DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM augustus 2017

17 Posts
hegveld4
0
Smakkie
0
Super bedrijf. Nu de poen goed investeren anders....shit.. . (beschermingsconstructie)
[verwijderd]
0
Ik had het hier wel wat drukker verwacht vandaag na bekendmaking van de prima cijfers.
alrob
1
Helaas maar vorige week een klein aantal calls gekocht, maar wie het kleine niet eert, is... Ach een flinke (percentuele)winst, hoe klein ook, houdt de moed erin! Up met die koers. 65 euro moet vandaag al haalbaar zijn.
viermeiden
0
DSM heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet flink zien groeien. Er werd meer verkocht tegen hogere prijzen, waardoor het Limburgse fijnchemiebedrijf 4,3 miljard euro omzette - een stijging van 11 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Uit de halfjaarcijfers die DSM dinsdagochtend presenteerde, blijkt verder dat het bedrijfsresultaat met liefst 16 procent toenam tot 721 miljoen euro.

Bij zowel de voedingsdivisie als bij Materials werd in het tweede kwartaal meer verkocht, tegen hogere prijzen. Daarmee zet het Heerlense bedrijf de lijn voort van het eerste kwartaal. Het verkoopvolume bij Materials steeg met 4 procent ten opzichte van een jaar geleden, ondanks een prijsstijging van 7 procent. Bij Nutrition steeg de verkoop met 4 procent, bij gelijke prijzen.

viermeiden
rene66
0
viermeiden
0
DSM reports H1 2017 results

Heerlen, NL, 01 Aug 2017 07:00 CEST

Highlights

Continued good performance in Q2 concludes very strong H1
Sales up 11% to €4,320m, with 8% organic growth
Adjusted EBITDA up 16% to €721m, driven by both Nutrition and Materials
ROCE up 170 bps to 12.2%
Net profit up 42% to €312m
Interim dividend of €0.58 per ordinary share
Outlook 2017: slightly improved

viermeiden
tukker51
0
Afgelopen donderdag op 62,65 en 62,55 weer ingestapt.
Durfde niet nog meer bij te kopen onder de 62. (Helaas)
Maar zoals altijd: treur niet over winst die je mis loopt maar wees blij met de (vooralsnog papieren) winst die je behaalt, want ik blijf wel zitten.
De koers zal de komende tijd verder stijgen.
Want de cijfers en vooruitzichten zijn goed.
viermeiden
0


AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - DSM heeft in het tweede kwartaal de verwachtingen duidelijk overtroffen, met solide resultaten. Dat liet Baader Helvea weten in een reactie op de cijfers van het speciaalchemieconcern.

Volgens Baader Helvea laten de resultaten zien dat de strategie van DSM werkt en wordt de kracht van de portfolio van het bedrijf onderstreept. Verder is de beleggingsspecialist van mening dat de markt het potentieel van de innovatiepijplijn van DSM onderschat. DSM verhoogde de verwachtingen voor heel 2017.

KBC Securities sprak eveneens van sterke resultaten met solide groei. Waarschijnlijk worden de verwachtingen voor het hele jaar iets verhoogd, aldus KBC. Het advies is accumulate.

Bron: deze website

Viermeiden
Boerenverstand
0
quote:

alrob schreef op 1 augustus 2017 08:49:


Helaas maar vorige week een klein aantal calls gekocht, maar wie het kleine niet eert, is... Ach een flinke (percentuele)winst, hoe klein ook, houdt de moed erin! Up met die koers. 65 euro moet vandaag al haalbaar zijn.


En meer zelfs, adviezen zijn ook goed. Benieuwd naar 15.30 uur..
[verwijderd]
0
20 puts geschreven toen ze aan 62,4 stonden, even mooi in het rood gestaan, maar gelukkig niet gepanikeerd, vandaag alles afgesloten toen ze aan 65,7 stonden. winst nemen als het kan, zeker met opties!
Kobah
0
quote:

druww schreef op 1 augustus 2017 10:23:


20 puts geschreven toen ze aan 62,4 stonden, even mooi in het rood gestaan, maar gelukkig niet gepanikeerd, vandaag alles afgesloten toen ze aan 65,7 stonden. winst nemen als het kan, zeker met opties!


Geweldig dat weten we dan ook weer! Sommige mensen doen het altijd zo goed alleen over verliezen hoor je ze weinig:) Tja DSM is natuurlijk zwaar achtergebleven en heeft bij een blijvend goed beursklimaat best nog wat in te halen, met deze cijfers.
Smakkie
0
DSM gekocht en zag paar dagen rood. Daar begreep ik niets van. Deze week 10% Up hoop ik. Aandeel is echt te goedkoop. Zeker met de goedgevulde kas.
B...K
0
DSM een aandeel met heel veel potentie.
De cijfers bewijzen het maar weer.
Niet raar opkijken als we vrijdag boven de 70 euro staan.
Na alle opwaartse koersdoelen die deze week gaan komen.
B...K
0
Beursblik: DSM kan dividend sterk verhogen door verkoop Patheon belang
Theodoor Gilissen Bankiers zet koersdoel op 72 euro en handhaaft Aanbevolen advies.

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers noemde de resultaten van DSM "stevig" en analist Joost van Beek is niet verrast door de verhoging van de outlook van een hoge enkelcijferige naar een dubbelcijferige groei van het EBITDA-resultaat.

De marktvorser zette het koersdoel van Onder Herziening naar 72,00 euro bij handhaving van een Aanbevolen advies. Het koersdoel wordt mede gesteund door de waarde van de drie te verkopen niet-kernactiviteiten.

Van Beek wees er in zijn rapport op dat de kaspositie van DSM voor het einde van dit jaar met 1,7 miljard dollar ofwel 8,15 euro per aandeel wordt gespekt door de verkoop van het resterende 33,5 procent belang in Patheon en hij verwacht dat dit zich zal vertalen in een dividendverhoging van 1,75 naar 1,95 euro per aandeel.

De analist voorziet in het tweede halfjaar een negatief effect als gevolg van lagere prijzen en scherpe concurrentie van Chinese producenten van vitamines en verwacht dat het hoge tempo van innovaties een drijvende kracht achter de omzetgroei zal blijven.

DSM is goed op weg met de invulling van de 2016-2018 doelstellingen, die ook gereflecteerd zijn in de verwachtingen van analisten, aldus Van Beek. Hij verwacht dat het concern in 2018 het acquisitiepad weer zal inslaan, omdat dan intern de organisatie een stuk efficiënter is en de financiële positie, mede met de opbrengst van Patheon, stevig zal zijn.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM dinsdag rond het middaguur 6,1 procent hoger op 66,19 euro.

Door: ABM Financial News.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 dec 2021 17:38
Koers 190,300
Verschil +0,750 (+0,40%)
Hoog 192,500
Laag 189,600
Volume 342.277
Volume gemiddeld 333.898
Volume gisteren 532.616