Heijmans - November 2016

2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tradersonly
0
Vaak zie je dat na een update en aangepaste adviezen de koersen eerst (relatief volatiel) bewegen rond het laagste advies, om vervolgens daar in steeds nauwere bandbreedte rondheen te bewegen. Het meest recente rijtje is nu als volgt.
ABN € 6,- ; ING € 6,5 ; € KBC 7 NIBC € 10,-
Diegy
0
Sentiment lijkt helemaal om te slaan
Gister ook al de aex van een dikke plus naar -1%.
aandeeltje!
0
Simpel gezegd: hup Heijmans schiet op met je emissie. Geld kont er even niet uit die projecten. De kosten natuurlijk ook minder maar niet nul. Geld was er al niet, banken verhogen niets. Casus klaar hoor. Wil je wachten totdat de covenanten geraakt zijn? (Volgens normale principes rekeninghoudend met iets van een voorziening waren ze al geraakt).
Opdrachtgevers zijn natuurlijk ook voorzichtiger met het overboeken van geld, zo werkt het, dus je moet iets doen en er rest niets anders dan geld van de aandeelhouder te vragen.
De projecten worden ten beste meer verliesgevend.....
J.Inv
0
Geen spectaculair volume vandaag. Ook niet raar. Want ondanks al dat gekrakeel hier over dat Noord-Holland project was dat al bekend.
jan6307
2
quote:

Diegy schreef op 11 november 2016 10:33:


[...]
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd.]


Heb je de koffers alweer gepakt en lul je nu weer andersom.
Een echte kerel zorgt wel dat hij ballen heeft, maar hier uit blijkt dat je geen kerel bent.
Pas je naam aub aan , en blijf hier van deze forums af.
Diegy
0
quote:

Profitmaker schreef op 11 november 2016 09:31:De dode kat heeft de afgelopen dagen een keer gestuiterd (dead cat bounce) en kan nu weer naar down :-).
Een zeer bekend fenomeen wat je vrijwel altijd ziet en waaruit door sommigen dan weer volledig ten onrechte hoop wordt geput waarna de verdere daling ook meestal inzet. PM moet altijd wel om dit soort wijsneusjes lachuuhh!
Het is nu wachten op de uitkomst van de gesprekken tussen Heijmans en de financiers.
PM verwacht binnen enkele weken duidelijkheid en verwacht een mededeling die de koers nog veel verder onder druk gaat zetten. Indien er namelijk een aanzienlijke claimemissie komt (PM schat die kans op > 95 %) is een koers na emissie in de range 3-5 euro een zeer waarschijnlijke.

En waar zal de koers denk je heen gaan komende tijd?
Lieps
0
Ik hoop dat ze zo snel mogelijk een flinke emissie bekend maken. Ik verwacht dat ze tot dat moment door shorters naar beneden worden gedrukt. Te vaak zien gebeuren met andere aandelen met zoveel probleemdossiers. Als deze arbitrage ook maar een klein beetje negatief uitpakt, dan is er geen bodem onder de koers meer.

Tien procent boete van dat project verwacht ik niet, maar als ze ook maar een deel krijgen toegewezen ben ik er bang voor. Geef ze ook weinig kans tegenover de provincie Noord Holland. In West Friesland is algemeen bekend dat die grond drassig is.

Ik ga wel weer vol in stappen als de koers een bodem rond de emissie vormt. Sterkte voor degene die nog niet verkocht hebben.
tradersonly
0
Provincie Noord Holland heeft (destijds nog) Grontmij een bodemonderzoek laten uitvoeren. Met de uitkomst daarvan - 200 dagen inklinktijd - moesten de aannemers een offerte opstellen binnen een zeer korte tijd van 3 maanden (normaal is een jaar ). Het contract biedt overigens ruimte om achteraf wijzigingen in de prijs door te voeren. Zo'n sterke positi heeft de provincie dus niet in deze.
Sowieso is de uitspraak pas naar verwachting in H2 2017.
Guus_Geluk
0
quote:

bartvde schreef op 11 november 2016 09:20:


Guus je hebt de juiste beslissing genomen, Heijmans is voer voor speculanten, maar niet voor beleggers


De hele beurs is voor speculanten. Maar wat ik al zei, er zijn inmiddels betere fondsen om in te investeren. Helaas, want Heijmans is op zich een mooi bedrijf.
Profitmaker
0
quote:

Diegy schreef op 11 november 2016 10:50:


[...]
En waar zal de koers denk je heen gaan komende tijd?


Indien er een emissie volgt (die PM voor meer dan 95 % verwacht) dan zal de koers waarschijnlijk naar 3-5 euro gaan afhankelijk uiteraard van de omvang van emissie en de dan geldende koers. Hoe lager de koers komende weken gaat, hoe meer aandelen uitgegeven gaan moeten worden om hetzelfde bedrag op te halen uiteraard.
Een overname of een overname in delen voor een lage prijs behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Er zijn probleemprojecten, er zit een uitermate zwakke cfo en er is blijkbaar geen goed AO/IC probleem gezien de konijnen die steeds uit de hoge hoed komen.
Daarnaast zit Heijmans volledig knel tussen de (banken)deur die er helemaal klaar mee lijken te zijn en wil de VEB het zwakke 'management' (of wat daar voor door moet gaan bij Heijmans) eens flink aan de tand gaan voelen.

Dan is er maar 1 conclusie mogelijk wat PM betreft: Afblijven of short zitten tot er meer duidelijkheid is. Op deze koers zou PM als bezitter van aandelen nog steeds zijn aandelen verkopen. De kans is namelijk zeer groot dat het verlies alleen maar verder oploopt als je long zit. PM heeft bij Imtech ook zeer lang gewaarschuwd en ook daar het gelijk aan zijn zijde gekregen. Dat zal hier zeer waarschijnlijk niet anders zijn.

Nog steeds een STRONG SELL advies voor Heijmans van PM.
Broke Even
0
quote:

Daexter schreef op 11 november 2016 09:20:


[...]

Het is zeker waar dat er een tekort is aan technici, maar of dat de oorzaak is van de problemen, ik waag het te betwijfelen. Ik heb zelf bij Siemens gewerkt en ook daar waren er altijd wel (bij iedere divisie) een aantal "probleemprojecten" waar geld bij moest, dat is inherent aan de business, meestal verdien je soms verlies je. Alleen als het sentiment tegenzit heb je kans dat de verliezen gaan domineren.

En laten we nu net in de staart van de ergste en langste crises sinds de jaren 30 van de vorige eeuw zitten. Daarom is het helemaal niet zo gek dat heijmans in het resultaat nog wordt gedomineerd door verlieslatende projecten. Er zijn hier wel een hoop shortsighted people die dan over de huizenmarkt beginnen, dat het de huizenprijzen stijgen enzo, maar de huizen business heeft een doorlooptijd van 1 tot 1,5 jaar, utiliteit grofweg 1,5 tot 3 jaar en infra grofweg 3 tot 5 jaar. De N23 is bijvoorbeeld getenderd in 2013.

Overigens als je de techneuten de kost zou moeten geven, die niet in staat zijn om "een beetje geld te tellen" kun je voor jezelf wel een grote inzamelingsactie beginnen, want de meeste kunnen dat (hoe wonderbaarlijk ook) niet.

Tot slot heijmans wordt ge-audit door EY, welke samen met PWC tot de beste en strengste auditors kunnen worden gerekend, alleen dat al vind ik een gerusstelling op zich. Alle ten onder gegane bedrijven die hier genoemd zijn hadden KPMG als auditor.
Ik heb ook wel eens met Siemens te doen. Daar zitten wel mensen met kennis, maar niet in Nederland. Ze moeten altijd "even met Duitsland bellen". Dan krijg je daar een mannetje die je weer door moet schakelen, met weer een ander mannetje. Dan krijg je na 4 schijven eindelijk iemand te spreken die wel verstand van zaken heeft. Als je zover komt tenminste.
Log k*tbedrijf. Maken gruwelijk misbruik van hun machtspositie. In een gezonde markt piepte ze wel anders.

Wat betreft "techneuten de kost geven". Die techneuten moeten de grond analyseren, niet het geld tellen. Schijnbaar zijn ze daar niet toe instaat. Ze gaan liever in zee met charlatans zoals Daan Roosegaarde. Daar hoor je overigens ook maar bar weinig meer van. Dat zogenaamde innovatieve lichtje is langzaam uitgedoofd, maar dat grapje heeft waarschijnlijk wel een bulk met geld gekost. Bij Heijmans valt er overigens niet veel geld meer te tellen.
Broke Even
0
quote:

shorterman schreef op 11 november 2016 09:20:


[...]Ik heb iemand gekend die eerst uitvoerder, en daarna zelfs regiodirecteur bij Heijmans is geweest, en die zei altijd, dat bij Heijmans die kennis inderdaad niet voldoende in huis is. En dat kan leiden tot chaotische beslissingen, die onvoldoende onderbouwd zijn met kennis. De bedrijfscultuur tussen BAM en Heijmans verschilt hemelsbreed, vertelde deze man. BAM noemde hij "een juweeltje van kennis". Ik heb het zelf niet meegemaakt, maar wat die man zei, doet mij nu wel aan de zijlijn staan. Vooral nu al deze probleemprojecten op de rol staan. Als ze eruit Komen, stap ik wel weer in, maar nu niet.
Als dat zo is dan is het inderdaad Russisch rouletten met dit aandeel. Dan kun je alles verwachten, maar dat blijkt ook wel.
tradersonly
0Ik ken iemand die nu bij Heijmans werkt en ik hoor zulke verhalen gek genoeg totaal niet terug.

Feit is dat 90% van de omzet een winst draait dan wel break-even en dat er nu nog 5 probleemprojecten zijn - aangenomen in het jaar waarin de huizenmarkt volledig op zijn gat lag (Q1 2013 met slechts 60 verkochte woningen), waarvan nog 2 met een hoger risico.
De n23 maakt op jaarbasis zo'n 3,3% uit van de gehele omzet bijv.
EFT zit in final settlement fase.

De financiers zien ook wel dat er op deze laatste erfenissen uit het verleden na er een prima orderporto is van zo'n 2,5 miljard omzet welk bij 1% marge reeds 1 euro + per aandeel per jaar kan genereren.

Een converteerbare obligatie, winst uit overige divisies en een emissie van slechts 10% geven al snel 40 miljoen. Dus mocht het echt tegenzitten in de uitspraak van de arbitrage van de bouw is dit zekers goed op te vangen, zonder draconische maatregelen te behoeven in te zetten.
Broke Even
0
quote:

tradersonly schreef op 11 november 2016 12:10:

Ik ken iemand die nu bij Heijmans werkt en ik hoor zulke verhalen gek genoeg totaal niet terug.
Je kent iemand, of ben je het zelf? Ga maar is achter je computer vandaan en het veld in. Dan hoor je het waarschijnlijk wel...
Daexter
0
quote:

Broke Even schreef op 11 november 2016 12:03:


[...]Ik heb ook wel eens met Siemens te doen. Daar zitten wel mensen met kennis, maar niet in Nederland. Ze moeten altijd "even met Duitsland bellen". Dan krijg je daar een mannetje die je weer door moet schakelen, met weer een ander mannetje. Dan krijg je na 4 schijven eindelijk iemand te spreken die wel verstand van zaken heeft. Als je zover komt tenminste.
Log k*tbedrijf. Maken gruwelijk misbruik van hun machtspositie. In een gezonde markt piepte ze wel anders.

Wat betreft "techneuten de kost geven". Die techneuten moeten de grond analyseren, niet het geld tellen. Schijnbaar zijn ze daar niet toe instaat. Ze gaan liever in zee met charlatans zoals Daan Roosegaarde. Daar hoor je overigens ook maar bar weinig meer van. Dat zogenaamde innovatieve lichtje is langzaam uitgedoofd, maar dat grapje heeft waarschijnlijk wel een bulk met geld gekost. Bij Heijmans valt er overigens niet veel geld meer te tellen.


:) Dat ligt er een beetje aan welke divisie van Siemens je mee te maken hebt, sommige zijn een soort voorportaal en andere zijn bijna geheel losstaand van de AG, maar inderdaad een log maar prachtig bedrijf.

Techneuten moeten vooral technisch werk doen inderdaad, maar dat was ook niet de strekking van mijn opmerking, ik reageerde op jouw insinuatie dat een accountant een flutberoep is. Net als goede technici, zijn er maar weinig goede accountants.

Bij heijmans is de vaardigheid tot het tellen van geld nu juist 1 der kernkwaliteiten die nodig zijn om te overleven. PM kan daar over meepraten, die was controller bij Imtech en zoekt nu al een tijdje naar werk.
aandeeltje!
0
Een emissie gaat wat mij betreft onder de 2 euro. Als de toestand snel verslechtert kan dit zomaar op een euro plaatsvinden. Je praat dan gewoon over een herkapitaliserimg van het bedrijf, waarbij de aandeelhouders de keuze hebben om bij te storten, zo nee, dan cash je wat van je claims en hou je weinig meer over. Krappe liquiditeit speelt echt al heel lang en is niet opgelost voordat het eigenlijk een echt probleem is geworden. Namelijk nu. Het is niet zo dat het vandaag ophoudt maar er zijn geen mogelijkheden te verwachten op zeg enige maanden. De bank zit al op,de aktiestoel, nu nog misschien in onderling overleg, dadelijk gewoon wat bitser.
Next step is gewoon de zekerheden eisen en de kredietfaciliteit stop zetten en dan rest er gedwongen nog maar een ding: adbiseur er bij die garandeert de plaatsing en ja dat alleen natuurlijk tegen bodemprijs. Het zou ook gewoon 10 cent kunnen zijn, zeker als je daar staat.
tradersonly
0
Dit jaar misschien nog een waiver voor EFT, mocht het al nodig zijn.
Volgend jaar zullen winst overige divisies + converteerbare obligatie en/of beperkte emissie meer dan voldoende zijn om zelfs worst case scenario op te vangen.
Profitmaker
0
quote:

Daexter schreef op 11 november 2016 10:04:


[...]

Tot nu toe zit jij als wijsneusje in >95% van de gevallen fout met je voorspellingen, maar dat terzijde. Ik verwacht voor de jaarcijfers weinig te vernemen, van heijmans, want of er komt een deal die niet heeel nadelig is, of er komt arbitrage, maar dat is pas ver na de jaarcijfers.

Maar we gaan het zien, voor de komende 2,5 week verwacht ik dat heijmans in lijn met het sentiment, maar met hogere beta zal bewegen. Kans is groot dat het sentiment eindelijk zijn weg omhoog hervat, vlak voor 4 december zullen de koersen iets temperen en wellicht op 4 of 5 een 20% correctie op de beurzen.


PM zit in 73% van de gevallen goed en kan goed van de winst leven, dat even terzijde.
Hard aan het werk voor je centjes? :-)
2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 12:44
Koers 6,100
Verschil -0,050 (-0,81%)
Hoog 6,340
Laag 6,040
Volume 136.908
Volume gemiddeld 260.476
Volume gisteren 168.244