Forum: Colruyt » Forum Colruyt geopend | Belegger.nl

Forum Colruyt geopend

173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BultiesBrothers
0
De grootste daling is er wel uit denk ik. Verkoop denk ik ook maar mijn laatste put.
Aquila84
0
Kriscom
0
10/2018 samenwerking met....? 06/2019 Investering ?
Ik ben alvast mee op de boot , Colruyt laat niet in hun boekhouding zien!
een extra aankoop in de toekomst (14 dagen) sluit ik zeker niet uit!
ronald64
0
Oase van rust op dit forum. Koers lijkt tot rust te komen en heb gisteren wat stukjes opgepakt. Op 27/9 ex-dividend € 0,92.
Eens kijken wat het gaat worden.
Vlaming Koen
0
Vanwaar de sterke stijging vandaag? Nieuws uit de aandeelhoudersvergadering van 25/9?
Stephan010
0
quote:

Vlaming Koen schreef op 26 sep 2019 om 09:25:


Vanwaar de sterke stijging vandaag? Nieuws uit de aandeelhoudersvergadering van 25/9?


Denk eerder ex dividend 27/9....en misschien afbouwen shortposities omdat shorters geen dividend willen terugbetalen ?
ronald64
2
Colruyt verwacht dit jaar licht betere nettowinst
Vandaag om 18:53

De nettowinst van supermarktgroep Colruyt zal dit jaar licht stijgen, zei CEO Jef Colruyt op de algemene vergadering. Hij geeft dus geen negatieve prognose, zoals waarnemers verwachtten. Een prognose over de bedrijfswinst geeft het bedrijf niet.

De Belgische beursgenoteerde supermarktgroep Colruyt COLR-1,32% verwacht dat de winst in het boekjaar dat in maart eindigt, licht hoger zal liggen dan dat van vorig boekjaar. Toen boekte Colruyt 372 miljoen euro nettowinst.

'Een jaar geleden waren we wat voorzichtiger', zei CEO Jef Colruyt tegen de aandeelhouders op de algemene vergadering. 'Als er nog iets gaat gebeuren, ga je het van ons horen. Maar op dit moment zijn de resultaten licht beter.'

Een prognose over de bedrijfswinst geeft het bedrijf niet. Die bedrijfswinst stond in de laatste helft van vorig boekjaar onder druk. 'Het is op basis van de prognose moeilijk in te schatten hoe de bedrijfswinst dit jaar zal evolueren', zegt Alan Vandenberghe, een beursanalist van KBC Securities.

Pessimistische waarnemers
De positieve prognose is opvallend. Veel waarnemers verwachtten dat Colruyt een negatievere voorspelling zou doen.

De waarnemers wijzen op de stijgende concurrentie in België. De Nederlandse keten Jumbo opent dit jaar nog zijn eerste winkels in België. De ambities zijn hoog, want het bedrijf ziet ruimte voor 100 Vlaamse winkels. De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zegt dat ze 30 tot 50 nieuwe winkels wil openen.

Colruyt maakt zich sterk dat het de nieuwe concurrentie aankan. Operationeel directeur Marc Hofman herhaalde dat Colruyt zijn laagsteprijzengarantie onverminderd zal voortzetten, met als bedoeling de positie van Colruyt te bestendigen. 'Dagelijks passen we prijzen aan als reactie op de concurrenten, ook nieuwe. Ik denk dat u weet over wie ik het heb.'

Albert Heijn
Volgens Hofman betekent Jumbo op langere termijn geen bedreiging voor Colruyt. 'Misschien wel voor enkele van onze concurrenten. We trekken de parallel met de komst van Albert Heijn naar België, enkele jaren geleden. Toen zagen we kort impact op winkels rond Albert Heijn-winkels, maar op lange termijn heeft het ons niet geschaad.'

De stijgende concurrentie en de komst van Jumbo maakt beleggers ongerust. In de laatste helft van Colruyts vorige boekjaar stond de bedrijfswinst onder druk. Daardoor kreeg het aandeel de grootste klap in zijn geschiedenis.
dewarry
0
2/10/2019 12:19:22

Beursblik: sentiment Belgische belegger licht gestegen
(ABM FN) De Belgische belegger is minder optimistisch gestemd over de economische ontwikkelingen, maar juist iets positiever over de beurs. Dit bleek woensdag uit de Beursduivel Sentimentspeiling voor de maand oktober.

Terwijl in september nog 44 procent van de ondervraagden positief gestemd was over de economische ontwikkelingen, is dit voor oktober naar 37 procent gezakt.

Over de beurs zijn de ondervraagden iets positiever geworden. 42 procent van hen is optimistisch gestemd, tegen 40 procent in september.

Op lange termijn zijn de respondenten ook positiever gestemd. Bijna half van de respondenten denkt dat de Bel20 in de komende zes maanden met 3 procent of meer zal stijgen. In september was dit nog 37,4 procent. Slechts 18,8 procent verwacht een daling van 3 procent of meer.

Favoriete aandelen

AB InBev is voor de komende maand het favoriete aandeel van de beleggers. Nieuwkomer Umicore komt binnen op plek twee. Dit is ?opvallend?, omdat het aandeel meestal bij de floppers staat, aldus Beursduivel. Solvay en Galapagos noteerden samen op de derde plek, terwijl Colruyt de toplijst afsloot.

Ontex, Telenet Group en Proximus worden nog steeds beschouwd als aandelen om te mijden. KBC Group sloot de flopperlijst af.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Senior 1936
0
Colruyt is een van mijn grootste verliesposten. Het is een underperformer.
Nico Bakker adviseert vanmorgen Turbo Short kopen = veelzeggend, maar ik aarzel want ik zie dat de koers nu licht stijgt..49,56
173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 11-dec-19 17:35
Koers 46,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 49,620
Laag 46,000
Volume 537.510
Volume gemiddeld 240.655
Volume gisteren 537.510