Forum: TomTom » Tom Tom Januari 2017 » Pagina: 89 | Belegger.nl

Tom Tom Januari 2017

3.615 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
eduardo3105
1
*Justin* ?@IexJustin 1 uur geleden (op twitter)
www.youtube.com/watch?v=FKGat7Hf79o&a... … via @youtube
New Frontiers of Navigation - 2016 AutoMobility LA
*Justin*
4
quote:

Hik schreef op 11 jan 2017 om 19:03:


[...]

RoadDNA "A 3D PIXEL Cloud.....", er wordt niet meer gesproken over Lidar?
Kan een spreekfoutje zijn?

JM de Vries is van mening dat er nog steeds professionele Mapping Vans nodig zijn. Voor "Groundtruth and Arbitration"
Dat is interessant en contra aan de volledige crowdsourcing gedachte. Ik ben echt benieuwd hoe we dat moeten zien. Gaat het inhouden dat ze toch van tijd tot tijd de hele globe rondtuffen met Mapping-Van achtige auto's?


Doe nou niet alsof dat nieuw voor je is.

TT is grondlegger van crowdsourced mapping nog voordat een Waze ofzo uberhaupt bestond en heeft desondanks altijd gezegd dat een mix van bronnen (crowdsourced en traditioneel) tot het beste resultaat leidt.

Focus on the objectives not the means.

Het doel is een zo goed mogelijke kaart tegen zo laag mogelijke kosten. Welke middelen daarvoor gebruikt worden is in wezen irrelevant. Uiteraard heeft crowdsourcing zo'n grote potentie omdat het in theorie de kosten zwaar omlaag brengt. Maar dan moet het alsnog wel voldoende kwaliteit waarborgen.

Bij TT zie ik eerder de verhoudingen veranderen: een steeds groter percentage data crowdsourced en kleiner deel professioneel. Dat professionele zou ook een meer specifiek karakter kunnen krijgen: controle, foutdetectie of bij twijfel (daarom gebruikt JM het woord arbitration, wanneer de crowdsourced data geen uitsluitsel geven).En vergeet niet de (tien)duizenden overheidsbronnen waar TT op aangesloten is, die bieden ook de nodige input. Maar uiteindelijk gaat het om de output (het resultaat) en niet de input.

Stille vennoot
1
Welcome back Justin :-)
Naar de CES geweest ?
Wat is je de laatste weken opgevallen ? Nieuwtjes...ben benieuwd naar je mening
de eerlijke persoon
0
Dit is humor van mij justin ik waardeer jou enorm .Maar dacht dat je was wezen skiën en je sporthorloge was vergeten
En toen ben je verdwaald.Maar gelukkig weer terug.Ik leer graag van jou onderbouwing .alvast bedankt hier voor
Dutchy Ron
0
Het gaat volgens mij om de vraag of RoadDNA onderhouden kan worden middels crowdsourcing data en zonder Lidar. Correct me when I'm wrong.

In de video liet men rond de 20e minuut zien dat de kaart van A'dam in een dag kon worden opgebouwd door crowdsourcing dankzij iedereen die connected is met een TT device. Maar daarmee heb je nog geen data waarmee je de RoadDNA kunt beheren en onderhouden.
Koos99
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 11 jan 2017 om 21:34:


www.adaptive-ip.eu/files/adaptive/con...

Delen uit deze presentatie werden getoond door JM de Vries


Direct op sheet 1 de koers van het aandeel TomTom van 2015 - 2017
Starbuck
0
quote:

de eerlijke persoon schreef op 11 jan 2017 om 21:22:


Dit is humor van mij justin ik waardeer jou enorm .Maar dacht dat je was wezen skiën en je sporthorloge was vergeten
En toen ben je verdwaald.Maar gelukkig weer terug.Ik leer graag van jou onderbouwing .alvast bedankt hier voor


Hahaha gelukkig hij is weer terecht kan iedereen weer slapen ;-).
[verwijderd]
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 11 jan 2017 om 21:30:


Het gaat volgens mij om de vraag of RoadDNA onderhouden kan worden middels crowdsourcing data en zonder Lidar. Correct me when I'm wrong.

In de video liet men rond de 20e minuut zien dat de kaart van A'dam in een dag kon worden opgebouwd door crowdsourcing dankzij iedereen die connected is met een TT device. Maar daarmee heb je nog geen data waarmee je de RoadDNA kunt beheren en onderhouden.

Inderdaad, dat kaartje van A'dam laat alleen zien dat er met crowd-sourced data wordt gewerkt. Maar daar kun je idd geen bal mee voor het onderhoud van HD-maps/RoadDNA. Daarvoor is het essentieel dat er alleen exception information wordt doorgegeven vanuit intelligente clients in de wagens. Anders worden de serverprocessen totaal overbelast. Alle kennis over hoe je die processen moet inrichten houdt TomTom wijselijk voor zichzelf. Ik blijf het moeilijk vinden om in te schatten hoe snel andere partijen daar een inhaalslag kunnen plegen.

3 jaar voorsprong lijkt mij erg optimistisch en waarschijnlijk bedacht vanuit de eigen leercurve. Maar die van anderen kan best wezenlijk sneller zijn. Vandaar dat ik met enige regelmaat de term "Wij van WC-eend" laat vallen. Er is ongetwijfeld voorsprong en in de tijd dat anderen aan het inhalen zijn kan TomTom ook weer nieuwe trucjes leren, zodat de voorsprong mogelijk gewoon intact blijft.

Ik vermoed dat die Tesla-pool met volledige SDC-sensorkits HET grote leertraject van dit moment vormen. De HERE boys zijn ongetwijfeld met soortgelijke pogingen bezig, maar hebben die net als TomTom/Bosch/NVidia alle componenten uit het plaatje al operationeel?
Mob2020
0
quote:

Dokus_ schreef op 11 jan 2017 om 22:10:


Hoe here en mobileye crowdsourcing werkt

360.here.com/2016/12/30/here-and-mobi...


Blijft grappig dat Roadbook. Wat als het net gesneeuwd heeft en de strepen op de weg zijn slecht zichtbaar. Strepen op de weg moeten niet de basis zijn voor localisatie. RoadDNA in combinatie met HD Map heeft veel meer data door de professionele mapping vans en is daardoor beter te gebruiken.

TomTom laat de laatste tijd vaak tijdens presentaties zien dat ze heel goed snappen hoe de autonome driving wereld in elkaar zit. Verwacht dat ze een mooie positie gaan innemen in de ontwikkelingen die komen.
ballie2
0
Voor de liefhebber.

Dinsdag 24 januari Toekomstverkeer.

De snelweg van 2050
In de toekomst staan we niet meer in de file, maar lezen we rustig een krantje achter het stuur terwijl de auto uit zichzelf remt voor een overstekende peuter. Hartstikke handig, maar is dit wat we willen? Maken slimme auto’s ons domme bestuurders? Vijf wetenschappers vertellen hoe we ons in de toekomst van A naar B bewegen en of die B ook echt Beter is.

Sprekers: dr. Reint Jan Renes (Wageningen University) | dr. Merel Noorman (Maastricht University) | prof. dr. Hans Jeekel (TU Eindhoven) | prof. dr. Tom van Woensel (TU Eindhoven) | drs. Auke Hoekstra (TU Eindhoven)

Woensdag 25 januari Slimme Computers

Artificial Intelligence
De mens vs. computers: een wedstrijd die de mens genadeloos gaat verliezen? Computers worden steeds slimmer en hebben straks een geheugen en rekenkracht die minstens zo krachtig zijn als jouw brein. En dan hebben we het niets eens over de zelflerende computer! Waar is de computer van de toekomst toe in staat? Vijf wetenschappers doen ons versteld staan.

Sprekers: prof. dr. Eric Postma (Tilburg University) | dr. Pim Haselager (Radboud Universiteit) | dr. Khiet Truong (Twente University | prof. dr. Frank van Harmelen (VU) | prof.dr. Ben Schouten (TU Eindhoven)

LOCATIE OPNAMES: CLUB AIR AMSTERDAM

De opnames vinden plaats in Club AIR, Amstelstraat 24. Vanaf 19.30 uur ben je welkom in onze collegezaal!

Dutchy Ron
0
De vraag die rest is welke hardware nodig is voor de initiële RoadDNA? M.a.w. kan de H2 van Tesla bijvoorbeeld initiële RoadDNA generen t.b.v. TT? Of (alleen) afwijkingen signaleren die near real time geautomatiseerd in de RoadDNA in de cloud worden verwerkt en near real time worden gepusht naar de RoadDNA in de auto's (die rijden in het betreffende land?)?
Of moet bij afwijkingen of gerede twijfel een TT-van bepalen wat juist is?

TT heeft de antwoorden. Indien Tesla H2 bijdraagt aan de updates van HD-maps en RoadDNA van TT en op die manier de US sneller in kaart kan worden gebracht dan zou dat een relatief goedkope oplossing zijn die alleen maar goedkoper wordt op termijn. Daar is zowel Tesla, Nividia, Bosch als TT bij gebaat.
Dutchy Ron
0
Artikel over eventuele gevolgen van de nieuwe Apple man bij Tesla

www.businessinsider.com/teslas-big-hi...

Tesla's big hire may mean more competition for Apple and Google (en wellicht ook voor TT?)

Tesla might try to develop a framework for intelligent routing for autonomous vehicles. As Tesla looks to deploy fully self-driving vehicles, one critical factor will be improved routing. An autonomous car requires highly detailed maps, including key information such as road width, speed limits, and entrance and exits points, among many others. Critically, if an autonomous car is to drive a passenger from point A to point B, the car’s software needs to know where at point B it’s supposed to stop. A user wouldn’t want to ride in an autonomous car that drops them off on the wrong side of the street or the wrong corner, for instance. Lattner and his team may be tasked with building up a framework for Tesla to tap into open sources of this mapping data while also creating open protocols through which users and businesses could contribute to it. Better maps and intelligent routing could give Tesla a key leg up in the race toward fully autonomy
Juun
0
Bij gebrek aan berichtgeving vanochtend, dan maar dit:
www.sprout.nl/artikel/25-onder-de-25/...
Op dat moment was D&B The Facility Group op zoek naar partij die zijn pakket met schoonmaak, receptie en beveiliging kon aanvullen met iets unieks. Bedrijven als TomTom willen liever één aanbieder, in plaats van 20 losse facilitaire contracten.
seren
0
De toon in de PBs over TomTom is toch wel heel wezenlijk anders dit jaar.
Ipv verkoper van navigatie-kastjes nu mapping giant:

These complement efforts we announced just months ago with mapping giant TomTom and Baidu. Using our MapWorks software in the cloud, and DriveWorks software in the car, our DRIVE PX 2 customers can develop vehicles that can operate all over the globe.

voorbeeld van satprnews.com
Dutchy Ron
0
3.615 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-jan-18 17:35
Koers 8,710
Verschil +0,180 (+2,11%)
Hoog 8,736
Laag 8,678
Volume 1.480.877
Volume gemiddeld 1.232.449
Volume gisteren 1.167.095