Forum: AB InBev » Proost! | Belegger.nl

Proost!

515 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
Wat specifiek tegenvalt, behalve de algemeen verlengde duur van de schuldafbouw, is dat een gecommuniceerde ondergrens niet is gehaald. Onvoldoende belangstelling. Alsof jij inzake een enorme verkooporder van je (aandeel in de) vermeende kroonjuwelen denkt dat die minstens 80 waard zijn, maar dat er in de praktijk misschien maar 72 wordt geboden wanneer de hele verkooporder uitgevoerd moet worden.

Zonder per se een kleine opluchtingsrally voorspeld te hebben, had ik het wel over short puts rond een dieptepunt na het nieuws. De mogelijkheid bestaat dat het herstel ermee te maken heeft dat Azië ook objectief niet heel veel oplevert. Het nadeel dat een eenmalige verkoop van winstgevend tafelzilver je structureel je tafelzilver kost. Dat is effectiever bij een redbaar bedrijf in geldnood, dat een probleem oplost door het liquide maken van een asset.

Met IPO maakt AB InBev van november 2028 misschien maart 2027, maar hebben we het in maart 2027 over een kleiner AB InBev. De winst lijkt mij dus beperkt, tenzij de IPO nodig was om iets ergers te vermijden.

Zie het ook in lijn met mijn "voorbehoud" van het cashen van een hoofdprijs voor de IPO van Azië. Als Azië uitgegroeid is en op ene hoogtepunt wordt verkocht, cashen, dan vind ik de IPO een minder oninteressante oplossing. Dan haal je het bereiken van normalere ratio's en dus ook het kunnen kopen van groei naar voren, maar is het nauwelijks een bezwaar dat je een achterblijvend Azië in 2019 voor de hoofdprijs kon verkopen.

Als de prijs goed genoeg was geweest, dan was de IPO ongetwijfeld gelukt. Faalt de IPO, dan wijs je indirect dus ook op een afwezig potentieel.

Anders gesteld: een sommetje van €85 - 10% koersjaarrendement, omdat het gehoopte jaar 2025 het jaar 2026 blijft door een gefaalde IPO, is iets te eenvoudig. Groei kan een jaar later komen. Azië blijft (voorlopig) behouden. Een verkoop van Azië kan later alsnog. En dergelijke. Zo beschouwd is -10% (richting €76,50) iets te zwartgallig. 2026 blijft 2026, maar AB InBev behoudt Azië, met een iets tegenvallende marktwaarde, vooralsnog.

Bij een subjectiever wenselijkere KV speelt dit minder. Bij een KV van (zeg) 5% raak je ook ongeveer 5% van je winst (per aandeel) kwijt, maar benut je de koers van ABI/BUD als bekendere referentie, wordt 2024 met meer zekerheid 2023, en kun je indien mogelijk al beginnen met inkopen en vernietigen van eigen aandelen voordat het jaartal 2023 is bereikt.

Azië cashen viel tegen, de onderkant van de vork werd niet gehaald, dus ook een behouden Azië binnen heel AB InBev is iets minder waard dan gedacht.
Leefloon
0
Ach, misschien is het later terugkopen van het niet-beursgenoteerde eigen tafelzilver een toekomstige opportuniteit om tegen die tijd nieuwe "groei" (terug) te kopen van de kopers van het tafelzilver.

Het naar voren halen van winsten met factor 14,9 (o.b.v. genormaliseerde EBITDA) heeft dan evengoed de prijs dat je die winstbijdrage definitief kwijt bent. Terugkopen van het verkochte tafelzilver kan zonder beursnotering wel makkelijker zijn, wanneer de huidige koper dat wil. Iets liever zo'n verkoop dan een (mislukte) IPO.

Ik vind dat het naar voren halen van "2026" naar "2024" afdoende in de koersen zit. Als €120 tot €135 "pari" is, dan daalde nu het effectieve rendement. Maar het risico daalde ook. Op de ZzzLT onveranderd hooguit "houden", met als bijzonderheid op die termijn een positieve rendementsverwachting, maar dat "houden" heeft een enorme bandbreedte en blijft ver verwijderd van "kopen".

Ergens in de 90 zou ik het aandeel "duur" kunnen gaan noemen. Een eventuele tweede dividendknip of stockdividend, een verkapte kleine IPO, is wat door de markt gevraagde maatregelen betreft, meer van hetzelfde. Ik vond het aandeel "goedkoop" toen ik het eind 2018 suggereerde als kandidaat voor een BEL 20-wedstrijdportefeuille voor 2019, maar die status heeft AB InBev allang niet meer. Koersen tussen ruwweg de €76 en €92 lijken mij min of meer een normale waardering, mede omdat nog maar moet blijken of 4% prijsverhoging per jaar "conservatief" zou zijn. Er ging alvast een streep door een "conservatief" genoemd dividend, en dat kan nogmaals gebeuren. Soit.
stoppelbaard
0
is wel erg stil sinds de laatste post...gaat de koers weer boven die 90 € stijgen ? als ik de adviesen moet geloven zit er nog "Meer muziek in"...
JdeFL
1
5 aug, Tijd.be:
Euronext: beurskampioen gevloerd door lauw rapport
….
AB InBev liet in lijn met de markt 2,2 procent liggen tot 87,91 euro. De biergigant telt nochtans één notoir criticus minder. Beurshuis Jefferies haalt het aandeel van de verkooplijst. Het advies gaat van 'underperform' naar 'houden'. Volgens analist Edward Mundy pakt CEO Carlos Brito overtuigend de twee grote problemen van de voorbije jaren aan.
Eén: het uitblijven van omzetgroei door de merken beter uit te spelen. Twee: de grote schuldenlast, met dank aan de schuldherfinanciering en de lucratieve verkoop van de Australische dochter.

Beetje later, maar toch.
JdeFL
1
Peso-crash kost AB InBev 133 miljoen euro
12 augustus 201917:00
De crash van de Argentijnse munt kost AB InBev naar schatting 133 miljoen euro, leert een berekening van De Tijd.
De Argentijnse peso duikt vandaag ongeveer 20 procent lager tegenover de Amerikaanse dollar, nadat de liberale president Mauricio Marci zondag een zware nederlaag leed bij de voorverkiezingen, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in oktober.
AB InBev heeft met Quilmes het grootste Argentijnse biermerk in handen, en ook de duurdere merken Patagonia, Corona en Budweiser scoren er goed.?In 2018 vertegenwoordigde de Argentijnse peso 3,4 procent van de brutobedrijfswinst (ebitda) van 22,08 miljard dollar van de groep, leert het jaarverslag.?De Argentijnse omzet belandde dus op zo'n 750 miljoen dollar.?De muntdaling met een vijfde, kost AB?InBev grosso modo 150 miljoen dollar, of omgerekend 133 miljoen euro. Dat is zonder rekening te houden met eventuele indekkingen tegen valutaschommelingen.
AB InBev past zich wel aan de zeer uitzonderlijke situatie in het land aan. Sinds vorig jaar voert de bierreus er een zogeheten 'inflatieboekhouding', om rekening te houden met de hyperinflatie van 60 procent. Dat noopte de brouwer tot een bijzondere afboeking over 2018, omdat de historische kostprijs van de activa geen enkel uitstaans meer had met de in dollar uitgedrukte realiteit.
JdeFL
1
Jefferies verlaagde het advies voor de ADR’s van AB InBev van “Underperform” naar “Hold” en verhoogde het koersdoel van 72 naar 95 dollar, hetzij 1,7% onder de vorige slotkoers.
JdeFL
0
Vandaag Keytrade meest verhandeld inbev, en 95% verkopers. Gooit klein beleggerke de handdoek in de ring?
Leefloon
0
De "toch" suggereert een mogelijke tegenstelling. Er verandert echter, na blijkbaar eerst wat verkoopdruk van gisteren en nu kennelijk de forse koopdrift van vandaag, per saldo weinig.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 28 aug 2019 om 19:23:


Vandaag Keytrade meest verhandeld inbev, en 95% verkopers. Gooit klein beleggerke de handdoek in de ring?


nu 3de plaats, en nog altijd 97% verkopers. Is maar één bank natuurlijk, maar zou inbev uit de gratie geraken? Op fora ook weinig activiteit, en dat is ooit wel anders geweest.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 29 aug 2019 om 16:24:

nu 3de plaats, en nog altijd 97% verkopers. Is maar één bank natuurlijk, maar zou inbev uit de gratie geraken? Op fora ook weinig activiteit, en dat is ooit wel anders geweest.

Ik denk dat dit soort kleine, statistiche niet representatieve verrijking met gegevens vooral geschikt is om snel te kunnen zien wat "hot or not" zou kunnen zijn. AB InBev is het Belgische aandeel dat internationaal moeiteloos meekomt, nog zonder BUD erbij op te tellen. Er zouden deelverklaringen kunnen zijn, zoals de zone "houden" en dus relatief minder kopers, of het einde van de Europese zomer voor een bier- of ijsaandeel, of AB InBev als defensieve parkeerplaats om na te zomervakantie naar iets anders over te stappen.

Misschien iets om zelf snel te kijken of er "iets" aan de hand is. Adviesverlagingen of zo. Misschien iets voor kleine noteringen, waarbij het marktaandeel met 1 order al vrij groot is. Misschien iets dat iets anders ondersteunt, als bijkomend argument. Het maakt ook uit of het over aantallen aandelen gaat (gewogen) of het aantal orders (ongewogen). Leuk voor de klanten, maar er is vooraf veel dat "zou kunnen".

In essentie laat de trage val van Greenyard, Hamon, Nyrstar, et cetera, zien dat het veel langer dan een dag kan duren totdat het beleggende publiek breed doorheeft dat er "iets" aan de hand is dat niet uit een algemeen bekend nieuwtje blijkt.
JdeFL
0
Een glas Jupiler? Dat is dan drie euro
Van gemiddeld 2,30 à 2,40 euro per pintje stijgt de prijs naar 3,10 à 3,20 euro per pintje. Dat zeggen de Gentse café-uitbaters nu Jupiler de bierglazen 5 cl groter heeft gemaakt.
Cafébazen worden gedwongen door brouwer AB InBev om Jupiler te schenken in bierglazen van 30 centiliter. De traditionele glazen van 25 cl zijn immers niet meer te verkrijgen. Dat zeggen verscheidene café-uitbaters.
De brouwer ontkent. ‘Het is de consument die beslist’, klinkt het bij AB InBev.
Het begon als een reclamestunt
Begin deze zomer lanceerde het bedrijf een promotieactie in cafés. Klanten die een Jupiler in een glas van 25 centiliter bestelden, kregen voor dezelfde prijs een glas van 30 centiliter.
Na afloop van de vakantie maakte AB InBev bekend dat het pintje van 30 cl behouden blijft. De promotieprijs verdwijnt wel, en er geldt opnieuw de prijs van een vat bier van voor de zomer.
‘Een vergiftigd geschenk’, zo reageren de Gentse Tappers, de vzw die alle café-uitbaters van de Overpoortstraat in Gent - een bekende studentenbuurt - verenigt. Volgens de uitbaters worden ze verplicht om te kiezen voor glazen van 30 cl, omdat de klassieke glazen van 25 cl niet meer beschikbaar zijn.
Op die manier, aldus de Gentse Tappers, worden ze gedwongen om de prijs te verhogen met 30 procent: van gemiddeld 2,30 à 2,40 euro per pintje naar 3,10 à 3,20 euro per pintje. Dat zorgt voor een concurrentieel nadeel tegenover cafés waar wel nog bier wordt geschonken van 25 cl. ‘Bovendien vraagt de klant niet naar pintjes van 30 cl, zeker niet als er meer voor moet worden betaald’, aldus Tim Joiris, voorzitter van de Gentse Tappers. De cafébazen vinden bovendien dat pinten van 30 cl aanzetten tot onverantwoord alcoholgebruik. ‘Het is AB InBev gewoon om grotere volumes te doen’, vindt Joiris.
InBev ontkent Prijsverhoging
De brouwer ontkent dat het puur om hogere volumes gaat en dat er geen glazen van 25 cl beschikbaar meer zijn. Wel is het zo, aldus woordvoerster Laure Stuyck, dat het bedrijf een nieuwe glazenproducent heeft en dat die zich zal focussen op de glazen van 30 cl. Maar er is nog een grote stock aan glazen van 25 cl, verzekert het bedrijf. ‘En als blijkt dat de consument glazen van 25 cl verkiest, zullen we dat zeker bekijken’, aldus nog de woordvoerster. ‘De consument beslist.’
Een bevraging heeft wel aangetoond dat zowel de consument als de café-uitbaters positief staan tegenover de glazen van 30 cl, klinkt het bij de brouwer. (dS)

De macht van de grootste? Tijd om er iets aan te doen, m.i.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 3 sep 2019 om 16:39:

‘Het is de consument die beslist’, klinkt het
bij AB InBev.

‘Het is AB InBev gewoon om grotere volumes te doen’, vindt Joiris.

De brouwer ontkent dat het puur om hogere volumes gaat

De macht van de grootste? Tijd om er iets aan te doen, m.i.

Klopt; laten staan is een mogelijkheid.

Klopt niet. Grotere volumes, en vooral hogere prijzen.

Klopt; het zal ook gaan om hogere winstmarges.

Er is concurrentie, die op den duur effectief allemaal hetzelfde doen. Over enige tijd kan de prijs weer omlaag door een overstap naar 25cl, maar kan het volume harder omlaag dan de prijs. En hebben ze weeral een afwijkende verpakking zodat vergelijken lastiger wordt. Ondertussen bij Ahold Delhaize: Heineken 6x 33cl bij Albert Heijn Nederland: €5,75. 6x 33cl Jupiler bij Delhaize: €6,49. 6x 33cl Jupiler bij Albert Heijn Nederland: €6,19. Input voor consumenten.
Leefloon
0
www.beursduivel.be/Beursnieuws/456051...

"In feite verlieslijdend doordat we op een zwarte lijst staan". En dan dus winstgevend toen het niet op de zwarte lijst stond, zou een scherpzinnige jurist kunnen opmerken.
Toyota Century
0
Gistermiddag nog even 115 stukjes opgepikt op 83,89. Dat is wel lekker na het kwakkeljaar 2018. Had ik ze maar op 65 opgepikt. Maar dit hebben we weer in de tas. Ik ga even naar de slijter..............
515 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13-sep-19 17:38
Koers 87,190
Verschil -0,710 (-0,81%)
Hoog 87,930
Laag 86,740
Volume 1.476.256
Volume gemiddeld 1.794.401
Volume gisteren 2.618.646