Forum: bpost » Forum bpost geopend » Pagina: 84 | Belegger.nl

Forum bpost geopend

1.828 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Montaplus
0
Beste Chef B op de site van Radial is er een persbericht van de automatisering van het interne logistieke systeem dit proces is gestart denk ik in het begin van het jaar en daaruit zullen ze nu al de vruchten plukken.De contracten dat duurd wel een tijdje is niet zomaar een handtekening zetten.

Ook denk ik wel dat ze de prijszetting goed beheren om toch op middellange termijn de winst te genereren.
De vraag die ik mij stel is hoe lang ze het nog volhouden als een staatsbedrijf.

Ik denk vroeg of laat of misschien nu al moeten er toch potenieele overnemers zijn.
De staat kan toch geen aandeelhouder blijven met 51%???(graaicultuur via dividend en onroerende voorheffing van de kleine belegger???)
SCC111
0
In hoeverre kan een een overname/fusie met POST NL nog op tafel komen?
Volgens mij is dit de grote sleutel naar succes
JdeFL
1
KBC Securities fileerde de recente kwartaalcijfers van bpost en meent dat de vooruitzichten voor 2019 haalbaar zijn, maar die van 2020 niet. Huisanalist Ruben Devos verlaagt vandaag de omzetverwachting met 1% door een versnelde daling van het binnenlandse postvolume maar verhoogt de verwachting voor de winstgevendheid (REBIT) met 2%, dankzij een iets betere operationele hefboomwerking in Eurazië en een verbetering in Noord-Amerika. Koersdoel van 9,5 euro en “Houden”-advies blijven behouden. Het is uitkijken naar onder meer Radial, dat de komende vier jaar een REBITDA van 80 à 100 miljoen dollar wil realiseren. (Bolero)
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 13 aug 2019 om 10:25:

Koersdoel van 9,5 euro en “Houden”-advies blijven behouden. Het is uitkijken naar onder meer Radial, dat de komende vier jaar een REBITDA van 80 à 100 miljoen dollar wil realiseren. (Bolero)

Een ingecalculeerde REBITDA-bijdrage van ruwweg €75 miljoen schept ruimte voor latere teleurstellingen. Ambitieus voor een bedrijf dat nu nog klanten binnenboord moet houden met lagere tarieven, en dat later verhoudingsgewijs meer marge moet gaan realiseren dan de marge van een traditionele, dure Europese marktpartij. Klassieke dienstverleners zoals bpost en PostNL zijn nationaal niet alleen de iets duurdere, maar gemiddeld ook de beste. Een Albert Heijn Nederland-achtige, luxe marktpositie die Radial niet zal hebben.
Wittesneeuw
0
Benieuwd hoe de koers daarop zal reageren nu we op zoek mogen naar een nieuwe CEO
Wittesneeuw
0
Persoonlijk vind ik dit niet slecht, natuurlijk is de vraag wie zal hem opvolgen?
Steffen
0
Ik zeker geen slecht nieuws,heb wel mijn twijfels of de koers daar überhaupt op gaat reageren.
den Ben
0
Vertrek CEO heeft niet teveel impact heb ik de indruk ... Het zou mij trouwens verwonderen dat Bpost al geen nieuwe in de schuif zitten heeft ! Verwacht binnen een paar dagen al voorstelling nieuwe kandidaat . Indien deze positief zou worden onthaald door de menigte , dan is de weg naar boven terug een feit naar de volgende weerstand van 11
Leefloon
0
Zo heeft de CEO toch indirect zijn lot verbonden aan Radial, en kan de oude of nieuwe desgewenst eens schoon schip maken. Waarschijnlijk de nieuwe, want de huidige CEO is een grijze muis die het gegarandeerd halen van eigen doelen iets te belangrijk vindt. Het kan slechter, maar ook veel beter. De eerdere enorme koersdaling van meer dan 50% is sectorconform, dus in de koersdaling van vandaag zal vooral wat onzekerheid zitten. Een vertrekkende grijze muis is geen reden voor een koersdaling of koersstijging. De nieuwe zal er ook niet voor gaan zorgen dat post terug populair wordt.
den Ben
1
Het zou mij inderdaad ook sterk verwonderen dat ze het geweer van schouder gaan veranderen en ineens een progressieve - dynamische managementstructuur op poten gaan zetten ...
hiervoor zouden ze eerst deels of volledig moeten privatiseren vrees ik!
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 19 aug 2019 om 11:39:


... want de huidige CEO is een grijze muis die het gegarandeerd halen van eigen doelen iets te belangrijk vindt. ...


Maar maken die doelen nog wat uit? Postvolume krimpt, pakjes uit China worden gratis afgeleverd, Radial is een miskoop van jewelste... Het is wat het is, met of zonder doel.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 aug 2019 om 15:51:

Maar maken die doelen nog wat uit? Postvolume krimpt, pakjes uit China worden gratis afgeleverd, Radial is een miskoop van jewelste...

Het is wat het is, met of zonder doel.

Als aandeelhouder heb ik toch liever een serieuze, scherpere verwachting dan een CEO die de lat voor zichzelf op de grond neerlegt. Nu moet de man bijna zijn best doen om niet voor het einde van KW3 alle gecommuniceerde verwachtingen te behalen, dus nog exclusief december.

Onjuist. Kans op een gemist doel kan ervoor zorgen dat de CEO zich normaal maar ook bovenmatig inspant om Radial versneld overeind te helpen. Alsof je op 30 december bijna je afrekenbare omzetdoelen hebt gehaald, en kunt kiezen voor een dag luieren of toch nog iets proberen te verkopen. Bijna hetzelfde idee als een prestatieafhankelijke bonus. Een op de grond neergelegde lat is geen doel. We gaan waarschijnlijk geen brief extra schrijven en versturen, maar er zijn zaken waar de CEO wel invloed op heeft. Met deze communicatie kan de CEO de hele maand december luieren, zonder enige ambitie of prestatiedoelen.
JdeFL
1
Ik denk dat als ie een beetje kaas gegeten had van wat Radial doet, hij er met zijn 2 pollekes afgebleven was. En nu gooit hij de handdoek in de ring.
In die zin volg ik je wel, veel matiger dan deze, kan niet. Eigenlijk wel (dan denk ik aan een Rode bij Nyrstar), maar laat ons hopen dat de volgende benoeming een betere is.
Leefloon
0
Ach, in elk geval hoeft de man het hele jaar "niets" te doen om in november de eigen verwachtingen te overtreffen, en kan dan de rest van het jaar ook "niets" doen. In het ergste geval worden de doelen na KW3 opwaarts bijgesteld, een hogere lat, en wordt november december.

Het kan (veel) slechter, maar "matig" is inderdaad het juiste woord. Vooral Radial, plus de Radial schuld en het tevergeefs met dividend proberen te managen van de koers, zijn zijn erfenissen. De hoogte van het dividend is normaal voor eindige business (post), maar het stoere vooraf beloven niet. Dividend moet worden verdiend; niet beloofd.

Een voordeel van het telkens op de grond neerleggen van de lat, en daar dan trots overheen springen, is wel dat eenmalige dividendbeloftes waarschijnlijk betaalbaar zijn.

Maatregelen om bpost te verbeteren spelen internationaal, en ook de koers presteert redelijk marktconform. Het werk van een grijze muis. Die niets bijzonders hoeft te doen, de post mag zelfs tegenvallen, om ruimschoots de eigen verwachtingen te halen. Zonder het lot met Radial te verbinden, overkomen succesjes (pakjes) hem eigenlijk.

Liever dit dan eentje die bijv. nog meer geld gaat lenen voor hefboomwerking en gekochte groei, maar daar is dan ook bijna alles mee gezegd. Velen hier hadden het ongeveer even goed kunnen doen, door zelden op te komen dagen.
Wittesneeuw
0
Aangezien ik sinds enkele maanden ook aandelen heb van PostNL en met een nieuwe ceo op komst vroeg ik mij af of een nieuw bod mss terug aan de orde zou zijn ( wel aan een lagere tarief dan het vorig bod natuurlijk)
Als buurlanden in een dalende briefwisseling maar een stijgende pakjeswereld blijf ik erbij dat samenwerken wel eens de oplossing zou kunnen zijn op lange termijn. En ik denk dat die Nederlanders zo slecht nog niet zijn.......
Ps ik ben Belg :-)
Montaplus
0
Ik denk nu niet dat het enkel vangerven zijn fout is met de aankoop van radial.
Er zal toch een analize gemaakt zijn van de toestand en de jaarrekeningen/orderbooks enz...
Dan heb je nog de raad van bestuur, die mannen gaan daar toch ook hun zegje over gehad hebben??

Van gerveren is juist maar een passant zoals een voetbalcoach..
Ander en beter en is het geen betere tis dan toch nen anderen....
EenBelg
0
Beste beleggers,
De kans is zeer klein (lees:"onbestaande") dat de huidige CEO nog voor zijn vertrek (lees:"ontslag") het dividend met 30% moet verlagen! Waarom? Omdat de Belgische staat als steeds een onverzadigbare geldhonger heeft en zijn begroting onder andere afhangt van dividenden zoals bpost en bnpparibas. En wat met de beleggers vanaf het eerste uur, intekenprijs juni 2013 (14,50 euro), die gaan ze niet zomaar in de regen zetten. Plus als in 2013 bpost 14,50€ waard was zal dat in 2019 zeker zoveel waard zijn!!! Dus beste beleggers wat minder schrik en vrees en wat meer realiteitszin en kopen als sommige het tegendeel beweren of niet durven. Ik? Ik heb reeds meerdere aankopen gedaan want ik kan me echt niet inbeelden dat er geen brieven meer verstuurd worden en dat het USA verhaal een thriller wordt.
Gegroet en allen een beetje meer moed :-)
Vavli
0
Hier heb ik toch enkele kanttekeningen bij:
Ten eerste, als de winst daalt, zal het dividend wel aangepast moeten worden. Per aandeel zal de winst zakken en dus noodzakelijkerwijs ook het uitgekeerde dividend. Echter: in verhouding tot de koers, blijft het rendement veel hoger dan bij enig ander aandeel. En dat zal, als Radial uit het dal geraakt, de komende jaren nog verhogen.
Ten tweede: de Belgische staat voorstellen als een instantie met onverzadigbare geldhonger... hebben aandeelhouders uit de prive minder geldhonger? Het is die groep die in paniek massaal aandelen heeft verkocht en zo de koers enorm heeft doen dalen.
De voorstelling dat de prive het zoveel beter doet dan de overheid is een ideologisch verhaal, niet gestoeld op feiten. De overheid moet ingrijpen daar waar de prive faalt en vervolgens wijst men verwijtend naar de overheid. Een beetje zoals de brandweer verwijten als het ergens brandt.
Chef B
0
Vandaag daalt de koers (tot nu toe +/-11 uur) met kleine 3%. Wat zou hiervan de verklaring zijn?
1.828 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13-dec-19 17:35
Koers 10,575
Verschil -0,230 (-2,13%)
Hoog 10,975
Laag 10,575
Volume 211.864
Volume gemiddeld 262.239
Volume gisteren 244.391