Forum: AB InBev » Proost! » Pagina: 21 | Belegger.nl

Proost!

437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
0
Een gedachte maar,...
Op zich is schuldafbouw voor de aandeelhouder toch niet slecht? De verhouding eigen vermogen/ vreemd wordt beter, dat zou zich toch ook in de koers moeten uiten. Er is nog een dividend, voldoende winst om dit te dragen, een rendementsaandeel. Ontdaan van zijn 'aureool' groeiaandeel.
Vraag is of de beurs dan nu al in een overdrijvingsfase zit, of, kan er nog wat af. Een ééndagsstijging zoals nu geeft daar helaas geen antwoord op.
En, zou er op halflange termijn (2 à 3 jaar) nog iemand geloven in koersen van 90 à 120? Ik niet eigenlijk. Vrees dat de volgende resultaten nog eens op de maag kunnen liggen. Afwachten dus.
Ah, en uit eigen ervaring: 't is nu niet echt het seizoen om puts te blijven schrijven. Een bananenschil is nu genoeg om....
Leefloon
0
Sterker, schuldafbouw moet voorlopig zorgen voor de groei of herstel van de WPA, en snelle schuldafbouw is vooral in het begin efficient. Vandaar de dividendknip, op vraag van de markt.

Bananen worden in elk seizoen geoogst, maar het aandel is nu niet duur te noemen. Ook niet ridicuul goedkoop. Ik nam al virtueel winst op ABI-loos AEX-indexbeleggen versus ABI, en vind het licht positief dat ABI YTD de BEL20 eens verslaat. Net zoals ik ooit bij SUEZ graag zag dat de achterstand of underperformance niet groter werd. Kleine signalen, maar wel prettig.

De looptijd van de genoemde 2IT verkleinde het risico overigens ook al (tijd = risico).

90 over 3 jaar kan wel. Bij een snelle schuldreductie e.d. kan het koersherstel in het begin sneller verlopen, zodat ABI ook eerder een defensiever karakter krijgt met een wat lager rendement en risico.

JdeFL
1
Vandaag in de Tijd: Prijsverhogingen als buffer tegen een stagnerende (smartphone)verkoop. Apple ... (Wordt wel een fruitforum zo. Nu over de apple.) Enige analogie met inbev….
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 4 jan 2019 om 08:54:


...De looptijd van de genoemde 2IT verkleinde het risico


Je had het ooit over dagopties, is dit ook zo iets? De enige die ik ken is 1 of 2 dagen voor de derde vrijdag van de maand...
Leefloon
1
www.euronext.com/nl/search_instrument...

Weekoptie 2IT is tweede vrijdag, en 3IT bestaat dus niet.

Genoemd voor het concept; OP kan desnoods met de opbrengst calls PostNL kopen.

Premie van de 2IT 57 was toen minimaal 0,58, en makkelijk door te rollen naar de INT. Een nadeel is wel dat het aantal openstaande contracten 1 is, dus een dunne handel en brede spreads. Maar daar ging het niet over. Een voordeel is de snel verdwijnende tijds- of verwachtingswaarde, want dat gaat in de laatste dagen, uren en minuten het hardst.
JdeFL
0
Ondertussen staan inbev en bpost weer bij de meest verhandelde aandelen bij Keytrade met 100% en 99% aankopen. Je zal maar denken dat de bodem bereikt is, en de vertrekkende trein niet willen missen....
Leefloon
0
99% voor bpost? Dan is er nog hoop, omdat blijkbaar 1% inmiddels inziet dat fors krimpende markten op den duur tot fors lagere bodems leiden. Bij AB InBev is er op zo'n lange beleggingstermijn wel zicht op een positieve rendementsverwachting, zonder dat een advies nu bij 'verkopen' in de buurt komt.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 7 jan 2019 om 11:04:


...en de vertrekkende trein niet willen missen....


Begint er minder en minder op te lijken. Helaas.
Bij Keytrade zijn er nu toch al 15% die 'winst' nemen op inbev.
Leefloon
0
Omgekeerd berekend met bijna +15%, maar dan van de bovenkant van de bandbreedte van 'houden', duurt het bijna 5 jaar totdat zonnige koersdoelen en schuldenduinen van 120 zijn bereikt.

Door de verdubbeling kan een 70-regel worden gebruikt. Kom ik uit op een herstelduur van 20 jaar, dan zal het verwachte rendement ongeveer 70:20 jaar = 3,5% zijn. Ik taxeer dat de markt ongeveer op een min-of-meer koersindexconforme 7, 8 jaar zit. Zo'n 70:7 tot 70:8 procent koersrendement per jaar, gemiddeld, behaald door winststijgingen via schuldreducties.

So far, so good met gesuggereerde, morgen aflopende en semi-laffe short puts 2IT 57.
Nuchtere Belg
0
Persbericht van vanmorgen.

"ING heeft donderdag het advies voor AB InBev verlaagd van Kopen naar Houden met een koersdoel van 54,92 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de bank.

ING maakt zich onder meer zorgen over de stijgende inkoopprijzen en een vertraging van de consumentenvraag.

De analisten van ING verwachten dat AB InBev zal teleurstellen met de omzet en marges. Gemiddeld rekenen analisten op een winstgroei van 35 procent in twee jaar tijd. Dat is veel meer dan de 24 procent waarop ING mikt. "Met een wereldwijd marktaandeel van 31 procent menen we dat het erg moeilijk is voor AB InBev om sneller dan de markt te groeien."

ING mikt voor AB InBev op een jaarlijkse samengestelde omzetgroei van 2 procent tussen 2018 en 2020. Daarbij zal de marge met 1,4 procentpunt aantrekken, ondanks de tegenzittende grondstofprijzen."

Koersdoel van 54€ lijkt me toch heel laag en dat nadat AB Inbev al stappen had ondernomen om de schuldenberg sneller af te bouwen door het dividend te verlagen.
Leefloon
0
quote:

Nuchtere Belg schreef op 10 jan 2019 om 11:06:

"Met een wereldwijd marktaandeel van 31 procent menen we dat het erg moeilijk is voor AB InBev om sneller dan de markt te groeien."

Koersdoel van 54€ lijkt me toch heel laag en dat nadat AB Inbev al stappen had ondernomen om de schuldenberg sneller af te bouwen door het dividend te verlagen.

Cijfers op zeer lange termijn, zoals een afzwakkende groei, wegen vele malen zwaarder dan een op vraag van de markt afgedwongen (tijdelijk?) dividendknipje. Zou de dividendknip echt het verschil moeten maken tussen 54 en 60, dan adviseer ik schrapping van de rest van het dividend om de koers met 10% te laten stijgen naar 66%. Snel verdiend, een paar euro inleveren om er 6 te verdienen.

Eens met de oordelen 'dat 54 (heel) laag lijkt', én met 'houden'. In de koers mag van mij verwerkt worden dat het toekomstig risico al in de koers zit. Lager toekomstig risico, lager rendement door een nu relatief iets hogere koers. 54 kan wel een bodem worden na een Amerikaanse dip of door teleurstellende cijfers, maar mij lijkt tot 10%, wat dan normaal zou zijn, onder 54 een te scherpe onderwaardering. De 54 lijkt mij vooral veroorzaakt door het gebruikte model, dat misschien onvoldoende rekening houdt met de ongebruikelijke duur van het afgraven van de schuldenberg, ook na de dividendknip.

Voor de hun publiek bespelende fans van AB InBev zijn er al genoeg bijkoopmomenten geweest, eventuele latere dips van de beurs buiten beschouwing latende.
Stephan010
1

SIGN IN
Anheuser-Busch InBev SA

Brewer AB InBev returns to market with $15.5bn mega bond sale

January 10, 2019 9:13 pm by Joe Rennison
The world’s largest beer brewer Anheuser-Busch InBev was finalising the pricing for a $15.5bn bond offering on Thursday, in what would be the largest corporate debt sale of the year.

Proceeds from the debt sale will be used to refinance some of the debt taken on by the company after it acquired SABMiller in 2016. The bond sale tests AB InBev’s draw after the company was downgraded by Moody’s last month, with the rating agency citing the company’s $100bn debt load
The triple-B rated company is borrowing the $15.5bn across six tranches; a $2.5bn 6-year, a $4.25bn 10-year, a $750m 12-year, a $2bn 20-year, a $4bn 30-year and a $2bn 40-year, according to sources with knowledge of the deal.

Investment grade bonds have benefited from a dramatic decline in Treasury yields through December, as investors sought out the safety of US government bonds as stock prices tumbled. Higher-rated investment grade debt is more sensitive to interest rate movements than its lower-rated high yield counterpart. Despite a decline in yields, the credit premium above Treasuries still rose 15 basis points in the final month of the year to 1.58 per cent, according to an investment grade bond index run by ICE Data Services.

Credit premiums have declined at the start of 2019 as concerns about the health of the economy and the pace of monetary policy tightening from the Fed have abated.

AB InBev was set to price the new six-year note with a yield of 1.65 percentage points, while the 40-year note was expected to yield 2.8 points, both above similarly maturing Treasuries.
RT2014
1
Ab inbev gaat omhoog op berichten dat het haar Aziatische tak naar de beurs zou willen brengen.
Leefloon
0
Ach, ook een manier om de schuldafbouw iets te versnellen. Ik zou zoiets wel bekend hebben willen maken vóór het aangaan van nieuwe BBB-miljardenleningen, maar het onvolprezen management zal daar dan anders over hebben gedacht.

Herstel kan door zoiets in het begin relatief hard gaan, verkoop of niet. Vandaar het eerdere 'speculatieve' benoemen van ABI als begrijpelijke kandidaat voor wedstrijdjes in 2019.

Men mag zelf inschatten met hoeveel jaar AB InBev, minus Aziatische liquidatie, de zeer lange duur van het herstel ongeveer verkort door die eventuele liquidatie.
JdeFL
0
't komt van Bloomberg, volgens bronnen binnen... Een onbevestigd gerucht voorlopig....
Leefloon
0
Daarom ook mijn afsluiting met de 'eventuele' liquidatie van bezittingen. Met officieel nieuws is het altijd nog de vraag of het doorgaat, bijvoorbeeld wanneer de beurzen teveel kelderen. Geen KV aan lage koersen, maar ook geen IPO aan lage koersen.
JdeFL
0
Geeft toch een vreemd gevoel. Er worden gretig brouwers opgekocht, heb het niet nagekeken, maar gok op koersen rond de 90€ en meer. Zou nu een deel van verkocht worden, bij inbev-koers 60€. Dan gaan ze dus inkomsten missen zoals toen begroot bij 90, nu 60 krijgen, en van de 90 toen gemaakte schulden 30 overhouden. In mijn boekje is dat toch 2* een min? En minder inkomsten en nog steeds renteuitgaven en kapitaalsaflossingen. Veel betalen voor iets wat er niet meer is, in mijn boekje een horroscenario. En dan nog massieve afschrijvingen die de netto-winst om zeep helpen.
Dat de koers daarop stijgt, bizar.....

Zoals hierboven aangegeven, 'eventueel'. Een proefballonnetje? Maar echt? Geloof het niet.
Bakker88
0
quote:

JdeFL schreef op 12 jan 2019 om 09:48:


Geeft toch een vreemd gevoel. Er worden gretig brouwers opgekocht, heb het niet nagekeken, maar gok op koersen rond de 90€ en meer. Zou nu een deel van verkocht worden, bij inbev-koers 60€. Dan gaan ze dus inkomsten missen zoals toen begroot bij 90, nu 60 krijgen, en van de 90 toen gemaakte schulden 30 overhouden. In mijn boekje is dat toch 2* een min? En minder inkomsten en nog steeds renteuitgaven en kapitaalsaflossingen. Veel betalen voor iets wat er niet meer is, in mijn boekje een horroscenario. En dan nog massieve afschrijvingen die de netto-winst om zeep helpen.
Dat de koers daarop stijgt, bizar.....

Zoals hierboven aangegeven, 'eventueel'. Een proefballonnetje? Maar echt? Geloof het niet.

De grote overnames zijn gefinancierd met een hele lage rente. De rente is toch behoorlijk gestegen ten opzichte van de lage rente. Daarom is het verstandig om nu wat te doen, voordat het te laat is. De schulden zijn wel heel erg hoog geworden. Wellicht is het beter om helemaal met dividend te stoppen.
Leefloon
0
quote:

Bakker88 schreef op 12 jan 2019 om 09:50:

Daarom is het verstandig om nu wat te doen, voordat het te laat is.

Wellicht is het beter om helemaal met dividend te stoppen.

AB InBev heeft recent al iets gedaan, door in 1x voor vele miljarden aan verschillende leningen aan te gaan.

Of, zoals elders door anderen al benoemd, stockdividend. Zonder stockdividend kan schrappen van het hele 'symbolische' dividend de aandeelhouders meer opleveren dan dat het ze kost, want extra aflossen is het handigst in de eerste jaren.

Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 12 jan 2019 om 09:48:

Zou nu een deel van verkocht worden, bij inbev-koers 60€. Dan gaan ze dus inkomsten missen zoals toen begroot bij 90, nu 60 krijgen, en van de 90 toen gemaakte schulden 30 overhouden. In mijn boekje is dat toch 2* een min?

Zoals hierboven aangegeven, 'eventueel'. Een proefballonnetje? Maar echt? Geloof het niet.

De achterliggende gedachte, misschien van 'een scenario' waaraan een lekkende bank niet meer mocht meedoen, zou kunnen zijn dat een gedeelte maximaal, met normale schulden wordt verkocht voor de hoogste waardering op de beurs.

Stel, waarde ABI 90 - 30 schulden is 60. Waarvan 10% Azië.

Na verkoop van Azië (10% van 90 = 9), zonder schulden:

Waarde ABI 90 - 9 = 81, minus 30 - 9 = 21 schulden, is 60.

Wat een bedrijf met een schuldenberg opschiet met de liquidatie van bezit, is een stijgende (of minder hard dalende) waarde doordat 60 60 blijft, maar de schuld en dus rentelasten dalen sneller dan de waarde. Opwaarts potentieel. Plus dat de 'zerobond', die het aandeel bijna is, misschien 3 jaar eerder wordt terugbetaald a pari (stel, koersdoel 120-135), wanneer ABI 3 miljard per jaar kan aflossen. Door de schuldverlaging van van 30 naar 21.

Het spelen met percentages is buiten beschouwen gelaten, zoals de verkoop van 100%, 51% of 49% van Azië.

De 3 jaar is het belangrijkste. Wanneer een langlopende zerobond met een berekend effectief rendement van een voorspeld 'houden'-koersrendement van - zeg - 9% met 3 jaar eerder wordt afgelost dan voorzien werd, dan levert dat ineens bijna 30% koerswinst van zo'n obligatie op. Of meer, door een verlaagd risico. Op zeer lange termijn gaat het verlies van Azië pas zwaarder wegen, omdat de schuld de resultaten de komende jaren nog zou domineren.
437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22-jan-19 16:01
Koers 64,200
Verschil -0,230 (-0,36%)
Hoog 64,940
Laag 64,120
Volume 947.271
Volume gemiddeld 2.410.073
Volume gisteren 1.164.644