Forum Volkswagen geopend

14 Posts
IEX - Forummoderator
0
Volkswagen is het grootste autoconcern van Europa en produceert merken als VW, Audi, Skoda, Seat en Porsche.

Hoofdkantoor: Wolfsburg in de deelstaat Nedersaksen.

Beursnotering: Frankfurt.

Werknemers: bijna 600.000 met fabrieken in ruim dertig landen.

Verkopen: 10.312.400 auto's in 2016.

Topman: Matthias Müller.

Groet Henk
IEX - Forummoderator
0
Geschiedenis: in 1934 kreeg auto-ingenieur Ferdinand Porsche opdracht van Adolf Hitler om een auto voor het volk te ontwerpen. Het definitieve model werd in 1936 gepresenteerd. In 1938 werd begonnen met de bouw van de fabriek. Tijdens de oorlog produceerde het concern voertuigen voor het Duitse leger.

Na de oorlog kwam de fabriek in handen van de Britse bezettingsmacht. Onder Britse leiding werd besloten Volkswagens te gaan exporteren naar het buitenland, waarmee mede de basis werd gelegd van het internationale succes van de Kever, zoals de auto's werden genoemd. De Kever kwam symbool te staan voor de Duitse economische opleving, het Wirtschaftswunder.

In de jaren zeventig begon Volkswagen met de productie van de Passat, de Polo en de Golf. In 2003 rolde de laatste Kever van de band bij een fabriek in Mexico. Volkswagen nam in de afgelopen jaren onder meer Porsche, het Britse Bentley en het Italiaanse Bugatti over en de truckmerken MAN en Scania.

Het Duitse autoconcern Volkswagen Group ligt nu zwaar onder vuur vanwege gesjoemel met de uitstoot van dieselauto's in de Verenigde Staten en elders.

Groet Henk
JvG04
0
VW positiever over 2017 ondanks sjoemelkosten
Gepubliceerd op 27 okt 2017 om 09:51 |


WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen verwacht over het hele jaar meer winst te maken dan waar het eerder van uitging, geholpen door de sterke vraag naar zijn auto's. Dit ondanks dat de kosten van de afwikkeling van het dieselschandaal steeds verder oplopen. Dat meldde de maker van onder meer Volkswagens, Seats, Audi's en Porsches bij een handelsupdate.

De Duitsers rekenen voor het hele jaar naast een hogere winstmarge op een omzetgroei van minstens 4 procent. De operationele winst in het derde kwartaal viel met 1,7 miljard euro wel bijna 50 procent lager uit dan een jaar eerder. Vooral de almaar oplopende kosten van de ophef met de sjoemeldiesels namen een hap uit het resulaat.

Onlangs maakte Volkswagen bekend nog eens 2,5 miljard euro opzij te zetten om de kosten van affaire te dekken. Daarmee is de totale rekening voor de afwikkeling van de kwestie opgelopen tot meer dan 25 miljard euro.
Brogembank
0
Grappig, kom er nu pas achter dat er een forum VW is.

Ik zit indirect in VW met wat aandelen Porsche, destijds gekocht omdat je VW met een discount -met name door geringere verhandelbaarheid Porsche- kon krijgen PLUS een ijzersterke eigen brand in het topsegment, dat merkwaardig recessiebestendig lijkt te zijn.
Timing was niet de sterkste zet... ik heb ze in april 2015 gekocht op de top van de afgelopen jaren ...€ 85 ;-/

Toch zie ik de toekomst van VW/Porsche zonnig in, het blijft na alle doomsday verhalen en 25 miljard betalen en waarschijnlijk met nog meer boetes in het vat opmerkelijk hoe sterk dit concern is.

Ik ben benieuwd naar de visie van anderen..

mvg,
Brogembank
ff_relativeren
0
Mag ik voorstellen om de rijkelijk gevulde KK draad Volkswagen, ( www.iex.nl/Forum/Topic/1234130/1/Volk... ) te combineren met dit forumdraadje ? @ Moderator, kan de content van de KK draad worden overgeheveld ?

ffff
0
Hans,

Heb ik het goed begrepen dat DI jouw antwoord is op de vraag die in in de KK gesteld heb: Waarom is de Volkswagen draad weg uit de KK?

Als ik het dus goed begrpen heb, heeft ff-relativeren daar dan dus om gevraagd.

Zoals ik in de draad Topmarkt 2018 al heb aangegeven vind ik het jammer dat die draad Volkswagen is overgeheveld, maar ff-relativeren zal er wel zijn redenen voor gehad hebben.

Straks nog draden als AB INBEV, Airbus, Solvay, Suez, Veolia, Umicore, KBC etc. etc weghalen en de KK kan zich helemaal op politiek, kookcursussen, weekendtrips en grotere reizen, opvoeding van de kinderen, onderwijs ec. etc. toeleggen.....

Ieder zijn meug, zullen we maar zeggen.

Nog vraagje aan ff-relativeren:

Heb jij NU nog steeds ook zoveel probelemen met het posten zoals jij ook, net zoals ik, voortdurend heb bij het intikkeln van een reactie bij IEX?

Bij mij zijn de problemen nog steeds NIET opgelost ondanks goede bedoelingen van de Moderator van IEX. Het blijft dus kloojangen om een reactie in zo'n vierkant vak te krijgen en dat probleem enkel en alleen bij IEX en niet bij andere forums.

Hoe staat het met jou? Heb jij ook nog steeds problemen bij het plaatsen van reacties?

Peter
voda
0
quote:

ffff schreef op 12 april 2018 13:40:


Hans,

Heb ik het goed begrepen dat DI jouw antwoord is op de vraag die in in de KK gesteld heb: Waarom is de Volkswagen draad weg uit de KK?

Als ik het dus goed begrpen heb, heeft ff-relativeren daar dan dus om gevraagd.

Peter

Klopt Peter.
ffff
0
ff-relativeren,

Ik heb hierboven nog een vraag voor je staan.

Zou je willen antwoorden, want ik ben benieuwd.

Peter
ff_relativeren
0
quote:

ffff schreef op 15 april 2018 16:24:


ff-relativeren,

Ik heb hierboven nog een vraag voor je staan.

Zou je willen antwoorden, want ik ben benieuwd.

Peter

Hoi Peter,

ja, het plaatsen van postings loopt goed voor reacties bij columns en nieuwsberichten.
Voor reacties in fora werkt het zolang je op de quote-button klikt, maar niet als je iets wil plaatsen zonder een bovenstaande posting mee te nemen.

Ook het klikken op de keuzelijst blijft een issue. En inderdaad, zoals je het al schrijft ; het speelt alleen op de IEX site.

En dat ligt niet aan een specifieke inrichting van jouw of mijn computer. In de afgelopen jaren heb ik diverse computers en operating systems gebruikt. Het IEX probleem bleef ..

Het ligt ook niet aan 1 specifieke veiligheidssoftware. Met het wisselen van computers en systemen, is (bij mij) ook de veiligheidssoftware van diverse leveranciers geweest. Het IEX probleem bleef ..


Geen technisch issue, maar een bedoeld issue;

Peter, ik vermoed dat het geen technisch issue is, maar dat er een ratio achter zit ; wellicht houdt IEX bij op welke forumdeelnemers er het vaakst wordt gereageerd. (dat verklaart waarom het plaatsen van reacties alleen werkt als je op quote drukt)

Dat die ratio makkelijk te omzeilen is door wel te quoten, maar die bovenstaande posting volledig te verwijderen voordat je je eigen posting plaatst, toont aan dat de eventuele opzet van die ratio mislukt is.

Als het idd een bedoeld issue is, verklaart het ook waarom er geen verbetering in zit.


Greetzzz
ff_relativeren
0
@ ffff,

jouw vraag, of het niet beter was om de Volkswagen-draad in de koffiekamer te laten staan, is snel te beantwoorden. Ik begrijp je voorkeur omdat het Volkswagendraadje al zo lang in de koffiekamer stond.

Het Volkswagenforum staat voortaan bij de echte aandelen-fora. In het mapje van Volkswagen. Als een eerbetoon aan degenen die de draad ooit zijn begonnen. En als eerbetoon aan degenen die de draad in leven hebben gehouden in die jaren.

Eindelijk is de draad gepromoveerd, en heeft het de plek gekregen die het toebehoort : bij de aandelen-fora.


En zoals je al schrijft, @ ffff, er is volop te melden rond Volkswagen. Hopelijk gaan steeds meer forumvolgers het draadje op de nieuwe plek ontdekken.


Greetzzz
ffff
0
ff_relativeren,

Bedankt voor je duidelijke antwoorden. Ik was gewoon erg benieuwd hoe het bij jou de afgelopen maanden verlopen is. Bij mij blijft het dus "klojangen". Alleen al DEZE posting twee keer in moeten typen.

Waarom ik het jammer vind dat de Volkswagen-draad is verplaatst heb ik al twee keer aangegeven, maar ik ben de baas niet van IEX, al heb ik afgelopen weekend voor de lol uitgerekend, dat ik IEX met het grootste gemak zou kunnen overkopen, van de beurs halen en er een betalende website van maken, inclusief opgave van respondenten van hun naam, adres, telefoonnummer, en belastingaangifte, zowel de inkomstenbelasting als de vermogensbelasting.

Wat zouden we dan niet opkijken! En heel wat reacties in de KK van IEX plots zo goed begrijpen.

Peter
voda
0
Spion bij Volkswagen dood teruggevonden in uitgebrande auto

In de Duitse staat Nedersaksen is een man die bij Volkswagen zou hebben gespioneerd voor een Bosnische toeleverancier dood teruggevonden in een uitgebrande auto. Dat melden lokale media. Eerder brandde zijn huis al af.

Erik Kouwenhoven 13-08-20, 20:00 Laatste update: 23:43

Het Openbaar Ministerie (OM) in het Duitse Braunschweig onderzoekt de dood van de man. Bronnen melden aan lokale media dat het om de VW-medewerker gaat, maar volgens het OM moet het lichaam nog geïdentificeerd worden. Tijdens de autopsie zijn geen sporen gevonden die erop wijzen dat de man om het leven werd gebracht voorafgaand aan de brand.

De medewerker, die eerder zijn huis in vlammen op zag gaan, was geschorst door VW wegens vermeende bedrijfsspionage. De ex-manager zou hebben gespioneerd voor het Bosnische bedrijf Prevent. Dat produceerde onder meer autobekleding en remschijven voor de Duitse autofabrikant. De man zou onder meer gesprekken hebben opgenomen over hoe Volkswagen om moest gaan met de toeleverancier.

Geschil
Volgens persbureau Reuters heeft Volkswagen sinds 2016 een geschil met Prevent en beëindigde de fabrikant in 2018 eenzijdig de samenwerking. In 2016 moest de productie in de VW-fabrieken in Wolfsburg tijdelijk worden stilgelegd, omdat Prevent stopte met leveren vanwege een meningsverschil over de prijsstelling. VW en Prevent zijn sindsdien verwikkeld in rechtszaken om de schade terug te vorderen.

Prevent wil niet op de dood van de man reageren. De bekende Bosnische familie Hastor, eigenaar van de Prevent groep is, hekelde eerder al de impliciete beschuldiging dat zij iets te maken zou hebben met het in brand steken van het miljoenenpand van de voormalige VW-manager. Volkswagen wil niet reageren terwijl het onderzoek loopt.

www.ad.nl/auto/spion-bij-volkswagen-d...
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 jan 2021 19:35
Koers 165,360
Verschil +3,600 (+2,23%)
Hoog 170,260
Laag 158,540
Volume 19.405
Volume gemiddeld 8.594
Volume gisteren 10.841