, na een analyse van de cijfers van Beter Bed over de eerste negen maanden en het derde kwartaal van dit jaar.

Analist Hoste wees nadrukkelijk op de tegenwind in de voor Beter Bed belangrijke Duitse markt, waar de weg omhoog ingeslagen moet worden met een omvorming van het winkelbestand daar. Een positieve prestatie in Duitsland in het vierde kwartaal op vergelijkbare basis lijkt er niet meer in te zitten, voegde Hoste daaraan toe.

De analist zal de taxaties voor Beter Bed verlagen, ofschoon hij verwacht dat de onderneming op de lange termijn aan de winnende hand is, mede op basis van het sterke management en het vermogen de brutomarges te verbeteren.

KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies met een koersdoel van 23,00 euro.
twinkletown
0
Inmiddels een mooi hapje voor het Zuid-Afrikaanse winkelbedrijf Steinhoff. Heeft begin augustus dit jaar de keten van Amerikaanse matrassenwinkels Mattress Firm Holding voor 2,4 miljard dollar overgenomen met 100% premie..
Diegy
0
Zeer slechte cijfers. Grote kans dat er na het weekend nog koersdoel verlagingen gaan komen van analisten. Zo een daling als deze duurt nooit 1 dag. En sentiment op de beurs lijkt ook om te slaan.
maci
0
quote:

Diegy schreef op 28 oktober 2016 10:57:


Zeer slechte cijfers. Grote kans dat er na het weekend nog koersdoel verlagingen gaan komen van analisten. Zo een daling als deze duurt nooit 1 dag. En sentiment op de beurs lijkt ook om te slaan.


Ik zat al te wachten op je reactie!

Voor andere volgers: onderstaande postte ik gister op een draad bij Wessanen [en zonet ook bij AND]:

"Heel opvallend is dat je (vrijwel) alleen opduikt in draadjes waar het met de koers, om wat voor reden dan ook, niet zo loopt als verwacht.

Het advies om je te negeren ondersteun ik volledig, al ben ik me bewust dat ik er nu even van afwijk.
Doel hiervan is om meer volgers te krijgen."

Voor de degenen die Diegy nog niet eerder "lazen: klik eens op z'n naam, lees wat berichten en trek je conclusie.

[Edit]
Schroom niet. Kopieer dit bericht en plaats het op plekken waar Diegy ook alleen de intrigant uithang.
Diegy
0
Is gewoon de realiteit als de cijfers zo worden afgestraft. Probeer geen vallend mes te vangen. Je ziet dat de koers naar beneden word gedrukt. De laat op 18.22 word steeds opnieuw gevuld. Short partij?
Rotel74
0
quote:

Diegy schreef op 28 oktober 2016 11:57:


Is gewoon de realiteit als de cijfers zo worden afgestraft. Probeer geen vallend mes te vangen. Je ziet dat de koers naar beneden word gedrukt. De laat op 18.22 word steeds opnieuw gevuld. Short partij?


"Daar is tie weer.........! Gaat het een beetje meneer D......?"
Diegy
0
Nu word het interessant op 17,90 om in te stappen voor een herstel in de loop van de middag. Arcadis herstelde gister einde van de middag ook iets na slechte cijfers en tomtom poetste de dikke min vorige week vrijdag aan het einde van de dag bijna ineens helemaal weg.
Diegy
0
Interessant artikel uit het FD (aug 16)

Beter Bed op jacht naar een omzet van €1 mrd

Drie weken geleden werd de beddensector opgeschud door de miljardenaankoop van het Amerikaanse Mattress Firm. Iedereen keek naar Beter Bed als het volgende overnamedoelwit. Maar bij de Udense beddenketen gaat men daar niet op zitten wachten. De blik is gericht op eigen groei, misschien wel richting een jaaromzet van €1 mrd over vijf tot tien jaar. En als er overnames worden gedaan, dan door Beter Bed zelf.

Dat zegt Ton Anbeek, bestuursvoorzitter van Beter Bed, in een interview met het FD.

Het Amerikaanse Mattress Firm is groot geworden door overnames, onder andere die van Amerika’s nummer twee, Sleepy’s. Nu is Mattress Firm opgekocht door het veel grotere Zuid-Afrikaanse conglomeraat Steinhoff. Is dat het beeld in de sector de komende jaren, dat de grotere vis de kleinere opeet?

‘Dat zou goed kunnen, maar is moeilijk te zeggen. Wij hebben op dit moment een succesvolle strategie en daar gaan we mee verder.’

Bestaat de kans dat er een bod komt op Beter Bed?

‘Ik kan niet kijken in de hoofden van anderen. Er zijn altijd mensen geweest die Beter Bed een aantrekkelijk bedrijf vonden. Dat was aan de private-equitykant, maar ook bij strategische partijen. Ik denk dat iedereen om zich heen kijkt.’

Heeft niemand interesse getoond, ook niet na Steinhoff-deal? Zijn jullie in de afgelopen weken benaderd door financiële of strategische partijen?

‘Nee. En wij zien natuurlijk ook wel wat er gebeurt. Maar wij doen gewoon datgene waarvoor we ingehuurd zijn. En dan zorgen dat we met de beste mensen succesvol uitvoeren en implementeren.’

Beter Bed maakte dinsdag voorbeurs halfjaarresultaten bekend. Daaruit bleek dat de huidige strategie succes heeft. In Nederland steeg de omzet met bijna 19%. Nu Duitsland nog, waar u de keten Matratzen Concord runnen. Wat moet u daar nog doen?

‘We moeten daar attractiever worden, meer klanten aantrekken, de formule upgraden. Ook moeten we meer ruimte in winkels vrijmaken voor snelgroeiende segmenten als boxsprings. We testen nu nieuwe winkels met alleen boxsprings. Dus Boxsprings Concord in plaats van Matratzen Concord.’
Winkel van BeterBed in Hoofddorp. De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 10 mln moeten groeien. Foto: Dijkstra
Winkel van BeterBed in Hoofddorp. De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 1 mrd moeten groeien. Foto: Dijkstra

In Duitsland daalt de omzet uit winkels die langer open zijn dan één jaar, met ongeveer 4%. Wanneer willen jullie daar weer een groei van 2% tot 3% krijgen?

‘Eind dit jaar, begin volgend jaar willen we dit al zichtbaar maken. Dus in de eerste helft van volgend jaar moet je dat zeker al kunnen zien.’

Duitsland is goed voor ongeveer 60% omzet. Dus als de winstmarges min of meer gelijk blijven, dan heeft Beter Bed zo meteen flink wat te besteden. Wat gaan jullie doen met al dat geld?

‘We gebruiken het om te groeien, om het maar even zwart-wit te zeggen. Daarnaast willen we een mooi dividendaandeel blijven. En het zou natuurlijk prachtig zijn als we een mooie acquisitie kunnen doen. In nieuwe landen of bestaande landen. Zo is dat in Groot-Brittanië zeker mogelijk.’

Kan het een grote acquisities zijn?

‘Daar zijn we de organisatie en de holding voor aan het inrichten. Zo zijn we het aantal controllers aan het uitbreiden en kijken we of we een derde persoon moeten toevoegen aan de raad van bestuur. Dat als de kans zich voordoet, we dat kunnen.’

De huidige jaaromzet van Beter Bed ligt momenteel nog onder de €400 mln. Hoe ziet Beter Bed er over tien jaar uit?

‘Ik kan ook niet in de toekomst kijken. Ik denk wel dat we dan fors groter zijn geworden, dat we flink marktaandeel hebben gewonnen en flink zijn geëxpandeerd. Er zal her en der ook een acquisitie hebben plaatsgevonden. Als je vijf tot tien jaar vooruit kijkt is het niet raar te denken dat je een miljard omzet kunt hebben of meer.’

Jeroen Molenaar
twinkletown
0
quote:

Diegy schreef op 28 oktober 2016 13:11:


Interessant artikel uit het FD (aug 16)

Beter Bed op jacht naar een omzet van €1 mrd

Drie weken geleden werd de beddensector opgeschud door de miljardenaankoop van het Amerikaanse Mattress Firm. Iedereen keek naar Beter Bed als het volgende overnamedoelwit. Maar bij de Udense beddenketen gaat men daar niet op zitten wachten. De blik is gericht op eigen groei, misschien wel richting een jaaromzet van €1 mrd over vijf tot tien jaar. En als er overnames worden gedaan, dan door Beter Bed zelf.

Dat zegt Ton Anbeek, bestuursvoorzitter van Beter Bed, in een interview met het FD.

Het Amerikaanse Mattress Firm is groot geworden door overnames, onder andere die van Amerika’s nummer twee, Sleepy’s. Nu is Mattress Firm opgekocht door het veel grotere Zuid-Afrikaanse conglomeraat Steinhoff. Is dat het beeld in de sector de komende jaren, dat de grotere vis de kleinere opeet?

‘Dat zou goed kunnen, maar is moeilijk te zeggen. Wij hebben op dit moment een succesvolle strategie en daar gaan we mee verder.’

Bestaat de kans dat er een bod komt op Beter Bed?

‘Ik kan niet kijken in de hoofden van anderen. Er zijn altijd mensen geweest die Beter Bed een aantrekkelijk bedrijf vonden. Dat was aan de private-equitykant, maar ook bij strategische partijen. Ik denk dat iedereen om zich heen kijkt.’

Heeft niemand interesse getoond, ook niet na Steinhoff-deal? Zijn jullie in de afgelopen weken benaderd door financiële of strategische partijen?

‘Nee. En wij zien natuurlijk ook wel wat er gebeurt. Maar wij doen gewoon datgene waarvoor we ingehuurd zijn. En dan zorgen dat we met de beste mensen succesvol uitvoeren en implementeren.’

Beter Bed maakte dinsdag voorbeurs halfjaarresultaten bekend. Daaruit bleek dat de huidige strategie succes heeft. In Nederland steeg de omzet met bijna 19%. Nu Duitsland nog, waar u de keten Matratzen Concord runnen. Wat moet u daar nog doen?

‘We moeten daar attractiever worden, meer klanten aantrekken, de formule upgraden. Ook moeten we meer ruimte in winkels vrijmaken voor snelgroeiende segmenten als boxsprings. We testen nu nieuwe winkels met alleen boxsprings. Dus Boxsprings Concord in plaats van Matratzen Concord.’
Winkel van BeterBed in Hoofddorp. De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 10 mln moeten groeien. Foto: Dijkstra
Winkel van BeterBed in Hoofddorp. De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 1 mrd moeten groeien. Foto: Dijkstra

In Duitsland daalt de omzet uit winkels die langer open zijn dan één jaar, met ongeveer 4%. Wanneer willen jullie daar weer een groei van 2% tot 3% krijgen?

‘Eind dit jaar, begin volgend jaar willen we dit al zichtbaar maken. Dus in de eerste helft van volgend jaar moet je dat zeker al kunnen zien.’

Duitsland is goed voor ongeveer 60% omzet. Dus als de winstmarges min of meer gelijk blijven, dan heeft Beter Bed zo meteen flink wat te besteden. Wat gaan jullie doen met al dat geld?

‘We gebruiken het om te groeien, om het maar even zwart-wit te zeggen. Daarnaast willen we een mooi dividendaandeel blijven. En het zou natuurlijk prachtig zijn als we een mooie acquisitie kunnen doen. In nieuwe landen of bestaande landen. Zo is dat in Groot-Brittanië zeker mogelijk.’

Kan het een grote acquisities zijn?

‘Daar zijn we de organisatie en de holding voor aan het inrichten. Zo zijn we het aantal controllers aan het uitbreiden en kijken we of we een derde persoon moeten toevoegen aan de raad van bestuur. Dat als de kans zich voordoet, we dat kunnen.’

De huidige jaaromzet van Beter Bed ligt momenteel nog onder de €400 mln. Hoe ziet Beter Bed er over tien jaar uit?

‘Ik kan ook niet in de toekomst kijken. Ik denk wel dat we dan fors groter zijn geworden, dat we flink marktaandeel hebben gewonnen en flink zijn geëxpandeerd. Er zal her en der ook een acquisitie hebben plaatsgevonden. Als je vijf tot tien jaar vooruit kijkt is het niet raar te denken dat je een miljard omzet kunt hebben of meer.’

Jeroen Molenaar

Zo te zien ben je rond de 18 euro ingestapt Diegy. Waarschijnlijk een goed moment maar ik wacht nog even..
Diegy
0
quote:

twinkletown schreef op 28 oktober 2016 13:19:


[...]
Zo te zien ben je rond de 18 euro ingestapt Diegy. Waarschijnlijk een goed moment maar ik wacht nog even..

Zat je nog niet in beter bed? Dacht dat je al stukken had.
twinkletown
0
quote:

Diegy schreef op 28 oktober 2016 13:47:


[...]
Zat je nog niet in beter bed? Dacht dat je al stukken had.

Heb inderdaad stukken BeterBed, maar (gelukkig) een zeer beperkt aantal. Zit nu op het vinkentouw om (fors) bij te kopen. De marktkapitalisatie van BeterBed bedraagt slechts 395,2 miljoen EUR; een bieding -op korte termijn- met een premie van 40% zou mij niets verbazen..
maci
0
quote:

Diegy schreef op 28 oktober 2016 13:11:


Interessant artikel uit het FD (aug 16)

Beter Bed op jacht naar een omzet van €1 mrd

[Knip]


Je gaat nu, net als bij Wessanen een charmeoffensief inzetten? En nog wel door een stuk dat ik toentertijd heb geplaatst te kopiëren?
Echt vet man!
Wanneer kunnen we het eerste artikel uit het FD dat door jou wordt geplaatst hier verwachten?
Kaviaar
0
quote:

maci schreef op 28 oktober 2016 14:02:


[...]

Je gaat nu, net als bij Wessanen een charmeoffensief inzetten? En nog wel door een stuk dat ik toentertijd heb geplaatst te kopiëren?
Echt vet man!
Wanneer kunnen we het eerste artikel uit het FD dat door jou wordt geplaatst hier verwachten?Maci,

Diegy is niet wijzer. Overal op forums verschijnt hij als de cijfers van een bedrijf minder zijn dan verwacht en dan begint hij te brallen. Waarschijnlijk zit hij vandaag ook op het forum van Gemalto.


Kaviaar
0
quote:

twinkletown schreef op 28 oktober 2016 10:37:


(ABM FN-Dow Jones)

Beter Bed heeft in het derde kwartaal de omzet iets sterker zien afnemen dan voorzien, en ondanks een sterke brutomarge lag het bedrijfsresultaat wel duidelijk onder de taxaties uit. Dit stelde analist Wim Hosteurs van KBC Securities vrijdag, na een analyse van de cijfers van Beter Bed over de eerste negen maanden en het derde kwartaal van dit jaar.

Analist Hoste wees nadrukkelijk op de tegenwind in de voor Beter Bed belangrijke Duitse markt, waar de weg omhoog ingeslagen moet worden met een omvorming van het winkelbestand daar. Een positieve prestatie in Duitsland in het vierde kwartaal op vergelijkbare basis lijkt er niet meer in te zitten, voegde Hoste daaraan toe.

De analist zal de taxaties voor Beter Bed verlagen, ofschoon hij verwacht dat de onderneming op de lange termijn aan de winnende hand is, mede op basis van het sterke management en het vermogen de brutomarges te verbeteren.

KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies met een koersdoel van 23,00 euro.Twinkletown,

...dat de onderneming op de lange termijn aan de winnende hand is, mede op basis van het sterke management en het vermogen de brutomarges te verbeteren.

De aandelen zijn nu een koopje voor de wat langere termijn
[verwijderd]
0
Diegy, denk je eraan dat het maandag de laatste dag van de maand is?! Dus je hebt nog maar 1 volle werkdag om die vijf verplichte sollicitaties bij de Sociale Dienst in te leveren. Doe dat nou jongen want zo kun je een strafkorting voorkomen en heb je volgende maand tenminste weer brood op de plank. Dat lijkt mij zinvoller dan hier de godganse dag De Fictieve Belegger uit te hangen.
Hopelijk luister je naar mijn goede raad, ik gun namelijk iedereen het beste, zelfs een irritante repeteerplaat als jij.
voda
0
Beursblik: Beter Bed operationeel duidelijk onder verwachting

KBC Securities verlaagt taxaties.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het derde kwartaal de omzet iets sterker zien afnemen dan voorzien, en ondanks een sterke brutomarge lag het bedrijfsresultaat wel duidelijk onder de taxaties uit. Dit stelde analist Wim Hosteurs van KBC Securities vrijdag, na een analyse van de cijfers van Beter Bed over de eerste negen maanden en het derde kwartaal van dit jaar.

Analist Hoste wees nadrukkelijk op de tegenwind in de voor Beter Bed belangrijke Duitse markt, waar de weg omhoog ingeslagen moet worden met een omvorming van het winkelbestand daar. Een positieve prestatie in Duitsland in het vierde kwartaal op vergelijkbare basis lijkt er niet meer in te zitten, voegde Hoste daaraan toe.

De analist zal de taxaties voor Beter Bed verlagen, ofschoon hij verwacht dat de onderneming op de lange termijn aan de winnende hand is, mede op basis van het sterke management en het vermogen de brutomarges te verbeteren.

KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel Beter Bed noteerde vrijdag op een rood Damrak 6,2 procent lager op 18,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jan 2021 17:35
Koers 5,560
Verschil -0,030 (-0,54%)
Hoog 5,670
Laag 5,490
Volume 168.196
Volume gemiddeld 188.646
Volume gisteren 163.315