ageas « Terug naar discussie overzicht

juli

6 Posts
tonl
0

Royal Bank of Scotland, Ageas en enkele andere partijen laten hun rechtszaak in Brussel varen, maar een arbitrageprocedure in Parijs wordt voortgezet.

Recent advies

Twee jaar geleden raakte bekend dat Royal Bank of Scotland (RBS) twee rechtszaken had aangespannen tegen Ageas als erfopvolger van Fortis. Ook BNP Paribas Fortis (de vroegere Fortis Bank), ABN AMRO en de Nederlandse staat als eigenaar van ABN AMRO werden geviseerd door de Schotten.

Het verband tussen Royal Bank of Scotland en Fortis is de overname van ABN AMRO: in 2007 vormden ze samen met het Spaanse Santander een alliantie om ABN AMRO in te lijven. De deal deed bij de financiële crisis van 2008 Fortis uit elkaar spatten en bracht RBS aan de rand van de afgrond.

Het geschil tussen de gewezen bondgenoten draait rond een beweerde garantie van Fortis in 2007 in een aandelendeal tussen een deel van ABN AMRO - dat nu in handen is van RBS - en Bank of New York Mellon.

RBS voerde voor de rechtbank van koophandel van Brussel aan recht te hebben op een schadevergoeding van 75 miljoen euro. In een verwante procedure voor een arbitrage-instantie in Parijs eiste de Schotse bank zelfs 135 miljoen. Een vonnis van de rechtbank leert nu dat RBS de Brusselse procedure stopzet. De tegenpartijen (Ageas, BNP Paribas Fortis en ABN AMRO) stemmen daarmee in.

BNP Paribas Fortis buiten schot

Volgens Ageas-woordvoerder Michaël Vandenbergen zijn de partijen onderling overeengekomen om de rechtszaak te laten vallen, zonder dat daar geld mee gemoeid is (behalve de betaling van de rechtskosten). De reden is dat de procedures in Brussel en Parijs over dezelfde kwestie gaan. De arbitrage wordt wel voortgezet.

Het gevolg is dat BNP Paribas Fortis helemaal buiten de zaak komt te staan. De bank werd immers niet gedagvaard in Parijs. BNP Paribas Fortis verkoos dinsdag geen commentaar te geven. Ageas, ABN AMRO en de Nederlandse staat zijn wel nog betrokken partij.
tonl
0
Dat zien we graag !!!

(Trivano.com) - Op 7 juli 2017 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Ageas blijft "overweight".Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 43,66 EUR naar 43,76 EUR.Vanaf 31 mei 2017 betaalt Ageas zijn dividend uit aan de aandeelhouders. Op 9 augustus 2017 publiceert Ageas zijn resultaten over de eerste helft van het boekjaar.

Bron: Trivano www.trivano.com/aandeel/advies-jp-mor...
tonl
0
Is dit aandeel niet meer aantrekkelijk gezien de weinige reacties, of beter gezegd helemaal geen reacties meer.
Jeliazkov
0
Misschien gewoon wat weinig te melden? Wachten op cijfers; vervolg rechter / schikking....
[verwijderd]
0
Stilte voor de storm denk ik. Wat Jeliazkov zegt, weinig te melden op dit moment. Wel blij dat we weer omhoog gaan. Hopelijk een voorbode van een sterkere stijging. In potentie denk ik nog steeds dat we richting € 50.- moeten kunnen, maar op welke termijn...
zilvermeeuw
0
Ageas verkoopt Italiaanse activiteiten met meerwaarde van 75 miljoen euro

Ageas verkoopt zijn aandelen in de Italiaanse verzekeraar Cargeas aan BNP Paribas Cardif. Dat meldt Ageas in een persbericht. Eenmaal afgerond zal de deal de Belgische verzekeraar een meerwaarde van ongeveer 75 miljoen euro opleveren.

www.hln.be/hln/nl/942/Economie/articl...

(Doch een nieuwsfeitje van gisteren zou zeker geplaatst mogen worden)
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 nov 2022 17:35
Koers 37,290
Verschil -0,590 (-1,56%)
Hoog 37,810
Laag 37,220
Volume 545.910
Volume gemiddeld 485.565
Volume gisteren 332.023

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront