Mei

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
tonl
0
Wat mogen we verwachten van de cijfers van Ageas in het 1e kwartaal?
Iemand al een beetje voor informatie?
PaulRD
0
Beursblik: Morgan Stanley verlaagt advies NN Group

Ageas favoriete verzekeraar.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het advies voor NN Group verlaagdnaar Gelijkgewogen en noemde Ageas de favoriete verzekeraar in de Benelux. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Morgan Stanley verlaagde het advies voor NN Group na bestudering van de kasgeneratie en de solvabiliteit na de overname van Delta Lloyd. Volgens de analisten genereert NN na de acquisitie van de concurrent een rendement van 10 procent op de vrije kasstroom en zal de Solvency II ratio uitkomen op "een comfortabele" 180 procent.

Ageas geldt bij Morgan Stanley als favoriet in de sector, gevolgd door ASR Nederland, NN Group en tot slot Aegon. Het advies voor Ageas, dat volgens de analisten "aantrekkelijk gewaardeerd" is, staat op Overwogen.

Het aandeel NN Group sloot vrijdag op 30,44 euro en Ageas eindigde op 37,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 02, 2017 02:31 ET (06:31 GMT)
Homer Bundy
0
Wat mij betreft is een winst uit de verzekeringsactiviteiten van 200 miljoen € (of hoger) een behoorlijk resultaat. Op groepsniveau denk ik dan aan een winst van +- 100 miljoen € (o.a. door een boekhoudkundige minwaarde op RPN(i)).

Per geografisch deel:
---------------------

België: de markt blijft moeilijk door de lage rente. Er is een meerwaarde gerealiseerd op real estate. Hoe groot deze meerwaarde is werd niet meegedeeld, maar ik ga ervan uit dat dit +- 25 miljoen € zal zijn. Hierdoor verwacht ik een winst in België van 95 à 100 miljoen €.

UK: ik hoop dat we terug winstgevend zijn in de UK, maar voor een echte verbetering zal het wachten zijn op de Q2-resultaten. Vanaf april staan er +- 600 personen minder op de loonlijst. Een winst van 15 à 20 miljoen € zou mooi zijn.

Europa: Betere resultaten in Turkije en een verdere integratie in Portugal zullen tegengewicht moeten bieden aan de moeilijke omstandigheden (lage intrest) in Frankrijk en Luxemburg. Een toename van de premie-inkomsten in Italië zou mooi (en wenselijk) zijn. Een winst van +- 25 miljoen € staat hier op mijn kribbelpapiertje.

Azië: De nieuwe entiteiten (Vietnam en de Filipijnen) zullen nog enkele jaren verlieslatend zijn, dit is normaal in een opstartfase. Voor deze nieuwe landen zijn de premie-inkomsten in eerste fase belangrijker dan de winst. China, Thailand en Maleisië zullen voor de noodzakelijke winst moeten zorgen. Voor China schat ik de Q1-winst op +- 35 miljoen €. Hierdoor schat ik de volledige Q1-winst voor Azië op 60 à 65 miljoen €. Ik ben benieuwd of er ook iets zal gezegd worden over de plannen van Maybank om de verzekeringstak (Etiqa) naar de beurs te brengen en over een mogelijke verhoging van de participatie in India.

Besluit:
---------

Het maken van een winstraming op kwartaalniveau is moeilijk door de gerealiseerde meer- of minwaarden en vooral omdat Ageas in zijn nieuwsbrieven geen cijfers geeft over de gerealiseerde winst op real estate. Op jaarbasis tracht men telkens 50 à 75 miljoen meerwaarde op real estate te realiseren. Extra grote (en onvoorziene) meer- en minwaarden worden wel op voorhand meegedeeld (winstwaarschuwingen zowel in positieve als negatieve zin). Vermits we tot op vandaag hierover nog niets gelezen hebben verwacht ik ook geen problemen in dit eerste kwartaal. Nog iets meer dan een week geduld en we weten het. Het getal 200 miljoen € staat hier groen omcirkeld op mijn papiertje.

Iemand met een andere prognose?
daan 32
0
homerbundy wordt er rekeking gehouden met "fortis" claim
is er juridisch een definitief besluit gevormd

ik neemm aan dat ageas een speciale afboeking gemaakt heeft voor de oorspronkelijke claim

weet u daar meer over?

groetjes
orap
0
het wachten is op de uitspraak van de rechter inzake de fortis claim; dat gebeurt ergens medio juni a.s. Als de rechter dat voorstel goedkeurt zal de koers omhoog gaan. De Q1 cijfers zullen prima zijn. Alle negatieve effecten zijn reeds in de jaarcijfers 2016 opgenomen, ook de fortis-claim. Hoop alleen niet dat er van die idioten zijn die hoger beroep aantekenen bij een positieve uitspraak van de rechter; dus het voorstel van ageas wordt door de rechter bekrachtigd.
PaulRD
0
Vorig jaar was de kwartaalwinst (Q1) 201 miljoen euro geheel in lijn met de prognose van Homer Bundy voor dit jaar.
Ik verwacht giede cijfers en geen rare tegenvallers. Het is dus van belang dat de cijfers in een beursdag komen moet een goed sentiment. Met 2,10 euro dividend in het vooruitzicht eind mei hoop ik toch nog op een verdere koerstijging en dat we stabiel boven de 40 euro per aandeel gaan noteren.
BelgFre
0
mja...
earnings poll ageas Q1
insurance profit seej down 5,3%

reuters verwacht
5.3% decline in Q1
tonl
0
1ste kwartaal 2017

Nettoresultaat
Nettoresultaat Verzekeringen steeg met 11% naar EUR 222 miljoen tegenover EUR 201 miljoen

Nettoresultaat Algemene Rekening van EUR 112 miljoen negatief tegenover EUR 834 miljoen negatief

Nettoresultaat Groep EUR 110 miljoen tegenover EUR 633 miljoen negatief

Premie-inkomen
Het premie-inkomen van de Groep (tegen 100%) steeg met 14% naar EUR 12,7 miljard (inclusief 2% negatief wisselkoerseffect)

Het premie-inkomen van de Groep (Ageas' deel) steeg met 3% naar EUR 4,7 miljard (inclusief 2% negatief wisselkoerseffect)

Het premie-inkomen Leven nam met 16% toe naar EUR 10,9 miljard, en Niet-Leven met 1% naar EUR 1,8 miljard (beide tegen 100%)

Operationeel

resultaat
Combined ratio op 98,3% tegenover 97,8%


Operationele marge producten met gegarandeerde rente 124 basispunten tegenover 103 basispunten

Operationele marge Unit-linked 33 basispunten tegenover 25 basispunten

Technische verplichtingen Leven van geconsolideerde entiteiten bedroegen EUR 74,2 miljard en zijn stabiel vergeleken met eind 2016

Balans
Eigen vermogen EUR 9,3 miljard ofwel EUR 45,91 per aandeel, versus EUR 9,6 miljard ofwel EUR 46,56 per aandeel eind 2016

Solvency II ageas -ratio Verzekeringen 177% en Solvency IIageas -ratio Groep 186%

Totale liquide activa Algemene Rekening bedroegen EUR 1,8 miljard tegenover EUR 1,9 miljard per eind 2016

België
Substantiële winstgroei dankzij aanhoudend solide operationele prestaties en meerwaarden

VK
Verdere impact door herziening regelgeving disconteringsvoet

Continentaal

Europa
Solide resultaten in zowel Leven als Niet-Leven

Azië
Duurzame stijging nettoresultaten dankzij aanhoudende groei in kwaliteitsproducten met periodieke premies


Tenzij anders aangegeven, worden alle cijfers voor het eerste kwartaal van 2017 vergeleken met de cijfers voor het eerste kwartaal van 2016.

CEO Bart De Smet van Ageas: "In het eerste kwartaal realiseerden alle segmenten behalve het VK solide resultaten. Het resultaat in het VK werd gedrukt door de nasleep van de door de lokale overheid herziene Ogden-disconteringsvoet. Alhoewel al verschillende maatregelen getroffen zijn, zal de impact nog het hele jaar merkbaar zijn. Het totale nettoresultaat Verzekeringen weerspiegelt de goede operationele prestaties en profiteerde ook van de belangrijke meerwaarde op de vastgoedtransacties van Ageas.

De balans van de groep bleef sterk met een solvabiliteitsratio voor Verzekeringen die licht daalde maar boven de doelstelling bleef.

In het eerste kwartaal vond ook een belangrijke volgende stap in de Fortisschikking plaats met een hoorzitting voor het Gerechtshof in Amsterdam. Het Gerechtshof bevestigde dat het op vrijdag 16 juni 2017 een besluit neemt over het verzoek van Ageas om de schikking bindend te verklaren."
orap
0
prima gedaan De Smet; snel vertrekken uit dat land met die arrogante Engelsen; ze weten het altijd beter. Of verkoop daar je portefeuille
Jeliazkov
0
Zijn toch weer solide cijfers. Vind de markt er maar lauwtjes op reageren. Later dit jaar die 40 maar eens slechten en definitief achter ons laten.
Tsipisch
0
quote:

Jeliazkov schreef op 10 mei 2017 10:42:


Zijn toch weer solide cijfers. Vind de markt er maar lauwtjes op reageren.


Begrijp dat ook niet echt...
BelgFre
0
hoop dat hij tegen einde maand toch ook
tegen de 40 aan staat
want op ex-dividend gaat er dikke euro vanaf terug....
PaulRD
0
quote:

BelgFre schreef op 12 mei 2017 12:03:


hoop dat hij tegen einde maand toch ook
tegen de 40 aan staat
want op ex-dividend gaat er dikke euro vanaf terug....


Er gaat 2,10 euro van de koers af !
Omer Swinnen
0
Sinds de start van het aandelen-inkoopprogramma op 15 augustus 2016 heeft Ageas
teruggekocht 5.309.990 aandelen voor een totaal bedrag van EUR 187.989.090. Deze
komt overeen met 2,45% van het totaal aantal uitstaande aandelen.
tonl
0
(Trivano.com) - Op 17 mei 2017 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Ageas blijft "overweight".
Het koersdoel wordt door J.P. Morgan verlaagd van 44,62 EUR naar 43,66 EUR.
Op 29 mei 2017 zullen de aandelen van Ageas ex-dividend noteren.
Omer Swinnen
0
Na de vernietiging van 7.170.522 Ageas aandelen die in 2016 zijn ingekocht, is het totale aantal uitstaande aandelen (de noemer) gedaald naar 209.399.949.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV keurde op 17 mei 2017 de vernietiging goed van 7.170.522 aandelen (resultaat van de inkoop van aandelen in 2016). Hierdoor is het totale aantal uitstaande aandelen gedaald tot 209.399.949. Dit aantal (de noemer) zal gehanteerd worden in de berekeningen van aandelenbelangen in procenten.

Deze informatie is beschikbaar op de website van Ageas onder "Investeerders - Aandeelhoudersstructuur"
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jun 2021 09:09
Koers 49,370
Verschil +0,010 (+0,02%)
Hoog 49,540
Laag 49,320
Volume 9.394
Volume gemiddeld 452.437
Volume gisteren 426.229