Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

2017: rente-angst biedt kansen

60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
pim f
0
Deutsche Hypo financiert Franse winkelcentra Eurocommercial
10-01-2017 | Laatst gewijzigd: 11-01-2017

Vastgoedfinancier Deutsche Hypo heeft een lening van 84 miljoen euro verstrekt aan de Franse dochteronderneming van Eurocommercial Properties voor de herfinanciering van twee winkelcentra, een retailpark en een woon- en kantorencomplex in Frankrijk.

De looptijd van de lening is vijftien jaar en vervangt een bestaande financiering. Het vastgoed ligt in Hyères, Glissy, Chasse-sur-Rhône en Grenoble. Alle winkelobjecten hebben een groot verzorgingsgebied, laat de Duitse vastgoedfinancier weten. Frankrijk is de tweede winkelmarkt van Europa.

www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2017/01/1...
pim f
0
Beursblik: Goldman Sachs negatiever gestemd over Europees winkelvastgoed

Wereldhave en Eurocommercial Properties op verkooplijst gezet.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is negatiever geworden over enkele Europese vastgoedfondsen, waarbij onder meer Wereldhave en Eurocommercial Properties op de verkooplijst werden gezet. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Goldman Sachs plaatste vijf aandelen op de verkooplijst, omdat deze volgens de analisten relatief groot zijn in winkelvastgoed, dat kampt met een structurele tegenwind. Volgens analisten wordt het gat tussen de huurgroei bij hoogstaand vastgoed en vastgoed op mindere locaties steeds groter. De marktvorsers mikken voor de meeste markten op vlakke tot dalende huurinkomsten tussen 2017 en 2020 voor winkelvastgoed van gemiddelde kwaliteit.

Als gevolg werden de Nederlandse aandelen Wereldhave en Eurocommercial Properties door Goldman Sachs op de verkooplijst gezet. Het koersdoel voor Wereldhave werd neerwaarts bijgesteld van 49,00 naar 40,80 euro, terwijl het koersdoel voor Eurocommercial Properties daalde van 44,90 naar 37,20 euro. Wereldhave werd de afgelopen jaren zowel in Nederland als Finland geraakt door faillissementen van huurders. Daarmee zijn de risico's echter nog niet weggenomen, aldus de analisten. Eurocommercial Properties zal operationeel de nodige uitdagingen blijven kennen. De bezettingsgraad kan volgens Goldman Sachs dalen doordat huurders in het retailsegment, vooral in Frankrijk, met lastige marktomstandigheden kampen.

Voor Unibail-Rodamco werd het advies gehandhaafd op Neutraal, maar werd het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 257,00 naar 252,00 euro. Het Belgische Cofinimmo had al een verkoopadvies, maar kreeg daar nog een koersdoelverlaging bovenop van 98,50 naar 97,90 euro.

Ter nuancering: goldman sucks zit er vrij vaak naast, je moet stiekeme machinaties op de achtergrond bij dit gepeupel nooit uitsluiten. Bij uitspraken over de olieprijs schieten ze in ieder geval continu mis.
Lk-33
0
@pim f, inderdaad mooie timing van GS. Nu de economie aantrekt, zal ook het lagere en middensegment van de markt lucht krijgen en zal ook daar enige pricing power komen. ECP en WH zijn ook niet vergelijkbaar. De koersen waren al fors gedaald in 2016. Het sentiment zal wel even zo blijven.
[verwijderd]
0
quote:

pim f schreef op 25 januari 2017 10:28:

Buy on dips!
er ligt nog steun op 33,18, dus mss ergens in die buurt ECP weer oppikken.
Hoewel de koers gaat nu al weer ietsje omhoog: 34,25 = + 0,59%.....
[verwijderd]
0
en op 12 januari werd het dividendrendement van ECP aangegeven: 5,7%. Dus nu (bij)kopen geeft een nog hoger dividendrendement.
Maar ja, wat is wijsheid....wachten op een verdergaande dip of nu al weer instappen ?
P_kaas
0
Oplopende rente, afvlakking fysieke retail omzet, Italiaanse politieke onzekerheid. Zal nog wel even wat onzekerheid blijven, helaas.
junkyard
0
Ingestapt! Op een koers van 34 valt er geen buil aan te vallen, zo lijkt mij nu het aandeel flink onder boekwaarde noteert. Het onderliggende vastgoed is stabiel met een goede bezetting (>99%) en de huren stijgen veelal bij vernieuwing, het dividend is houdbaar (het dividend is op een koers van 34 ruim 6,0%!) en al 25 jaar stijgend.
pim f
0
quote:

junkyard schreef op 27 januari 2017 23:03:

Ingestapt! Op een koers van 34 valt er geen buil aan te vallen, zo lijkt mij nu het aandeel flink onder boekwaarde noteert. Het onderliggende vastgoed is stabiel met een goede bezetting (>99%) en de huren stijgen veelal bij vernieuwing, het dividend is houdbaar (het dividend is op een koers van 34 ruim 6,0%!) en al 25 jaar stijgend.
Buy and Hold is weliswaar niet modern, maar bij dit aandeel gerechtvaardigd. Daarnaast zou ik niet weten waarom er niet eens een overnamebod zou kunnen komen: goede assets en cashflow, normale prijs, lage rente. Faites vos jeux!
hjs64
0
Vastgoed is momenteel wat uit de mode, waarderingen beneden intrinsiek zijn op het moment standaard. Mooi dividend rendement, koers beneden intrinsieke waarde, kun je geen buil aan vallen. Kopen en op de plank leggen.
alrob
0
GS kan de pot op; vaar mijn eigen koers. Vandaag in Wereldhave gestapt; morgen in ECP. Voor de langere termijn. Mijn vastgoed portefeuille bestaat dan voo 80% Unibail-Rodamco, 5% vastned, 5% Wereldhave, 5% ECP en 5% Klepieirre
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 6 februari 2017 18:33:

GS kan de pot op; vaar mijn eigen koers. Vandaag in Wereldhave gestapt; morgen in ECP. Voor de langere termijn. Mijn vastgoed portefeuille bestaat dan voo 80% Unibail-Rodamco, 5% vastned, 5% Wereldhave, 5% ECP en 5% Klepieirre
Stenen is nooit verkeerd ... zolang draghi blijft strooien ..... en de rente zie ik ook niet zo gauw stijgen want dan klapt de hele schuldenberg in elkaar ...
alrob
0
En als het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie maar stijgt, dan kunnen de huren weer verder omhoog.
Maar ik zag dat vrijdag ECP met de half jaar cijfers komt, en die wacht ik maar af alvorens in te stappen. Want zowel UnibailRodamco als Klepierre hebben de huurinkomsten in Nederland zien dalen, en dat is geen goed voorteken.
hjs64
0
GS loopt de kluit te belazeren, heeft een verkoop advies voor WH afgeveven en meldt vervolgens doodleuk een 3 % belang.
pim f
0
quote:

alrob schreef op 6 februari 2017 20:28:

Want zowel UnibailRodamco als Klepierre hebben de huurinkomsten in Nederland zien dalen, en dat is geen goed voorteken.
Kijk op de website: met koeienletters staat daar:

We are one of Europe’s most experienced property investors with a €3.5 billion portfolio of shopping centres in France, Italy and Sweden.


ik word hier zo moe van
pim f
0
quote:

junkyard schreef op 6 februari 2017 22:13:

ECP heeft geen vastgoed in NL.
over de concurrent stond er vorige week in het FD:

Het lukt vastgoedgigant Unibail-Rodamco UL€219,50+1,67% maar niet om de huurinkomsten in Nederland op te krikken. Al bijna twee jaar vormen de Nederlandse winkelcentra, waaronder Stadshart Amstelveen en Zoetermeer, de zwakke schakel in de portefeuille van het vastgoedfonds. In 2016 daalden de huurinkomsten bij een gelijk aantal winkels in Nederland met 6,3%.

In de rest van de Europese landen, waar de belegger in grote en moderne winkelcentra actief is, betalen winkeliers juist fors meer huur per vierkante meter dan een jaar eerder. Gemiddeld gingen de vergelijkbare huurinkomsten met 3,4% omhoog.
pim f
0
EUROCOMMERCIAL PROPERTIES HEEFT GEEN WINKELCENTRA IN NEDERLAND!

Daarom ia het nu ook zo'n aantrekkelijke overname-kandidaat
junkyard
0
Een aantrekkelijke overname kandidaat is ECP niet, vooral vanwege de 100 uitgegeven prioriteitsaandelen (takeover defense).

Laag geprijsd is ECP wel, net als vele andere vastgoedfondsen de laatste maanden zonder directe aanleiding hard naar beneden geduwd, en noteert nu flink beneden NAV. Dit zal binnenkort wel weer draaien, ik zit klaar voor de rit omhoog, de riemen zitten vast.
hjs64
0
Look at the fundamentals, mooi dividend rendement, prima trackrecord, notering beneden intrinsiek. Kopen en op de plank leggen.
60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 aug 2022 17:35
Koers 23,680
Verschil +0,140 (+0,59%)
Hoog 23,920
Laag 23,300
Volume 35.835
Volume gemiddeld 60.076
Volume gisteren 54.826

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront