Forum: Value8 » Value8 2017 » Pagina: 8 | Belegger.nl

Value8 2017

2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Valuegate
0
Vandaag weer 13,59% koersverlies bij Novisource. Dat is vooralsnog geen winst. Goed nieuws is wel dat de ontwikkelingen bij Today's fd.nl/beurs/1183667/afm-twijfelt-over... geen reden is voor een persbericht namens Value8. Het is geen koersgevoelige informatie derhalve en zal geen impact hebben op Value8. Helaas wel weer een waardering issue maar Today's zal deze activiteit gaan staken. Of dat de omzet laat dalen en het verlies zal doen toenemen is de vraag. Formeel hebben de werknemers (kosten) bij overgang van activiteiten naar een andere partij recht om het werk te volgen. Oftewel dit kan een goede kans zijn om de resultaten te verbeteren.
wiegveld
0
quote:

keffertje schreef op 19 jan 2017 om 12:26:


Quote: Voor het laatste scenario ben ik op zich ook wel huiverig, vriendjes van PP hebben al een behoorlijk aantal aandeeltjes opgeslokt en kunnen makkelijk de resterende aandeeltjes via een minimaal bod eruit werken, ik heb ook al eerder aangegeven dat het aanbod naar onderen telkens wordt opgeraapt de laatste periode, hoe langer men wacht hoe goedkoper dit wordt, vandaar dat er ook geen haast bij is, "eerst maar even alle vuile was overboord zetten dan blijft het aanbod nog wel even in takt rond deze koers"...
Einde quote

Als het bedrijf nog iets waard is, zou dat een scenario zijn en PPDV heeft ongetwijfeld de mores om zijn minderheidsaandeelhouders dit kunstje te flikken, maar ik denk dat hij inmiddels ook wel begrijpt dat zijn hele V8 gebakken lucht is
Hij heeft al genoeg geld verdiend in de goede tijd met V8. Na de V1 en de V2 de meest destructieve aandelenraket die er is....
Tategoi69
0
quote:

Outsider123 schreef op 19 jan 2017 om 17:55:


Ieder z'n ding Warren. Succes.


Ik schat een intrinsieke waarde van 7.02 Euro per ultimo 2016 en 8.01 Euro per ultimo 2017, ik heb dan de lucht eruit laten lopen wat betreft de beursnoteringen daar staat echter tegenover dat de interessante bedrijven in portfolio ik een hogere waarde heb meegeven boven op de goodwill die Value8 eerder heeft betaald en reeds gedeeltelijk geamortiseerd heeft.

Betekend een onderwaardering van 17% op dit moment en 33% aan het einde van 2017.

Onderwaardering van 20% is niet ongewoon voor een Holding die geen volledige openheid van zaken geeft.

Quest for Growth zit rond de 18% terwijl Brederode boven de 30% zit.

Vandaar ook mijn eerdere opmerking dat ik op zich nog wel een scenario voor ogen zie waarbij het resterend belang van de beurs wordt gehaald (op termijn) door de "vriendjes van PP" tegen een minimaal bod op termijn, die lachen zich nu rot en zullen Goossens ook wel een bedankje sturen...

Weet iemand hoe een eventuele overname prijs gedefinieerd wordt, aan welke voorwaarde moet er worden voldaan?

Is de recente koersontwikkeling hier ook een factor?

@Keffertje,

deze 2 vragen kun jij vast wel beantwoorden?

mvg Tategoi
Tategoi69
0
Begin 2016 was er in principe ook een overwaardering van ongeveer 30%, door de daling van meer dan 40% het afgelopen jaar resulterend in een onderwaardering, was dit voor mij vervolgens ook een reden om mijn positie weer verder uit te breiden de afgelopen 2 maanden

Op zich kan ik wel begrijpen dat er geen nieuwjaarsbericht komt omdat ditr natuurlijk weer verder speculatievoer is, natuurlijk had dit dan wel vermeld moeten worden...
keffertje
0
Hoi Tatje,

De voorwaarden bij een overname zijn heel simpel:

Bij en vriendelijk bod is er overeenstemming met bestuur, bij een vijandig bod wendt men zich direct tot de aandeelhouders.

Prijsbepaling wordt meestal afgedekt door een fairness opinion van een bevriende partij die zich er goed voor laat betalen.

Doorgaans is de koers wel een referentiepunt en liggen biedingen gemiddeld (maar dat is dus van geval tot geval verschillend) rond 30% boven de laatst gedane koers.
Tategoi69
0
quote:

keffertje schreef op 20 jan 2017 om 07:24:


Hoi Tatje,

De voorwaarden bij een overname zijn heel simpel:

Bij en vriendelijk bod is er overeenstemming met bestuur, bij een vijandig bod wendt men zich direct tot de aandeelhouders.

Prijsbepaling wordt meestal afgedekt door een fairness opinion van een bevriende partij die zich er goed voor laat betalen.

Doorgaans is de koers wel een referentiepunt en liggen biedingen gemiddeld (maar dat is dus van geval tot geval verschillend) rond 30% boven de laatst gedane koers.


Thanks Keffertje!!

Eventuele scenario zou dan een vriendelijk bod zijn, "bevriende partij" valt ook wel te vinden, koers wordt tussen de 5,90 & 6,00 Euro gehouden dus overname zou dan tegen 7,80 Euro zijn.

Kijkende naar de huidige intrinsieke waarde is er geen urgenctie om dit op korte termijn te doen dus voorlopig eerst zoveel mogelijk oprapen rond de 6 Euro...

Prijs van rond de 7,80 zou mooi zijn:):)

Vraag me af of dit een realistisch scenario is...


effegenoeg
0
quote:

Tategoi69 schreef op 20 jan 2017 om 10:29:


[...]

Thanks Keffertje!!

eventuele scenario zou dan een vriendelijk bod zijn, "bevriende partij" valt ook wel te vinden, koers wordt tussen de 5,90 & 6,00 Euro gehouden dus overname zou dan tegen 7,80 Euro zijn.

Kijkende naar de huidige intrinsieke waarde is er geen urgenctie om dit op korte termijn te doen dus voorlopig eerst zoveel mogelijk oprapen rond de 6 Euro...
Heb hier ook inmiddels een begin in gemaakt.
Kwiirk
0
Overname lijkt mij voor PPdV geen oplossing. Aan zijn persoonlijke behoefte als geweldige investor bij een breed publiek te stralen kan dan niet meer voldaan worden. En de nieuwe commissarissen lijken mij niet aangetreden om te regelen dat Value8 van de beurs wordt gehaald, integendeel!!!
Lopend"Warren"Buffet
0
Met een klein beetje goed nieuws (over de winstgevendheid) kan de koers enorm stijgen. Al het slechte nieuws is ingeprijsd en problemen over de jaarrekening bij Kersten, problemen bij Today's, artikelen van Gooskens hebben helemaal geen invloed meer op de koers.

Alle bewegingen naar onder worden goed opgevangen. Een overname zou ik prima vinden, lijkt mij wel onwaarschijnlijk. Ik hoop dat Value8 geld in kas heeft of ophaalt om de optie in Snowworld te lichten. Levert direct 140.000 euro aan boekwinst op, plus een hogere ebtida afkomstig uit het grotere belang.
Stockboer
0
Op iedere halve cent staat een order van 500 stukken in de bied. Rara wie zal dat zijn?? :)

Moeten gekke dingen gebeuren wil dat bodempje doorzakken....

Tenzij Delta Lloyd in 1 keer besluit om van hun 978.774 stukken af te willen. Ben wel benieuwd als NN straks de boel overgenomen heeft of alle beleggingen en participaties tegen het licht gehouden worden...
Lopend"Warren"Buffet
0
Er is 3K uit de laat verdwenen op 6,00. Denk dat totdat er nieuws naar buiten komt de koers stabiel blijft.
keffertje
0


Wat is de overeenkomst tussen geraspte kaas, rolstoelen, hondenshampoo, een beleggerswebsite, goudopslag, indoor skibanen en legionellabestrijding?
In de acht jaar dat de voormalige beleggersvoorman Peter Paul de Vries actief is als investeerder, heeft hij met zijn beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 een keur aan bedrijfjes gekocht, verkocht en (in een enkel geval) laten verdwijnen. Wat al die verschillende ondernemingen met elkaar gemeen hebben? Daar is wat fantasie voor nodig.
Er is ook fantasie nodig om het dividend over het boekjaar 2016 in te schatten. Dat geldt in ieder geval voor houders van gewone aandelen Value8.
Het bedrijf kent drie soorten aandelen: A, B en C. Die laatste categorie bestaat uit cumulatief preferente aandelen (cumprefs) met een vast dividend, waar Value8 over afgelopen jaar wellicht een kleine vier ton aan kwijt is. De cumpref-houders komen eerst. Voor eigenaren van de 'gewone' aandelen-A en -B is het dus afwachten of ook zij mogen delen in het succes van hun onderneming.

Sinds 2011 is het dividend op de gewone aandelen ieder jaar verhoogd. Toch is ook bij Value8 doorgedrongen dat 2016 misschien niet zo'n succesjaar was. Topman De Vries stelde afgelopen zomer voor een 'relatief laag pay-out percentage te hanteren, waarbij het doel is het dividend tenminste op het huidige niveau te handhaven'.
Afgaande op de uitspraken van De Vries, komen de gewone aandelen in aanmerking voor €0,15 dividend per stuk, hetzelfde als over 2015. Value8 betaalt overnames graag met aandelen, waardoor het aantal uitstaande stukken ook vorig jaar weer toenam (+14%). Op basis van het aantal gewone aandelen eind vorig jaar, moet er een dividenduitkering klaar liggen van €1,38 mln.
Maar nu gebeurt er iets vreemds. Want stel dat Value8 de pay-out ratio van vorig jaar (23%) niet verlaagt? Dan moet er voor het dividend over 2016 een jaarwinst van €6 mln worden gehaald, een stijging van 15%.
Dat gaat lastig worden. Halverwege 2016 bleef Value8 steken op een winst van €1,16 mln. Daarna ging het niet veel beter. Op vrijdag 30 december, toen de beurs al dicht was en iedereen naar huis, meldde Value8 een verdere waardedaling van zijn beursgenoteerde belangen van nog eens €2 mln. Grote dochterbedrijven als Kersten (medische hulpmiddelen) en Prika (kaas) waren het hele jaar verlieslatend.
Voor die jaarwinst van €6 mln is al fantasie nodig. Maar wat als Value8 het dividend handhaaft, maar de pay-out ratio verlaagt? Dan moet er nog meer winst worden gemaakt. Gaat Value8 voor een pay-out ratio van 10% en een dividend van €0,15 per aandeel, dan is een winst nodig van bijna €14 mln.
Dat zou pas echt fantastisch zijn.
bartjens@fd.nl
The Duck Master
0
Als hij maar min €0.01 op de gewone aandelen betaalt is het ok voor de cumprefs.
Passeert hij het dividend, krijg je de poppen pas echt aan het dansen, want dan begint er een enorme cash out schuld opbouw plaats te vinden richting de houders van de cumprefs.
Denk dat Value8 nu graag hun cumprefs allemaal om zou willen ruilen in gewone aandelen om van die verplichtingen af te zijn.
Lopend"Warren"Buffet
0
Dividend zal niet gepasseerd worden, zeker niet op de cumprefs.
Ben het met je eens dat dit een duur instrument is waar Value8 waarschijnlijk vanaf wil.

Bartjens vergelijkt de pay-out-ratio steeds met de winst, dit is niet heel relevant. Het gaat om het absolute bedrag.
Ik hoop dat in 2016 geen verlies is geleden, dan zal de koers weer een boost krijgen.
wiegveld
0
Weer een nagel van bartjes aan PPdV's doodskist. Helaas is er na de ontdekkingen van Gooskens louter slecht nieuws gevolgd.
Enige mogelijke parel in de bedrijven brei is Eetgemak, maar of daar winst gemaakt wordt??
Snel verkopen en gebruiken voor dividend zou ik zeggen
Lopend"Warren"Buffet
0
quote:

wiegveld schreef op 20 jan 2017 om 20:43:


Weer een nagel van bartjes aan PPdV's doodskist. Helaas is er na de ontdekkingen van Gooskens louter slecht nieuws gevolgd.
Enige mogelijke parel in de bedrijven brei is Eetgemak, maar of daar winst gemaakt wordt??
Snel verkopen en gebruiken voor dividend zou ik zeggen


Eetgemak is inderdaad een parel, naar mijn mening Source ook. Source is een potentiële uitzendgrootheid.
Daarbij is SnowWorld ook een prachtbedrijf, laatst op bezoek geweest, zit allemaal goed in elkaar.

AmsterdamGold.nl, Discount4pets.nl, megapets.nl zijn allen prima spelers op de online markt.
IEX is (op dit moment zeer hoog gewaardeerd) in potentie een topper. Kijk naar de waarde van een nieuwssite zoals businessinsider.
Kersten kan ook een financiële winstmachine worden, nu de toko is geherstructureerd.

Het bedrijf met de allergrootste potentie is Ceradis, hier is helaas heel weinig over bekend. Mijn verwachting is dat dit bedrijf dit jaar nog naar de beurs zal worden gebracht.

Ook eetgemak heeft een grote kans om naar de beurs te gaan. Hiermee kan Value8 de waardering opkrikken.
keffertje
0
Weet iemand waar ik de prospectus van de cumprefs kan vinden?

Ik zie hem niet bij de AFM en krijg opeens een waanbeeld dat de opvolger van Joep van den Nieuwenhuyzen de conversie in gewone aandelen zou kunnen afdwingen.

Hoor graag!
The Duck Master
0
Misschien bij de bieding destijds op Alanheri, toen zijn die dingen ontstaan dacht ik.
keffertje
0
quote:

The Duck Master schreef op 21 jan 2017 om 01:08:


Misschien bij de bieding destijds op Alanheri, toen zijn die dingen ontstaan dacht ik.Thanks

Ik heb in die stukken al gekeken en daar wordt inderdaad gerept van een aparte prospectus (die kan ik dus niet vinden).

Alhoewel er in alle correspondentie duidelijk staat dat bij intrekking er wordt betaald in cash (€ 25 + 1% per jaar) ben ik toch beducht voor een addertje onder het gras zodat ik straks met waardeloze aandelen V8 zit (als gevolg van een gedwongen omruil)
keffertje
0
quote:

keffertje schreef op 21 jan 2017 om 07:48:


[...]

Thanks

Ik heb in die stukken al gekeken en daar wordt inderdaad gerept van een aparte prospectus (die kan ik dus niet vinden).

Alhoewel er in alle correspondentie duidelijk staat dat bij intrekking er wordt betaald in cash (€ 25 + 1% per jaar) ben ik toch beducht voor een addertje onder het gras zodat ik straks met waardeloze aandelen V8 zit (als gevolg van een gedwongen omruil)Voorts doet Value8 mededeling van de inkoop van 64.482 preferente aandelen (aandelen C, basiswaarde 25 euro) tegen gelijktijdige uitgifte van 257.928 gewone aandelen A.


Bovenstaande komt uit het persbericht van eind december... ik neem aan dat dit vrijwillig is gebeurd maar met PPDV weet je het nooit....
2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 06-dec-19 17:15
Koers 5,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,600
Laag 5,500
Volume 8.250
Volume gemiddeld 4.815
Volume gisteren 3.920