PPG trekt bod AkzoNobel in

5 Posts
Guus_Geluk
0
PPG trekt bod AkzoNobel in

PPG staakt zijn overnamepoging van het verf- en chemiebedrijf AkzoNobel.

Dat maakte PPG donderdagmiddag bekend. Het gaat mogelijk om een voorlopige terugtrekking.

Het bedrijf moest uiterlijk vandaag een voorlopig biedingsbericht indienen bij toezichthouder AFM. Daar ziet het concern nu vanaf. Volgens Nederlandse regels mag PPG in ieder geval zes maanden geen stappen mag zetten richting het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.

Het laatste overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot bedroeg €96,75 per aandeel AkzoNobel. Dat komt in totaal neer op €26,9 miljard.

'Beste belang'
PPG gaf aan vorige week een laatste poging te hebben gedaan om met Akzo om tafel te gaan. Dat gebeurde onder meer via een brief. Het bestuur van AkzoNobel gaf daar echter geen reactie op.

,,Wij vinden nu dat het in het beste belang van PPG en haar aandeelhouders is om ons voorstel aan AkzoNobel voor nu in te trekken'', aldus PPG in zijn verklaring.

De markt reageert niet erg verrast: de koers daalde kort na bekendmaking met 1,5%. Handelaren op de beurs zien die relatief kleine negatieve koersreactie als een signaal dat de Amerikanen mogelijk na de zes maanden terug keren met een verbeterd bod.

Biedingen afgehouden
Het Nederlandse verf- en chemiebedrijf wees biedingen van de Amerikaanse branchegenoot tot drie keer toe af. Aandeelhouders onder leiding van hedgefonds Elliott eisten recent bij de Ondernemingskamer dat AkzoNobel met PPG om tafel zou moeten.

Dat leidde tot een afwijzing van die eis. Direct zakte AkzoNobel op de beurs in waarde. Donderdag na de het afhaken door PPG ging de neergang voort.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/akzo-n...
Guus_Geluk
0
Ik denk dat bovenstaand bericht meer impact gaat hebben voor de Nederlandse bedrijven. Buitenlandse investeerders zullen zich terug gaan trekken uit Nederland. Ze hebben tientallen miljarden geinvesteerd en m.i. zal dit spoedig uit de Nederlandse markt gaan verdwijnen.
gerrit 69
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 1 juni 2017 12:04:


Ik denk dat bovenstaand bericht meer impact gaat hebben voor de Nederlandse bedrijven. Buitenlandse investeerders zullen zich terug gaan trekken uit Nederland. Ze hebben tientallen miljarden geinvesteerd en m.i. zal dit spoedig uit de Nederlandse markt gaan verdwijnen.

Ik geloof dat jouw prognose niet zo,n vaart zal lopen, want Nederland zal altijd een handelsnatie blijven en strategisch heeft ons land een goede ligging aan zee met onze buurman Duitsland en onze overbuurman Engeland en zo kan ik nog veel meer voordelen opnoemen die ons land heeft.
Midas Oumuamua
0
zilveruitje
0
PPG heeft een waarde van 28 miljard US $ en een p/e van boven de 32 Laat dit nu eens los op Akzo en je zit ver boven de 100 euro

Dus PPG heeft een enorm goede reden om de verf divisie te kopen van akzo

Die P/E is nu 32 van PPG
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 jan 2021 17:35
Koers 86,060
Verschil -1,280 (-1,47%)
Hoog 86,060
Laag 84,820
Volume 675.219
Volume gemiddeld 534.028
Volume gisteren 592.823