Forum: Columns » VS: Belastingplannen ook naar de maan? | Belegger.nl

VS: Belastingplannen ook naar de maan?

Lees deze column op IEX.nl

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
USA_Trader
6
Het is alsof ik een column lees in het Groenlinks huisblad en niet van iemand die op de hoogte hoort te zijn van het functioneren van effecten markten. Overduidelijk had de auteur voordat de eerste letter op papier stond zich al voorgenomen om geen goed woord over president Trump te schrijven, waarschijnlijk geïnspireerd door vele uren fake nieuws van de democratische propaganda kanalen. Obama verhoogde dezelfde debtceiling 8 keer en geen linkse haan die er naar kraaide. Nu Trump er zit is het opeens een enorm probleem geworden... De beurs vertoont een enorme kracht, gisteren knalde de Russel 2000 (de wat kleinere, meer Amerikaans georiënteerde bedrijven) met een noodgang door haar all time high. Smart money ziet het helemaal zitten met het nieuwe belastingplan en dat is vanaf het eerste moment zo geweest toen Trump gekozen werd. Maar van de Trump haters moeten we geloven dat we te maken hebben met een ongekend slecht financieel beleid en dat de explosieve beursstijging eigenlijk een stuiptrekking is van Obama. Trump is een vreemde vogel en zeker geen diplomatiek wonder, maar wel een enorme slimme zakenman, een president die eindelijk weer eens de belangen van de USA als prioriteit heeft in plaats van globalistische idioten die het land compleet uitverkopen. Daarom gaan we de komende 7.5 jaar een enorme groei meemaken, de markt snapt dat wel en daarom rippen we als een dolle, de auteur daarentegen, zit nog met z'n Hillary petje op, vast in een alternatieve linkse werkelijkheid wanhopig op zoek naar argumenten om de feiten te verhullen....
GrandmasterC
2
@USA_Trader: Verschillende bedrijven van die, volgens jou "geweldige" zakenman zijn failliet gegaan, dus de man is op dat gebied helemaal geen genie en heeft veel geld geerfd. Dat het met de economie in de VS nog goed gaat is niet aan Trump te danken, maar aan de ondernemingen zelf en het beleid van zijn voorgangers, Trump heeft nog niets gepresteerd, behalve andere staatshoofden en landen te beledigen, te bedreigen en met veel moeite gesloten contracten met andere landen (Iran) wil hij verbreken. Kortom hij is een hork, veroorzaakt internationale spanningen en dus ongeschikt voor het presidentschap van de VS.Degenen die dat nu nog niet inzien zijn Oostindisch doof en stekeblind,tenzij ze oliedom zijn.
Bonost
0
Volgens mij behoort Trump bij de laatste groep of was het nou toch de ener laatste. :D
euler
4
@GrandmasterC: Je bent slecht op de hoogte. Informeer je eerst voordat je rare dingen zegt.
De speaker of the house meldde kortgeleden dat 337 wetsvoorstellen door the house of representatives zijn goedgekeurd. Een veel groter aantal dan zijn voorgangers die ruim onder de 300 bleven.
Trump is een doener en heeft ongekende energie.
Hij schuwt geen onderwerp en pakt alles aan dat naar zijn mening aangepakt moet worden. Hij heeft de wet op vele punten vereenvoudigd.
Maar als je per sé wat feiten wilt hebben, hier een (onvolledig) lijstje
Neil Gorsuch on the supreme court
Stock market at all-time high
Consumer confidence at 16-year high
More than 1 million jobs created
Mortage applications for new homes rise to a 7-year high
Unemployment rate at 16-year low
Signed the promoting women in entrepreneurship act
Gutted Obama era regulations
Ended war on coal
Weakened Dodd-Frank regulations
Promotes buying and hiring American
Investments from major businesses (Foxconn, Toyota, Ford and others)
Reduces illegal immigration (78%)
Bids for border wall underway
Fighting back against sanctuary cities
Created victims of immigration crime engagement office
Changed rules of engagement against ISIS
Drafted plan to defeat ISIS
Worked to reduce F-35 cost
5-year lobbying ban
Sanctioned Iran over missile program
Responded to Syria's use of chemical weapons
Introduced tax reform plan
Renogiating NAFTA
Withdrew from the trans-pacific partnership
Removed the United States out of the Paris accord
Created task force to reduce crime
DOJ targeting MS-13
Signed an executive order to promote energy independence and economic growth
Signed executive order to protect police officers
Signed executive order to target drug cartels
Signed executive order for religious freedom
Sending education back to the states
Fixing the department of veterans affairs
Scotus upheld part of pres Trump's temporary travel ban executive order
Authorized the construction of the keystone pipeline
Created commission on election fraud
Created commission on opioid addiction
Combating human trafficking
Rollback of Obama's Cuba policy
Food stamp use lowest level in 7 years
Reduced white house payroll
Donating presidential salary
Signed 52 pieces of legislation

Ik ben niet oliedom, anders zou ik niet cum laude gepromoveerd zijn.
Misschien een tip. Kijk naar de feiten en negeer alle schandaaltjes uit de linkse media.
Martin K.
0
De belastingplannen van Trump zijn ronduit schandalig. Amerika zou de belastingen moeten verhogen en fors ook, gezien de enorme staatsschulden.

Maar ik weet wel hoe dat gaat aflopen.....de rekening gaat naar de volgende generatie, lekker over de rug van de huidige tieners!

Het lijkt wel of de hele wereld tegenwoordig zo onverantwoord bezig is en alleen naar nu (ik en de rest kan stikken) kijkt. Staatsschulden nemen extreme proporties aan en niet alleen dus in Griekenland.
Ik walg van deze goedkope oplossing, pappen en nathouden en doorschuiven.

Er is een gezegde, de kruik gaat net zolang te water tot ie barst.
Hopelijk gebeurt dat nog onder Trump!
Wel grappig dat Nederland het liefste kindje uit de klas blijft, met een keurig (bijna dan) financieel beleid.
Daarmee doet Rutte met name de huidige ouderen een enorm te kort, als dat vergeleken wordt met de Amerikanen. In Amerika staan de pensioenfondsen helemaal onder water (Sommige zitten op een dekkingsgraad van nog geen 50%), maar desondankt wordt nog steeds niet gekort (Bedankt, Trump en Obama)!

Onze pensioenfondsen hebben bijna allemaal voldoende geld in huis (100% of meer), toch kan er geen cent vanaf.
Er wordt duidelijk gemeten met twee maten, Amerika heeft ook een ruimere maat, de inch en wij de centimeter, die is kleiner!
Kortom als ouderen ben je in Amerika veel beter af en als jongere kan je beter in Nederland verblijven. O,...en Trump, dat is de slechtse president die Amerika ooit heeft gehad.
Ronald Engels
1
Martin K.:
Nederland een fijn austerity land sinds 1980, onze netto reele lonen van alle individuele werkenden zijn sinds 1980 met ruim 40 % onderuit gekelderd, en uitkeringen en uitkeringstoeslagen en belastingen en meer ambtenaren zijn sterk gestegen, evenals de totale schuld van heel Nederland = burgers, bedrijven, overheid, semi-overheid, enzv., enzv, zoiets van om en nabij de 3.5 triljard euro uitstaande schuld voor heel Nederland en heel zijn bevolking.

Oh ja we hebben ook nog een pot met dood geld van onze pensioen fondsen, 1200 miljard?, dood geld omdat dit nooit meer terugkomt bij de burger en nooit meer terugkeert in de economie, we krijgen slechts ruwweg 80 % van het jaarlijkse rendement uitgekeerd als pensioenen, dus deze pot met dood geld, groeit en groeit ten eeuwige dage en is voor eeuwig ontstolen aan de werkende burger en de werkende economie en zal met zekerheid richting Europa, o.a. Griekenland, Duitsland, Italie, Belgie, enzv. verdwijnen.

Kort en krachtig 90 % van alle Nederlanders zijn gewoon kaalgeplukte armoedzaaiers - grootte schuldenaren, rijk levend op schuld en crediet met overigens zeer miserabele netto lonen en miserabele netto koopkracht als alle vele tientallen belastingen en overheids en semi-overheids kosten, enzv. zijn betaald.

Sorry, maar we zijn gewoon een stelletje apathische armoedzaaiers, die alles accepteren van de dwaze zieke eigenbelang dictatuur van Den Haag en onze nederlandse elite ambtenaren. Bah!
euler
1
@Martin K.: Niet te snel oordelen. De plannen zijn (zoals wij dat hier ook doen) doorgerekend.
De staatsschuld zal er niet door stijgen.
Het plan behelst een aantal punten. Ik noem er enkele.
Vereenvoudiging van de balastingaangifte.
Er waren 7 "boxen" en die worden teruggebracht naar 3.
De belastingvrijstelling wordt verhoogd.
De belasting voor midden- en kleinbedrijf wordt verlaagd.
Om het geld van grote bedrijven terug te lokken naar de VS wordt de belasting voor die bedrijven verlaagd. Belastingincentive voor terugkeerders. Daarmee komen bedrijven die door de globalisering de VS
hebben verlaten terug wat goed is voor de werkgelegenheid.
Je kunt het als socialist niet sociaal vinden dat grote bedrijven minder belasting gaan betalen, maar die belasting wordt door bedrijven verrekend in de prijzen voor de consument. Het belastingvoordeel is ook gunstig voor de consument.

Dit zal de derde belastinghervorming zijn. De eerste is van de democraat J.F.Kennedy, en de tweede (veel grotere dan de huidige hervorming) is van Ronals Reagan. In beide gevallen heeft het geleid tot een enorme bloei van de economie.
Falcone
0
Wat een onzin van die Andy L. Als Trump hater geeft hij geen enkel objectief iets. Waardeloos dus. Dat de USA teveel schulden heeft is duidelijk. Zijn voorganger ,democraat Obama verdubbelde in 8 jaar.
Die puinhopen moet Trump opruimen.
Meer vertrouwen in Trump dan zijn corrupte voorgangers Obama en Clinton.
Wat een bevooroordeelde onnozele hals, die Andy Je zult s zo iemand maar in je organisatie hebben. Zo'n dwaas nooit meer op IEX, hoop ik.
USA_Trader
1
Martin K; "De belastingplannen van Trump zijn ronduit schandalig. Amerika zou de belastingen moeten verhogen en fors ook, gezien de enorme staatsschulden."

Je hebt echt geen idee waar je het over hebt he? De corporate tax in de USA is ongeveer 40%, 1 van de hoogste tarieven in de wereld (Nederland 25%). Het gevolg hiervan is dat bedrijven massaal offshore constructies opzetten om hieronder uit te komen. Trump ziet dit probleem en komt nu met een oplossing voor.

Maar feiten zullen je waarschijnlijk bijzonder weinig interesseren....
theo1
0
Hoe Trump omgaat met het Iraanse regime kan grote invloed hebben op de koers van Pyongyang. Als Trump het akkoord met Iran opblaast, is voor Noord-Korea duidelijk dat het geen enkele zin heeft om te onderhandelen met Washington. Of je nu wel of niet een afspraak naleeft, de VS kan zo een overeenkomst verscheuren.

Wat is dit nou weer voor onzin? Het heeft al vele jaren geen enkele zin om met Noord Korea te onderhandelen, want als er al een afspraak te maken valt (bijna nooit), dan wordt die gegarandeerd niet nageleefd. En intussen word je ook nog uitgescholden. Vergeleken met Noord Korea is zelfs Trump het toppunt van beleefdheid en betrouwbaarheid.

Wat er toe doet: is Kim nu zo ver gegaan dat het ook de Chinezen te gortig wordt? Als de Chinezen niet alleen zeggen dat ze sancties gaan naleven, maar dat ook doen (bij de Chinezen zijn dat altijd twee heel verschillende dingen), dan wordt het lastig voor Kim. Daar heeft Trump verder weinig mee te maken.

En als Noord Korea inderdaad wordt vernietigd (geloof ik pas als het gebeurt), dan hebben ze het er toch echt zelf naar gemaakt. Al tientallen jaren.
theo1
0
Ook het belastingsysteem voor particulieren is in de VS duivels ingewikkeld. Dat daar iets aan wordt vereenvoudigd is op zich heel positief. Hoe dat budgettair uit gaat pakken is natuurlijk een ander verhaal.
euler
0
GrandmasterC zegt:
Verschillende bedrijven van die, volgens jou "geweldige" zakenman zijn failliet gegaan, dus de man is op dat gebied helemaal geen genie en heeft veel geld geerfd

Ik lees dat Trump door de Chinezen niet zo zeer gerespecteerd wordt als president, maar juist als slimme zakenman.
Maar dat zal wel afhankelijk zijn van de krant die je leest, de New York Times of the Wall Street Journal.
Discutabele vragen kun je altijd voorleggen aan youtube. Vul in: Trump genius.
rosco-
1
Was Obama zo'n goede president ? Hoe slecht heeft hij het land wel niet achter gelaten, die slappeling. Hij had de tijd mee en die heeft Trump tegen.
objectief
0
Obama was een fantastische president... hij heeft de V.S. economisch uit het slop gehaald en het land prima achtergelaten.
Trump maakt met iedereen ruzie, hij is alleen bezig het imago van de V.S. af te breken omdat hij zelf in de picture wil komen. Dat stom getweet door een oude man die in de Oudheid leeft.
euler
0
@fred12345: Zo fantastisch heeft Obama het niet gedaan, anders was hij niet de meerderheid in de senaat kwijtgeraakt. Onder Obama is door zijn beleid de staatsschuld in 8 jaar tijd opgelopen van ruwweg 11 biljoen naar 20 biljoen.
Aan zijn morele gedrag valt ook nogal wat op te merken.
Trump is geen ruziemaker. Omgekeerd, er zijn louche elementen die met hem ruzie zoeken, zoals de media.
Trump wordt wereldwijd gerespecteerd. Bij zijn toespraak voor de VN noemden Netanyahu en Sisi (Egypte) Trumps toespraak de beste toespraak ooit voor de algemene vergadering van de VN gehouden.
De EU zal met kromme tenen die toespraak hebben aanschouwd, want Trump had het over respect van regeringsleiders voor hun eigen volk en de eigen cultuur en over de waanzin van massamigratie.
En Trump moet vooral doorgaan met twitteren. Ik houd van regeringsleiders met een eigen gezicht.
objectief
0
quote:

euler schreef op 2 okt 2017 om 18:40:


@fred12345: Zo fantastisch heeft Obama het niet gedaan, anders was hij niet de meerderheid in de senaat kwijtgeraakt. Onder Obama is door zijn beleid de staatsschuld in 8 jaar tijd opgelopen van ruwweg 11 biljoen naar 20 biljoen.
Aan zijn morele gedrag valt ook nogal wat op te merken.
Trump is geen ruziemaker. Omgekeerd, er zijn louche elementen die met hem ruzie zoeken, zoals de media.
Trump wordt wereldwijd gerespecteerd. Bij zijn toespraak voor de VN noemden Netanyahu en Sisi (Egypte) Trumps toespraak de beste toespraak ooit voor de algemene vergadering van de VN gehouden.
De EU zal met kromme tenen die toespraak hebben aanschouwd, want Trump had het over respect van regeringsleiders voor hun eigen volk en de eigen cultuur en over de waanzin van massamigratie.
En Trump moet vooral doorgaan met twitteren. Ik houd van regeringsleiders met een eigen gezicht.


De V.S. heeft een heel groot platteland, waar ieder voor zichzelf moet zorgen waardoor er veel conservatieven zijn..dit laatste zie je ook terug in de vele schijnheilige geloofgemeenschappen...kortom: de helft is heel conservatief en dus geen democraat.
Trump wordt wereldwijd uitgekotst en steun van Netanyahu en Sisi zie ik hiervan als een bevestiging.. dit zijn meedogenloze regeringsleiders.
Het probleem van T. is dat hij elke dag en elk moment in beeld wil komen en het fantastische werk van Obama wil afbreken enkel omdat het niet van hem is, want hij heeft geen enkel alternatief..kortom: de grootste miskleum in de geschiedenis van de V.S.
ljjls
0
quote:

euler schreef op 28 sep 2017 om 17:12:


@GrandmasterC: Je bent slecht op de hoogte. Informeer je eerst voordat je rare dingen zegt.
De speaker of the house meldde kortgeleden dat 337 wetsvoorstellen door the house of representatives zijn goedgekeurd. Een veel groter aantal dan zijn voorgangers die ruim onder de 300 bleven.
Trump is een doener en heeft ongekende energie.
Hij schuwt geen onderwerp en pakt alles aan dat naar zijn mening aangepakt moet worden. Hij heeft de wet op vele punten vereenvoudigd.
Maar als je per sé wat feiten wilt hebben, hier een (onvolledig) lijstje
Neil Gorsuch on the supreme court
Stock market at all-time high
Consumer confidence at 16-year high
More than 1 million jobs created
Mortage applications for new homes rise to a 7-year high
Unemployment rate at 16-year low
Signed the promoting women in entrepreneurship act
Gutted Obama era regulations
Ended war on coal
Weakened Dodd-Frank regulations
Promotes buying and hiring American
Investments from major businesses (Foxconn, Toyota, Ford and others)
Reduces illegal immigration (78%)
Bids for border wall underway
Fighting back against sanctuary cities
Created victims of immigration crime engagement office
Changed rules of engagement against ISIS
Drafted plan to defeat ISIS
Worked to reduce F-35 cost
5-year lobbying ban
Sanctioned Iran over missile program
Responded to Syria's use of chemical weapons
Introduced tax reform plan
Renogiating NAFTA
Withdrew from the trans-pacific partnership
Removed the United States out of the Paris accord
Created task force to reduce crime
DOJ targeting MS-13
Signed an executive order to promote energy independence and economic growth
Signed executive order to protect police officers
Signed executive order to target drug cartels
Signed executive order for religious freedom
Sending education back to the states
Fixing the department of veterans affairs
Scotus upheld part of pres Trump's temporary travel ban executive order
Authorized the construction of the keystone pipeline
Created commission on election fraud
Created commission on opioid addiction
Combating human trafficking
Rollback of Obama's Cuba policy
Food stamp use lowest level in 7 years
Reduced white house payroll
Donating presidential salary
Signed 52 pieces of legislation

Ik ben niet oliedom, anders zou ik niet cum laude gepromoveerd zijn.
Misschien een tip. Kijk naar de feiten en negeer alle schandaaltjes uit de linkse media.

En wat narcistisch ben je ook. Trump is natuurlijk een ombeschaafd persoon, maar dat zijn er wel meer aan alle kanten van de oceaan.
objectief
0
quote:

euler schreef op 28 sep 2017 om 17:12:


@GrandmasterC: Je bent slecht op de hoogte. Informeer je eerst voordat je rare dingen zegt.Als je zoveel tekst nodig hebt om iets uit te leggen..dan kan het niet relevant zijn.
Treasury Bond
0
quote:

GrandmasterC schreef op 28 sep 2017 om 14:30:


Kortom hij is een hork, veroorzaakt internationale spanningen en dus ongeschikt voor het presidentschap van de VS.Degenen die dat nu nog niet inzien zijn Oostindisch doof en stekeblind,tenzij ze oliedom zijn.


Dus eigenlijk zeg je dat wie het niet eens is met jou, meteen niet gekwalificeerd is.
Dat is best een boude stelling eigenlijk... en ook wel makkelijk. Niemand is zo slim als de Grandmaster als hij een andere mening heeft.
Treasury Bond
0
quote:

theo1 schreef op 29 sep 2017 om 14:24:En als Noord Korea inderdaad wordt vernietigd (geloof ik pas als het gebeurt), dan hebben ze het er toch echt zelf naar gemaakt. Al tientallen jaren.


Grotendeels eens met jouw reactie maar deze laatste toch niet. De Noord Koreanen hebben hier niet zoveel aan te bepalen, het is een elite die dat doet.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 571,84 +0,27 +0,05% 19 jul
AMS25-24h 569,94 -1,90 -0,33% 19 jul
AMX 809,61 +3,68 +0,46% 19 jul
ASCX 971,04 +7,56 +0,78% 19 jul
BEL 20 3.652,42 +31,71 +0,88% 19 jul
BRX20-24h 3.618,65 -33,77 -0,92% 19 jul
Germany30^ 12.223,60 -4,25 -0,03% 18:42
Dutch15-index 16.104,26 -23,87 -0,15% 19 jul
Euro30-index 17.979,83 -29,54 -0,16% 19 jul
US30# 27.088,39 -70,41 -0,26% 19 jul
US500# 2.968,39 -10,81 -0,36% 19 jul
Nasd100# 7.802,79 -32,11 -0,41% 19 jul
Japan225# 21.279,33 -187,66 -0,87% 19 jul
New York WTI spot 55,63 +0,33 +0,60% 19 jul
Gold World Spo... 1.425,27 -20,94 -1,45% 19 jul
EUR/USD 1,1221 0,0000 0,00% 20 jul

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Galapagos 162,700 +8,700 +5,65% 19 jul
IMCD 77,600 +2,200 +2,92% 19 jul
RANDSTAD NV 46,160 +0,800 +1,76% 19 jul
Dalers Laatst +/- % tijd
ING 10,082 -0,156 -1,52% 19 jul
ASR Nederland 35,800 -0,340 -0,94% 19 jul
Takeaway.com 80,000 -0,750 -0,93% 19 jul